Hae
Prime Life by Umppu

Onko vauvakuume on kadonnut?


Vaikka saatan näyttää yllä olevassa kuvassa hieman siltä, että olisin raskaana niin kyseessä on  vaan ne pirulliset menkat, mitä vihaan joka kuukausi useamman päivän. Mää oon aina unelmoinut siitä, että haluan kolme lasta ja nyt se unelma, haave ja toive on saavutettu. On se naisen mieli kummallinen, koska mulla ei oo enää minkäänlaista vauvakuumetta. Vauvat on ihania ja niitä vosin nuuskia loputtomiin. Mutta sellaista fiilistä ei nää ole, että haluaisin oman vauvan.
Mää jouduin tekemään töitä oman mieleni kanssa tän asian suhteen päästääkseni tähän tilanteeseen. Mulle oli vaikeaa luovuttaa jopa eteenpäin mun rintapumppu, koska siinä samalla tein sitä päätöstä ja kävin läpi mielessäni, sitä luopumisen tuskaa. Meidän vauva-aika ja oikeastan kohta se (vihaamani sana) taaperoveihekin on ohi. On aika siirtyä siihen lapsiperhe-arkeen.
Molemmat pikkuset puhuu jo todella hyvin ja selkeesti ja moni homma on mennyt vauhdilla eteenpäin. Mää en oikein osaa kuvailla tai kirjoittaa sitä tunnetta, mitä nyt tunnen kolmen lapsen äitinä. Välillä mää katson kyyneleet silmissä onnelisena mun tuotoksia ja välillä hakaan päätä seinää, että mitä mää oon mennyt tekeen, kun lapset huutaa ja tappelee keskenään. Lapset on ihania ja niiden antama rakkaus ja aidot tunteet on ihania. Mää nään niissä paljon mua luonteessa ja muutenkin, vaikka salaa olisin toivonut heidän perivän isänsä rauhallisuuden ja harkitsevaisen luonteen.
Tää härdelli on vaan välillä niin kaoottista, että olis ihana jos olis vaikka yks viikonloppu kuukaudessa, että sais vaan maata ja olla ja touhuta omia juttuja. jollekin se on itsestään selvyys, mulla se toteutuu ehkä kerran vuodessa. Hyvä esimerkki oli se, kun koitin yks päivä käydä suihkussa, niin että olin yksin lasten kanssa kotona. Ovi auki ja huutelen kokoajan suihkusta Vikkeä. Hänen uusin lempi puuha on availla pakkasta ja jääkaappia ja kiskoa sieltä tavaroita ulos, minkä kerkee. Siinä vaiheessa, kun olin saanut hiukset kasteltua, niin hän oli jo parin ananaspurkin kanssa suihkussa. Oven raosta hän ilmestyi vuoroin ketsupin ja hemapa pussin kanssa ja hymyilee vienosti…. Ei siinä paljon sääriä sheivata..

Musta on siistiä, että nyt ollaan menty jo sen vaiheen ohi, että ketään ei tarvi syöttää ja kaikki syö samaa ruokaa. Lapset pukee itse jo tosi hienosti, eikä niitä tarvitse juuri kanniskella. Kun ne vauva ja taapero vaiheet ohittuu, niin tilalle tulee taas uusia vaiheita. Vivian rakastaa kaikkea tyttö krääsää ja Vikke ärsyttää niitä nappaamalla minkä kerkiää. Vaikka suurinosa ajasta menee hienosti, niin kyllä ne lapsetkin tapella osaa.
Niitä on pakko kytätä kokoajan, koska mielikuvitus juoksee aivan käsittämätöntä tahtia. Juuri hetki sitten keinutuoli oli väritetty, mun kampauspää oli leikattu, viinirypäleitä löytyy harva se aamu mun kengistä, avaimet leikkiuunista ja kaikkea hassun huvittavaa. Mää oon kuitenkin jo 35-vuotias ja ihan se biologinenkin lasten saannin mahdollisuus hidastuu. On ihan eri asia olla ollut äiti 10 vuotta sitten, kun nyt. Toisaalta oon monessakin asiassa paljon kokeneempi ja viisaampi, mutta taas toisaalta esimerkiksi työelämä on tällä hetkellä paljon totisempaa ja jaksaminen on erilaista nyt.
Lapsen saanti ei kuitenkaan ole tänä päivänä mikään itsestään selvyys. Näen päivittäin paljon suurinpiirtein samassa iässä olevia naisia ja esimerkiksi lapsettomuushoidot on mun mielestä lisääntynyt aivan valtavasti. Lasten saanti ei todellakaan ole mikään itsestään selvyys. On todella surullista, että jokin asia vie tavallaan sen päätösvallan sun kehosta, mille et voi itse mitään. Onneksi sentään nykyään mahdollisuuksia on monia ja erilaisia hoitoja, millä yleensä on saatu hyviä tuloksia.
Mun on aina välillä vaikea päästä joissain asioissa toisten ihmisten pään sisälle ja mietinkin mun taannoiseen postaukseen saamiani kommentteja, kuinka maapalloa tuhoavaa on tehdä lapsia… Tää on taas sellainen asia, että mun olis varmaan parempi olla hiljaa :). Mää uskon, että se ongelma tähän asiaan liittyen on jossain aivan muualla kun Suomessa. Jos täällä nykyään luokitellaan suurperheeksi kolmen lapsen perhe ja mennän muutaman rajan yli, nissä on täysin ormaalia, että perheessä on vaikka 10 lasta, niin asia on mun mielestä aika eri. Juuri lehdessä oli artikkeli, missä puhuttiin kuinka syntyvyyttä pitäsi saada Suomessa lisättyä.. Aika ristiriitaista eikö.
Aika usein näitä lapset tuhoavat maailman juttuja saa lukea ihmisiltä kenellä ei ole itsellä lapsia. Mää toivon, että siinä vaiheessa, kun he arvostelevat sitä muiden perhettä ja maapallon tuhoa he pitävät itse huolen myös siitä, että he eivät lennä sillä lentokoneella 🙂 🙂 tai tee muita epä eettisiä valintoja. Vai onko se sitten niin, että kun ei ole tehnyt sitä lasta tai lapsia niin sitten voi surutta käyttää lentokonetta? Mää oon jotenkin aivan lopen kyllästynyt tähän ihmisten syyttelyyn, mitenkä kaikkien kuuluisi elää  ja todellakin tähän lentokone asiaan.
 


Se on aivan sama asia, kun esimerkiksi äiti, joka on ensimäisen lapsen syöttänyt täysin eineksiltä ja kolmannen kohdalla ruokkii lapsensa itse viljelemillään luomuporkkanoilla uhoaa muille äideille, kuinka he voivat antaa lapsilleen jotain teollisuus paskaa? Sitä samaa ruokaa SIIS millä he ovat ITSE ruokkineet sen ensimäisen lapsensa. Toi on jotenkin hirveen tekopyhää. Ihmiset voi ja saakin muuttua, mutta sellainen hirvee vouhkaaminen on ärsyttävää.
Musta on todella tärkeä puhua asioista ja lisätä ihmisten tietoisuutta, mutta syyllistäminen ja arvostelu harvoin on niitä oikeita tapoja. Myös näissä maapallon tulevaisuuteen liittyvissä asioissa on hyvä muistaa että kaikki varmasti tekevät asioita niiden omien voimavarojen mukaan.
Tänään oon oollu ihan tosi rikki ja väsynyt. Lasten tauti tuli tietty viimeisenä mulle. Mun piti aamulla ottaa pikku torkut ja heräsin siihen, kun Vili tuli koulusta. Nukuin siis todella monen tunnin unet. Teki hyvää, enkä kokenut yhtään huonoa oma tuntoa yhtään siitä, että lapset oli päiväkodissa, koska minä olin kipeä. Valvoin yli viikon lasten kanssa kaikki yöt ja nukuin patjalla olkkarin lattialla. Samalla kävin töissä joka päivä ja eilen olin kouluttamassa Jyväskylässä koko päivän. Mun voimavarat oli täys nollat ja 5:n tunnin päiväunet kerto jo aika paljon.  Tälläisinä päivinä ei aina kiinnosta muu, kun se että pysyy hengissä 🙂

 

Asu: laukku Balmain limited edition, mekko* House of Brandonilta*. Tsekkaat myös mahtavat syys alet*

Kuvat Noora Näppilä

lue viikon postaukset:

Koska on aika päästää irti

Onko sitä kestettävä 365 vuorokautta vuodessa?

Mun taival on pian ohi

Kun pökäle pöntöön lumpsahtaa, niin eurot tilille kilahtaa

Nahkahousuissa se pierukin kiertää

-Umppu

Yksi kommentti

  1. Nea kirjoitti:

    En ainakaan itse nähnyt asiaa niin, että olisit huonompi ihminen kun olet tehnyt tähän maailmaan lapsia. Itselläni ei niitä vielä ole, mutta en minäkään olisi ympäristöystävällisyyden nimissä luopumassa lapsihaaveista. On kumminkin typerää väittää, etteikö se olisi suurin ekoteko olla tekemättä niitä lapsia, sillä se nyt vain on se totuus. Toki Suomessa, niin kuin sanoit, on melko iso ristiriita tämän suhteen, kun kuitenkin väkiluku pitäisi saada nousuun.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.