Hae
Prime Life by Umppu

Mää oon tippunut kelkasta!

 

Kun tiput kelkasta

Kun keski-ikä alkaa häämöttää ja mittarissa on 35-vuotta, niin mä ainakin koen, että mä oon osittain tippunut some kelkasta. Mitä mä sillä oikein  tarkotan, niin mä tarkotan sillä sitä, että mun elämä ei oo tällä hetkellä millään tapaa sosiaaliseen mediaan ystävällistä. Mun päivät koostuu yleensä kiireisistä työpäivistä ja illalla sitten lelujen täyttämästä kodista. Mä oon ihan oikeesti miettinyt sellaista asiaa, että mitenkä moni sosiaalisen median vaikuttaja ehtii istun joka päivä ihanalla täydellisesti katetulla aamiaisellella (mielellään tietty hotellissa) ja syömään täydellistä puhtaasta ruuasta valmistettua upeasti aseteltua salaattia ja juomaan useasti iltapäivällä lasin valkoviiniä upeassa viini baarissa ja illalla vielä makaamaan täydellisessä vaahtokylvyssä ruusujen lehtien keskellä?

Mä jotenkin haluaisin ja toivoisin niiltä ihmisiltä enemmän sitä tavallista elämän makua. Vaikka mä tiedän että se sosiaalinen media on monille työtä ja monet saavat niistä täydellisistä kuvista rahaa, millä tienaavat sen elantonsa, niin silti se vääristää tätä meidän todellisuutta ihan uskomattoman paljon. Se tekee meille muille sellaisen olon, että onko mun elämää ihan oikeesti näin tavallista ja tylsää. Miksei se mun ruisleipä ja Oltermanni näytä yhtään niin hienolta  siinä sekaisella keittiönpöydällä,kun se täydellinen brunssi. Mä en voi myöskään uskoo, että ne naiset jotka ovat kokoa 34 syövät niin paljon, mitä niissä kuvissa antaa ymmärtää, tai sitten heillä vaan on aivan sairaan hyvä aineenvaihdunta. Mä oon useesti kirjoittanut sosiaalisen median paineesta ja siitä kuinka se vaikuttaa meidän monen elämään. Siinä on myös paljon niitä karuja nurjia puolia, mitkä vaikuttavat varsinkin niiden nuorten naisten elämään ja siihen omaan minäkuvan hakemiseen. Mä ymmärrän sen, että moni ei halua laittaa itsestään voiko sanoa sellaisia kuvia, missä ei näytä parhaimmillaan sosiaaliseen mediaa, sillä ne jäävät kuitenkin sinne nettiin ikuisesti. Mä silti toivoisin että me otettais tässäkin asiassa vastuu siitä todellisuudesta ja rehellisyydestä, mitä se oikeasti on.

Jos ja kun saat jotain ilmaiseksi, niin siitä pitäisi mainita. Ne kuvat niistä hotelli aamuista brunsseineen on usein jonkun muun maksamia. Some vaikuttajat saavat usein niistä vielä rahaa, mutta sitä ei mainita missään. Se on mun mielestä sitä harhaan johtavaa mainontaa ja vääristyneiden mielikuvien luomista. Kaikki ei näin toimi ja peräänkuulutankin tässä sitä vastuuta. Musta meinaan itsestä tuntuu hullulta, että kun käyn kaupassa ja ostan sieltä itselleen jotain ja mainitsen siitä vaikka blogissani, niin minulta kysytään heti että oletko saanut tuotteen ilmaiseksi. Ei mun elämä oo ilmaista, vaikka jonkun muun sitä olisikin. Mun mielestä sekin kertoo paljon siitä että kuvitellaan että sosiaalisen median vaikuttajat saavat kaiken ilmaiseksi. Me olemme itse luoneet tietynlaisen kuvitelman meidän työstä.

 

Mää en myöskään yhtään tykkää siitä asenteesta ”eksä tiedä kuka mä oon”. Mä tiedän kuinka pitkän työn moni sosiaalisen median vaikuttaja on tehnyt ollakseen siinä pisteessä, mutta ei se silti oikeuta käyttäytyyn törkeästi, tai ylimielisesti eihän? Ja he nyt on uudet sivut auki. Mitä ootte mieltä tästä Fitf Fashionin loppumisesta ja siirtymisestä Terve.fi sivustolle? Tää on nyt mun eka postaus tällä saitilla. Hieman on erilainen tää sivunäkymä, enkä oikein itse tykkää tästä fontista ja siitä, että kirjoittaessa en näe tekstiä kokonaan, vaan joudun skrollaamaan sivua edes takas, koska se on jotenkin liian leveä… mutta ehkä tämäkin asia asettuu jossain vaiheessa paikoilleen.

Ette muuten usko kuinka iso duuni on linkittää uusi blogin osoite joka tuuttiin… Eilen hakkasin konetta kun hullu yöhön asti, enkä saanut puoliakaan valmiiks, mutta kaippa nekin asettuu tästä pikkuhiljaa.

Kuvat: Noora Näppilä

asu (saatu) House of Brandon

-Umppu

7 kommenttia

 1. seffe kirjoitti:

  Ihan niinkuin olisin lukenut tällaisen postauksen aiemminkin?
  Mietin myös, miksi sinun pitää kertoa omista valinnoistasi muita alaspäin painamalla?
  Esimerkiksi vanha okt vs. nykyaikainen okt. Ja nyt blogipostaukset.
  Sinä olet mammabloggari, olisikin hupaisaa nähdä sinulta niitä brunssipostauksia. Omassa mammagenressäsi sinulla on toki omat maneerisi: aivan yhtälailla joku voisi taivastella sinun täydellisesti puettuja lapsiasi tai miten sinulla äitinä on aikaa tuunata itseäsi ja kuvauttaa itseäsi ammattikuvaajan kanssa.

  Ole ylpeä omista valinnoistasi äläkä dissaa muita. Toisten mollaaminen saa sinut vaikuttamaan epävarmalta omista jutuistasi, oletko sinä?

  • primebody kirjoitti:

   Varmasti olen taivastellut asiaa ennenkin… ehkä siitä syystä että en ymmärrä minkä vuoksi sun pitää teeskennellä sun elämää. Kerro mulle mitenkä olen mamma bloggari? :). En myöskään ymmärtänyt kommentin loppua täydellsesti puetuista lapsista…. meikkaan btw joka aamu 5 min ja käydään Nooran kans kuvaamassa noin kerran kuussa suunnileen 45 min ja siinä olikin sitten ne mun kuvaukset 🙂

 2. Tiia kirjoitti:

  Moikka Umppu! Mä täytän kanssa 35. En ole somessa. Mun talo, koirat, kissat, kynttilälyhdyt, jääkaappi, skumppalasit, hotelliyöpymiset tai muut reissut eivät ole somessa. Silti mulla on niitä kaikkia. Useampia (no okein, taloja vaan yksi). Mutta kun näin ei saisi elää. Ei. Stressittömästi, ilman somea ja sen vaatimuksia. Mulla on kiire ja stressiä vain itse aikatauluttamieni asioiden vuoksi. Mut se on väärin.

  • primebody kirjoitti:

   Siis musta olis niin siistiä elää ilman somea :). Tällä hetkellä se vaan kuuluu mun työhön mutta ehkä sitten joskus hamassa tulevaisuudessa. Tee ja elä just noin mikä tuntuu hyvältä!

 3. Satunnainen kävijä kirjoitti:

  En tiedä mietitkö sitä koskaan, mutta pk-seudulla omakotitalot ja sellainen ”aito elämä” maksaa aika tuhottomasti: omakotitalon saa keskimäärin 400- 500 000 eurolla ja jos on jo kolme lasta niin ei täällä ole varaa sellaisiin. Moni bloggari varmaan mielellään tekisi kolme lasta ja asuisi muuallakin kuin keskustassa, mutta usealle tuo on turhan iso valinta laittaa kaikki rahat kiinni siihen elämään. Tampereella kuitenkin omakotitalonkin voi omistaa sillä hinnalla, millä Helsingissä saa yksiön tai kaksion. Kuitenkaan palkkataso ei ole radikaalisti parempi pk seudulla niille ketkä käyvät normaaleissa töissä. Ja vaikka bloggari tienaa 3000 euroa kuukaudessa sekin on vain keskituloa, koska asumismenot ovat usein paljon suuremmat. Sitä voi olla hankala ajatella tästä näkökulmasta jos on tottunut vain omaan näkökulmaan. Lisäksi jollekulle se koko 34 voi tosiaan olla normaalikoko ja brunssi se naapuritalon kahvipaikka, josta saa halvemmalla aamupalaa kun lähikaupasta keskellä keskustaa..

  • primebody kirjoitti:

   Joo onhan kaupungeissa paljon eroja. Valitettavasti myös Tampereella omakotitalojen hinnat (varsinkin uudempien) pyörii lähes noissa samoissa summissa. Ei täältä 200 000 taloa saa.. hyvä jos tontin, jos haluaa olla lähellä keskustaa. Mää en voi sanoa montako lasta kukin bloggari haluaa tehdä… luulen ennemmin, että kyse on siitä iästä ja omasta halusta.. Usein myös niiden lasten kanssa haluaa asua muualla, kun ydin keskustassa. Ei Tampereen keskustassa esimerkiksi ole edes omakotitaloja, eikä liiemin kai Helsingissäkään. Ja todella kaikki on suhteellista ja riippuu sijainnista 🙂

 4. Mummi kirjoitti:

  No, uskotte tai ette,luen hyvin monia blogeja ja instoja ja valitettavasti en aina niin suurella ihannoinnilla?. Naurattaa lähinnä esim. nyt tähän aikaan se mainostajien jakamat joulukalenterit …, tietty joukko bloggaajia saa niitä ja simsalabim yhtäkkiä tällä ryhmällä ne kalenterit paukahtaa blogeihin ja instakuviin samanaikaisesti, samoin kaikki brunssit joita tarjotaan.., lähinnä tämä on surkuhupaisaa…, tykkään omanlaisesta elämästä ja sen kerronnasta, en mainosmatkoista, enkä brunsseista, enkä näkyvyyslahjonnasta, tuntuu että pääkaupunkiseudulla tämä piiri pyörii…., No luulen että tämä hyörinä rauhoittuu ja oikea elämä voittaa…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.