Hae
Prime Life by Umppu

Kaikki lapset ei nuku 7:stä 7:ään!

sisältää kaupallisia linkkejä*

 

Kaikkien lapset ei nuku seitsemässä seitsemään. Meillä on kolme lasta ja jokainen heistä on erilaisia nukkujia. Alku on ollu aina kaikilla lupaava, eli sänkyyn jätetty ja yöunet on alkanu siitä. Vanhin lapsista on nukkunu aina tosi hyvin, eikä mulla ollut tietoakaan mitään lasten tuomasta väsymyksestä ennen näitä kahta pikkusta. Keskimmäinen ollu aina aika huono nukkuja ja samoin on nyt tämä nuorin. En tiedä mikä vaihe on nyt meneillään, mutta meillä on varmaan viikko nukuttu niin päin persettä että alan oleen ihan loppu.

Kukaan meidän  lapsista ei oo sellanen joka tarvis paljon unta. Tai  no en nyt voi sanoa etteikö tarvis, mutta ei niitä väsytä/nukuta. Kuulun myös itse siihen kategoriaan, että 6h unilla jos ne ei katkea niin pärjään. Voisin varmaan tässä univajeessa nukkua 24h putkeen jos siihen olisi mahdollisuus.

Kukaan meillä ei sano koskaan, että äiti mua väsyttää haluan mennä nukkuun. Asia sanotaan toisinpäin, että mua ei väsytä en halua mennä nukkuun. Kuvittelin että kun lapset siirtää omiin huoneisiin niin tilanne edes jotenkin helpottuis, mutta ei se ihan niinkään mennyt. Aiemmin meidän  lapsilla oli siis yhteinen huone missä nukkuttiin ja toinen huone missä leikittiin. Jotenkin sitä ajatteli mielessään että ihana ku tulee Joulu ja saa vähän rentoutua ja levätä. Se pettymys oli tänä jouluna ihan liian kova vasten lasvoja, koska kaikki meni vaan huonompaan suuntaan.

Jotenkin aina siinä vaiheessa kun kello alkaa oleen yhdeksältä illalla…. alan miettiä kauhuissani että minkäköhänlainen yö sitä on tulossa. Lapset herää vuorotellen ja tulee yleensä meidän sänkyyn. Koitan ite jotenkin nukkua siellä jalkopäässä niskat solmussa ja jossain vaiheessa saatan siirtyä siitä sohvalle. Jotenkin lapset varmaan vaistoo, että äiti ei oo siinä ja sen jälkeen ne molemmat tulee  sinne sohvalle vuorotellen. Kun saan lapset nukahtamaan  kannan ne molemmat molemmat omiin sänkyihin. Kun oon just päässyt takasin sinne omaan sänkyyn ja vähän muka nukahtanut, niin lapset tulee taas sinne ja sama rumba alkaa alusta.

Mä en saa ite nukuttua lasten kanssa samassa huoneessa. Tai siis saisin jos ne nukkuis paikoillaan ja olis hiljaa. Myös äitin tyyny on jotenkin maaginen esine, että kaikkien pitää tunkee siihen tyynylle pää. Mikään muu ei kelpaa. Kun yöllä on tosi väsyny, niin siinä tekee yleensä sellaisia ratkaisuja mitkä on kaikista helpoinpia. Tietysti mä aina toivon että ne lapset jatkais mahdollisimman nopeasti uunia eikä herää kunnolla. Vaikka mä itse joutuisin heräämään niin silti se ei oo niin paha, että ne molemmat lapset olis yöllä hereillä. Mä toivoin joululahjaksi päivää pimeässä huoneessa yksin, mutta en saanu sitä vaikka se olikin mun ykkös toive lahja. 🙂

Tähän asiaan liittyen on varmaan olemassa 1.000.000 viisasta tietäjää. Jokaisella on hyvät omat niksinsä kertoa kuinka heidän lapset nukkuu ja kuinka heidän ei tarvitse kärsiä väsymyksestä. Pitää myös muistaa että myöskään kaikki aikuiset eivät ole hyviä nukkujia, ihan samanlailla ku lapsetkaan. Mulla on kokemusta lähes joka sorttista. Esikoinen on  aina nukkunu kun tukki ja vaikka pommi räjähtääs korvan juuressa ei se herää. Sen kaa nukkumaan meno ja nukkuminen ollu aina tosi helppoo.

Meillä on tällä hetkellä öisin sellaset karnevaalit meneillään että hohhoijaa. Viime yönä nukuin sellasia puolen tunnin pätkiä ehkä maksimissaan neljä ja aamulla oli lähtö töihin. Kurkku oli ihan törkeen kipee ja niskat niin jumissa ettei pää kääntynyt koska olin nukkunut ties missä niitä pikku pätkiä ja ties kuinka monta yötä putkeen. Kaikki lapset yskii tosi paljon tällä hetkellä, mikä sekin saattaa vaikuttaa yöihin. Ehkä tää taas joskus helpottaa mutta pakko oli vaan päästä vähän purkaa tätä ärsyttävää ja hermoja kiristävää vaihetta, mitä meillä taas tällä hetkellä käydään läpi.

Kuvat Noora Näppilä ja nyt Nooran instassa on arvonta, missä voi voittaa mahtavan lahjakortin mun penkkiin. Käytkää ihmeessä osallistumassa @nooranappila

Asu House of Brandon* missä on nyt välipäivä ALE ja kaikki tuotteet -20%, Takki*, mekko*

-Umppu

39 kommenttia

 1. kylli täti kirjoitti:

  Lopeta se sokerin syöttäminem ainaki heti ekana, monesti on lapsilla murot tai jäätelöt vielä illalla nenän alla näissä sun jutuissa…
  Ja toisekseen aikusten sänky on aikusten sänky, kyllä se lapsiki sen tajuaa ku niille pistää rajat!
  Tyhjä se on nillittää täällä kun ite vielä lapsia villitsee vielä leikkeihin sillon 9 aikaan…
  ainaki näin nää sun insta stoorit antaa kertoa. Kaikki siis aivan KAIKKI lapset tarvii unta enemmän ku 6h yössä, aikunen pärjää aivosumussa mutta lapsen aivot ei kehity jos eivät saa unta tarpeeksi. Nyt vaan kuri kehiin hei!

  • primebody kirjoitti:

   Mää annankin jatkossa niille iltapalaksi juuria pureskeltavaks ja huudan yöllä kun lapsi itkee: mee helvettiin siitä huutamasta.. omaan sänkyyn ja sassiin….

   Näinkö? Meillä syödään joskus muroja ja joskus jäätelöö. Ei kuitenkaan joka päivä eikä joka viikko. Me vanhemmat ollaan aika väsyneitä että me ei ”villitä” meidän lapsia. Ne hoitaa sen kyllä ihan itse. Mutta mukavaa päivän jatkoa <3

  • kylli täti kirjoitti:

   No jos ei oo valmis uhraa niitä muroja ja jäätelöitä nii ei muutaku unettomia öitä vaa.. Ja eilis iltaset ”päiväunet” oli kyllä taas kaiken huippu!! Jos ei oo säännöllistä rytmiä eikä siihen pyritä nii ei sitä koskaa tuukkaa. Ei lapselle tarvi huutaa et mee helvettiin vaan aivan asiallisesti voi kertoa miten asia on ja sanoa että on itekki väsyny.

   tai sitte vaan teette niinku eräski lasten pompottama perhe et myytte lasten sängyt ja ostatte omaan makkariin toisen parisängyn jotta kaikki mahtuu perhepetiin..

  • Marjo kirjoitti:

   Voi Kylli-reppana! Kaikki lapset ei vaan ole kypsiä nukkumaan yksin, ei ne silti vanhempiaan pompota! Minusta taas lapsiaan toisessa huoneessa yksin itkettävät vanhemmat ovat törkeyden huippuja. Varsinkin kun itse nukkuvat vierekkäin yhteisessä pedissä… Eikähän se ole edes normaalia, että lapset nukkuvat eri huoneissa. Ei meidän vanhemmilla, isovanhemmilla ja heidän vanhemmillaan ole ollut kaikille 6-8 lapselle omaa huonetta jne. Muistan itsekin, kuinka lapsena pelkäsin pimeää. Ja jos vielä olin sattunut kuulemaan jotain mikä jäi mieltä vaivaamaan, niin ei uni tullut. Onneksi minulla oli niin järkevät vanhemmat, että sain mennä heidän viereensä silloin kun pelotti ja isompana (n. 10 v.) sain ottaa patjan lattialle vanhempien sängyn viereen, jos uni ei omassa huoneessa tullut. Ja ihan mielestäni järkevä työssäkäyvä ihminen ja äiti minusta on kasvanut. Omat lapset olen kasvattanut samoin. Ollaan siis meilläkin nukuttu perhepedissä ja juurikin siksi, että hyvät yöunet ovat kaiken jaksamisen a ja o. Niin vanhempien kuin lastenkin. Ja jokainen perhe on todellakin oma yksilönsä. Ei todellakaan ole yhtä oikeaa tapaa. Se mikä toimii Kylli, sinun perheessäsi ei todennäköisesti toimi yks yhteen missään muussa perheessä. Ihana kuulla, että olet oman elämäsi super-nanny, mutta muista, että vain oman elämäsi!

   Lasten unentarve on yksilöllistä ihan niin kuin meillä aikuisillakin. Niin on kaikki muukin…. Yleisesti lienee todistettu vain se, että säännöllinen elämänrytmi auttaa uniasiassa. Mutta ei sekään tee herkästä lapsesta vahvempaa ja pelkäämättömämpää.

 2. Henna kirjoitti:

  Kauhistelen aina instassa miten jaksat kun nukut niin vähän! Eli hatunnosto sulle että oot vielä järjissäs!
  Meillä tällä hetkellä 1v1kk ikänen nukkuu 10-12h yössä ja huonoja öitä on viime aikoina ollu tosi vähän, joten jotenki kauhulla ootan että mitenkä sitten ku tulee niitä ”vaiheita”. Itse kun tartten paljon unta että oon toimintakuntonen ja jaksan hymyillä..

  • primebody kirjoitti:

   Mutta mieti että niitä ei välttämättä tuu ja nauti nyt joka hetkestä. Onneks jotkut vanhemmat saa nukkua. Oon joskus itsekkin saanut enkä osannut sitä silloin arvostaa. Välillä elämä tuntui tylsältä kun lapsi nukku päivällä 4h päikkärit eikä mulla ollu mitään tekemistä

  • Unikissa kirjoitti:

   Sairaana lapset nukkuu aika huonosti. Mun lapsi nukkuu pääsääntöisesti hyvin 10-12 h/yö, mutta kipeänä huonommin. Niiden muutaman huonosti nukutun yön jälkeen on taas kiitollinen, kun lapsi taas nukkuu paremmin.
   Satunnaisilla sokeripaloilla jne ei ole mitään tekemistä huonojen yöunien kanssa, toiset lapset vaan nukkuvat huonommin kuin toiset. Toivottavasti tilanne helpottaa pian! Jos ei, ota hotellihuone ja mene sinne nukkumaan. Pakko ihmisen on unta saada.

 3. T kirjoitti:

  Tiedän,ettet välttämättä halua niitä neuvoja.
  Mutta, jos tilanne on oikeasti tämä, niin jotainhan teidän on tehtävä. Kohta et itse pysty enää mihinkään.

  En suoraan anna neuvoja mitä pitäisi tehdä, paitsi että joko lapset johonkin hoitoon muutamaksi yöksi tai sinä pois kotoa nukkumaan.

  Sen jälkeen otatte jonkun kevyemmän viikon molemmille vanhemmille ja varaatte siihen aikaa unikoululle. Tutustu erilaisiin menetelmiin äläkä vaan luovuta sen ensimmäisen tai toisen huonon jälkeen.

  • primebody kirjoitti:

   Ei niitä ottajia ihan hirveästi oo 🙂 mielelläni antaisin lapset vaikka kerran kuussa viikonlopuksi hoitoon. Nääkin tilanteet on erilaisia eri perheillä. Osan isovanhemmat on työelämässä ja toisilla lapsenlapsia vaikka muille jakaa. Ystävillä pieniä lapsia jne. Silloin kun olit ja lapsi niin kaikki sujui kun tanssi 🙂 🙂

 4. T kirjoitti:

  Yskään meidän 3veelle auttaa tosi hyvin mielikki lääkehunaja apteekista. Kannattaa kokeilla jos ette oo vielä kokeillu.

 5. Anna Bella kirjoitti:

  Mitäs jos keksis varavuoteen joka on sängyn alla päivisin ja sit kun he kömpii ni avaa sen? ?

  • primebody kirjoitti:

   Meillä on myös patja makkarissa… testattu useaan otteeseen ja ihan perseestä. Lapset ei suostu nukkuun siinä yksin ja lopulta meitä on siinä yhdellä hikisellä patjalla 3 🙂 🙂 eli sama kun ei nukkuis

 6. Viidalumia kirjoitti:

  Kuulostaa kyllä rankalta! Meillä on vasta yksi lapsi ja hänen kanssaan oli myös vähän vastaava meno öisin. Oikeestaan ainoa mikä auttoi oli se, että iskä otti vetovastuun ja minä teeskentelin nukkuvaa (heräilen tosi herkästi). Pojan mielenkiinto meidän sänkyyn kömpimiseen alkoi laantua kun ”vastassa” olikin iskä eikä äiti. Se oli toimiva ratkaisu senkin takia että mieheni on äärettömän nopea nukahtamaan uudestaan ja rasittui yöllisistä touhuista vähemmän kuin minä. Tsemppiä!

 7. Riikka kirjoitti:

  Ymmärrän tosi hyvin! Moni asia kuulostaa niin tutulta, mm tuo itseäkin kiukuttava neuvo ”viekää lapset hoitoon yöksi”. Ainiin mihin? Jos ei ole paikkaaminen viedä? Enkä anna mitään muita neuvoja kuin sen että voisiko lasten isä osallistua tähän valvomiseen myös? Vuoroyöt. Sun nukkumisvuorolla menet eri huoneeseen tai kerrokseen ja tulpat korviin. Ehkä näin teettekin jo, mutta et ainakaan mainitse miehesi osuutta yövalvomisiin. Itse ymmärsin tämän järjestelyn vasta kolmannen lapsen kohdalla…

 8. Puputi kirjoitti:

  Voimia! Tiedän täysin mistä kirjoitat. Yöhulinat loppuu kyllä aikanaan, toivottavasti pian. Voimia teille, päivä ja hetki kerrallaan ?

 9. Veikko kirjoitti:

  päiväunet pois ja valvotte sitte yöllä sun sängyssä kaikki ja lapsen annetaan nukkua vain omassa sängyssä. kyllä se rupee lastakin väsyttään

 10. Hannis kirjoitti:

  Eipä voi paljon muuta sanoa kuin älyttömän paljon tsemppiä! Jos jotain positiivista haluaa niin autat varmasti vertaistuen muodossa monia samassa tilassa olevia naisia jotka lukee sun blogia ja ikävä kyllä samaistuvat että muillakin näin. Jos tuntuu että on niin paha olo väsyn takia että ei pysty enää kauaa tsempata niin jos olisin sinä niin menisin yhdeksi yöksi hotelliin yksin. Joo, ensiapuahan se vaan olisi mutta edes vähän helpottaa pahaa tilannetta.

 11. Heli kirjoitti:

  Minäkin suosittelen unikoulua..netissä on miljoonaa variaatiota niin tutustut niihin ja katsot mikä ois teille se sopivin ja teillä on muksut isompia niin varmasti protestoivat ja voi kestää viikkoja ennen kun nukkuvat eli rankkaa tulee. Lapset kokeilevat kyllä kaikkensa, että pääseekö viereen tai tuleeko palvelua..väsyneenä sitä tekee helposti just noin, että ottaa viereen et sais edes hetken unta..tärkeintä et pysyy lujana eikä anna periksi. Me just kuopusta koulutettiin ja koska mä oon äitinä se kenen perään huudetaan yöllä enenmän(pitkä imetys yms. vaikuttaa) niin nukuin viikon muualla..sen jälkeen oli pahin protestointi saatu läpi ja mies lähti vuorostaan nukkumaan muutaman yön muualle..sen jälkeen oli niin että muutama yö hyvä ja sit taas selkeesti tyttö kokeili et tuleeko palvelua ja taas nukkui hyvin. Nyt koputan puuta, että nukutaan jatkossa hyvin. Sairaudet yms toki lyö aina takapakkia, mutta kun tuo unirytmi on hyvä niin siihen palaaminen käy helpommin. Meillä on isompiakin lapsia ja aina huonoja vaiheita tulee, mutta tärkeää pitää ne rajat öisin. Tsemppiä öihin ja toivottavasti löydätte voimia että saatte yöt kuntoon. Syyllistäminen ei ketään auta❤️

 12. Merkurius kirjoitti:

  Miksi päästät ne sinne häiritsemään uniasi? Lapset omaan huoneeseen. Tarvittaessa voivat vaikka nukkua samassa sängyssä keskenään, mutta vanhempien makkariin ei mennä.

  • primebody kirjoitti:

   Jaa että ovi lukkoon ja huutakoot sielä 🙂 huh huh

  • Suvi kirjoitti:

   Meillä esikoinen pelkää öisin, koska mielikuvitus laukkaa, ja itselläni ei ole ainakaan sydäntä passittaa toista omaan sänkyyn. Vaikka oma uni kärsiikin.

   Näin ei ole aina ollut, että kipuaa meidän sänkyyn, joten toivottavasti tämäkin on vain vaihe.

   Tsemppiä Umppu!

  • Marjo kirjoitti:

   Ja äiti ja iskä nukkuu käsikkäin sanassa sängyssä.. Lapset itkeköön omissa huoneissaan pelkoaan. Niinkö, Merkurius? Miksi tehdä lapsia, jos niiden seura kelpaa vain keskipäivällä? Siis silloin kun ovat hyvällä tuulella tai mikä parasta, kun ovat hoidossa, päiväunilla tai koulussa. Voi, että mua ärsyttää tommoset kommentit!

 13. Pauliinal kirjoitti:

  Meillä on melko samanikäiset lapset ja nukutaan lasten kanssa samassa huoneessa, lapsilla on omat sängyt jossa nukkuvat. Toinen meistä vanhemmista nukkuu aina toisessa päässä taloa eri huoneessa. Miehen vuorotöiden mukaan vaihdellaan kumpi saa nukkua yksin rauhassa 😀

  Suosittelen! korvatulpat korviin ja vuorotelkaa kumpi hoitaa yöt

 14. daniela kirjoitti:

  Meillä minä nukun tällähetkellä myös huonosti pienin 8kk heräilee noin 3-7 kertaa yössä olen mennyt nyt 8kk todella minimi unimäärällä, meillä mies ei herää öisin vauvan itkuun eikä muihinkaan maanjäristyksiin. Vanhempi poika 3v myös viikottain useamman yön meidän sängyssä kun ei vaan ole energiaa ruveta kuskaamaan häntä omaan sänkyyn yöllä. Illat yritetty rauhoittaa palapelillä tai muulla rauhallisella hommalla noin tunti ennen nukkumaanmenoa, mutta ei se aina auta.

 15. neito kirjoitti:

  Jos ei neuvoja halua ottaa vastaan, niin silloin ei niitä ota vastaan. Mulla kaksi lasta, joista toinen nukkui kolme vuotiaaksi asti huonosti ja sen jälkeen kuin raskas tukki, kolmevuotis synttäreiden jälkeen ei ole ollut ainuttakaan uniongelmaa ja kaveri täyttää piakkoin 10 vee. Toinen taas on ollut hulina nukkuja aina ja herättelee edelleen 7 veenä öisin aikuisia.

  Sitä vinkki kolmosta mulla ei ole mikä tehoaa sun vekaroihin. Mut oman hulina kaverin öitä on rauhoittanut tutut, säännölliset rytmit, yksi säännöllinen nukkumapaikka. Hulinakaverin rutiinit on oltava säännölliset, ja niistä ei ole valitettavasti poikkeuksia. Meillä hulinakaveri olisi mieluusti nukkunut myös meidän välissä, mutta häntä on koulittu lempeän päättäväisesti pysymään omassa (lähellä) olevassa sängyssään. Jos rutiineista on poikettu, niin meidän hulinakaveri on hulinoinut entistäkin enemmän.

  Unikoulua kannattaa pitää, jos yöt on katkonaisia. Huonosti nukutuista öistä kärsii koko perhe, myös lapsi itse. Lapsissa on eroja kuten aikuisissa ja todellakaan kaikki eivät nuku 12 h yöunia, eikä tarvitsekaan nukkua. Kuopus ei varmaan ole ikinä nukkunut 12 h, esikoinen yhden käden sormilla laskettavan määrän öitä. Mut kyllä se huonomminkin nukkuva lapsi (yleensä) tarvitsee sen 9-10 h unta siltikin. Kasvava lapsi (vähäunisempikin) tarvitsee unta.

  • Marjo kirjoitti:

   Tämä ohje kuulostaa kokeilemisen arvoiselta! Oma sängy, muttei turvattomuutta pimeässä yöllä yksin, vaan vanhemmat lähellä. ❤️

 16. M kirjoitti:

  Meillä 5 lasta, kaikki alkanut nukkuu hyvin vasta eskari-iässä. Siihen asti tulleet joka yö meidän sänkyyn ja sitten se on itsestään jäänyt pois. Jotenki sitä ei yöllä raski pakottaa niitä omaan sänkyyn. 2 nuorinta 6kk ja 5v, että vielä saa jonku vuoden ootella hyviä öitä ? mutta ihan hyvin ne tässä sitte nukkuu,vaikka herätyksiä on kyllä se 100 joka yö. Miehellä onneksi hyvät unenlahjat, ei herää mihinkää ja monesti roikkuukin puoleksi lattialla ku ei mahdu sänkyyn. Mutta tsemppiä, vinkkejä mulla ei oo antaa miten ne sais omissa sängyssä pysymään ?

 17. Helena kirjoitti:

  Ainoa mikä toimii on ehdottomuus. Ilman mitään poikkeuksia. Hellästi mutta jämerästi joka kerta talutetaan takaisin omaan sänkyyn. Sitä sun ei tartte jaksaa kahta viikkoakaan ja saat sit jatkossa nukkua rauhassa. Mut se vaati täydellistä ehdottomuutta, vaikka toistoja tulisi satoja. Toivottavasti helpottaa!

 18. Sofia kirjoitti:

  Sä taidat ihan tavallisen ymmärtää väärin. ” Jaa että ovi lukkoon ja huutakoot sielä ? huh huh”…
  Ei Nämä nevovojen antajat tuota tarkoita. Mutta siinä ollaan oikeassa mielestäni että ainoa mikä auttaa on ehdottomuus. Samoina toistuvat rutiinit ja täydellinen palvelun puute nukkumaanmenoajan jälkeen. Pissaamiset, pussaamiset ja juokset hoidetaan ennen nukkumaanmenoa. Yöhiippailijat toimitetaan poikkeuksetta takaisin omaan petiin ilman seurustelua.Javaivan varmasti jatkuvat kuin leijonat siksi mutta se loppuu kun huomaavat että ei auta. Mä Myönnän että unikouluttamisen v*ttumainen puoli on se että se pitää jaksaa tehdä väsyneenä.

 19. Mars kirjoitti:

  Huh, mä oon ihan toiselta planeetalta näköjään muiden kommentoijien kanssa. Meinasin ehdottaa että jos nyt tämän vaikeimman ajan yli nukkuisitte vain lasten kanssa yhdessä, jos siten kaikki saisivat edes jonkun verran unta. Meillä varmaan ”lapset pompottaa” kun meillä on 280cm perhepeti jossa nukkuu 2 aikuista, 2 lasta ja koira. Ja kaikki nukkuvat hyvin! Jos lapset herää yöllä niin riittää kun huomaavat että vanhempi on vieressä, nukahtavat itse uudestaan eikä me miehen kanssa edes heräillä niihin heräämisiin juurikaan. Ja meillä on kanssa huonosti nukkuvat lapset, haluan hoitaa yöheräilyt mahdollisimman helposti ja niin että maksimoin oman uneni määrän, ja tämä on ollut kyllä loistava ratkaisu. Imetän vielä öisin nuorempaa.
  Ihan nyt siis vain vähän toisenlaista mielipidettä näihin unikoulun/rajat kiinni/ovet säppiin siivittämiin kommentteihin. Univelka on kyllä pahinta, toivottavasti tilanne helpottaa pian.

 20. Perhepedin puolesta kirjoitti:

  Ensinnäkin toivon, että tilanteeseen tulisi pian parannusta ja koko perhe nukkuisi hyvin.
  Kommenteissa aika moni kirjoitti unikoulusta ja lapsen opettamisesta nukkumaan omassa sängyssä. Itse ajattelen, ettei ole yhtä oikeaa tapaa ja siksi neuvoja on vaikea antaa.
  Meidän perheessä parhaiten toimi se, että lapset saivat nukkua vieressä perhepedissä. Kumpikin laitettiin illalla omaan sänkyyn, mutta kun he yöllä hipsi vanhempien viereen, annoin jäädä siihen ja koko perhe nukkui hyvin.
  Pääasia kai on, että sekä vanhemmat että lapset saisivat kunnon yöunet, keinoista viis 🙂

  • M kirjoitti:

   Näinpä! Minun on aina ollut vaikea ymmärtää mitä väärää perhepedissä on? Itse nukuin vanhempieni välissä enemmän ja vähemmän säännöllisesti 8 -vuotiaaseen saakka. Ja mielestäni olen ihan normaali työssäkäyvä perheenäiti ja vanhempanikin elävät onnellisia eläkepäiviään yhdessä jne. Meidän vanhimmalla oli rytmit sekaisin ehkä jo syntyessään, koliikki ei meinannut loppua ollenkaan ja jouduttiin sairaalaan unikouluun. Siellä annettiin ohjeeksi, että samaan sänkyyn vaan ja niin monta vuotta kun on tarve. Ja todellakin voin suositella!

 21. Liila kirjoitti:

  Hei ja voimia! Tuli mieleen, oletko koittanut vaihtaa lasten sänkyjä eri paikkaan/eri kohtaan huonetta? Selvitin joku aika sitten, mihin ilmansuuntaan sängyn pääpuolen tulisi olla, jotta vaikutus nukkumiseen olisi myönteisin. Voi kuulostaa hölynpölyltä, mutta ainakin itse olin valmis kokeilemaan melkeinpä mitä tahansa 🙂 Meillä toimii parhaiten itä ja pohjoinen, länsi ja etelä on ihan nou-nou. Toinen juttu mikä tuli mieleen, on vesisuonet, joita kulkee maanpinnan alla. Tietyillä ihmisillä (esim.mun paapa) on taito etsiä vesisuonet taivutetun pajunoksan avulla. Tätä taitoa tarvittiin aikoinaan mm.hyvää kaivon paikkaa määritettäessä. Nämä vesisuonet (virtaava vesi) häiritsee unta, jos ne kulkevat sängyn alta. Muistan mun serkun nukkuneen lapsena huonosti, ja paapa löysikin vesisuonen juuri sängyn kohdalta. Asia korjaantui, kun sänky siirrettiin huoneen toiselle seinustalle.

  • tassunrapina kirjoitti:

   Voi luoja, tämäki vielä! Omia unia häiritsee keväisin ja syksyisin muuttolintujen lentolinjat, täysikuu häiritsee myös. samoin ohi ajavat autot ja ennenkaikke täällä maalla huhuilevat pöllöt sekä valion maitoauto. myös sähkölinjat tuntuvat häiritsevän nykyään, pitäisi varmaan katkoa ne jotta saisin viettää yöni rauhassa?! Kaikenlaisia kukkapipotyyppejä

 22. Elina kirjoitti:

  Olisiko mahdollista ostaa yksi 100cm sänky teidän makkariin lisää? Sisustuksellisesti ei ehkä ihan kauheen kiva, mutta jos nukkuisitte kaikki paremmin?

  Itse kuvittelin ennen, että vanhemmat aiheuttavat tavalla/toisella sen että vauva nukkuu huonosti. Esikoiseni nukkui kuin tukki omassa sängyssään ja nukahti sinne itsekseen vauvasta lähtien. Isompana ollut kausia että rampannut pois huoneestaan satoja kertoja, mutta niiden jälkeen taas rauhottunut ja hyvät unet jatkuneet.

  Kuopukseni oli sairaalassa jo sitä mieltä, että omassa sängyssä ei nukuta. Kolme viikkoa kokeilin nukutusta pinnasänkyyn. Nukkui öisin maks 1.5h unia. Otin vireen ja nukkui 6h putkeen. Tän jälkeen on nukkunut aina vieressä, ollaan päästy helpommalla näin.

  Itsekin harkinnut jo useaan otteeseen yhden 80cm sängyn hankintaa.

 23. Hhh kirjoitti:

  Ootko noin mustavalkoinen ihminen, kun vaihtoehdot on antaa ladten juosta ympäri kämppää äidin perässä ja vaikka naaman päällä nukkuen tai huutaa ovelta painu helvettiin ?? ei voi kun nauraa. Olin jo tulossa vinkkejä kertomaan, mutta kuuroille korville ne menis kuitenkin joten jatkakaa vaan tuolla tyylillä ?

  • primebody kirjoitti:

   joo ehkä en juuri sinulta niitä vinkkejä tarvitsekkaan. Ilmeisemmin huumori on asia mitä et ymmärrä 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.