Hae
Prime Life by Umppu

Mikä tää kokaiini juttu on?

Hirvee himo bilettään, mutta työt kutsuu ja pakko on treenata, että näyttää hyvältä. Onko sen kaiken ratkaisu kokaiini? Nyt sanon ihan rehellisesti, että en tiedä miltä tuntuu hillua kolapäissä, enkä kyllä haluakkaan tietää. Kirjoitan asiasta, koska se on jatkuvasti otsikoissa. Ilmeiseti bilettäminen tai oikestaan ryyppäminen on fänseimmissä piireissä ihan so last touhua. On kuitenkin välillä kiva vähän irrotella ja saada nuppi sekaisin. Kokaiini tuntuu näyttelevän nyt todella suurta trendiä varsinkin ”pintaliito” porukoissa. En tosi tiedä kuka tätä sanaa edes nykyään käyttää, mutta ehkä joku hiffasi mitä tällä ajan takaa.

Ilmeisesti tästä aineesta ei tule sen ihmeelisempää krapulaa tai ainakin ne ihmiset, ketkä on julkisesti myöntäneet tätä ainetta käyytävänsä on näin kertoneet. Myöskään aamulla et näytä yhtä pahalta, kun ryypätyn bileillan jälkeen (kai).  Monilla ihmisillä elämä pyörii valitettavan pitkälle ulkoisissa asioissa ja ulkonäössä. Päältä pitää pystyä lukemaan kuinka paljon rahaa on niskassa ja aina pitää näyttää hyvältä. Mää en oo koskaan ymmärtänyt sitä, että jossain ihmisessä kiehtoo vain omaisuus tai raha. Toki onhan rikkaissakin ihmisissä varmasti niitä ihan tavallisiakin ihmisiä, mutta en nyt puhu niistä vaan näistä wanna be tyypeistä.

Kun on hirvee kiire kokoajan ja samalla on pakko näyttää hyvältä, tehdä tulosta, olla motivoitunut, rakastaa omaa kehoaan, syödä puhtaasti, olla esimerkillinen niin onhan se sanomattakin selvää, että jossain vaiheessa parinkympin iän ohitettua joka viikonloppuinen biletys alkaa näkymään naamasta ja jossain vaiheessa myös kropassa. Alkoholi on pirulauta aika lihottavaa ja vielä, kun siihen lisää ne yölliset snägärit ja seuraavan päivän mätöt niin ei ihme jos pikkuhiljaa entinen bilehile onkin pian se bubiruusu. Onko bubiruusuksi muutumisen esteenä siis tämä ihme aine :).

Kuulemien mukaan esimerkiksi tätä kokaiinia on nykyään helppo saada. Jokainen tietää ainakin yhden tyypin keneltä sitä voi ostaa ja ilta saakin ihan erilaisen käänteen. Toisaalta musta olis aivan sairaan mielenkiintoista olla kärpäsenä katossa seuraamassa tälläisiä bileitä, missä pikkuhepeneisiin soonustautunnet kauniit nuoret naiset ja äveriäät ukot vetävät kimpassa kolaa ja bilettää.. Mitä niissä bileissä on niin hienoa, että se sama asia pitää kokea aina kerta toisensa jälkeen?

Mulla on todella jyrkkä kanta tänäpäivänä huumeisiin, niinkuin moni varmaan tietää. Koitan silti ymmärtää tätä asiaa paremmin. Tämä viihdekäyttö on mulle kuitenkin aivan jotain käsittämätöntä ymmärtää. Kokoajan saa lukea otsikoista kuinka kerta toisensa perään julkkiksia narahtaa huumeiden käytöstä. Onkse jotenkin coolia käyttää huumeita? Onko se elämä siinä pisteessä, että kun lauantaina et keksi mitään muuta tekemistä, niin vedät viivat nenään? Vai että haluat tehdä kaikkea samaan aikaan eikä ole aikaa sairastaa sitä krapulaa niin tässä oiva ratkaisu?

Mitenkä vuonna 2018 voi jonkun mielestä olla siistiä vetää huumeita? Onko esimerkiksi tämä kokaiini mielletty siitä syystä jotekin muita huumeita hienommaksi asiaksi, koska se mielletään ehkä jossain määrin rikkaiden huumeeksi ja ehkä nykypäivän bilehuumeeksi? Ettekö te koskaan mieti niitä ihmisiä, jotka kilistelee viikonloppusin baarissa viinilasien kera ja seuraavana päivänä ollaankin tekemssä hikijumppaa että miten ne pystyy siihen…

Ehkä mä vaan oon itse niin fossiili, että jos launtaina riipasen, niin tuskin edes torstaina näytän normaalilta. Musta tulee se bubiruusu yhdessä yössä. Saati että menisin jonnekkin treenaamaan seuraavana päivänän, niin varmasti kuolisin johonkin sydänhalvaukseen. Mun mielestä monesta ihmisestä voi ihan selvästi sanoa kuka käyttää huumeita viihdekäytössä. Ehkä nekin luemme jossain vaiheessa lehtien palstoilta.

Paljon on puhuttu myös urheiljoiden huumeidenkäytöstä ja siitä, että sitä ja sitä voi vetää koska se ei näy testeissä… Siis oikeesti. Mää jotenkin oon kokoajan ymmälläni enemmän ja enemmän kaikesta. Mulle ei vaan mee kaikki asiat kaaliin. Vaikka meillä on paljon suuria ja huolestuttavia asioita maailmassa tapahtumassa, niin eniten mua huolestutta juuri tällä hetkellä muuttuneet ihmiset ja monen aivan liian heppoisia suhtautuminen esimerkiksi huumeisiin. Musta huumeet ei sovi kenellekkään. Ne tekee susta jonkun muun mitä et oikeasti ole. Huumeiden käyttö ei oo koskaan coolia..  varsinkin tälläistä  bilekäyttöä pidän säälittävänä touhuna.

 

Asu hm&Gina

Kuvat Noora Näppilä

23 kommenttia

 1. Jenny kirjoitti:

  Se on JUST NÄIN. Kiitos, että kirjoitit. Ei lisättävää!

 2. Mairi kirjoitti:

  Umppu hei,

  Aika lapsellinen teksti. Huumeidenkäyttö on vakava riippuvuus, eikä varmaan kukaan narkkari pidä sitä ”coolina”. Ja mitä stressattavaa on puhtaasti syömisessä? Syömisestä ja treenamisesta saa tulla ihana, kaunis ja VAPAA olo. Voin aivan hyvin kilisyttää ravintolassa ja juosta 15 km seuraavana päivänä. Koska juon vain sen yhden, enempää en tarvitse. En tosin asu Suomessa, ja onhan siellä järkyttävä ryyppäyskulttuuri.

  Ehkä sun kannattaa kirjoittaa vähän pinnallisemmista aiheista, kun ajatteluntasosi ei ole kovin syvällistä.

 3. Ihmettelen vaan kirjoitti:

  Missä tähän kokaiinin ihannointiin on täällä Suomessa törmänny? Ihan mielenkiinnosta? Ensinnäkin koko ainetta on hyvin vaikea Suomessa saada, koska sitä tuodaan niin kaukaa. En tiedä mistä olet mahtanut kuulla, että sitä saisi helposti… Puhdas kokaiini on kiven takana ja hyvin kallista. Me ei valitettavasti asuta 80-luvun Miamissa, vaan täällä pimeässä ja syrjäisessä Suomessa.

  Samoin toi urheilija pätkä. Missä ollaan siitä puhuttu, ettei huumeiden käytöstä mukamassa jää kiinni? Kokaiinista on useampikin urheilija kärähtänyt ja esim. moninkertainen olympiavoittaja, uimari Michael Phelps jäi kiinni ihan vaan pilven poltosta. Missä tästäkin on mukamassa puhuttu? Ihan mielenkiinnosta taas… 😀

  • primebody kirjoitti:

   Sitä saa täältä mun kotikaupungista Tampereelta 🙂 jos oot yhtään lehtiä lukenu 🙂

 4. John kirjoitti:

  Naapurin kaverit ajaa fillarilla, miksi niillä on tosi hauskaa sen kanssa? En ole tosin koskaan itse kokeillut polkupyörällä ajoa, voisihan se olla ihan kivaakin mutta en vaan ymmärrä sitä. Jos sillä vaikka kaatuu eikä olekkaan kivaa? Mikä järki polkupyöräilyssä on ylipäätänsä? Mä en ymmärrä koko pyöräilyä yleensäkkään, ei se vaan voi olla kivaa eikä mun juttu. Tosi paljon sattuu onnettomuksia polkupyörien kanssa. Voisihan se olla ihan kiva juttu mutta ehkä se juokseminen on kuitenkin parempi, siinä voi kuitenkin vain kaatua…sinällään sama vahinko voi tapahtua mutta kuitenkin sen juoksemisen pitää olla parempi juttu koska sitä olen koittanut, pyöräilyä en.

  • Jollenalle kirjoitti:

   Loistava vastine tolle Ulla-Riitan paskanjauhannalle! Argumentit on tasoa ”LUIN LEHDESTÄ että treellä myydään kokaiinia” mä luin lehdestä että joulupukki asuu korvarunturilla

 5. Emmi kirjoitti:

  Just näin!
  Tuntuu hullulta, että samaan aikaan, kun puhutaan kasvavasta päihdeongelmasta ja huumausaineiden käytön yleistymisestä varsinkin nuorten ja nuorten aikuisten keskuudessa, tietty porukka ”hypettää” huumeiden käyttöä alkoholin käytön sijaan vetoamalla nimenomaan tähän krapulan puuttumiseen.
  Nyt eletään vuotta 2018 eikä kenelläkään pitäis olla tiedosta tai valistuksesta kiinni sen faktan tajuaminen, että minkään päihteen käyttö ei ole vaaratonta -oli se sitten laillista tai laitonta, säännöllistä käyttöä tai viihdekäyttöä. Ja tuleehan siitä viihdekäytöstäkin säännöllistä, jos esim. koksua vedetään nenä ruvella keskiviikosta sunnuntaihin, että jaksetaan pikkulauantaista asti painaa.
  Huumausaineiden käyttöön liittyy aina riskejä ja ne alkaa ihan sieltä aineen hankinnasta päättyen käyttöön; koskaan ei voi olla varma mitä ainetta kukakin myy.
  Lyhyesti sanottuna on surullista, että toisesta päästä ongelmaa koetetaan ratkaista niiden vähien resurssien voimin mitä on käytettävissä, kun toisessa päässä ongelmasta on muovattu vaarattomalta vaikuttava ”elämäntyyli”, jonka julkiseksi tuominen vaikuttaa olevan kaikille ihan ok.

 6. Li kirjoitti:

  Huumeista puhuessa olisi fiksua muistaa, että huumeiden vaikutuksilla on eroa kuin yöllä ja päivällä. On ihan eri asia puhua vaikkapa metamfetamiinista, kokaiinista, kannabiksesta ja taikasienistä. Ensin puhuit kokaiinista, sitten tunnut puhuvan huumeista yleensä niputettuna yhteen kategoriaan. Siksi mun on pakko kommentoida tätä:

  ”Musta huumeet ei sovi kenellekkään. Ne tekee susta jonkun muun mitä et oikeasti ole.”

  Mihin perustat väitteen, että huumeet tekevät susta jotain mitä et oikeasti ole? On huumeita, jotka nimenomaan auttavat itsetutkiskelussa ja tajunnan laajentamisessa. Tekevät ihmisestä entistä tiedostavampia. Psykedeeleistä on saatu apua mm. masennuksen hoitoon, ja niiden toimivuudesta mielenterveyshäiriöiden hoitoon on herännyt laajaa kiinnostusta lääketieteen kentällä. Toiseksi, kuka sinä olet sanomaan ettei huumeet sovi kenellekään? Jos ihminen käyttää rituaalinomaisesti vaikkapa LSD:tä silloin tällöin tai kokee hyötyvänsä marisätkästä vaihtaessaan vapaalle, kuka sinä olet sanomaan ettei se sovi kyseiselle henkilölle? Jos ihminen bilettäessään kiskoo alkoholin sijaan kokaiinia eikä asiasta muodostu ongelmaa, miksi se ei silloin sopisi hänelle? Jos tavoitteena on päihtyä ja saada hyvä bilefiilis, miksi kokaiini olisi automaattisesti huonompi vaihtoehto kuin alkoholi? Usein tosin näitä tosin käytetään sekaisin, mikä on taas oma lukunsa.

  On huumeita, joista on selvästi enemmän haittaa kuin hyötyä. Huumeita jotka saa ihmisen toimimaan impulsiivisesti, vastuuttomasti ja jopa moraalittomasti. Tällöin puhutaan todennäköisesti jo vähintäänkin jonkinasteista addiktiosta. On myös huumeita, jotka eivät addiktoi. Myös koska ihmiset ovat erilaisia, yhdelle ihmiselle rentouttava ja hyvää oloa tuova aine voi olla toiselle liikaa.

 7. Enookokeilluenkäkoskaakokeile kirjoitti:

  Hyvä postaus. Oonkin oottanut että joku bloggaaja joskus kirjottaisi ajankohtaisista asioista. Sen tiedän et tää koksu cola kokaiini vie paljon enemmän estoja kuin alkoholi sopivissa määrin. Ja nää colabileet on varmaan enemmän estottompia bileitä. Juuri eräs mies kirjoitti päiväkirjaa iltalehden sivuilla joltain sinkku saarelta ja jokaisena päivänä ennen pornobileitä vedettiin viivat nenään. Oli piristävät huumeet , sotilas käytössä jo ennen meidän syntymää. Hullua kyllä kuinka pitkä historia niillä on. Mutta tätä päivää en vaan ymmärrä. Huolestuttavaa kasvattaa oma lapsi tähän nyky maailmaan kun mikään ei oo niinkuin ennen. Mun mielestä huumeet yleensä on pelottavia. Ne saattavat laittaa jo yhdestä kerrasta koko Pään sekasin loppu iäksi. Aamulla kun heräät darran sijasta hullujen huoneelta tai jossain muussa maailmassa niin et välttämättä koskaan enään herää normaaliin maailmaan. Alkoholi on ok sopivassa määrin ja darra kärsittävä.

  • colaolli kirjoitti:

   sun nimimerkkis on ”eoolekokeillienkäkokeile”. Miten vitussa sä perustelet sun väittämän, että kola vie enemmän estoja kun alkoholi?!?! ONKO SULLA EMPIIRISTÄ KOKEMUSTA?”Sen tiedän et tää koksu cola kokaiini vie paljon enemmän estoja kuin alkoholi sopivissa määrin. ” MIHIN TÄÄ SUN ”TIETO” perustuu, jos ei omaan kokemukseen?
   mä olen vetänyt huumeita kohta 10 vuotta ja voin OMASTA EMPIIRISESTÄ kokemuksesta kertoa, että tuo EI PIDÄ PAIKKAANSA. jos et usko tee testi, vedä pullo kossua ja vedä kola lainit ja kato mitä tapahtuu, VITUN RIVIURPO! sä oot niin vähä-älyinen että tahdon ajatella että siellä on ”evoluution” tuottama apina toisessa päässä! Kuinka monta murhaa tiedät tehdyn pilvipäissään vs. kännipäissään? Jos oot koskaan alibia lukenut niin tiedät varmaan mikä on prosentuaalisesti suomen henkirikosten johtava päihde. On yhtä fiksua niputtaa kaikki huumeiden/päihteiden/lääkkeiden käyttö niputtaa samaan kastiin niinkuin rasisti niputtaa kaikki ihonvärin perusteella idiooteiksi. Esim. kaikki neekerit on tyhmiä ählämeistä puhumattakaan.. u got the point? i doubt that but there it is front of your eyes.

  • Eerika kirjoitti:

   Colaolli, vaikutat olevan juuri niin FIKSU kuin 10 vuotta huumeita vetäneen voi ajatella olevankin :’D pehmeä pää.

 8. Sanna kirjoitti:

  Missä otsikoissa tää aihe on ollut? Fb:ssä? Missään lehdessä en ole aiheeseen törmännyt vaikka tekstisi mukaan onkin jatkuvasti otsikoissa? ?

  • primebody kirjoitti:

   Iltalehti iltasanomat… juttuja jaettu myös muissa lehdissä ja mediassa. Tampere on liitetty tähän juttuun aika voimakkaasti..

 9. Larisa kirjoitti:

  Et taida nyt olla perillä todellalaan TAMPEREEN huumeskenestä. Täälä kovatkin huumeiden käyttäjät käyttävät (narkkaavat) lähinnä lääkkeitä. Subutex, bentsot, kipulääkkeet ovat ne mitä täälä kiskotaan ja kaupataan. Ne tullintorin yms sen alueen nistit on sekaisi sitten kun kiskotaan kaikki lääkenapit ja subutexit viinan kanssa alas kun mikään yksittäinen aine (lääke) ei toimi enää.

  Olen yliopisto-opiskelija, työssäkäyvä, malli- ja ”pintaliitopiireisä” pyörivä nainen. Ja kyllä, käytän huumeita satunnaisesti. Ja treenaan tavoitteellisesti. Eli varmaan juuri sun kirjoituksessa viittaamma stereotypinen ihminen.
  Täältä ei saa edes amfetamiinia, puhtaasta kokaiinista puhumattakaan. Kokaiinia saa Helsinginstä, sieläkään se ei ole kovin laadukasta verrattuna ulkomailla myytävään.
  Tamfetamiini koostuu lähinnä jostakin kodeiinipilleri, efedriini, adhd-lääke mixistä. Kokaiinia harva täälä edes viitsii hinnan takia ostaa testiin, jos sattuisi olemaan hyvää, koska laatu 95 % tapauksissa ketkä sitä myy on jatkettua paskaa.

  Mistäköhän keksit tuon kokaainia tampereella jutun? Myöskin huumeet on edelleen iso tabu kaikenlaisissa piireissä, ei niistä saa puhua opiskelija tai edes pintaliitopiireissä. Huumeiden käyttäjiä kartetaan joka sakissa ja en voi todellakaan kertoa coolina ja avoimesti omasta huumeiden (lääkkeiden) käytöstä. Tämä on myös surullista koska se eristää minua ja vaikeuttaa avun saamista. Pakko salata oma käyttö tai kaverit hylkäävät.

  • primebody kirjoitti:

   Lue lehtiä 🙂

  • Huolestunut kirjoitti:

   Mua huoletti hieman tuon Larissan kommentti, jossa hän kertoo, ettei voi kertoa lähimmille kavereille käytöstään. Perään mainitsee, että on surullista ja vaikeuttaa avun saamista. Mitä hän saa sitten näistä piireistä tai satunnaisesta huumeiden käytöstä? Toivottavasti hän saa apua ja alkaa voida entistä paremmin, koska nyt ei kuulostanut kovin onnelliselta.

 10. Suvi kirjoitti:

  Onpa tosiaan surullista, miten huumeidenkäyttö (satunnainenkin) on joistakin ihan ok juttu. Ja sekin vielä, että huumeet rinnastetaan alkoholiin tai pidetään jopa pienempänä pahana!

 11. Jaana Jussila kirjoitti:

  Hei umppu! Onko sun mielestä pätevä argumentti kommentoijalle että ”lue lehdestä” sä et viittaa edes mihinkään tiettyyn juttuun tai artikkeliin.. mistä lehdestä mun pitää siis lukea, pornolehdestä? Sä oot säälittävä kirjotat aiheesta mistä et MITÄÄN TIEDÄ
  vaan klikkausten toivossa, mä toivon että sun silmät avautuu niihin rokotteisiin mitä sä täällä niin ’hypetät’

  • primebody kirjoitti:

   Olin jo edellisessä kommentissa maininnut lehdet. Tampereen kokaiini ringistä on ihan jokaisessa lehdessä jos viitsii itse laittaa vaikka Googleen. Mää en niitä jokaista juttua tänne myöskään ”jaksa linkittää. Ja kiitos tuosta säälittävä sanasta. Jos luot postauksen niin kirjoitin siinä hyvin selvästi alussa mistä asioista en tiedä. Kirjoitin nyt ilmiöstä. 🙂 hyvää joulua

 12. sensuuri kirjoitti:

  Umppu sä vastasit kommentteihin että sä oot saanu sun infon ilta-sanomista ja iltalehdestä..eikö ne oo heti 7päivää lehdestä seuraavia..:DDDD

  • primebody kirjoitti:

   Asiasta voi myös lukea Aamulehdestä, Hesarista, lähes kaikista nettimedioista.

 13. MG kirjoitti:

  Hyvä postaus!
  Taaskaan en ymmärrä näitä kaikkia Kommentteja. Mutta jokaisella omat mielipiteet ja niihin ollaan sallittuja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.