Hae
Prime Life by Umppu

Bisness äiti? Mikä se on?

Mulla on ollut jo muutaman vuoden elämässä sellainen tilanne, että aikaa ei jää ystäville. Kuulostaa toisaalta aika ikävältä, mutta niin se on. Mää en pysty millään taikoon lisää aikaa vuorokauteen ja se aika mikä on käytettävissä on vaan pakko priorisoida. Mua harmittaa ja ärsyttää se paljon, mutta totuus on, että ne todelliset ystävät eivät kuitenkan katoa mun elämästä minnekkään. Osa päivästä menee töissä ja loppu aika menee lasten kanssa. Mää ymmärrän todella hyvin, kun sanotaan että pienten lasten vanhemmat on väsyneitä. Määkin oon joka ikinen päivä. Vaikka ollaan monessa asiassa menty eteenpäin, niin silti esimerkiksi yöt on välillä sellaisia, että uni katkeaa useaan otteeseen, kun lapset tulevat meidän väliin. Mulla ei ole mitään muistikuvaa siitä, miltä tuntuu nukkua vaikka ysiin aamulla. Vaikka olisi kuinka viikonloppu, niin sillä ei ole mitään merkitystä meidän perheessä sen suhteen, että se tarkoittaisi myöhäsempää aamuheräämistä. Se ei myöskään ole lepoa ja palutumista. Se on myös yhteistä aikaa perhelle, mistä en luovu. Kissanristiäisiä olisi vaikka joka päivä jos jaksaisi mennä, mutta niitä tulee olemaan aina. Näitä hetkiä ei.

Voisinhan mää tavallaan tehdä vaikka mitä, mutta todellisuudessa mää en halua. Mää haluan olla niiden lasten kanssa illat sielä kotona. Mun työpäivät on ”kiinteitä”, eli olen samassa paikassa yleensä koko päivän. Mää en ehdi siinä välissä juokseen asioilla tai missään muuallakaan. Siks mää oon tehnyt syksyn paljon erilaisia asioita, että tilanne edes jossainmäärin muuttuisi. Arki on aika hektistä ja tuntuu, että päivät vaan vilisee.

Äitiydestä huolimatta mää oon päässyt viimeisen vuoden aikana paljon eteenpäin meidän alalla ja saavuttanut urallani usean etapin, mistä vielä vuosi sitten unelmoin. Kun ne unelmat sanoo äneen, niin usein ne myös silloin toteutuu.  Mää usein mietin erilaisia yrittäjiä ja niiden päämääriä. Musta tuntuu välillä, että monelta katoaa se tärkein, eli se yrittäjyys. Mää en kuuluu mihinkään järjestöön, enkä oikeastaan käy koskaan missään erinäisisää bisnes tapaamisissa, koska koen, että ne ei mulle tuo sitä leipää pöytään. Mää oon täysin pois sulkenut sellaiset mun arjesta ja ihan hyvin tässä pyyhkii.

Tarviiko sitä esimerkiksi oman ”menestyksen eteen” kulkea erilaisissa tapahtumissa? Vai onko se vaan jotain itsensä pönkittämistä?. Voihan niissä tilaisuuksissa toki verkostoitua, mutta onko niistä sinulle ja sinun yrittämiselle mitään hyötyä? Kaikki perustuu kuitenkin niihin asiakkaisiin. Jos niitä ei ole niin ei ole tuloakaan. Mää koitan aina keskittyä siihen mitä osaan ja jos en osaa, niin opettelen jotta osaan jatkossa.

.

Mulle yrittäjyydessä yks tärkeimpiä asioita on ollut keskittyä siihen omaan jutuun. Oon tässäkin poissulkenut kaiken muun ympäriltä, koska koen että silloin se vie multa aikaa siltä kaikista tärkeimmältä. Mää oon ulkoistanut paljon asioita, miktä on helpottanut mun omaa tekemistä. Käytän niissä asioissa mitä en itse osaa muiden alojen ammattilaisia. Sen kiireen työelämässä voi luoda monella eri tapaa. Sen voi luoda sillä työnteolla, mutta myös niillä kaiken maailman kissanristiäisillä.

Työelämässä on paljon asioita, mitkä saattaa tuoda sulle sitä tulosta vasta pidemmän ajan kuluttua. Vaikka sulla olisi mitä meneillään, niin keskity silti myös niihin asioihin, mistä saat sillä hetkellä sen palkkasi. Tee sitä omaa juttua, äläkä yritä olla kun muut. Keksi omia ideoita ja jätä se muiden ihmisten märehtiminen ja kadehtiminen kokonaan pois. Se vaan syö sun energiaa.  Vaikka joskus saattaa tuntua siltä, että joku kopio sun ideoita, niin ota se kohteliaisuutena. Olet silloin toiminut jollekkin mentorina ja esikuvana. Kukaan ei voi kuitenkaan kopioda toisen persoonaa, joten lataa ne voimavarasi siihen.

Me eletään 2018 lukua ja ainakin itse huomaan, että monella yrityksellä on moni ihan sellainen tavallinen asia ihan retuperällä. Moni ei ymmärrä että yrittämisessä kaikista tärkein asia on markkinointi. Ilman markkinointia ei tule tulosta. Markkinointi on ihan jokaisen vatuulla. Vaikka sulla olisi kuinka hyvä liikeidea tahansa, niin ei sitä kukaan löydä jos et markkinoi sitä. Jos joku markkinointi tapa ei toimi, niin kokeile toista. Kokeile erilaisia juttuja ja kerää parhaat, joita voit hyödyntää jatkossa.

Kuvat Noora Näppilä, asu H&M, 

Mulle työ on ollut aina todella tärkeä asia elämässä. Mää haluan tehdä sitä intohimolla ja edetä. Mulle vielä tärkeempi asia on perhe, joka menee kaiken edelle. Voiko näissä molemmissa onnistua? Voi! Silloin on vaan valitettavasti karsittava siitä kalenterista siihen hetkeen ylimääräiset asiat. Vaikka ystävät on tärkeitä, niin he ymmärtää jollen ehdi heitä tapaamaan samalla tavalla, kuin ennen. Tämäkin on taas vaihe ja asiat on taas aivan tosin viiden vuoden päästä. Voi olla että silloin minä istun viinillä ystävieni kanssa ja joku ystäväni makaa väsymyskuoleman rajamailla kotona pienen taaperon kanssa.

Mää oon joutunut luopuun hetkellisesti monesta asiasta, mutta en koe sitä mitenkään uhrautumiseksi. Saan kuitenkin tehdä niitä kaikista tärkeimpiä juttuja mulle. Mulle on ollut yks vaikeimpia asioita asettaa itselleni työajat, mutta vihdoin olen siinä onnistunut. Kaikki on mahdollista. Ei ole väärin, että kaikki äidit ei halua viettää lasten kanssa kymmentä vuotta kotona. Se ei silti pois sulje ettetkö voisi olla hyvä äiti. Kaiken sen aikaa kun lapset on hereillä oon heille läsnä, mikä on paljon tärkeämpää kun poissaoleva. Mää haluan rohkaista äitejä ja naisia toteuttamaan niitä omia urahaaveita. Tehkää ne vaikka pikkuhiljaa omien voimavarojen puitteissa

-Umppu

5 kommenttia

 1. Katja kirjoitti:

  Mistä laukku on?

 2. Suvi kirjoitti:

  Rohkaiseva tsemppikirjoitus kaikille meille äideille, jotka teemme pitkää työpäivää ja joilla on koko ajan vähän huono omatunto siitä että pitäisikö tälläkin hetkellä olla lapsen kanssa sen sijaan että on töissä. Se aika kun ollaan, niin ollaan sitten täysillä, koskipa se sitten töitä tai perhettä. Katse palloon ja keskitytään siihen mitä tehdään! Unelmat todella toteutuu kun ne sanoo ääneen.

 3. Sanna kirjoitti:

  Hyvä kirjoitus. Se sana kirjoitetaan muuten business…

  Laukkukin on hieno Chanel. Miksi muuten kritisoit naisia, jotka pystyvät käyttämään merkkilaukkuja?
  Kuitenkin itse käytät sellaisia myös, vaikka olet kirjottanut ettei sulla ole varaa laittaa montaa tonnia laukkuun.
  Muistan lukeneeni, että sun mielestä naiset käyttää niitä vain näyttääkseen ulkopuolisille. Oletko sitten vain itse lopulta kateellinen? Taidat vähän olla.

  • primebody kirjoitti:

   En mielestäni ole kritisoinut muutakun siinä mielessä, että moni maksaa jopa tuhansia niistä feikeistä 🙂 tai että ne hankitaan kyseenalaisiin keinoin. Mulla on itselläni paljonkin merkkilaukkuja joten miksi olisin kateellinen? Maksan kuitenkin ne kaikki itse 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.