Hae
Prime Life by Umppu
Kaupallinen yhteistyö

Saako muovikuusella aitoa joulun tunnetta?

Kaupallinen yhteistyö: Veke.fi

Mulla joulukuu on rauhoittumisen aikaa. Joulukuun aikana on hyvä kerrata mieleen mitä kaikkee sitä vuoden aikana tullut tehtyä ja mitä kaikkea on tapahtunut. Vaikka joulukuussa on paljon kaikkea menoa ja muuta, niin jotenkin mä tykkään siitä, että kotona on semmonen rauhallinen ja lämmin tunnelma. Mulle joulukuu merkkaa paljon muutakin, kun sitä jouluaattoa. Mä tykkään laittaa kotiin erilaisia joulujuttuja ja Uskokaa tai älkää meillä on jo (vihreä luxusjoulukuusi) joulukuusikin paikoillaan.

Mulla on nyt ensimmäinen joulu aikuisena mun lapsuuden kodissa, niin että mä itse asun siellä. Hauska muistella niitä kaikkia perinteitä, mitä ite on  silloin lapsena tässä kodissa tehny ja jakaa niitä perinteitä myös niille omille lapsille. Mun mielestä joulukuusi on, jotenki tosi kaunis ja rauhoittava asia. Kun meillä on talossa paljon pikkusia, niin meillä on tänä vuonna muovikuusi. Muovikuusiakin on paljon erilaisia ja mä halusin mahdollisimman lähelle aitoa joulukuusta muistuttavan vihreän kuusen.

Moni saattaa miettiä kuusenkin kohdalla hiilijalanjälkeä muovikuusessa ja luinkin jostain, että jos muovikuusta säilyttää 20 vuotta niin sillä on pienempi hilijalanjälki, kun sillä että ostaisit joka vuosi uuden  aidon kuusen. Muovikuusi on monella tapaa paljon käytännöllisempi, vaikka se ei korvaa sitä kuusen tuoksua kotona. Siinä ei ole niitä julmetun havunneulasia ja sen saa pois heti joulun jälkeen.  Se on helppo purkaa ja laittaa talteen. Mä tykkään myös että kodissaan joulun alla paljon kaikkia sellasia tekstiilejä, mitkä tuo lämpöä. Mä laitoin meidän sohvalle ison gof taljan, minkä päällä on mukava istua. Lapset haluaa aina aamusin kattoo lastenohjelmia siinä ja istua viltin alla. Harvoin sitä tulee muuten kotia niin kovinkaan sisustettua (juhlapyhien mukaan) muutakun joulun aikaan ja silloin tykkään laittaa paljon erilaisia valoja ja asioita mitkä luo tunnelmaa.

Meillä on kodissa muutamia pieniä jouluun liittyviä koristeita,  kuten ihana  Weiste kimallepallo kranssi ja kimaltava Bloomigvillen  valkoinen kuusi. Tykkään kuitenkin siitä, että ne on aika maltillisia eikä mitään kovin värikkäitä asioita. Kun astut meille sisälle niin tuulikaapin ovessa on ihana kimaltava joulukranssi. Ja pikkuhiljaa kodista löytyy erilaisia joulujuttuja. On paljon ihmisiä jotka niin välitän joulusta, mutta mä tykkään siitä. Se on yks mun suosikki juhla vuodenaikana ja oikeestaan mulle se tärkein juhla koko vuonna. Mä en niin välitä pääsiäisestä tai vapusta tai mitä niitä nyt kaikkia onkaan. Eihä joulu on just siitä syystä mun lempi juhla koska se merkitsee mulle tosi paljon rauhaa. Mä voin olla silloin vaikka koko päivän yökkäreuissä, eikä se haittaa ketään. Mun puhelin ei soi jatkuvasti, eikä kukaan lähetä sähköposteja tai kysellä hiustenvärjäysaikaa. Saa vaan olla ja viettää sitä yhteistä aikaa perheen kesken.

Joulunalusaika on jotenkin jopa vähän maagista. Musta on ihana hankkia läheisille ja tärkeille ihmisille lahjoja. Mulle on aina ollut se antamisen ilo paras ilo. Mää en itse niinkään välitä lahjoista, jollei ne ole esimerkiksi jotain sellaista, mikä tulee oikeasti tarpeeseen. Joskus se halaus on paras joululahja <3. Vuosi alkaa pian olemaan paketissa ja siihen on mahtunut tänä vuonna ihan erityise paljon kaikkea mahtavaa.

Vaikka välillä on menty elämän rajamailla ja taisteltu väsymyksen kanssa, niin moni asia arjessa on myös helpottunut. Tämä on ensimäinen vuosi, kun voidaan käydä yhdessä perheen kanssa saunassa, niin ettei tarvitse sydän syjällä pelätä mitä tapahtuu. Tänä vuonna voidaan tehdä ensimäistä kertaa perheen kanssa yhdessä kaikenlaista jouluaskartelua ja laittaa kotiin joulua. Lapset on niin innoisaan joulupukista ja molemmat toruu toisiaan, jos on sellainen tilanne että toinen kiukuttelee, niin toinen uhkailee että jos vielä kiukuttelet niin et saa joulupukilta lahjoja.. Mistä lienee kuullut 😉

 

Tuotteet on ostettavissa Vekestä

-Umppu

Kaupallinen yhteistyö: Veke.fi

Yksi kommentti

  1. Ninni kirjoitti:

    Kyllä saa muovikuusellakin joulun tunnun! Itse taidan olla jopa lapsena aidolle kuuselle allergisoitunutkin..
    Meillä on ollut jo minta vuotta sama muovikuusi ja ihan yhtä eheä on vieläkin kun hyvin on säilytetty väliajat. En koe tätä vääränä ympäristöä ajatellen juuri tästä pitkäkestoisuudesta johtuen. Kuusen koristeleminen tuo mahdottoman ilon lapsille ja kyllä sitä itsekin tykkään katsella ?.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.