Hae
Prime Life by Umppu

Hiustenvärjäystä lähituotannolla

Mä oon aloittanut kampaamokouluun jo yhdeksänkytluvulla ja siitä asti tehnyt opiskelun ohella liiketyötä ja jatkanut ammattilaisena tähän päivään asti. Mä oon kokeillut urani aikana todella todella monia tuotteita. Vuosi sitten me vaihdettiin koko meidän liike (Prime) meidän hiusvärit Simin SensiDO sarjaan. SensiDO sarjan värit ovat täysin hajusteetttomia. Toki niissä hieman tuoksu raaka-aine, mutta niissä ei ole lisättyä hajusteita. Huomasin aiemmalla väri sarjalla, että moni asiakkaita saattoi hieman kihelmöidä päänahassa ja tuoksut ottivat henkeen.  Ne otti myös mua välillä henkeen ja jos voin tehdä valintoja, jotka liittyy minun ja asiakkaiden terveyteen positiivisesti, niin ei tarvitse kahta kertaa miettiä.

Vaihtaminen ei ole sinänsä mikään itsestäänselvyys tai pikkujuttu, kun on tottunut tekemään tiettyillä työkaluilla vuosikaudet töitä. En kovin herkästi vaihda värisarjaa. Me testattiin aluksi Simin värejä ja testaamisen jälkeen päädyttiin vaihtamaan kokonaan väri sarjaa. Ollaan oltu todella tyytyväisiä näihin väreihin ja niillä saatuihin lopputuloksiin. Se mikä on aika mahtavaa on se, että meidän värit tehdään täällä Suomessa Ylöjärvellä. Kun tätä ekologisuutta ajatellaan jatkuvasti, niin haluaisinkin hieman haastaa muita kampaajia miettimään samaa asiaa.

Lähestulkoon kaikki muut väri sarjat, mitä Suomessa on käytössä tulevat ulkomailta. Suurin osa varmaan tulee lentämällä tai meriteitse. Se on aika ympäristöä kuormittavaa eikö. Vaikka itse väri olisi ekologinen, niin sen kuljetus ei ja silloin arvot kumoavat toisensa.  Hiusvärit ovat toistaiseksi metallituubeissa. Me Primessä Kierrätämme kaiken kampaamo jätteen. Hiusvärituubit menevät metallin keräykseen, sekajätteet sekajätteeseen, paperi paperiin, ja pahvit omaan laatikkoon. Muovia meillä ei ole liikkeellä ja se on meillä aina likaista kuten esimerkiksi kumihanskat yms. Paljon nykypäivänä myös esimerkiksi kauneudenhoito tuotteessa arvostetaan sitä, että ne ovat esimerkiksi vegaanisia tai jotain muuta vastaavaa. Sillä halutaan ajatella ekologisemmin, mutta aina ajatella sitä mistä se tuote tulee ja kuinka paljon se siinä matkan varrella rasittaa esimerkiksi meidän luontoa.

Paljon kosmetiikkaa tuotetaan Italiassa, Ranskassa mutta myös paljon esimerkiksi Kiinassa. Voitte kuvitella minkälaisen matkaan se tuote tulee Suomeen esimerkiksi sieltä Kiinasta. SensiDOn värit sopivat erittäin hyvin meidän pohjoismaalaisille hiukselle. Tykkään sillä sarjalla työskennellessäni siitä, että värit ovat puhtaita ja selkeitä. SensiDOn värisarja täyttää tänä vuonna 10 vuotta ja mulla on suuri kunnia olla mukana menossa SensiDO ambassadorina. Ympäri Suomen valittiin kampaajia mukaan  tähän juttuun.  Me ollaan mukana tuotetestauksessa ja kehityksessä ja levittämme sanomaa meidän alalla, sekä myös kuluttajille. Olin maanantaina toteuttamassa SensiDO ambassadorien kanssa kuvauksia Nokian tehdas 108 kiinteistössä. Jokainen kampaaja sai toteuttaa oman näkemyksensä SensiDOn väri sarjasta. Kun on 10 taiteilijaa laitetaan samaan huoneeseen niin tulos on kaiken kirjava. Upeita töitä ja kaikki olivat erilaisia. Mä halusin  toteuttaa mun oman työni ja palataan vähän seitkytluvulle. Mä rakastan tehdä isoja kauniita naisellisia hiuksia. Kun inspiraationa toimi Charlies angelista Farrah  Fawcett ja halusin toteuttaa hänen tyylisen lookin joka on viety 2000 luvulle.

Meidän liikkeestä myös Hannan Tyrmi toimii SensiDO ambassadorina. Olimme siis molemmat mukana kuvauksissa.  Hanna teki upean pinkin työn. Kuvaukset on semmonen juttu, mistä mä tykkään oikeestaan eniten meidän alalla. Niitä haluaisinkin tehdä mahdollisimman paljon lisää ja kokeilla kaikenlaisia erilaisia juttuja. Eniten mua kuitenkin kiinnostaa muotikuvaukset, missä on useita alan ammattilaisia yhdistettynä. Hiuskuvissa usein toimin itse kampaajana meikkaajan ja stailistina. Mun unelma ois päästä joskus tekee muotikuvauksia ja näytöksiä maailmalle. Mistä sitä tietää jos jonain päivänä oliskin mahdollista.

Mä oon päässyt muuten yli mun eilisestä avautumisesta, joka mua vähän jo huvittaa. ME oltiin tänään perheen kanssa ottamassa aamulla influenssarokotteet ja mulla jäi tuntia aikaa ja painelin hirveetä kyytiä kotiin mööblaan lastenhuoneita. Yks yö takana niin että lapset nukkuu omissa sängyissä eri huoneissa, eikä kumpikaan tullut meidän viereen. En tiedä oliko tää jotain uuden innostusta vai voisko olla niin että pikku hiljaa tilanne muuttuisi parempaan. myöskin nukuttaminen onnistu noin 5:ssä minutissa. Kannatti siis valittaa.  Toivon siis itselleni joululahjaksi täysinäisiä yöunia. Sitä helposti luovuus katoaa yliväsyneenä. Ja kiitos ihan super paljon kaikille kommentin jättäneille. mulle on aina parasta se, että mä saa vertaistukea. Tuntuu etten oo ihan yksin näitten asioitten kanssa. Moni sanoo että mätuun ikävöimään sitä hetkee, kun lapset oli pieniä. Varmasti tulen mutta en noita valvottuja öitä. Osa myös sanoo, että se teini-ikä on vielä pahempi… mutta se nyt ei onneksi ainakaan toistaiseksi vielä ajankohtaista.

-Umppu

Yksi kommentti

  1. Susanna13 kirjoitti:

    Ihanat värit ja leikkaus! Jos asuisin lähempänä, niin ei tarvitsisi miettiä, missä kampaamossa käy.
    Tosi hienoa, että kierrätätte ja huolehditte ympäristöstä muutenkin. Kunpa muutkin tekis samoin…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.