Hae
Prime Life by Umppu

Vaaleiden hiusten salaisuus

Suomessa on paljon vaaleahiuksisia ihmisiä. Ehkä siitäkin syystä, että olemme ihonväriltään ja hiuksiltaan jo luonnostaan aika vaaleita. Moni haluaa korostaa lapsuuden vaaleita hiuksia, mitkä on saattanut hieman tummua iän myötä. Mää teen työssäni lähes 80% vaaleita/pitkiä hiuksia asiakkaille. Mää koen, että se on mun vahvuus omalla alallani. Mää kerron teille hieman vaaleiden hiusten salaisuuksista ja siitä, kuinka ne pysyy kirkkaina ja freesinä.

Suomessa on villinnyt jo niin kauan kun olen ollut alalla, niin puhaat vaaleat hiukset. Harva vaaleahiuksinen haluaa lämmintä vaaleaa, vaikka se olisikin sen hetken trendi. Jos asiakas haluaa puhtaan vaalean hiuksen on sen oltava pohjaltaan todella vaalea, mikä sitten aina sävytetään tai taitetaan asiakkaan haluamaan lopputulokseen. Mää en juuri koskaan päästä asiakasta penkistä pelkän vaalennuksen jälkeen, vaan värjään sen aina pesupaikalla haluttuun  sävyyn.

Monilla kuluttajilla on suuri harhaluulo siitä, että mustat hiukset saadaan yhdellä kertaa vaaleaksi. Jos minulle tulee tälläinen asiakas, niin kerron hänelle heti, että tähän projektiin pitää sitoutua ja se vaatii useamman värjäyskerran. Itse en vaalenna kerralla kun yhden kerran. Haluan että hius säilyy hyvässä kunnossa, eikä pala poikki. Hiuksella on myös aikaa palautua vaalennuksesta aina seuraavaan kertaan saakka.

Onneksi alamme on ehittynyt vuosien varrella ja meillä on käytössä erilaisia tuoteita, millä saamme parempia lopputuloksia hiuksen kuntoa ylläpitäen. Suosittelen ihan jokaiselle hiusta vaaleammaksi haluavalle ottamaan vaallenuksen yhteydessä plexihoidon mukaan palveluun. Se on pieni hinta sille, että hiukset pysyvät kauniina ja kiiltävinä värjäyksistä.

 

Kun lähdetään vaalentamaan väriä hiuksista nousee aina lämpö. Kun esimerkiksi mustaa hiusta lähdetään vaalentamaan nousee sieltä ensin punainen, punaoranssi, oranssi, onranssi keltainen, keltainen ja lopuksi hius on vaalea. Toisten hiukset vaalenee helpommin kun toisten. Siihen on selityksenä usein hiuksen laatu ja värikertymät.  Kukaan kampaaja ei voi sanoa esimerkiksi kuvan perusteella kuinka vaalean lopputuksen hiuksista saa. Mää saan päivittäin viestejä juuri tähän asiaan liittyen, mutta valitettavasti en osaa siihen vastata. En voi sanoa kuvan perusteella paljonko maksaa, että näistä hiuksista saadaan vaaleat, enkä voi myöskään sanoa hintaa kenenkään toisen kampaajan puolesta.  Vaalennukseen vaikuttaa aina edelliset käsittelyt hiuksissa. Mitä värejä on laitettu, kuinka useasti ja onko hiuksissa alla ollut  esimerkiksi punaista.

Netti tekee asiakkaille harhaluuloja hiuksien suhteen. Laitetaan ennen ja jälkeen kuvia, missä mustasta on tehty kirkkaan valkoinen. Voi olla että välissä hiukseen on tehty 5 vaalennusta, mutta sitä ei mainita kuvissa. Meillä on myös tarkka eu-lainsäädäntö mikä kieltää meitä käyttämästä yhtä vahvoja aineita kuten vaikka Jenkeissä. Meidän hento hiuslaatu ei myöskään kestä samalla tavalla käsittelyitä.

Myös pitää huomioida se, että somessa on paljon julkkis kampaajia. Jos sinne menee asiakas, kenenkä tilipussi on rajation, niin varmasti hän saa haluamansa. Olen joskus lukenut että esimerkiksi julkkisnaisten kampaamokäynti saattaa maksaa 15 000 dollaria. Siihen voidaan kuluttaa koko päivä, mutta hintakin on sen mukainen. Paljon myös käytetään peruukkeja, mikä ylesityy valtavasti kokoajan.

Vaaleahiuksisen asiakkaan pitää myös sitoutua pitämään hiuksista huolta sielä kotona. Vaaleathiukset tarvitsevat kotona silvertuotteita ja kosteuttavaa hoitoa, sekä välillä hiusnaamiota värin ylläpitoon. Hopeatuotteet ylläpitävät hiuksen kylmyyttä ja siihen tehtyä viileää sävyä. Vaaleat hiukset saattavat kellastua ajanmittaan ja siksi ne tarvitsevat lähes joka pesussa taittoa.

Hopea shamppoo ei vaalenna hiuksia. Se ylläpitää haluttua kylmää sävyä hiuksessa. Hiuksen tulee kuitenkin silloin olla jo lähtökohtaisesti vaalea. Se taittaa ei toivottuja lämpimiä vivahteita, mutta ei vaalenna. Jotkut hopeashamppoot myös kerääntyvät hiuksiin niin voimakkaasti, että ne tummentavat samlla hiuksia, jolloin seuraavalla vaalennuskerralla työ on haastava, sillä sieltä joudutaan vaalentamaan myös se shampoo pois hiuksesta. Osassa tuotteista on niin voimakas pigmentti, että se ylitaittaa hiukset ja tekee niistä tunkkaisen väriset ja tummentaa niitä. Silloin kannattaa vaihtaa hopeashampoota, sillä kaikki ei tee niin. Mun suosikki on tällä hetkellä DS hajusteeton silver shampoo ja Balmainin pearl shampoo. Molemmilla tulee kaunis, mutta puhdas sävy hiukseen.

Hopeashamppoo ei ole aina pesuteholtaa välttämättä se paras. Jos esimerkiksi käytät paljon muotoilutuotteita, niin pese hiukset ensin puhdistavammalla shampoolla ja tee toinen vaahdotus hopeashampoolla. Moni vaaleahiuksinen aisikas tykkää käyttää kuivashampoota ja se ei välttämättä lähde yhdellä vaahdotuksella hiuksista.

Hiuksia kuuluu hoitaa ihan yhtälailla, kun esimerkiksi kasvojen ihoa. Varmasti suurinosa käyttää kasvoilla kosteusvoidetta ja esimerkiksi satunnasesti erilaisia naamioita. Sama pätee hiuksiin. Suosittelen ihan jokaiselle hankkimaan hiuksiin jätettävän suihkutettavan hoitoaineen, sekä elixirin. Esimerkiksi Balmainilla nämä ovat täydellinen yhdistelmä pitkille hiuksille. Kun sanotaan, että hiukset on naisen kruunu, niin ainakin itse allekirjoitan tämän täysin. Kruunusta kannattaa pitää huolta päivittäin. Kun hoidat hiusta ja väriä kotona niin kampaajalle tullessa tilanne ei ole aina se kaikista pahin. Jokaiselta pitäsi löytyä kotoa hiustenhoitotuotteita, mitkä edesauttavat värinpysyvyytta, kosteutta ja kiiltoa, sekä jos laitat paljon hiuksia niin lookkia ylläpitävät tuotteet, kuten tukiaineet (vaahto, lämpösuoja) ja vielä viimeistelytuotteet (lakka yms).

Moni asiakkaista sanoo usein, että mulla on hiuksissa tosi paljon punapigmenttia ja mun kampaaja on sanonut, ettei niistä koskaan vaaleita. Tää on mun mielestä lähes 95% pötypuhetta. Meillä on Suomessa aika harvakseltaan ihmisiä kenellä olisi niin voimakas punapigmentti hiuksissa etteikö se vaalentuisi.  Hyvä esimerkki punapigmenttii on sellainen ihminen kenellä on luonnostaan porkkananvärinen hius, ripset, kulmakarvat ja miehillä esimerkiksi parta on oranssi. Näitä näkee aika harvakseltaan. Tässä on valitettavasti usein syynä ammattitaito.

 

Jos satut olemaan kampaaja, niin käy ihmeessä meidän Prime educationini verkkokoulutus, missä opit hyvät tekniikat vaalennuksiin ja kauniit taitot pesupaikalla. Olemme kehittäneet kampaajille suunnatut koulutukset, mitkä tapahtuu verkkokoulutuksina. Voit kouluttautua koska sinulle sopii.  Tilaa koulutus TÄSTÄ*

Mää seuraan itse kokoajan mitä alallamme tapahtuu. Kokeilen jatkuvasti uusia tuotteita, jos löydän paremman vaihtoehtdon haluttuun lopputulokseen, niin alan käyttämään sitä. Vaalennuksissa on todella tärkeää aineen vaalennusteho. Myöskin taitoilla on todella suuri merkitys ja sillä että osaa valita sävyn ja tummuuden oikein. Suuri ero niissä on  myös pysyvyys. Osa tuntuu lähtevän heti seuraavassa pesussa pois asiakkaan hiuksista ja se ei ole se mitä itse tavoittelen.

Kaikki eivät ole valmiita hoitamaan hiuksiaan kotona. Se on toisaalta sääli, sillä sillä voi jopa mahdollisesti myös venytää kampaamokäyntiä useita viikkoja. On ihan eri asia vaalentaa itse kotona hiuksia kun ammattitaitoisella ammattilaisella. Kaupan värit saattavat olla niin voimakkaita, että jo kerrasta saat hiuksesi pilalle. Eli jos kuvittelit säästäväsi, niin sitä se ei todellakaan ole, vaan siitä tulee usein paljon kalliimpi potti, kun joudut korjaamaan hiuksesi kampaajalla tai pahimmassa tapauksssa kasvattamaan ne uudelleen. Älä myöskään ennen kampaajalle menoa tee itse ensin värinpoistoa (tein itse ja säästin) auttaaksesi ja helpottaaksesi työtä, sillä teet siitä 100% varmuudella paljon vaikeampaa. Hius on usein täynnä läikkiä ja vaalennus on hyvin epätasainen. Voi myös olla että hius menee niin huonoon kuntoon, että sitä on haastava sen vuoksi vaalentaa yhtään lisää. Myös yhtenä hyvänä pointtina on se että, jos kuvittelet värinpoiston tarkoittavan sitä, että hiuksistasi tulee oman väriset ei se pidä paikkaansa. Värinpoista ja vaalennus on oikeastaan sama asia. Molemmilla puretaan hiuksissa olevaa väripigmenttiä tai vaalennetaan omaa luonnon hiusta. Käytännössä väri on pitkälti hyvin sama. Toivottavasti tästä oli monelle apua mieltä askarruttaviin kysymyksiin, mitä saan päivittäin.

-Umppu

 

6 kommenttia

 1. Susanna kirjoitti:

  Hei!
  Kiitos hyvästä jutusta ja vinkeistä!

 2. platinablondi kirjoitti:

  paljon mielenkiintoista ja hyvää asiaa! osaisitkohan sä vastata (olen ties miten monelta kampaajalta kysynyt, tosi eriäviä mielipiteitä…) että voiko luonnonvaaleaan, siis todella vaaleaan, lähes valkoiseen ja pohjaväriltä kylmään hiukseen tullutta kellastumista vaalentaa pois? vai millä ihmeellä sen sävyn saa puhtaaksi? olen tehnyt värinpurkuja c-vitamiinilla ja syväpuhdistavalla metallinpoistoshampoolla, ei auta. kampaajalla laitettu vaalennusraidat, kirkastaa, mutta ei tietenkään tule täydelliseksi eli kauttaaltaan tyven vaaleaksi. hopeashampoot tosiaan tunkkaistavat kun pohja on niin ikävän kellanvirheä. olisitpa omalla paikkakunnalla niin tulisin sun penkkiin apua hakemaan 😀

  • primebody kirjoitti:

   Jos tarkoitat sitä että oma luonnonvaloa kellastuu, niin ainut mikä sen voi ”vaalentaa” ilman väriä on aurinko..

  • platinablondi kirjoitti:

   joo, siis luonnonvaaleaan tulee likainen sävy ja kampaajat ei suosittele vaalennusta. mietin onko siihen mitään keinoa olemassa. mut varmaan vaan mentävä kellanvihreällä tukalla 😛

 3. Anette kirjoitti:

  Olipas kiva postaus! Itse suosin vaaleita raitoja mutta nyt vuoden verta ollaan asuttu talossa jossa metalleja vedessä (oma kaivo). Joka sitten johtaa siihen että tukka on samea tai vihertää. Viime kerralla ei sitten kampaaja uskaltanut laittaa vaaleata enää päähän. Tukka sinänsä hyvässä kunnossa mutta koska metalleja sen verran kerrostunut niin ei uskaltanut lähteä koittamaan miten pää reagoi vaalennusaineisiin. Käykö teijän penkissä usein tämmöisiä ”ongelmatapauksia” ja onko vinkkejä mikä sävy pysyy parhaiten?
  Hyvää ammattitaitoa onneksi sekin että kampaaja osaa ja uskaltaa sanoa että juu ei en tee! ?

  Nyt ostin malibu grystal geliä ja puhdisti kyllä hyvin (tein tämän muualla puhtaassa vedessä ) mutta eihän se puhtaus kauaaa pysy kun kotia palaa ??

  • primebody kirjoitti:

   Tohon ei oo oikein mitään konstia. Toki kotiin voi ostaa suodattimen suihkuun, mikä poistaa vedestä epäpuhtauksia, mutta jos niitä on paljon niin sekään ei välttämättä auta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.