Hae
Prime Life by Umppu

Mitä jos käy samanlailla kun viimeksi?

Kuukausi Dubaihin ja en malta odottaa. Loma, ruoka, yhdessäolo ilman aikatauluja ja VALO. Mää niin odotan tätä reissua. Oon ollut ihan ahdistunut tästä pimeydestä ja kaikki tuntuu niin masentavalta. Ulkona pilkahtaa aurinko ehkä tunnin maksimissaan päivästä. Olin vuosi sitten ensimmäisen kerran Dubaissa. Silloin olin vanhimman poikani kanssa. Kärsin ja oireilin  pahasta väsymyksestä niin, että mun oli pakko päästä vähän ottaan omaa aikaa. Lähdin vanhimman poikamme kanssa reissuun, koska yksin en halunnut ja se oli meille molemmille ihanaa yhteistä aikaa. Tykästyin Dubain puhtauteen, mahtavaan palveluun ja sääntöihin. Sielä ei kukaan örvellä kännissä pitkin katuja eikä laula karaokessa Titanickia.

Turvallista lomailua kiehtovassa ympäristössä. Kun kirjoitin sieltä viimeksi lomakuulumisia Kun ennakkokäsitys muuttuu täysin niin jollain lukijalla meni kuppi nurin. Hänen mielestä kannatin orjatyövoimaa ja naisten alistamista… ihan niin ei asia kuitenkaan ollut, mutta lööppeihin se päätyi. Toivottavasti ei käy samanlailla kun viimeksi.  Musta matkustaminen on ihanaa ja lomailu on ihanaa. Mää tarviin niitä molempia että selviän tästä arjesta ja saan välillä breikkiä. Matkustaminen on mun tapa rentoutua.  Ymmärrän matkustamiseen liittyvät päästöongelmat, mutta jotenkin siitä vouhkaaminen tuntuu hullulta niin kauan kun ihmiset vaikka syö banaaneja.. Ei niitä kasva ainakaan Tampereella ja ne tuodaan tänne joko ilma tai meriteitse. Samoin meidän vaatteet, huonekalut ja ties mitkä… niin kauan kun itse käytät yllämainittuja niin älä käytä aikaa toisen valintojen arvostelemiseen vaan keskity omiin parempiin valintoihin. Lomailu on mun henkireikä ja ilman sitä mun olis välillä vaikea selvitä tästä kaikesta rumbasta.

Onko oikeastaan sellaista ihmistä olemassa, kuka tekisi ja toimisi aina oikein? Ei sellaista ole olemassakaan. No mutta se asia sikseen. Me mennään samaan hotelliin, missä oltiin Vilin kanssa. Siinä oli kaikki niin kohdillaa ja koin, että sijainti oli meille täydellinen. Lapset ei niinkään viihdy rannalla, jotenka hotellin ei tarvitse olla rannassa. Myös kun 5 henkeä matkustaa niin pakko hieman selailla hintoja. Dubaissa saa maksaa todella suuria summia esimerkiksi viikon reissusta. Katsoin ihan huvikseen Armanin hotellia niin oliko se meiltä viikko 17 000€ :). Ei ehkä ihan persii kestä.

Grand Hyatt hotelli missä me yövymme on lentokentältä noi 15min matkan päässä. Siitä oli sopivat kulkuyhteydet joka paikkaan. Otetiin puolihoito, koska ruoka oli viimeksi aivan täydellistä ja se on helppoa lasten kanssa.  Paljon jäi asioita vielä Dubaissa näkemättä. Viime reissulla lötköteltiin paljon altaalla ja alkuillasta käytiin vähän pyörimässä kaupungissa, mutta joka ilta oltiin ajoissa nukkumassa. Muistan kuinka siistiä oli nukkua viikko putkeen ilman yöherätyksiä. Melkein päällimmäisenä mieleen reissusta jäi kuitenkin Abu dabin suur moskeija. Se näky oli jotain niin kaunista, että olisin voinut olla sielä tuntikausia. Oli jotenkin taian omaista pukea abaija päälle ja tallustella sielä ilman kenkiä. Olla kuin yksi muiden joukossa.

Kaupungissa on paljon rakenteilla vaikka mitä ja varmasti vuodessa on paljon tullut lisää. Jos sulla on antaa hyviä vinkkejä Dubaihin niin kerro. Kaikenlaiset safari ajelut on meidän porukalta ihan no no.

 

 

Ensi vuodelle ei ole vielä muita reissuja suunnitteilla. Pian pitäis alkaa vähän katselemaan ens vuoden kuvioita muutenkin. Lomat ja muut asiat pitää hyvissä ajoin miettiä ja mitenkä lasten lomat menee kesällä jne. Mulle on jotenkin täällä Suomessa aina niin vaikeaa nää pimeät kuukaudet. Iltaisin on ihan poikki eikä jaksa tehdä mitään. Ei vaan jostain syystä huvita mennä tonne ulos kun ei sielä pimeellä oo häävisti mitään tekemistä. Sisällä oleminenkin on jotenkin tympäännyttävää pitkässä juoksussa. Vuosi 2018 oli antoisa ja tapahtuma rikas, mutta haluan jo toivottaa vuoden 2019 tervetulleeks.

-Umppu

 

9 kommenttia

 1. Tiia kirjoitti:

  Täällä sitä ollaan Dubaissa, viimeistä lomapäivää vietetään. Tää on mun ensimmäinen kerta täällä ja oon tykästynyt paikkaan todella kovasti. Omat ennakkokäsitykset kyllä muuttui. Kaikkialla siistiä ja palvelu pelaa. Ihanaa tulevaa lomaa teille 🙂

 2. Siri kirjoitti:

  Ihanaa matkaa, oon pikkasen kade ;). Me oltiin Dubaissa vajaa kaks vuotta sitten ja ihastuttiin samoihin asioihin kuin sinä. Ihana puhtaus, hyvä palvelu ja eikä känniääliöitä. Syksyllä suunnataan vuorostaan Abu Dhabiin viikoksi aikuisten kesken ja odotan kyllä just tuota moskeijaa ja viikon loikoilua altaalla :).

 3. M kirjoitti:

  Legoland Dubai, Miracle Garden, Kidzania, vesipuistot, Global Village, Outlet Village, Dubai park&resorts.. mikä tahansa muu mall kuin Mall of the Emirates tai Dubaimall, ne on vain täynnä turisteja! La Mer on uusi ihana biitsi jossa viihtyy lasten kanssa koko päivän!

 4. r kirjoitti:

  https://www.thedubaiframe.com/

  Kävittekö viime reissulla tuolla? Oli hieno ja edullinen eikä jonottamista.

  • primebody kirjoitti:

   Ei käyty kiitti vinkistä

  • r kirjoitti:

   Mies ja 5.v poika suosittelee myös Dubai Malln akvaariota. Itse raahauduin sen aikaa teinitytön perässä kaupoissa. Dubai Malln suihkulähde show oli hieno myös. Ollaan menossa helmikuussa uudelleen Dubaihin ja pakotan perheeni mukaan Dubain museoon ja Jumeirahin moskeijaan. Medinat Jumeirah jäi käymättä viimeksi myöskin. Ja mies haluaa tällä kertaa ilta-aikaan The Walkille Dubai Marinaan.

 5. r kirjoitti:

  https://www.thedubaiframe.com/

  Vinkkaan tämän jos et ole käynyt. Oli hieno, kohtuu edullinen eikä jonottamista. (Yritin aiemmin kommentoida mutta ei tainnut tulla perille)

 6. Kaja kirjoitti:

  Kävin 2016 pojan perhen kanssa mukana 1,5 vuotias pikkutyttö. Jokireissu abralla oli elämys, lelukaupasta oman lelun löydaminen – ihana, metron nauttiminen. Pikkujutut mutta eninten tykatiin aurinkosta. Oon käynyt Dubaissa 8 kerta, turvallinen, puhdas lomakohde.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.