Hae
Prime Life by Umppu

Mitenkä kehität omaa ammattitaitoa?

Umppu & Hanna

 

Me ollaan mun työkaverin Hanna Tyrmin kanssa puuhailtu oikeastaan jo alkuvuodesta asti meidän yhteistä Prime Estrada yritystä. Se on suunnattu pääsääntöisesti kampaajaille, mutta kuvilla ja videoilla haluamme myös saada meidän alaamme kuluttajien nähtäville. Ollaan mietitty pitkään sitä, kuinka saisimme autettua meidän alamme ammattilaisia.  Siitä syntyi Prime Estradan alla toimiva Prime Education. Prime education on koulutustiimi, mikä kiertää ympäri Suomen jakamassa omaa tietotaitoa alan ammattilaisille. Olemme nyt syksyn aikana pitäneet useassa eri kaupungissa kampauskoulutuksia, sekä sosiaalisen median koulutuksia. Meille tuli hirveesti pyyntöjä eri kaupunkeihin, mutta näin kaksin toimivalla yrityksellä kaikkien toiveiden toteuttaminen on hieman haastavaa. Ensi vuonna lähdemme rundille, jotenka jos haluat meidät esimerkiksi liikkeeseen tai omaan kaupunkiin ole yhteydessä prime_estrada@outlook.com. Meidän sivuilta näet myös päivät milloinka koulutukset on mahdollisia.

Me päätimme lähteä ihan uudella näkökulmalla tekemään meidän alan koulutuksia, ja siitä syntyi verkkokoulutukset. Meiltä on mahdollisuus saada verkkokoulutuksia, jolloinka voit kouluttautua juuri silloin, kun sinulle sopii. Mikäs sen parempaa kuin illalla saunan jälkeen istahtaa sohvalle ja kouluttautua. Yleensä meidän alan koulutuksen tapahtuu pääkaupunkiseudulla ja jos ajatellaan vaikka niitä kaikkia pohjosessa asuvia… on se aina hieman haastavaa lähteä kouluttautumaan toiseen kaupunkiin.  Koulutuspäivän joutuu varaamaan aina kokonaan omasta kalenterista, jollei se tapahtuu omalla paikkakunnalla. Silloin myös kustannukset kouluttautumiseen nousee korkeiksi ja moni jättää sen tärkeimmän, eli oman ammattitaidon kehittämisen kokonaan pois. Niin ei sais missään tapauksessa olla.

Meiltä on saatavissa tällä hetkellä vaalennuskoulutus, ja sosiaalisen median koulutus. Pian on myös saatavilla kampauskoulutus. Kampauskoulutuksessa käsittelemme erilaisia kampauksia ja osa niistä on samoja, mitä olemme meidän kampauskoulutuksessa tehneet, mutta mukana on myös paljon uusiakin kampauksia. Kampauskoulutus saadaan pian myöskin nettiin.

Ulla-Riitta Koskinen Alalla vuodesta 2002 Parturi-kampaaja, meikkaja, kouluttaja

Hanna Tyrmi Alalla vuodesta 2002 Parturi-kampaaja, kosmetologi, meikkaaja, kouluttaja

 

Me työskentelemme molemmat samassa liikkeesä Prime hair and beauty designissa, eli teemme liiketyötä lähes päivittäin, mitä läheskään kaikki kouluttajat eivät tee. Tiedämme kuinka yhdistää tekniikka ja aika palveluihin. Keskitytään siihen täydelliseen lopputulokseen sen hifistelyn sijaan.

Meillä Suomessa tuskin koskaan vaaleat hiukset menevät pois muodista. Suurin osa asiakkaista haluaa kauniita puhtaanvaaleita sävyjä hiuksiin. Meidän liike on erikoistunut vaaleisiin hiuksiin. Olemme vuosien testauksella löytäneet parhaat tekniikat, sekä löytäneet parhaat värit niiden töiden toteuttamiseen. Törmäämme lähes päivittäin asiakkaisiin, jotka kertovat että he eivät ole saaneet koskaan haluamansa lopputulosta kampaajalla, eivätkä ole olleet tyytyväisiä. Jos esimerkiksi minä saan tehtyä sen kerralla, niin kyseessä voi olla edellisen kampaajan väärä värivalinta, eikä suinkaan ammattitaito.  Suomessa on hyvin vahva ammattitaito, mutta monella kampaajalla tuottaa vielä haasteita löytää ne oikeat värit, millä sitä työtä lähdetään toteuttamaan haluttu lopputuloksen saamiseksi.

Nyt siis kaikkien kampaajien on mahdollisuus käydä meidän koulutuksissa, sillä ne on ostettavissa verkosta.  Me halusimme tehdä jotain täysin uutta meidän alalla ja jotain sellaista, millä voimme tavoittaa mahdollisimman monia. Siitä siis syntyi Prime educationin  verkkokoulutukset. Aiomme jatkossa lisätä erilaisia koulutuksia verkkoon, jotta kaikilla on mahdollisuus kouluttautua. Alamme kehittyy niin hurjaa vauhtia ja meidän ammattilaisten on oltava askeleen  edellä sitä asiakasta. Tuotteet kehittyy myös  ja valitettavasti se vuonna 1995 opittu asia siellä ammattikoulussa ei välttämättä tällä hetkellä pidä paikkaansa. Toki perus värioppi ei muutu mihinkään.  Mä itse pidän erittäin tärkeänä kouluttautumista ja kouluttaudun jatkuvasti, että voin kehittää omaa ammattitaitoani. Me olemme käsityöläisiä ,mikä on toistaiseksi yksi niistä harvoista ammateista mitä ei voi koneellista.  Siksi meidän pitää pitää huolta niistä omista taidoista. Tällä hetkellä kilpailu alallamme on kovaa ja sinä voit erottua nimenomaan sillä ammattitaidolla ja hyvällä asiakaspalvelulla. Mä itse arvostan todella paljon työtäni ja ammattitaitoani.  Mä en ole vaan kampaaja, vaan mä olen hiusalan ammattilainen ollut jo yli 16 vuotta. Mun on silloin pakko olla taitavampi Kun se asiakas, joka ostaa sen kaupan värin sieltä kaupan hyllyltä. Mulla pitää olla se ammattitaito että osaan tehdä jotain sellasta, mitä se asiakas ei osaa tehdä siellä kotona.

 

Meidän sivut ei ole vielä täysin valmiit, mutta sieltä on nyt ostettavissa vaalennuskoulutus, sekä sosiaalisen median koulutus. Sosiaalisen median koulutuksessa me anna me avaimia sen oman liikkeen brändäämiseen. Kerromme myös mitenkä kannattaa tehdä ja toteuttaa oman liikkeen sosiaalista mediaa, sekä mitenkä otetaan täydellinen hius kuva. Tämä koulutus on tarpeellinen ihan jokaiselle meidän alan ammattilaiselle. Tänä päivänä suurin osa asiakkaista tulee nimenomaan sen sosiaalisen median kautta sinulle asiakkaaksi. Se on vielä toistaiseksi täysin ilmainen markkinointikanava ja siitä kannattaa hyödyntää. Sivujamme päivitetään vielä, mutta käy ihmeessä katsomassa mitä meillä on sinulle tarjottavaa.

Tutustu sivuihin TÄÄLTÄ

Nämä on myös loistava apu alamme oppilaille. Koulussa tieto keskittyy usein vaan siihen pakolliseen, mutta liiketyössä tarvitset paljon muuta. Ime kaikki mahdollinen tieto ja valmistu koulusta ylpeänä ammattilaisena.

Löydät meidät instagramista @prime_estrada

youtubesta Prime estrada

-Umppu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.