Hae
Prime Life by Umppu

Kuinka paljon mää tienaan vuodessa?

Sisältää kaupallisia linkkejä*

 

 

Verotidot tuli julki ja Suomen kansa uteliaisuuttaan sormet syyhyllä tutkivat erilaisia listoja, missä on kirjattu Suomen kovatuloisimmat ihmiset. Kuka oli Pirkanmaan rikkain ja kuinka paljon se naapuri ihan oikeasti tienasi? Onko sillä naapurin Penalla oikeesti sellaiset tulot, että se voi surutta ajella Porschella, vai onko auto ostettu vaan kulissin pitämistä varten? Faktahan on se, että rahaa saa työtä tekemällä tai perintönä. Jollekkin harvalle käy onni, että voittaa lotossa, mutta niitäkään ihmisiä ei meillä täällä Suomessa määräänsä enempää ole.

Mun mielestä tulot on sellainen asia, mikä ei kuulu kenellekkään muulle, kun niiden saajalle. Mää en ole koskaan ymmärtänyt tätä Suomen tapaa toimia näissä tulo asioissa. Se ei aiheuta yhtään mitään muuta, kun kateutta ihmisten joukossa. Mun mielestä parempi lista olisi julkaista maksetut verot, jolloinka niistä rikkaista ihmisistä kenelle ollaan kateellisia, voisikin syntyä niitä kansan sankareita hyväntekijöitä Suomen puolesta. Näin ei kuitenkaan ole.

Jos jollekkin tässä maassa on käynyt onnenkantamoinen ja hän on onnistunut tekemään suuren omaisuuden, niin kyllä se valtio siitä usein nappaa välistä sen 50% veroja. Ne ketkä on tienannut miljoonia Suomeen on myös mahdollisesti maksanut sinun tai sinun lapsien kolunkäynnin ja muita meille ilmaisia asioita tässä maassa.

Mitä mieltä ihmiset olis siitä, kun lehdissä on puhuttu että joka viidenellä Suomalaisella on maksuhäiriömerkintä, jos lehdissä julkaistaisiin niiden kaikkien nimet ja listan kärjessä olisi ne ihmiset kenellä on eniten maksuja rästissä? Näin ei tietenkään voi tehdä, koska se olisi väärin, mutta ihmisten tuloilla voi päivitellä. Mää en koe tätä yhtään reiluna. Se että jos olet hyvin varakas ja tulosi ilmoitetaan lehtien palstoilla, lisää se aivan varmasti turvattomuuden tunnetta ja samalla ne ihmiset joutuvat aivan varmasti tapamaan erilaisia kullankaivajia lähellään.

 

Edelleen ihmettelen, että miksi tulot on kaikkien vapaata riistaa, mutta velat ei? Mitä te muut ootte mieltä tästä asiasta? Onko sekään myöskään oikein että paria nappia painamalla voit lukea tietoja toisten ihmisten yritystoiminnasta? Eihän niita palkallisten palkkojakaan ole luettavissa netistä. Varmasti moni on lukenut otsikoita Jungle juicebaarin työntekijä kohusta ja työntekijöiden irtisanomisista. Mää en ota tähän asiaan millään tapaa kantaa, koska en tiedä mikä se totuus on, mutta jos ajattelen tätä asiaa muuten, niin mun mielestä rivien välistä voi lukea sen, että työntekijän palkkaaminen on pirun kallista ja siihen ei monella yrityksellä ole varaa ja sen vuoksi tälläistä toimintaa tapahtuu. Kun työntekijän vakinaistaa on se pienissä yrityksissä todella suuri riski. Sellaisissa paikoissa missä tulo perustuu täysin myyntiin ja asiakkaisiin, niin se on vielä riskillisempää.

Tähän asiaan olisi aivan pakko tulla muutos, jotta jatkossa ei näni tapahtuisi. Mun mielestä yrittäjä palkatessaan työntekijän tekee mahtavan teon, mutta irtisanoessaan hän on aina täys kusipää. Pitäisikö se olla niin, että hänen pitäisi tehdä vaikka oma työ ilman palkkaa saadakseen työntekijöiden palkat ja palkoista aiheutuvat kustannukset maksettua. Mun mielestä ei, koska taustalla saattaa olla vuosien työ ja hengissä selviämis tarina.. Näissä tilanteissa tapahtuu niitä irtisanomisia valitettavasti. Eikä se ole kenenkään lempi hommaa antaa toiselle potkuja, jos joku sitä luulee.

Kaikissa asioissa on monta erilaista puolta ja valitettavasti siinä nähdään yleensä vain se oma tontti. Nää on aina aika vaikeita asioita käsitellä ja vielä kun on olemassa meidän kaikkien rakastama some, missä erilaiset ulostulot voivat vaikka päivässä romuttaa jonkun liiketoiminnan. Mää koita tässä sanoa, että koittakaa ajatella asioita myös siitä toisesta näkökulmasta. Me tarvitaan tähän maahan myös niitä rikkaita ihmisiä, koska ilman niitä me emme olisi hyvinvointivaltio. Ilman niitä rikkaita ihmisiä meillä ei olisi ilmaisia kouluja ja vaikka sun mitä. Ilman niitä yrittäjiä meillä olisi aika monta työpaikkaa vähemmän ja tilanne olisi surutta paljon paljon huonompi tilanne.

 

 

 

Tämä kirjoitus ei ole mikään rikkaiden ihmisten puolustus, mutta ehkä ajatusta antava ja toivottavasti sitä ainaista kateellisuutta edes hieman poistava. Meidän kaikkien pitäis käydä himan omaa maata kauempana ja nähdä minkälaista elämää muualla vietetään. Miltä se tuntuu, että lapsen ammatin saamiseksi vanhempien on maksettava kymmeniä tuhansia kouluista? Miltä se tuntuu kun ei ole julksta terveydenhuoltoa?

Puhalletaan jatkossa yhteen hiileen eikö? Ostetaan vaikka tänä jouluna kaikki joululahjat Suomesta ja tuetaan Suomalaisia yrityksia. Tuetaan niitä, mistä meille kaikille on hyötyä ja mistä ne veromarkat jäävät meille tänne suomeen. Ei napista turhasta. Ja kun otsikko oli, että kuinka paljon tienaan vuodessa, niin asiahan ei itseasiassa kuulu yhtään kenellekkään ja pidän sen ihan omanan tietonani. Jokaisen pennin olen kovalla työllä tienannut ja siitä olen aivan hemmetin ylpeä. En ole voittanut lotossa, enkä saanut perintöa.

Teen kahta työtä ja pyöritän meidän 5 henkistä perhettä. Tää oli se mun unelma vuosia sitten ja nyt se on toteutunut. Elämä ottaa ja antaa. Aina ei ole helppoa, mutta aina ei myöskään ole vaikeaa. Sanokaa unelmianne ääneen ja lähtekää määrätietoisesti kohti niitä. Jos et ole valmis luopumaan elämässäsi misttä, niin harvoin sitä tilallekkaan saa yhtään mitään.

 

 

Kengät*, housut*, liivi*, paita*

Pic Noora Näppilä

Ja hei! Nyt House of brandonilla* on mahdollisuus hyödyntää -20% ale.

Kodilla ISÄNPÄIVÄ saat alen kaikista miesten tuotteista. Shoppailemaan TÄÄLTÄ*

-Umppu

6 kommenttia

 1. Kati kirjoitti:

  Yhdyn kyllä tuohon että se on väärin ja epäoikeudenmukaista että verotiedot ja mitä siellä ikinä onkaan on kaikenkansan nähtävillä, kun taas velat, mätkyt yms, on pidettävä pimennossa. Toki ei niilläkään saa mälläillä lehtien palstoilla. Pienellä maalaiskylällä tiedän miten kivaa se on ihmisistä tietää miten esim muilla maatiloilla menee… :/
  Raha-asiat, niinkuin kaikki muutkin asiat on toki jokaisen oma asia mutta myös eräänlainen tabu. Jos ihmiset uskaltaisivat olla tietyllä tapaa avoimempia niin monet-monet ihmiset välttyisivät varmasti häpeäntunteelta ja olotilalta että on epäonnistunut tai ei pärjää.
  Itse oon huomannut, että kun on uskaltautunut olemaan avoimempi ystävien kesken niin on saanut omaa taakkaa hartioilta pois, että kyllähän nämä näköjään muutkin joutuu välillä laskeskelemaan eurosia eikä tässä itse ole sen huonompi kun muutkaan.

  Mutta tosiaan, siitä julkisesta repostelusta en tykkää. Jos joku haluaa itse kertoa mistä tulonsa tulee ja mitä niistä makselee niin thats fine 🙂

 2. mariem kirjoitti:

  Oi, niin asiaa! Kutsun verotietojen julkistamispäivää aina kateellisten päiväksi, kun pääsee nettiin kyyläämään kuka on ansainnut eniten! Paraneeko päiväsi kun tiedät jonkin maakunnan TOP10 tulokuninkaat!? en voi ajatella kuin wtf… Ajatus että maksetut verotiedot julkaistaisiin on loistava!

 3. Maalainen kirjoitti:

  ”Jos et ole valmis luopumaan elämässäsi mistään, niin harvoin sitä tilallekkaan saa yhtään mitään.”
  Tämä ylläoleva on se ydin ja lisäksi on hyvä että on joku tai jokin minkä puolesta taistelee, se antaa sisältöä elämälle ja rikkaus ei tosiaankaan ole vain rahaa…
  Ihmisillä on erilaisia arvoja jotka ohjaavat sitä elämää ja arvot kehittyvätkin elämän varrella ,ja siksikään ei voi ohjata ketään ulkoapäin, eikä tietää MIKSI joku on valinnut semmoisen tai tämmöisen elämäntyylin.
  Tarvitsemme jokaista…,ja arvostusta ja kunnioitusta lähimmäistä kohtaan…

 4. Jonna kirjoitti:

  Mä en ymmärrä yhtään tätä systeemiä, että tulot on julkisia. Eikö se riitä, että verottaja tietää? Mua ei vois vähempää kiinnostaa mitä kukin tienaa… Toki palkoista on yleisellä tasolla hyvä keskustella, jotta tietää mitä voi pyytää työelämässä.

  Jonna/Palasia arjestani

  • primebody kirjoitti:

   Musta se on myös tosi henkilökohtainen asia, eikä kuulu kenellekkään…

 5. Hanna kirjoitti:

  Hyvä teksti, kiitos! Aivan täysin samoilla ajatuksilla ollaan näistä asioista. Musta on mahtavaa, jos kuka tahansa yrittäjä tienaa kunnon hillot kovasti työtä tekemällä ja maksaa vielä kovemmat verot meidän muidenkin hyväksi, niin go for it! Sitä ei tartte kenenkään ulkopuolisen taivastella 🙂 päin vastoin, oltais ylpeitä kun joku onnistuu omalla sinnikkyydellään saavuttaan tavotteitaan!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.