Hae
Prime Life by Umppu

Voiko asusteilla tienata?

 

Kuinka suuri merkitys mulle on pukeutumisessa asusteet? Mulla ei  oikeestaan oo erikseen voisko sanat työvaatteita ja vapaa-ajan vaatteita, vaan käytän samoja vaatteita töissä mitä käytän vapaa-ajallakin. Poislukien tietenkin ne  koti verkkarit ja college paidat missä viihdyn oikeastaan aina kotona. Suurin osa mun vaatteista ei oo mitään kovin kalliita. Koska käytän niitä töissä mun on joka kerta otettava se riski, että ne voi mennä päivässä pilalle. Vaikka suojaan itseni essulla ja hanskoilla niin esimerkiksi paitojen hihat on usein täynnä hiusväriläikkiä ja joskus sitä saattaa roiskua vaikka housuille.

Mä en käytä vaatteisiin ihan hirveesti rahaa, mutta satsaan asusteisiin. Se mihinkä käytän eniten rahaa on laukut. Mulla on oikeestaan vaan merkkilaukkuja. Syy miks mä hankin niitä merkkilaukkuja on se, että niissä säilyy arvo aina. Kun laukuista pitää hyvää huolta voi niistä saada enemmän rahaa, kuin mitä niistä on maksanut ostaessa. Voi olla että laukku on ollut mulla jo vaikka viisi vuotta ja käytännössä sen käyttäminen on vaan tuottanut mulle rahaa.

Mä oon aina ajatellut että merkkilaukkujen ostaminen on tietyllä tapaa myös sijoittamista. Elämässä saattaa tapahtua vaikka minkälaisia muutoksia. Jos sattuu tulemaan äkillinen rahantarve, niin voin esimerkiksi myydä kaikki laukkuni ja saada sitä kautta rahaa. Moni ei ymmärrä tätä laukku harrastusta ollenkaan, mutta ei sitä tarvitsekkaan kaikkien ymmärtää. Miehillä vastaavaa touhua tehdään esimerkiksi kellojen kanssa. Nään tän kuitenkin paljon parempana sijoituksena kun kalliin auton, mikä ei tuota kun tappioo.

Mun mielestä laadukkailla asusteilla saa muutettua lookin viimeistellymmäksi ja tyylikkäämmäksi. Vaikka laukkuharrastus on kallista puuhaa, niin se on myös oikeesti tosi tuottoisaa. Itse koen myös sen, että laadukkaat laukut ovat huomattavasti kestävämpiä kun esimerkiksi  osa edullisemmista. Mun laukut on aina kovassa käytössä ja ne on yleensä ihan täynnä tavaraa. Siksi suurimmaksi osaksi käytänkin mustia laukkuja. Mä ostan ehkä yhden laukun vuodessa ja mietin ja harkitsen tarkkaan sitä. Tai no jos rehellisiä ollaan niin määhän en koskaan harkitse yhtään mitään, vaan teen ensin päätöksen ja mietin sitten… teemalla ”kaikki järjestyy”

Oon ostanut jokaisen laukun ihan omilla rahoillani, mikä merkitsee mulle paljon. Joillekkin koko laukkuharrastus on turhamaisuuden huippu, mutta mää nään tässä tavallaan myös bisneksen ja tietynlaisen turvan elämiseen. En silti osta laukkuja vaan kaapintäytteeks, vaan käytän niitä ihan arjessa sekä juhlassa. Juhlia varten mulla on omat vähän pienemmät laukut. Toki tässä viime vuosina ei oo tullu edes kauheesti juhlittua. Mulla on muutama klassikko laukku, mutta sitten muutama myös vähän erikoisempi. Vaihtelee laukkuja aina fiiliksen mukaan.

Toinen asia minkä asusteissa satsaan on vyö ja korut. Ja ainiin unohdin mainita että aurinkolasit. Vyöt ja korut on myös sellaisia jotka säilyttää arvonsa. Aurinkolasit nyt ei niinkään, sillä niissä muoti ja trendi vaihtelee lähes vuosittain.

Jos mulla nyt kävis elämässä jotain sellaista että tarvitsisin rahaa, niin pärjäisin hyvin pitkälle ja useamman kuukauden vain sillä että myisin kaikki laukkuni. Jos nyt mietitään ihan rehellisesti niin paljon parempi sijoitus on klassikko merkkilaukku, kun vaikka söilöä tilillä rahaa. Tätä laukkuharrastusta on aina vähän vaikea selittää ihmisilleja moni saattaakin sanoa, että en ymmärrä miten törsäät rahaa tollaseen turhuuteen.. Tää on tavallaan mun harrastus ja onneks mä tiedän että mulla on muutama lajitoveri ympäri Suomen ja yks mahtava face ryhmä :).

Silti haluan sanoa, että ei mun kotini laukkuja tursua, että sen verran maltillinen mun kokoelmani on.  En myöskään ole sen kummemmin niitä esitellyt missään, koska en ole kokenut sitä tarpeelliseksi. Multa on moneen kertaan pyydetty postausta mun laukuista mitä omistan, mutta en tiedä tuunko koskaan sellaista tekeen. Onko mun lukijoissa yhtään laukkuharrastajaa?

-Umppu

3 kommenttia

 1. Marika kirjoitti:

  Pari merkkilaukkua on ja kohta hankin Vuittonin olkalaukun. Juu ei niitä usein kuitenkaan raski ostaa. Toisaalta olen ajatellut, että omilla säästöilläni ostan ja on vain yksi elämä. Pitää tehdä ja ostaa niitä asioita, jotka tekevät ns onnelliseksi. Näin sairaanhoitajana oppinut, ettei kannata liikaa nuukailla…voi olla, ettei ikinä sitten kerkiä nauttimaan mistään. Noh menipä nyt vähän synkistelyksi.

 2. Mn kirjoitti:

  Oletko huomannut, että me laukkuharrastajat saisimme toisinaan turhan paljon kommenttia/ arvostelua/ järkyttyneitä ja jopa halveksuvia reaktioita hankinnoistamme? ”Ei mitään JÄRKEÄ maksaa laukusta niin paljon!” ”Maksat merkistä!”

  En minä ainakaan kyseenalaista muiden asusteita tai muitakaan ostoksia. Siksi onkin niin vaikeaa ymmärtää joidenkin suuri mielenkiinto näihin ”RUMIIN” laukkuihini…

  Olen kanssasi samaa mieltä, että merkkilaukku on tietynlainen sijoitus. Merkkilaukut ovat myös laadukkaita viimeistä saumaa myöten. Laukkukokoelma ei myöskään kasva niin suureksi, kun panostaa laatuun. Jos ja kun maksan ekstraa merkistä, brändistä, MIELIKUVASTA, niin sitten saatana maksan ja nostan vielä hattua näiden brändien luojille, hyvin hoidettu, pystyisimpä itse joskus samaan!! ? Ei kaiken tarvitse olla aina niin JÄRKEVÄÄ. Laukut ovat monen harrastus/ intohimo, eikä sen luulisi olevan keneltäkään muulta pois, niinkuin monen muunkaan harrastus ☺️

 3. Iida kirjoitti:

  Laukkuihin ”sijoittaminen” voisi sopia minullekkin. Mieheni kelliharrastusta ihmettelin kovasti alkuun, mutta tosiaan hyviä sijoituksiahan ne ja arvokelloissa saa omansa takaisin ja usein tosiaan enemmänkin.
  Mitä laukkuja sulla on (brändi, hintataso) ? Miten laukkujen kohdalla määritellään arvolaukku?
  Miten huolehdit laukkujen kunnosta, käytössä kun kuitenkin ovat? Onko näille jotakin erillisiä vakuutuksia?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.