Hae
Prime Life by Umppu

Mulla on kamala kuume…

Pakko myöntää, että mulla on aivan hirvee Amerikka kuume. Face muistuttaa kokoajan kuvilla ja sieltä pompsahtelee esiin ihania reissukuvia. Me ollaan mietitty, jos lähdettäisiin helmikuussa pariks viikoks jenkkeihin. Vaikka mun suosikki kohde on sielä Losin suunnalla, niin mietittiin jos suunnattaisiin nyt vaihteeks taas sinne Miami, Orlando suunnalle. Nyt siis ihan kaikki vinkki vitoset kehiin teiltä Amerikan matkaajilta.
Viimeks meidän hotellivalinnat Miamissa meni vähän perseelleen. Nyt olis suunnitelmissa yöpyä Fort Lauderdalessa. Jos jollain on suositella jotain hyvää hotellia, missä lapset viihtyy ja sielä on tilavat huoneet niin kertokaa. En viimeksi oikein hiffannut, että itse Miamin keskusta on täysin bisness keskittymä ja meidän hotelleista oli aika pitkä matka joka paikkaan. hoteliin lähellä ei yksinkertaisesti ollut yhtään mitään ei edes ravintolaa. Asuntoa emme vuokraa, emmekä taloa. Syy siihen on yksinkertaisesti se, että haluan palvelua lomalla. En kokkaa itse lomalla, vaan haluan mennä valmiiseen pöytään.  Koen myös hotellin turvallisempanan vaihtoehtona. Me myös vaihdamme paikkaa useampaan otteeseen todennäköisesti, jotenka hotelli on siinäkin tilanteessa erittäin jees. Ehkä sitten kun lapset on isompia, voi asunto olla hyväkin vaihtoehto, mutta ei näiden pienten kanssa. Mää en oo se äiti kenellä on eloveena, kattila ja lämpölevy mukana reissuilla. Etsinnässä siis sellaisia hotelleja, missä voimme yöpyä kaikki samassa huoneessa, mielellään uima-allas ja huoneet ei ole mitään koppeja. Ja kaikki kivat kohde vinkit on myös tervetulleita.
Tarkoitus olisi käydä Orlandossa varmaankin Disneyssä, mutta onko Orlandossa mitään muuta.? Oltiin sielä silloin, kun Vivian oli ihan pieni, mutta oltiin ihan liian vähän aikaa. Meidän pitää aina miettiä sellaista tekemistä, missä kaikki lapset viihtyy  ja uskon, että Orlando palvelee siinä parhaiten. Universal studio ei viime kerralla ollut sellainen ja koin, että se oli suunnattu hieman vanhemmille. Mua myös sielä ärsytti, että jokainen asia maksoi erikseen ja meidän perheeltä meni silloin siihen noin 1000e ja meitä oli kaiken lisäks yks vähemmän. Ihan hirveä rahareikä, vaikka tiesinkin etukäteen, että se on kallis.Minkälainen on Key West? Kuka on sielä käynyt ja olisiko sinne mitään porkkanaa? Kaikki vinkit on kullan arvoisia. Mulle tärkeää on laadukas hotelli. En silti tarkoita mitään sellaista, mikä maksaa 1000e yö, vaan kuitenkin että se olis sopuhintainen. Pysäköintimahdollisuus on kans ehdoton, sillä me liikutaan autolla ja meillä on aina julmetusti kamaa. Mää en oo vielä varannut mitään, mutta pakko sanoa, että matkakuume tätä kirjoittaessa vaan nousee. Onko tällä suunnalla jotain paikkoja, mitä olisi pakko nähdä? Jos annatte vinkkejä, niin huomioikaa, että liikumme usein tuplarattailla, eli mitkään rotkot ja vuoret ei oo meidän juttu :).
Ja se uima-allas on myös aika tärkeä juttu, sillä lapset rakastaa pulikoimista. Viimeks Miamissa meidä hotelli oli ihan rannalla ja valitettavasti siihen altaalle tuuli ihan perkeleesti ja altaan vesi oli niin kylmää, ettei siinä oikein edes voinut uida, niin sekin hieman ärsytti.
Mä tyykkään tosi paljon Jenkeistä. Mää tykkään siitä ympäristöstä ja niistä ihmisistä. Sielä ei tarvi kokoajan kuunnella ihmisten narinaa. Jos tarvit apua tai palvelua, niin sitä saat pyytämättä. Ihmiset on ystävällisiä ja auttavaisia ja se Amerikan palvelukulttuuri on jotain aivan käsittämätöntä. Viimeks kun näin kirjoitin, niin joku viisastelija kirjoitti että tietäisit vaan…. Kaikkialla on ne nurjat puolet siitä ei pääse mihinkään. Jos sitä palvelua perustellaan siten, että nehän saa palkkansa osittain tipistä, niin siinä taas vinkki vitonen kaikille tarjoilijoille Suomessa. Palvele hyvin, niin saat tippiä. Ei se sen kummempaa ole. Musta jenkeissä on perheen kanssa ihan parasta matkustaa. Esim ravintolassa syöminen on super jees. Pöytä laitetaan valmiiks ja sielä odottaa syöttötuolit ja korokkeet ja heti tuodaan lapsille tekemistä. On värityskirjaa jne. Suomessa muistan edelleen sen kerran, kun mentiin Helsingissä ravintolaan syömään ja tarjoilija sanoi toiselle (pystyi lukemaan huulilta) että mihinköhän vittuun toi aikoo tunkee noi rattaansa. Siinä olikin oikein lämmin ja tervetullut olo siihen ravintolaan. Vaikka Jenkeissä palvelu ja palkka perustuu aika paljon siihen tippiin, niin ihan täällä kotimaassakin vois kokeilla samaa. Itse jätän aina tippiä, jos palvelu on hyvää, mutta harvoin koen sen sen arvoiseksi Suomessa.
Nyt siis kaikki jenkki tipsit kehiin ja tänne kiitos.

Kuva Noora Näppilä

Asu H&M, Laukku Bailmain beauty bag limited edition (Prime)

-Umppu

9 kommenttia

 1. Hannis kirjoitti:

  Jos yhtään Legot kiinnostaa niin Legoland Florida saa täältä suosittelut! Olimme 2 päivää siellä kun lapset oli 6 ja 4 ja oli sekä legojuttuja ja huvipuistolaitteita ja ihan huikea juttu oli koko perheelle!

 2. mariem kirjoitti:

  Meksikonlahdella (Floridan länsirannikko) sijaitseva Tampa Bay Area on hyvä vaihtoehto Floridan rantalomalle, varsinkin perheille. Hiekkarannat ovat täälläkin pitkiä ja kauniita ja vesi lämpimämpää kuin Atlantin puolella. Erityisen hienoja hiekkarantoja ovat Clearwater Beach ja Siesta Beach.
  Perheiden kannalta paras puoli on Tampa Bay Arean sijainti kohtuullisen matkan päässä Orlandosta: Clearwater Beachilta ajaa Disney Worldiin puolessatoista tunnissa, kun Fort Lauderdalesta matkaa kertyy tuplasti.
  Tampa Bayn alueella on omaakin viihdykettä perheille kuten Florida Aquarium, jossa pääsee kokeilemaan sukeltamista jättimäisessä, kaloja vilisevässä altaassa. Sukeltamista voivat kokeilla kaikki yli kuusivuotiaat. Sukelluslupaa ei tarvita.
  Orlandon KESKUSTASSA ei ole juurikaan ikimuistoista nähtävää ellei sitten halua käydä College Parkin omakotitaloalueella katsomassa kirjailija Jack Kerouacin taloa.
  Orlandon huvipuistojen huippuja ovat maailman suurin huvipuistoalue Walt Disney World ja Universal Orlando, jonka vetonaulana on hämmästyttävän upea The Wizarding World of Harry Potter. Pienemmille lapsille sopii tunnelmaltaan rauhallisempi Legoland Florida. Orlandon nähtävyyksiin kuuluu myös delfiini- ja miekkavalasesityksistään maailmankuulu SeaWorld, joka ei tosin ole nauttinut pelkästään myönteisestä julkisuudesta. Huvipuistojen lisäksi Orlando tunnetaan hintatasoltaan edullisista outlet-myymälöistä.

 3. Reetta kirjoitti:

  Ei vinkkejä Floridaan oon käynyt siellä vaan sukuloimassa mut ihana lukea tää postaus. Me on asuttu parissa osavaltiossa täällä.
  Paikallisena voin sanoa et outlettien lisäksi kannattaa tsekata TJMaxx ja Burlington jotka myyvät merkkikamaa halvalla, niitä useat jenkit suosivat ja harva käy outleteissa edes. Ja oot niin oikeassa palvelukulttuurista ja kuinks tervetullut olo täällä on ravintolaan versus Suomessa….. Mua myös järkytti kun täällä KAIKKI (naiset, miehet, lapset, nuoret, keski-ikäiset ja vanhat) ottavat kontaktia pieniin lapsiin ja Suomessa mun jenkeissä asuva pieni poikani naureskeli ja höpötti ihmisille ja HE KATSOIVAT POIS PÄIN?! Ihan uskomatonta.
  Myös nuoret kysyvät aina kuinka voin ja ovat niin kohteliaita, Suomessa en oo vastaavaa kokenut :l
  Isoja kulttuurieroja. Ja kaikki sanoo mulle et ”ei jenkkien ystävällisyys oo aitoa” mut who cares, kyllä mä otan mieluummin ystävällisen ja toiset huomioonottavan ilmapiirin versus katse kännykään töykeän ja mind your own business -tavan. Vaikka kuinka ei olis aitoa :DD
  Toivottavasti saat hyviä vinkkejä!
  Terveisiä Connecticutista !

 4. Matkailija X kirjoitti:

  En osaa oikein muuta neuvoa antaa Floridan matkailuun kuin, että täytyy harrastaa ahkeraa nettiselailua. Hotellejakin on niin valtavasti, että vertailu saattaa olla vaikeaa aluksi. Arviointeja lukemalla voi saada jonkinlaisen kuvan, mutta se on pitemmän päälle raskasta ja turhauttavaa. Kannattaa tehdä itselle selväksi mikä on hintahaitari, haluaako hotellin rannalta vai enemmän sisämaasta. Kannattaa ottaa selvää onko hotellissa lämmitettävä uima-allas, jos uima-allas on tärkeä kriteeri. Hotelleissa ei useinkaan ole sellaista aamupalaa kuten Suomessa, mutta poikkeuksiakin saattaa olla. Aamiaisravintolaa ei liene hankala löytää, eikä muitakaan ravintoloita, joten se ei varmasti ole ongelma. Huoneistohotelleissa on yleensä keittomahdollisuus, jos haluaa itse tehdä aamiaisensa. Voin sanoa, että kun reissussa ollaan, ja varsinkin lasten kanssa, niin aamiainen, välipalat ja ruokailu yleensä on tärkeässä osassa. Jos haluaa ns. parempaa hotellia neljä-viisi tähteä, niin hinta on korkeampi, luksushotellista puhumattakaan. Tässäkin laatuhaitari on hyvin laaja, ja minkä toinen kokee hyväksi, voi toiselle olla huono.
  Välimatkat Floridassa on pitkät, joten kannattaa aina yöpyä niiden nähtävyyksien lähellä missä haluaa käydä. Esim. jos haluaa Orlandoon ja siellä erilaisiin lasta kiinnostaviin kohteisiin, niin kannatta ehdottomasti ottaa hotelli sieltä siksi ajaksi kun haluaa siellä olla. Rantaelämä ja luontomatkailu pitkine kävelyretkineen on minusta parasta Floridassa, mutta olen käynyt vain aikuisten matkoilla. Lasten kanssa matkaillessa on asia varmasti toisin.
  Floridassa, kuten Amerikassa yleensä, autoilu on helppoa ja mukavaa. Siitä nautin itse todella paljon. Mutta tämäkin asia on lasten kanssa matkaillessa otettava huomioon, että pitkät ajomatkat voivat olla rasite. Key Westiin on pitkä ajomatka (ne välimatkat!), olen käynyt, mutta ei tehnyt suurta vaikutusta.
  Hotelleja on yleensä helppo löytää ihan lennosta, ja varauksiakaan ei kannata tehdä kovin paljon etukäteen, ja niitä voi tehdä paikan päällä liikkuessaan jos on netti käytössä. Jos matkustaa helmikuun loppupuolen ja huhtikuun alkupuolen välisenä aikana, niin silloin Amerikassa on kouluista spring break, ja meininki voi paikoitellen olla villiä rannoilla ja hotelleissa. Silloin kannatta ehkä etsiä rauhallisia perhehotelleja mieluimmin kuin isoja rantahotelleja. Näin luulisin. Florida on muutakin kuin Miami ja Atlantin rannat. Kannatta tutustua Florida Panhandlen ja länsipuolen rantoihin, jos rantaelämä kiinnostaa.
  Toivotan teille mukavaa ja kiinnostavaa matkan suunnittelua! Turhaan tarkkaan ei kannata suunnitella, vaan pitää jättää joustoa suunnitelmiin. Minusta Amerikassa matkailu perustuu paljon joustavuuteen, varsinkin näissä turisteja houkuttelevissa osavaltioissa, kuten Florida. Ei muuta kuin auto alle ja menoksi!

 5. Hanna kirjoitti:

  Matkustettiin voime vuonna tähän aikaan jenkkeihin orlandoon ja Miamiin kahdeksi viikoksi lapsiperheenä. Iso suositus disneyn animal kingdomille! Siellä viihtyi niin aikuiset kuin lapsetkin melkein 10 h? siellä on eläinten lisäksi erilaisia laitteita, esityksiä ym ja oli paikkana aivan ykkönen. Me viihdyttiin orlandossa Miamia paremmin monestakim syystä: siellä ilmasto oli lämpimämpi ( ei tuullut), enemmän tekemistä ja koko perheen lomamestana parempi. Tehtiin ostoksia isossa outlet keskittymässä ja vietettiin toinen disney päivä myös eri puistossa ( magic kingdom, joka myös sopi mielestäni sekä aikuisille että lapsille). Yövyttiin lähellä disneytä (n. 15 minsaa alueen ulkopuolella) joka sopi hyvin, koska kulkemiseen ei mennyt aikaa ja palveluita oli löytyi hyvin. Ranta ei ollut lähellä, mutta enpä sinne osannut kaivatakkaan kun hotlalta löytyi omat vesipuistot ym.

 6. Jenna kirjoitti:

  Kennedy Space center, RIPLEY’s Believe it ir not!-museo, aivan tolkuton määrä kaikkea pienempää (uskomattoman hienoja minigolf-ratoja, teemaravintoloita jne.) pytinkiä sekä noita teemapuistoja on Orlandossa vaikka muille jakaa.
  Sit Evergladesit Miamin nurkilla alligaattoreineen on ihan must!

 7. Ville kirjoitti:

  South beach on makee mesta, mut pysäköinti on sikahintasta. Yö parkkihallissa 40 dollaria, hintansa väärti sinänsä. Auton hinaus tapahtuu todella nopeasti ja ulos lunastaminen 280 dollaria.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.