Hae
Prime Life by Umppu

7h+k postaussarja. Kodinhoitohuone

Mää oon niin onnellinen kun muutettiin tästä meidän kodinhoitohuoneesta. Kun talo on valmistunut vuonna 1983, niin mun mielestä kalusteet ja sisustus tulee olla talon hengessä mukana. Liian moderni ei sovi tänne ollenkaan ja esimerkiksi kaikki korkeakiiltopinnat on ihan nou nou ja nekin on tainnut pikkuhiljaa poistua kuumimmista trendeistä. Taas saan kiittää äitiäni, joka on järjestyksen ihminen. Kodinhoitohuone on suunniteltu niin, että ihan varmasti jokaiselle tavaralle on oma paikkansa. T’ämä on rempattu muutama vuosi sitten ja emme ole tehneet tähän itse mitään, ainoastaan kalustettu. Meillä on edelleen kaapeissa paljon tyhjää tilaa, koska vanhassa kodissa moni asia oli niin kompakti, ettei oikein mitään mahtunut minnekkään.

Silti mulla ei ole suunnitelmissa hankkia väkisin kaappeihin mitään tavaraa, koska nautin siitä väljyydestä. Meidän kodinhoitohuone on oikeastaan kaksi osainen. (Toinen osa tulee myöhemmin blogiin.) Tässä tilassa on samaa sarjaa kaapistot meidän keittiönkaapien kanssa. Kaappeihin mahtuu hyvin pyykinpesuaineet ja vaikka mitä. Meillä on esimerkiksi pyyhkeet viikkattuina näissä kaapeissa. Yksi alakaappi on integroitu jääkaappi, mistä on ihana napata saunan jälkeen saunajuomaa. Sielä voi myös säilyttää sellaisia ruokia, mitä ei päivittäin tarvitse. Tämä antaa myös keittiöön lisää tilaa, koska meillä ei ole kahta isoa jääkaappia/pakastinta.

Vanhat pyykkikopat sai seinustalta lähteä, jotka oli varmaan vuosimallia 83 ja tilalle hankittiin raikkaat ja kevyet penkit. Penkin päällä oli leveä naulakko, mikä aluksi jätettiin siihe, mutta päädyin sen vaihtamiseen siitä syystä, että se vain roikku täynnä kaikenlaista taavaraa ja näytti epäsiistiltä. Mää oon aina himoinnut tätä naulakkoa (naulakko Finnis design shop) ja nyt sen sitten raaskin ostaa. Meillä on vain yksi pyykkikoppa, koska oon himo pyykinpesijä ja se riittää hyvin. Pesen joka päivä pyykkiä ja viikkan ne samantien kaappiin, silloin sitä pyykkivuorta ei pääse edes syntymään ja tässä konmari on myös se sana. Pyykkikoppa on HM home.

Meidän edellisen kodin kodinhoitohuone oli ehkä neliön. Se oli aivan järkyttävän pieni ja toimi aika usein tavaroiden säilytys varastona. Silloin hankittiin kuivaava pesukone, mitä en kyllä vaihtaisi pois. Ihan loistava, kun koneestaa valmiiksi kuivat pyykit.

lamppu*, penkit, juutti matto*

Elloksella on huippu hyviä alennuksia matoista* (-30%), mikä kannattaa hyödyntää varsinkin jos haaveissa on suuri matto. Mää hankin täältä lähes kaikki meidän kodin tekstiilit, huonekalut ja sisustukseen liittyvät jutut. Shoppaile TÄÄLTÄ*

Tässä kodinhoitohuoneessa on niin paljon tilaa, että siinä voi heitellä vaikka halutessaan kärrynpyöriä. Kodinhoitohuoneesta on kulku saunaan ja täällä on myös ovi takapihalle. Mulla on haaveissa ens kesänä tehdä takapihan terassi ja laittaa sinne poreet ja kulkukin on sinne jo valmiiks helppo. Vanhassa asunnossa pesutilat oli yläkerrassa ja esim poreet olisi ollut  sinne asuntoon vähän tylsä toteuttaa (pakollakin alakertaan), enkä olisi edes halunnut, että porukka ramppaa märkänä rappusia saunasta alakertaan ja tulee vähintän yhtä märkänä sieltä pois rappusten takia.

Mää oon kyllä niin syttynyt tähän omakotitalo asumiseen. Tää oma rauha on täydellistä. Myös se että tää on mun kotitalo tekee tästä jotenkin spesiaalin. Mun lapsuus on täynnä vain hyviä muistoja, jotenka ehkä tässä talossa on siitä syystä niin ihana ja turvallinen asua. Jotenkin se koko fiilis siitä, että kerrankin on se tunne, että tää on nyt se lopullinen koti tekee sen, että haluaa oikein ekstra paljon pitää huolta talosta.

Lue edelliset postaukset postaussarjasta 7h+k

7h+k Studio

7h+k Makuuhuone kuin hotelli

-Umppu

2 kommenttia

  1. Stiina kirjoitti:

    Iso kodinhoitohuone on kyllä lapsiperheessä ehdoton, toki ilmankin pärjää mut se on aika kitkuttelua. Rakennutettiin talo, nyt siis jo reilut 4kk asuttu ja suunniteltiin kodari niin, että riittävästi kaappitilaa, sekä paikka avonaiselle pyykkitelineelle niin että sen voi ohittaa helposti. Sit myös rattaille on oma kolonsa, sekä kurasyöppö on ihan paras keksintö. Eli siis ritilä ja sen alla kaivo, seinässä suihku niin voi siinä huuhdella kuraiset kumpparit ym ja ripustaa kuivumaan.
    Totesinkin miehelle, että onneksi rakennettiin talo sen jälkeen kun saatiin lapsi nimittäin ei ois välttämättä hoksannut miettiä nuita asioita sillon kun oli kahdestaan 😀

  2. Kirsi kirjoitti:

    Moi, muassa huvittaa ihmisten konmaritus.Tuntuu että ihmisillä ei oo sitä omaa maalaisjärkee et miten esim.sen kaapin vois järjestää toisin.Mä en tarvi ainakaan siihen kirjaa (ja joo oon kuullut et kirjassa on muutakin) ja ite käyn myös säännöllisesti kaappeja läpi et onko kertynyt jotain mitä vois laittaa eteenpäin tai myyntiin.Kirpparille olis kiva viedä tavaraa myyntiin mutta kun jalka vaivan takia ei pysty ajamaan autoa eikä kävelemään pitkää matkaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.