Hae
Prime Life by Umppu

7h+k kodinhoitohuoneen naistenosasto


 

Edellinen postaus: 7h+k kodinhoitohuone jatkuu

Ehkä osa teistä saattaa arvata, että multa löytyy kotoa jos jonkinlaista purkkia ja purnukkaa. Aina tasasin väliajoin teen inventaarion ja lahjoitan kaikkia tuotteita eteenpäin, mitä itse  en tarvi. Silti mulla on niitä paljon.  Mä oon aina unelmoinut siitä, että mulla on kotona sellainen paikka missä mun kaikki tavarat on tietynlaisessa järjestyksessä, jolloinka mun on ne helppo löytää. Meidän kodin kodinhoitohuone on kulmikas ja siinä oli juuri minun lipastolle sopiva tila. Lipasto kätkee sisälleen esimerkiksi alusvaatteet, korut, huivit, Hatut, kosmetiikkaa, laukkuja ja vaikka mitä. Laatikkojen sisällä on erilaisia säilytys järjestelmiä minne olen asetellut kaikki tavarani tiptop.
Mä tykkään paljon kaunista tavaroista, mutta en halua että ne huoneet missä me vietämme aikaa on täynnä kaikenlaista tilpehööriä. Mä oon aina tykännyt pitää mun hajuvesiä esillä, jotta voin aina aamulla valikoida tuoksun fiiliksellä miltä sinä aamuna tuntuu. Tähän tilaan emme myöskään tehneet mitään remonttia vaan se oli tällaisenaan. Lipastoa vastapäätä  on suihkuverholla eritelty erillinen vaatteiden kuivaustila. Kuivaavan pesukoneen lisäksi tarvitsemme silti vaatetangon osalle henkari vaatteista ja jos pesen paljon pyykkiä, en käytä koneen kuivaustoimintoa. Meillä on meidän kodissa myös kolme erillistä vaatehuonetta. Kuivaus tilaa vastapäätä on yksi aika tilava vaatehuone, minne saa talvitakit, kenkiä, matkalaukkuja, rattaat ja paljon muuta säilöön. . Tässä samassa tilassa on myös siivouskaappi, minne saa kaikki siivous tarvikkeet kauniisti järjestykseen.
 

 


Katossa on aikoinaan ollut kattoikkuna, mikä on jossain vaiheessa laitettu umpeen. Nyt tilalla on pieni syvennys, missä on lamppu ja peilit reunoilla, jolloinka valo lampusta moninkertaistuu.  Talo on rakennettu -83 ja silloin ilmeisemmin oli yksi trendesitä se kattoikkuna. Kun olin lapsi, niin tässä kohtaa kotia oli musta rottinki kalusteryhmä, missä oli kirkas kukkaverhoilu. Siinä me aina istuskeltiin saunan jälkeen ja ilmeiltiin peileistä toisillemme.
Kodinhoitohuone on siis todella iso ja erittäin käytännöllinen. Talo on malliltan L:kirjaimen muotoinen ja tästä kodinhoitohuoneesta alkaa ”aikuisten” puoli, joka jättää taakseen tämän huoneen lisäksi makuuhuoneen ja studion. Varsinkin kun lapset kasvaa ja he haluavat omaa rauhaa, kuten myös joskus me aikuiset, niin mun mielestä tää talon pohja on ihan täydellinen. Se onkin silloin aikoinaan suunniteltu 5 henkiselle perheelle.
Kodinhoitohuoneessa on kauttaaltaan lattialämmitys, mikä on kiva laattalattiassa. Meillä on kotona myös jonkin verran muovimattoja*, kuten tämä tässä kuvassa ja  se sopii ihan täydellisesti tilaan, missä touhutaan pyykkien kanssa. Mattoon ei jää kiinni mikään ja se on todella helppo pitää puhtaana ja sopii myös erittäin hyvin allergikoille. Matto on myös jalalle miellyttävän tuntuinen.
Mulle on todella tärkeää talossa se, että säilytystilaa on kunnolla ja että kaikille tavaroille löytyy oma paikkansa. Olo on jotenkin niin helpottunut, kun kaikkea ei tarvitse tunkea kokoajan jonnekkin. Jo muutamassa kuukaudessa huomaa muutoksen vanhaan kotiin, missä varastot pursusivat tavaraa ja tuntui että aina tavarat oli väärässä järjestyksessä. Mää liputan ihan ehdottomasti yksi tasoisen talon puolesta. Tässä oleminen on niin paljon helpompaa. Vanhan talon rappuset täyttyi aina puhtailla pyykeillä, mitkä odotti kaappiin pääsyä, joita kukaan ei koskaan noukkinut mukaansa. Rappuset vei myös ihan hulluna tilaa asunnosta ja niiden ravaaminen oli ärsyttävää.
Äänieristyksissä on myös mun mielestä nykyään todella suuri ero. Tuntui että meidän seinät oli aivan paperia verrattuna nykyiseen. Kaikki kuului joka paikkaan ja sellainen tietynlainen rauha talosta puuttui. Mä oon vaan ihan fiiliksissä tästä talosta joka päivä enemmän ja enemmän.
 Lue muuta postaukset postaussarjasta 7h+k

7h+k kodinhoitohuone

7h+k sutudio

7h+k makuuhuone kuin hotelli

 

 

Elloksella jopa -30% kodin tuotteista! Shoppaile TÄÄLTÄ*

Sisusta joulua kotiin hyvissä ajoin TÄÄLTÄ*

Naisten vaatteita, jopa -70%! shoppaile TÄÄLTÄ*

-Umppu

8 kommenttia

 1. Mummeli kirjoitti:

  Teillä on kyllä täydellinen koti: sijainti, tuttu talo, ei remontin tarvetta, tilava, kaunis sisustus, iso piha ja vaikka mitä.
  En edes ymmärrä niitä, jotka rakentaa omakotitalon postimerkin kokoiselle tontille. Ikkunasta näkee, mitä naapurissa syödään.
  Mukavaa syksyä!

  • primebody kirjoitti:

   Kiitos. Tykkään kans ite. Jotenkin muutenkin vanhemmissa taloissa on musta enenmmän sellaista kodintuntua, kun uusissa.

 2. Haitulan keinussa/ https://www.lily.fi/blogit/haitulan-keinussa kirjoitti:

  Ihana minikauneusalonki! Ollaan kanssa muuttamassa omakotitaloon, joten täytyy ottaa vinkit sulta talteen. ”Naisten vessaan” mahtuis kanssa joku lipasto kosmetiikalle meidän uudessa kodissa.
  Muutenkin olen aivan Umppu-fani! Ihan top 5 listalla mun suosikkiblogeissa. 😉

 3. Syksynlapsi kirjoitti:

  Minkä merkkinen kuivaava pesukone? Oletk tyytyväinen? Hankinnassa, niin kokemusta kuulen mielellän.

  • primebody kirjoitti:

   On ollut hyvä ja tykkään. Ainut miinuspuoli on se, että kone on 8kg kone ja se kuivaa 5kg märkää pyykkiä, mutta taas toisaalta aina on vaatteita mitä en laita kuivaukseen.

 4. Kaisa kirjoitti:

  Moi!
  Oot maininnut muutamaan otteeseen teidän kuivaavasta pyykkikoneesta! Saisko siitä lisätietoja? Merkki, hinta ja käyttökokemuksia. Olis uuden pyykkärin hankinta edes ja haaveissa olis just kuivaava kun kuivausrumpu ei mahdu meidän kylppäriin.

  • primebody kirjoitti:

   Samsung merkkinen ja hinta oli noin 500e luokkaa. vastasinkin edelliseen samanlaiseen kysymykseen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.