Hae
Prime Life by Umppu

7h+k postaussarja olohuone

Sisältää kaupallisia linkkejä*

 

Nyt alkaisi olemaan olohuone valmis. Olohuoneeseen me ei tehty kovinkaan suuria muutoksia. Käsittelimme vain seinät ja vaihdettiin listat valkoisiksi. Sisustuksessa on paljon tällä hetkellä esimerkiksi samettia ja pastellisävyjä. Meidän entinen mustavalkoinen koti on pikkuhiljaa pehmentynyt väreillä ja saanut hempeitä sävyjä rinnalle. Nyt musta ei enää näyttele pää väriä valkoisen rinnalla, vaan näkyy enää pieninä yksityiskohtina.

Mulla oli jo pitkään haaveena olohuoneeseen yksi tehosteseinä, mikä tulisi jollain ihan erilaisella värillä. Maalikaupassa, kun niitä maaleja pläräili, niin valinnan vaikeushan siinä iski. Mun mieheni ei koskaan puutu sisustukseen. Kuitenkin hänellä on yksi reunaeho ja se on: että meille ei pinkkiä seinää tuu. Mun haaveissa oli toteuttaa sellainen hallean pinkki/persikka vanha roosa seinä, mikä kelpasi myös hänelle. Maali on Näsiä H417 väriltään ja on mun mielestä ihan täykky valinta. Väri vaihtelee sen mukaan minkälainen valo huoneessa on. Tykkään seinästä todella paljon ja se sopii hyvin  olohuoneesta avartuvaan keittiön harmaaseen seinään. Lue keittiö postaus täältä. 

Muilla seinillä oli tapetti, missä oli muovinen hieman pitsiä muistuttava pinta. Halusin testata maalaamista tapetin päälle. Itsehän en siis maalannut yhtään mitään, vaan käytimme taas Maalausliike Vainiomäen palveluita ja jälki on jälleen kerran 5/5. Maalari oli ehkä hieman epäileväinen maalaamaan tapetin päälle, mutta suosutui kuintenkin. Maalausvaiheessa tapetti alkoi heman ”kuplimaan”, mitä ei kannata pelästyä. Meillä ainakin ne kuplat laski heti, kun maali on täysin kuiva. Tapetin pinta on kauniin eloisa, vaikka yleisilmeeltään se on perus valkoinen.

Meidän olohuone on ihanan tilava. Kattoa koristaa jälkikäteen laitetut puuparrut, mitkä sopii hyvin talon henkeen. Seinillä ei oikeastaan ole vielä ainakaan kuin yksi hyllykkö*. Ehkä jossain vaiheessa laitamme jotain tauluja tms.

Mää tykkään paljon marmori pinnoista ja oonkin yhdistellyt sitä, kuitenkin aika minimaalisesti yhdistelemällä sitä pastelli sävyihin. Olohuoneesta löytyy marmoripöytä* ja sinältä marmorihyllykkö* ja siihen se saa jäädä tässä huoneessa.

Elloksella* on nyt kamppis singles weekend. -20% kodinvalikoimasta, myös merkkituotteitsta ja huonekaluista. Shoppaile TÄÄLTÄ*. voimassa 15.11.2018 asti. 

 

Valaisimia meillä on katossa ja lattialla samaa henkeä. Toki luulin tilatessani kattovalaisinta, että se on saman värinen jalkalampun* kanssa, mutta olikin täysin hopea. Alkuun se häiritsi mua, mutta toisaalta se onkin ihan kiva. Katossa on myös vanhepieni jättämät kohdevalot, joilla saa kivasti lisävaloa. Voi olla että niille teen jossainvaiheessa jotain, mutta toistaiseksi ne saa jäädä.

Kaikki kalusteet tuli meidän edellisestä asunnosta ja sopi tänne oikein hyvin. Hay:n tuolit on aiemmin ollut mulla kampaamolla ja ne sai nyt uuden elämän meillä kotona. Me vietetään olkkarissa tosi paljon aikaa ja suurin osa siitä matolla. Tää London* matto on ollut kyllä aivan täykky ostos. Aluks ajattelin, että se ei kestä meillä lapsiperheessä, mutta on kestänyt paremmin kun hyvin. Vaikka vähän on jotain siihen kaatunut, niin sen saa pyyhkäisemällä pois ilman jälkiä. Se kestää myös kovaakin leikkiä.

Voi olla että jossain vaiheessa hankimme seinään kiinnitettävän tv-tason tai ainakin uusimme nykyisen. Korkeampi senkki on toiminut ihan loistavasti pienten lasten kanssa, koska he ei yltä sörkkimään telkkaria. Verhot* tuli myös mukana vanhasta kodista ja ainakin ennen uutta sisustus inspistä ne saa siinä olla. Voi olla, että vaihdan ehkä jouluks jotain joulusempaa, mutta saa nähdä jaksanko.

Me uusittiin meidän vanhassa kodissa lattia ja osa siitä tuli tähän asuntoon. Meillä on siis meidän vanha parketti nyt täällä meille uudessa asunnossa. Vanhassa väri häiritsi, sillä se pienensi jo valmiiksi pieniä huoneita mutta täällä ei, koska huoneet on paljon suurempia.

 

 

 

Tässä on muutama ennen kuva ajasta jolloin vanhempani asuivat vielä talossa. Kuvassa on heidän kalusteet ja näköjään myös Juuso. Tää olohuoneen remppa oli myös todella edullinen, sillä mitään muuta ei tehty, kun maalattiin ja laitettiin listat. Silti huone on ihan erilainen, kun ennen. Vielä on muutamaan huoneeseen tulossa pientä fiksausta ja sitten koko remppa olis valmis.

Ens kesän tai oikeastaan kevään puhteena on rakentaa terassi. Ollaankin jo sitä vähän suunniteltu. Viime kesä oli ainakin niin super lämmin, että pihalla olla ja nauttia yllin kyllin. -Umppu

2 kommenttia

  1. Sanna kirjoitti:

    Kaunista on! Menittekö itse maalikauppaan tekemään valinnat ja maalari sitten hankki maalit jne materiaalit vai pitikö teidän itse ostaa ne? Mietin vaan määriä ym.

    • primebody kirjoitti:

      Joo eli itse valitsin maalit ja värit ja muut hoitui heidän puolesta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.