Hae
Prime Life by Umppu

Suorittamisen sijaan onnellisuutta

 

Joka päivä tulee jokaisesta tuutista ulos erilaisia elämän neuvoja ja vinkkejä siihen elämän tasapainon hallintaa. Kaikilla on kuitenkin tietty limitti niissä omissa voimavaroista mitä pystyy esimerkiksi vuorokauden aikana käyttämään. Pitäisi liikkua, pitäisi syödä terveellisesti ja säännöllisesti, pitäisi tukea kotimaista, kaikessa pitäisi mennä eettisyys edellä, älä aja autoa, älä stressaa, nuku tarpeeksi, joogaa, meditoi, ajattele positiivisesti, ja tässä ei ole läheskään edes puolia.

Tietoa on saatavilla todella paljon joka paikasta ja ehkä nykypäivänä ei voi laittaa asioita täysin tietämättömyyden piikkiin. Mun on ainakin sanottava rehellisesti, että mun aika ei riitä tohon kaikkeen. Lista oli nyt jo aika pitkä ja kun lisään siihen vielä työn, kolme lasta, kodin ja muun yleisen säädön niin se tekee asiasta vieläkin vaikeamman. Olisi ihana kannustaa ihmisiä pikkuhiljaa tekemään parempi valintoja, eikä syyttää kaikesta siitä mitä teet mahdollisesti väärin.

Mää ainakin tiedän mitä mun pitäis tehdä joka aamu ja mitä mun pitäis syödä, mutta en ehdi. Tähän ei ole vastaus: että herää aiemmin, koska marraskuussa  yleisesti ottaen herääminen on tuskaa ja vielä esimerkiksi nyt on sellainen vaihe, että joudun heräilemään lasten kanssa öisin. Kuukaudessa on ollut varmaan yksi ehjä yö ja nukun juuri niin pitkään, kun mahdollista joka aamu, enkä suinkaa ole kolen tunnin yöunien jälkeen tuuttaamassa viherpirtelöö ja tekemässä aamujoogaa, koska mää en jaksa.

Mun voimat ei riitä siihen, että väsään aamulla itselleni smoothiet.  Ehkä joskus, mutta ei nyt. Mulla on kolme lasta jonossa ennen mua ja ikinä ei tiedä millä tuulella kukakin on. Lähes joka aamu tapahtuu jotain yllättävää. Siinä vaiheessa kun jo melkein huokaisee helpotuksesta, niin muistat että AI NIIN tänään olikin valokuvaus, herkkutori, myyjäiset, vanhempainilta, punaisen vaatteiden päivä tai jotain vastaavaa. Aikataulu menee ketuilleen kun säädät ja tiedät olevasi minuutilleen töissä.

Mää oon ollut aina se, kuka on hyvissä ajoin joka paikassa. Nyt paahdan aina hirveetä kyytiä suunnilleen paita väärinpäin hammastahnaa suupieli täynnä paikalle. Joo toki voisin laittaa asita illalla valmiiks seuraavaa päivää varten, mutta ne illatkin on täynnä jos jonkinlaista tekemistä. Se tekeminen ei vaan lopu ja tässä kohtaa kaikelle vaan ei ole aikaa.

Ihan turha mun on kuvitella tai olettaa, että vetäisin täällä kotona jotain koti jumppaa. Vaikka siihen ehkä just ja just pystyisin, mutta nyt en vaan jaksa. Mulle juurikin nämä asiat mitä mun pitäsi tehdä jonkun muun mielestä tuo lisää sitä stressiä ja painetta ja siksi oonkin koittanut olla välittämättä niistä. Mä elän mun omaa elämää ja koitan keskittyä siihen että oon onnellinen ja että mun perhe voi hyvin. Niinkuin aiemmin kirjoitin kuka on eettisyyden kuningatar, niin ihan samat asiat pätee tähän.

Jokainen menee eteepäin omien voimavarojen mukaan. Esimerkiksi lapset, tai vaikka koirat vie aika paljon aikaa siitä arjesta ja niistä on myös huolehdittava. Mun tilanne on nyt se, että mulla on tosi vähän aikaa itselleni, mutta koitan kokoajan järjestää sitä enemmän ja hoitaa asioita niin, että voin tehdä töitä muualla kun kotona, koska se helpottaa mua suunnattomasti.

Kokoajan ei voi vaan suorittaa ja mulle ainakin tärkeää esimerkiksi kotona on olla läsnä. Ainakin i phoneen on tullut sellainen nappi, missä näkee päivän online ajan. Miettikää mitä kaikkea sillä ajalla saatte aikaan, jos olisitte vaikka ilman kännykkää..

Ihanaa sunnuntaita kaikille. Me mennään kohta yhdessä saunaan ja katsellaan leffaa herkkujen kanssa. Vielä pari tuntia on mun ig:ssä @umppu Biancaneven arvonta. Käykää tsekkaan.

Kuvat Noora Näppilä

Asu Gina

-umppu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.