Hae
Prime Life by Umppu

7h+k postaussarja keittiö


Vihdoin alkaa remontin loppu häämöttään. Tällä kertaa oli vuorossa keittiön todella pieni ja super edullinen fixaus. Keittiö on uusittu muutamia vuosia sitten ja on vielä todella hyvässä kunnossa. Itse en nää järkeä lähteä tekemään esim keittiöön sellaista turhaa remonttia ”kaikki uusiks”, varsinkin jos runko on ehjä, hyvässä kunnossa ja toimiva, niin esim kaapinovien uusimisella saa jo ihan erilaisen lookin ja nyt emme tehneet edes sitä.
Keittiöön ei itse asiassa tehty mitään muuta, kun maalattiin yksi seinä ja poistettiin yksi hyölykkö ja sillä saatiin ihan eri fiilis koko huoneeseen.  Käytimme jälleen kerran Maalausliike Vainiomäen palveluita.  Heillä on kyllä aivan super hyvä maalari ja on sitten tarkka, kun mikä. Jälki on ihan 5/5. Mää tykkään meidän keittiössä ihan super paljon äitini laittamista ruskeista parruista. Ne on keittiöremontin yhteydessä laitettu, silloin aikoinaan ja sai jäädä kattoon. Tykkään myös siitä, että kun talo on vuosimallia 83, niin se on sisältä myös ulkokuoreen sopiva, eli ei liian modernia tähän taloon. Vanhassa asunnossa oli korkeakiilto valkoiset ovet ja olin jo niihin täysin kyllästynyt.
Meillä myös haluan huomioida sen käytännöllisyyden. Meillä on kaikki alakaapit laatikko muodossa, mikä on ihan loistavaa. Inhoan niitä syviä kaapistoja, mistä ei löydä yksinkertaisesti mitään ja perälle jää tavaroita piiloon. Keittiö on kooltaan ainakin kaksinkertainen edelliseen verrattuna ja on ihanaa, että tavaroille on oma paikkansa ja tilaa jää vielä tyhjilleen.
Tähän keittiöön mahtuu myös todella hyvin eri roskille omat pisteensä. On sekajäte, paperi, pahvit, muovi, biojäte, metalli, lasi, ongelmajäte ja vaatehuoneessa on vielä tyhjille pulloille oma pussi. Mää oon ihan fiiliksissä kierrättämisestä ja niitä ihan tavallisia roskapusseja tulee huomattavasti vähemmän. Meidän kotikadulla on sekajäte, biojäte, metalli ja lasi ja lisäksi omassa pihassa on vielä paperi. Pahvit muovit ja pullot pitää vielä aina jätteidenlajittelupisteeseen.


Ruokapöytä (-10%), matto* (mikä on nyt -40% Elloksella), seinähyllykkö, valaisin (tarjouksessa -20%), lasit, pimennysrullaverhot,

Keittiön reunalla on myös takka, mikä on oikeastaan kodinhoitohuoneen, keittiön ja olohuoneen välissä. Takka on myös freesattu muutama vuosi sitten, mutta siinä on säilytetty vanhat luukut. Mun mielestä se sopii hyvin taustalla olevaan tiiliseinään. Takan pinnassa oleva laatta on samaa, mitä kodinhoitohuoneen lattia. Toki väriltään eri väristä. Tässä keittiössä on tilaa kokkailla ja vaikka leikkiä. Keittiössä on kahdessa eri kohdassa vesipiste, mikä helpottaa myös arkea paljon.
Kun poistimme tasolta vanhan vitriinin tuli meille ihan uskomattoman paljon lisää laskutilaa, mitä arvostan todella paljon toimivassa keittiössä. Meillä on keittiön tason alla myös meidän robotti imurin latauspiste. Voit lukea imurista lisää vanhemmasta postauksestani tästä Se on kyllä ollut tässä kodissa ihan paras hankinta pitkään aikaan. Imuri pöhisee meillä melkein joka päivä ja lattia viiden hengen perheessä pysyy puhtaana. Voin todellakin suositella.
Meillä kävi hyvä säkä meidän ruokapöydän kanssa, sillä se oli keittiön tasojen kanssa aivan saman värinen. Tykkään myös siitä, että ruokalutila on erikseen ja siinä on hyvin tilaa pöydän ympärillä. Keittiön pöydän takana on vielä todella tilava vaatehuone. Tosiaan tämä remontti ei maksanut oikeastaan kun maalipurkin ja tietenkin työt siihen päälle ja mun mielestä koko keittiö päivittyi. Viihtyvyyttä on myös lisätty hieman viherkasveilla.  Blogin lopussa on ennen kuvia keittiöstä.
 

Ennen remonttia kaaoksen keskeltä ja mäkki ruoat pöydällä 🙂


tapetin irrotus hommissa 🙂


 

Lue edelliset postaukset postaussarjasta 7h+k

7h+k makuuhuone, kuin hotelli

7h+k Studio

7h+k kodinhoithuone

7h+k kodinhoitohuone naistenosasto

-Umppu

3 kommenttia

 1. Jasmin kirjoitti:

  muistatko tuon elloksen seinähyllyn nimeä kun sitä ei löydy enää Elloksen sivuilta?

  • primebody kirjoitti:

   En muista. Harmi jos ei löydy. Siitä ei ole kun ehkä kuukausi, kun tilasin omani

 2. Mummeli kirjoitti:

  Todella ihana ja iso keittiö ja miten vähällä tosiaan saa ison muutoksen. Tuo vitriinin poisto ja seinän maalaus oli hieno idea. Myös ruokailuryhmä on hieno ja tuo takka aivan ihana. Mikä fiilis talvella laittaa keittiön takkaan tuli ja kokkailla tai keitellä kahvia 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.