Hae
Prime Life by Umppu

Ällöttääkö sua hanipuppeli ja kielarit?

 

Kuka tykkää romanttisista miehistä? Tai no romanttisuus on tietenkin vaan määritelmä ja kaikki kokee sen eri tavalla. Mää oon romanttinen ihminen omasta mielestäni, mutta mitenkä itse koen miehen puolelta romanttisuuden tai mitä se esimerkiksi meidän parisuhteessa tarkoittaa. Jos Juuso joku päivä lausuis mulle runoja ”olet kaunis kun kedon kukka.. niin mulla tuskin pitäis pokka. Mää en kestä yhtään mitään hellittely nimiä ja ehkä just siks mun mies sanoo mua Ruttu-Ullaks :). Kaikenmaailman hanipuppelit oikeestaan ällöttää mua ja ne tuntuu musta jotenkin teennäisiltä ja typeriltä. Mää en myöskään kestä mitään ”huomenta rakas”, vaan mulle se on pelkkä huomenta. Romatiikkaa voi ilmaista myös kosketuksella, eikä sen tarvi olla esimerkiksi jokin helittelynimi.

Mää en oo myöskään sellainen nainen kuka olis onnesta soikeena, kun mies makasi kynttilämeressä ruusunlehdillä. Tuntisin oloni todella kiusalliseksi ja pitäsin siä miestä idioottina.  Kun taas esimerkiksi illallinen kyntilänvalossa on musta tosi romanttista. Jokuhan voin näistä asioista nauttia ja joillekkin romantiikka on juuri tätä.

Mulle romantiikka merkitsee arjessa pieniä asioita. Musta on ihanaa kun Juuso ostaa mulle  välillä kukkia, ( ja aina ne ei ees oo mitään anteeks pyytely kukkasia) tai vaikka hyytävinä pakkas  aamuna raaputtaa mun auton ikkunat. Ei sen tarvi olla mitään ihmeellistä. Sellaisia pieniä tekoja siinä arjessa. Meillä Juuso tekee suurimmaks osaks meillä ruokaa ja on ihana tulla tösitä kotiin, kun ruoka on valmiina odottamassa.

Toki on varmasti asioita ja tapoja mitkä riippuu paljolti onko suhde tuore, vai onko yhdessäeloa jo useita vuosia takana. Joskus vuosia sitten sain Juusolta kuvan, missä oli piirretty lumeen sydän. Eka mietin että wau, mutta hänet ja hänen huumorin tuntevana tiesin heti, että tässä oli koira haudattuna. Voitte vaan arvata millä se sydän oli siihen lumeen piirretty…

 

 

Mun mielestä kohteliaisuus ja romanttisuus on aika samat asiat esimerkiksi parisuhteessa. Toisen kunnioittaminen on myös mun mielestä romanttista. Aina ei voi vaan odottaa että sen toisen osapuolen pitäis tehdä jotain. Tee itse jos kaipaat sitä enemmän. On tosi paljon erilaisia ihmisiä ja erilaisia pareja. Yks mikä on mun mielestä jotenkin ihan nou nou on muiden ihmisten seurassa pariskunnat, jotka vetää ihan järkyttäviä kielareita? Myöskin sellainen hieman rivompi persuksille läpsyttely on musta jotenkin aivan todella kuvottavaa. En silti tarkoita, että pitäisi olla jotenkin sisäänpäin kääntynyt ja etteikö niitä tunteita sais ilmaista.. senkin voi toki tehdä tyylikkäästi.

Vaikka nykyään jopa omasta seksualisuudesta nostetaan haloo, niin on edelleen niitä ihmisiä (kuten minä) ketä ei kiinnosta muiden ihmisten seksielämä sitten ollenkaan. Vaikka on kuinka normaalia tahansa puhua siitä, niin mua ei kiinnosta, koska naapuri sai orkut ja miltä se tuntui. Sitäkin on joskus joutunut kuuntelemaan väkisin. Onneks meillä on omakotitalo <3.

Mikä on sun mielestä romanttista? Onko se siis ne ruusunlehdet, vai raapatut auton ikkunat vai jotain ihan muuta?

 

Kuvat Noora Näppilä

Asu Gina & HM

-Umppu

5 kommenttia

 1. Laura kirjoitti:

  Samaa mieltä, siitä että mitkään kielarit tai perseelle läpsäyttämiset ei kuulu muiden ihmisten ilmoille, vaan mun mielestä, jos yhdessä ollaan kavereita näkemässä tai juhlissa, siellä keskitytään niihin kavereihin tai illan sankariin. Toisiinsa ehtii keskittymään sitten kotona, mutta mulle ne romanttiset teot on arjen surussa tai huonoina/raskaina päivinä olevia piristyksiä. Kun kerran tulin todella raskaan 12 tunnin työpäivän jälkeen kotiin, mies oli ostanut mulle paketin keksejä ja keittänyt teetä. Ihan vaan tälläiset pienet asiat pelasti sen mun pitkän ja rankan päivän. <3 Kerran sain myös kesken työpäivän häneltä viestin jossa luki: Olet rakas. Jo se auttoi jaksamaan eikä vaatinut mitään muuta. Ei se vaadi mitään ku kielareita tai perseessä kiinni roikkumista, vaan nimenomaan mulle romanttista on ne arjen pienet piristävät teot. Kuten sulle esim ne raapatut auton ikkunat. 🙂

 2. Manduca kirjoitti:

  Tämä kommentti ei liity kyseiseen postaukseen, mutta.. Nyt kun useassa paikassa puhutaan/kirjoitetaan tästä Suomen syntyvyyden laskusta, haluaisitko kirjoittaa siitä mielipiteesi postauksen muodossa? Olisi mukava kuulla ajatuksiasi tästä?. En muista, oletko joskus tästä aiheesta kirjoittanut.

 3. Viidalumia kirjoitti:

  Mieheni vastaa aina mun puheluun ”Mooromuru” ja se kohta seitsemän vuoden jälkeenkin tuntuu hyvältä. En tiedä onko se romanttista mutta ainakin se antaa lämpimän tunteen.

 4. PK kirjoitti:

  Todellakin lapsiperheessä se romanttisuus on ihan jotain muuta, pienet asiat saa tosi suuren merkityksen, oli se sit se auton putsaus toisen puolesta tms.. Meillä töihin lähteissä annetaan suukko, joskus ehkä pieni hali jossain arjen keskellä ja parasta on se ihan pieni kosketus ohi kulkiessa. Ainoa mitä molemmat käyttää edelleen (vielä 20 vuoden jälkeenkin), kun on jotain asiaa toiselle käytetään nimen sijaan ”Rakas”-nimitystä, mut siinäpä se romanttisuus sit onkin, enkä kauheasti muuta kaipaakkaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.