Hae
Prime Life by Umppu

Paljonko meni rahaa meidän jouluun

 

On jouluihmisiä ja sitten on ei jouluihmisiä. Mää oon ehdottomasti jouluihminen. Mulle tärkeintä joulussa on aika ja sen tuoma kiireettömyys. Voidaan tavallaan tehdä mitä vaan eikä tarvi miettiä, että mitä huomenna on ohjelmassa. Mää tykkään laittaa joulua jo hyvissä ajoin ja fiilistellä sitä koko kuukauden ja siksi en koe sen suhteen mitään stressiä. Lahjat hankin toiveiden mukaan ja minimaalisesti.

Mää en jaksa juuri miettiä kuinka katan pöydän sen kummemmin etukäteen. Teen joulun suhteen lähes kaikki ihan fiilispohjalta.  Joulun laittamiseen meidän perheessä ei juurikaan kulu rahaa mihinkään ylimääräiseen. Koristeita on jo valmiiksi, niitä on kerätty jo vuosia. Joka joulu tulee silti jokin pieni juttu hankittua.  Tänä vuonna hankin muutaman sarjan valoja, koska oli niin pimeetä ja nakeeta. Mää tykkään kynttilöistä. Jos joskun nään niitä kauniissa purkeissa niin ostan. Käytän niitä samoja vuosi tolkulla laittamalla sisälle tuikun. Pöydän koristelu tulee mun mielestä kauniista kattauksesta. Tänä vuonna meillä on havuja ja hyasintteja. Hyasintit ei maksanut kun muutaman euron ja havut hain mettästä. Servietit ostin Löytötexistä.

Se mihinkä jouluna kuuluu rahaa on tietenkin ruokaa ja lahjat. Meillä hankitaan lapsille tavaroita arjessa sitä mukaan kun niitä tarvitaan. He voivat saada joskus jotain leluja muutakin kuin merkkipäivinä. Se myös tarkoittaa usein myös sitä, että ne joululahjatoiveet eivät ole mitään aivan älyttömiä. Jokaiselle lapsella ostin neljä lahjaa. Kaikki oli sellaisia mitä olivat itse toivoneet. Osa oli kalliimpia ja osa edullisempia. Pääasia että lapset tykkää niistä. Viken ja Vivianin lahjoihin meni per nuppi alle 100e ja Vili toivo pelikonsolia, mikä oli hieman kalliimpi. Juusolle hankin vähän arvokkaamman lahjan kiitoksena kaikesta avusta <3 Juuso auttaa mua aika paljon mun firman jutuissa.

Ruokakauppaan rahaa jouluna sais palaan vaikka ja kuinka. Toki riippuu paljon siitä mitä tekee itse ja mitä ostaa valmiina. Meillä meni kauppaan noin 500€. Joulua vietimme 8 aikuisen ja 5:n lapsen kanssa. Ruokia syötiin monta päivää. Me hankimme valmiina laatikot yms. Mää en tykkää siitäkään, että kaikki on ennen joulua hirveessä stressissä  ja miettii kenenkä pitää paistaa ja keittää mitäkin. Joulu ruuat saa hyvin hankittua valmiina. Söin varmaan parhaimpia laatikoita evö, jotka oli hankittu Prismasta. Ne oli yhden Tamperelaisen ruokapaikka Edun tekemia. Voin siis suositella eikä ollut myöskään hinnalla pilattuja.

Meillä ei hirveesti ole esimerkiksi kalan ystäviä ja teemme aina jouluksi savukalaa, mikä on erittäin helppo valmistaa.  Kala suolaan ja savustimeen. On muuten hyvää. Mun mielestä sekin on ihan älytöntä että joulua varten hamstrataan  kamala kasa ruokaa ja sitten niitä jouluruoan jämiä syödä viikkotolkulla. Oikeestaan meidän joulun kulut oli siinä lahjat ja ruokaa.

 

 

 

Mä teen itse yhden tosi ison salaatin ja sitten aika hyvän jälkiruuan mikä oli sairaan nopee tehdä ja laitankin sen reseptin tänne. Et tarvitse muuta kuin kermaa piparkakkuja ja marjoja.

Vatkaa kerma

murskaa piparkakkuja

ja pesen marjat.

Sitten ne voi kirjaimellisesti läiskiä iso lasi sen kulhon päällekkäin.

Jälkiruoka oli todella hyvää ja sopivan kevyttä joulu ruuan jälkeen.

-Umppu

2 kommenttia

  1. Tanja-78 kirjoitti:

    Kuulostaa todella järkevältä. Itse en ole laskenut monta lahjaa ostin lapsilleni tai paljon niihin meni rahaa. Kallein lahja oli 40€ talvikengät, 50€ lahjakorttiin. Toiveiden mukaan täälläkin mennään. Ruokaan menee hirveästi rahaa. Me ei ostettu kalaa ollenkaan ja vain 5kg kinkku. Laatikot tein tänä vuonna eka kerran ite. Mua ahistaa joulussa se rahan meno ja se että haluais kuitenkin jotenkin muistaa kummilapsia ja lähisukua.

  2. Tp kirjoitti:

    Hmm… meillä meni myös noin 150€ per lapsi lahjoihin kun mekin aina tarpeen mukaan ostetaan pitkin vuotta.. myös leluja ja saivat toki mummilta molemmat useamman toivelahjan 🙂 eli 300€ lapset + 260€ ruoka (aattona syötiin muualla) + siskon, anopin ja vanhempien lahjat 200€ ja ostettiin myös muutama lyhty ja kynttilöitä sekä tankattiin bensaa jouluajoihin joten noin 800€ meni aikalailla. Miehen kanssa ei osteta toisillemme kun meillä yhteiset rahat niin molemmat voi hankkia mitä haluaa…….. mä tein joulupäivänä Sara Siepin suositteleman turkinpippurikakun ja kukaan ei tykännyt siitä vaikka muuten ollaan kaikkiruokaisia ?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.