Hae
Prime Life by Umppu

Micro pettäminen on uus musta

Nyt on ollut paljon otsikoissa uusi pettämiseen liittyvä lajike  tai voisko sanoo nimike, eli micro pettäminen. Mua itseäni kiinnosti, että minkälainen asia ylipäätänsä tämä micro pettäminen on ja lueskelin siitä hieman artikkeleja ja muistaakseni siitä televisiossakin puhuttiin. . Micro pettäminen ilmeisemmin tapahtuu suurimmaksi osaksi sosiaalisessa mediassa, tai netissä erilaisissa kanavissa. Se tarkoittaa käytännössä sitä, että jompikumpi kommentoi tykkääilee ja viestittelee jonkun parisuhteen ulkopuolisen kanssa. Hän ei välttämättä ole koskaan tavannut tai edes aikomuksissa tavata toista osapuolta, mutta tykkäyksillä, kommenteilla ja viesteillä ”pettää puolisoaan verkossa”.
Oletteko koskaan kiinnittänyt huomioo omaan some käyttäytymiseen? Onko esimerkiksi instagramissa seuraamanne ihmiset puolialastomia miehiä tai naisia?Heidän kuvat on seksikkäitä, paljastavia ja oikein huutavat ”TYKKÄÄ MUSTA”. He haluavat niitä tykkäyksiä omiin kuviinsa.  Tykkäättekö ja kommentoitte tämänlaisiin kuviin ollessasi esimerkiksi parisuhteessa. ? Oletteko koskaan miettineet, että se saattaa tuntua pahalta puolisostasi? Mun on pakko sanoo, että ehkä se on ihan mun  iän myötä tullut asia, mutta mua ei henkilökohtaisesti kiihota millään tapaa vaikka instagramissa oleva mies, kenellä on kikkelin päälle pyyhe ja hän ottaa peilin kautta selfien ja ajattelee näyttävänsä erittäin seksikkäältä. Mulla tulee siitä kuvasta myötähäpee, kun kuvittelen sen tilanteen mielessäni.Vaikka puhutaan paljon siitä, että kaikki saa olla sellaisia kuin haluavat olla, niin itse koen jotenkin sellaisen ylenpalttisen itsensä paljastelun netissä huomionhakuiseksi toiminnaksi. Tää on taas se mun mielipde asiasta ja itse paljastelija saattaa olla eri mieltä. Sitä aina perustellaan sillä että kyllä nainen saa näyttää kurvinsa, mutta nekin voi esittää hyvällä maulla tai vaihtoehtoisesti mauttomasti. Mää koen esimerkiksi tässä iässä paljon seksikkäämpänä isän lastenvaunujen kanssa, kun sen kikkeli kuvan, mutta makuja on monia.   Toisaalta mä tykkään  myös siitä, että sosiaalinen media auttaa meitä siinä, että kaikki ei mahdu samaan muottiin ja kaikilla on oikeus olla erilainen. Ja myös siihen että kaikki ei aina ymmärrä toisten erilaisuutta, kuten vaikka itse en aina ymmärrä :). Mutta niin kauan kun se ei vaikuta mun elämään, niin anti olla.
Somesta muodostetaan susta jonkinlainen kuva persoonana. . Onko sinun Instagram tili (kuvitteellisesti), mikä on täynnä tissivakoa ja paljaita perskannikoita hyvä käyntikortti vaikka tulevaan työhaastatteluun?  Haluatko että tissisi pomppaa ensimäisenä kuvahaulla sinusta? Oletko silloin mielestäsi tosissaan otettava henkilö? Mä en tiedä hirveen monta vakavassa parisuhteessa elävää, kuka julkaisee itsestään päivittäin alaston tai lähes alastonkuvia. Niissäkin on mun mielestä hirveen montaa eri tyyliä mitenkä ne julkaisee. Voisko tässä olla myös syy micropettämiseen.  Onko tää se juttu, että ne puolisot mahdollisesti haluaisi enemmän niitä pikkutuhmia kuvia, muttei uskalla niitä pyyttää ja käy vähän kurkkimassa muualla?
Ehkä ajattelen niin, että se katse merkitsee siinä kuvassa aika paljon. Sellainen pane mua ilme tarkoittaa vain ja ainoastaan yhtä asiaa, eli pane mua. Nykyään jotenkin kaikki väylät pettämiseen on hyvin avoinna. Tämän micro pettämisen tunnusmerkkejä oli esimerkiksi se, että jos huomaat puolisosi räpläävän puhelinta ja aina sinun tullessa paikalle hän sulkee sen äkkiä, ettet vain vahingossakaan näe sivua meillähän on käynyt. Se voi olla jo hälytysmerkki. Myös se kannattaa muistaa, että ihmiset voivat olla netissä ihan mitä tahansa. Moni voi olla sosiaalisessa mediassa hyvin aktiivinen ja ulos antava, mutta tosielämässä et saa häneltä vastausta edes huomeneen.Mun mielestä tää on asia, mistä pitää pystyä puhumaan vakaassa parisuhteessa. Sun pitää pystyä sanomaan toiselle, että sun sosiaalisen median käyttäytyminen häiritsee ja loukkaa mua. Myös sen toisen osapuolen pitää kunnioittaa sen toisen mielipidettä ja lopettaa sellainen käytös. Myöskään tuppisuun toiveet ei toteudu, eli kerro mitä haluat. Tässä micro pettämisessä oli myös yksi sellainen asia, että sitä omaa puolisoa haukutaan muille?. WHAAT? Mä ymmärrän sellasen tietyllä tapaa vitsillä heittämisen, vaikka jos sanotaan että mieheni jättää aina toistuvasti sukat lattialle. Mutta sitten kun mennään siitä asteen eteenpäin ja haukutaan vaikka toisen ulkonäköä tai luonteenpiirteitä niin se ei ole enään sopivaa.
Ei vakavaa parisuhdetta toimi niin, että toisen pitää olla jatkuvasti huolissaan siitä mitä toinen tekee. Sekään ei mielestäni ole normaalia, että kaverisi miesystävä on esimerkiksi Tinderissä samaan aikaan kun seurustelee, jollei kyseessä ole jokin vapaa suhde. Sitä omaa sosiaalisen median käyttäytymistä kannattaa siis tarkkailla ja miettiä mikä on oikein ja mikä on väärin. Olenko minä mahdollisesti micropettäjä? Siinä vasta kysymys 🙂

Tää ihana mekko on House of Brandonilta* löydät sen TÄÄLTÄ* 49,90e. Kuvassa näkyvä Balmain beauty bag sopii vaikka iltalaukkuna <3 saatavilla limited edition Primestä (35e sisältää kolme matkakaokoa). BTW koodilla TAKIT15 saat kaikista takeista -15% pois. shoppaile takkeja TÄÄLTÄ*

kuvat Noora Näppilä

-Umppu

8 kommenttia

 1. Ei pysty ymmärtämään kirjoitti:

  Kiitti Umppu! Hyvä teksti ihan kaikille somea käyttäville luettavaksi! Mä itse oon törmännyt tähän että fbn puolella ollaan ns. kiltisti mutta instan puolella paljastetaan sitten kaikki. Ja painosanalla KAIKKI.. eräskin naishenkilö, joka sattuu kuulumaan tuttavapiiriin vilauttelee jos jonkinmoista pimpsa kuvaa (toki stringit jalassa, mutta onko sillä tossa vaiheessa enää väliä) instan puolella, keräilee seuraajia ja tietysti tykkäyksiä ja kommentteja. Miehensä ei ole instassa, joten välillä tekee mieli kysyä että mitä helvettiä… mutta onko se mun asia, ehkä vois olla.. fbn puolella on sitten anopin maailman paras miniä…

  • primebody kirjoitti:

   Näinpä 🙂 Se ken pierua pidättää on sillä muutakin salattavaa 😉

 2. Minni kirjoitti:

  Mua surettaa, että edelleen vuonna 2018 joku on sitä mieltä, että se millaisia kuvia julkaiset somessa, määrittää sut ihmisenä.

  • primebody kirjoitti:

   Ei se tavallaan määritä, mutta sillä itse viestität minkälaisen kuvan haluat itsestäsi antaa ja oikeastaan itse määrittelet itsesi. Mun mielestä jos paljasta pintaa on kokoajan esillä, niin silloin viesti tai kuva minkä siitä saa on usein seksuaalinen.

  • Huolestunut kirjoitti:

   Mielestäni on erittäin huolestuttavaa, jos vielä 2018 luvulla joku ajattelee, ettei se osaltaan määritä ihmistä. Painosanalla osaltaan. Kyllähän se nyt todella paljon kertoo ihmisestä, että millaista materiaalia julkaiset somessa. Se jää sitten arvailujen varaan, jos ei ihmistä muuten tunne, että onko kyse esim. epävarmuudesta muilla elämän osa-alueilla ja tällä tavoin hakee itselleen varmuutta ja kehuja vai onko esim. tämä paljas vartalo ainut keino, jolla kyseinen ihminen pystyy saamaan seuraajia ja tykkäyksiä, kun ei muita keinoja keksi…Täysin tasapainoisella ja itseään kunnioittavalla ihmisellä tuskin on tarvetta laittaa siitä haarovälistä narun kanssa kuvaa.

  • Anna kirjoitti:

   No kyllähän se kertoo ihmisen moraalista ja arvoista aika paljon jos julkaisee niitä puolialastomia kuvia itsestä.

 3. Kati kirjoitti:

  Henkilökohtasesti mua häiritsee jotkut tykkäykset mitä mieheni tekee mut sit mietin, et mikä tapahtuu julkisesti on ihan fine. Ja ne on kavereita. Mullakin on muutamia miesystäviä keiden päivityksistä ja kuvista tykkäilen (normaalit, ei pane mua päivitykset) joten tasapeli.
  Ja luulen vahvasti et kun säilyttää vireyttä parisuhteessa niin vähemmän ajautuu sinne someen seikkailemaan. Meillä vielä 11 vuoden jälkeenkin kipinöi välillämme, flirttaillaan, nauretaan ja hoidetaan arkea. Mies on mahtava isä lapsillemme ja rakastaja mulle niin ei sitä paljon ulkopuolelta kaipaa. Ja hän kestää mun vitsit että hei silmiin koske kun Stathamia kattoo 😉
  Kyllä tässä iässä on tärkeämpiä ne muut seikat kuin ne tissivaot ja kikkelit.
  Hyvä kirjoitus ja samaistun!

 4. Mia kirjoitti:

  Tuttavaperheen isä alkoi seuraamaan mua instassa ja katoin sitten hänen profiiliaan,niin seuraa montaa heruttelija tyrkkyä. Kyllä meni niin maku tähän ukkoon,lähinnä ällöttää, tekis mieli sanoa sen vaimolle, että onko tietonen sen touhuista. Musta toi ei vaan ole normaalia. Toki noi bimbot on kanssa asia erikseen, että mikä saa ihmiseen perseilemään halventavasti ja tekemään itsestään pervojen runkkumatskua. Mutta kyllä oon samaa mieltä,että näistä tykkäily ja seurailu parisuhteessa olevalle ei ole asiallista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.