Hae
Prime Life by Umppu

Gluteeniton kinderkakku

Vilillä oli taannoin 10-v synttärit. Hän toivoi kinderkakkua. En tiedä oonko koskaan kertonut, että mieheni on opiskellut muutamia vuosia kokkilinjalla ammattikaulussa ja tekeekin meillä usein lähes tulkoon kaikki ruoat. Mun kakku kokeilut on mennyt lähes aina päin honkia ja niiden tekeminen on siirtynyt Juusolle pikkuhiljaa. Tämä me kuitenkin toteutettiin yhdessä.

Nykyään ihmisillä on todella paljon allergioita, mikä pitää usein huomioida tarjoiluja tehdessä. Gluteiiniton on aina vähintään yksi ja sitten on erilaisia maitoon liittyviä allergioita. Nämä siis kaikki piti huomioida kakkua tehdessä. Etsimme ohjeita netistä ja löysimme tämän reseptin, mitä hieman jouduimme vielä työstämään.

Pohja:
200 g  gluteiinittomia ”Oreo”keksejä
75 g voita tai margariinia


Täytevaahto:

7 dl vispikermaa
300 g maustamatonta tuorejuustoa
1 vaniljatanko

Tummempi suklaatäyte:
½ täytevaahdosta
250 g maitosuklaata 

Valkoinen suklaatäyte:
½ täytevaahdosta
240 g valkosuklaata

Kuorrute:
1 dl kuohukermaa
200 g maitosuklaata

Koristeet:
Kinder-suklaamunia ja -patukoita

Keksit murskataan ensin. Tässä käytimme sellaista puista murskainta. Kun keksit on muusina, niin joukkoon laitetaan sulatettu voi. Tän kakun valmistuksessa käy todella hyvin irtopohajvuoka, mikä kannattaa pohjustaa leivinpaperilla. Reunoihin voi laittaa esim kelmua, mutta meillä ainakin kakku irtosi ihan sutjakkaasti ilmankin. Mössö painellaan irtopohaj vuokaan ja se on käytännössä valmis

Vatkaa kerma vaanhdoksi ja sekoita joukkoon tuorejuusto. Sen jälkeen laita joukkoon vanilija tanko. Ei suinkaan kokonaisena, vaan kun sen halkaisee, niin sisältä otetaan siemenet. Lopuksi vaahto jaetaan kahteen osaan. Sen jälkeen sulatetaan suklaa vesihauteessa ja se sekoitetaan toiseen osaan mukaan. Tämä massa levitetään vuokaan pohjan päälle. Levityksessä kannattaa olla huolellinen, että se on tasaisesti pohjan päällä. Kakku saa olla nyt sellaisenaan jääkaapissa tunnin.

Seuraavaksi siirrytään valkosuklaaseen. Sulata se vesihauteessa. Otetaan toinen osa vaahdosta ja sekoitetaan valkosuklaa sihen. Ja sama setti kun edellisessäkin, eli vaahtomassa tulee edellisen kerroksen päälle. Kakun pitää antaa jäähtyä jääkaapissa ainakin 3 tuntia ja oikeastaan parhaan lopputuloksen saat, jos teet tämän edeltävänä päivänä ennen juhlia.

 

 

Kuorrute:

Kuumenna liedellä kuohukerma, niin ettei se lämpene kiehumispisteeseen. Nosta se pois liedeltä ja lisää valmiiksi paloiteltu suklaa joukkoon. Sekoita massaa rauhakseen, kunnes kaikki suklaat on sulanut joukkoon. Anna kuorrutteen hetken aikaa jäähtyä.

Kun massa on hetken aikaa jäähtynyt aloitettaan se levittämään kakun päälle, kakun keskiosasta kaatamalla. Massa saa valua ja levittyä hieman epätasaisesti. Kun kurrute on kaadettu, niin laita kakku heti jäähtymään jääkaappiin.

Kakun voi koristella mitenkä tahansa. Itse laittelin kakun päälle erilaisia Kinder tuotteita ihan  miten sattuu. Tämä on kuitenkin sellainen kakku, mikä sopii myös mämmikouralle, kuten minä.

-Umppu

 

5 kommenttia

 1. Ninni kirjoitti:

  Tämä ei ole kielioppivirheestä vittuilua, mutta se ei ole gluteiiniton vaan gluteeniton. Minua huvitti tämä virhe heti otsikosta sen bongattuani, koska itse luulin vuosia sen olevan gluteiiniton ?. Eikä se siis minulla ollut ainakaan kirjoitusvirhe. Tämä oli siis lähinnä minusta hauska, että ”joku muukin lisäkseni”!

  • primebody kirjoitti:

   No ei yllätä sinänsä, että mulla on kirjotusvirheitä 🙂 Jospa tää mun kakku onkin persoonallisempi tämän vuoksi ahaha 🙂

 2. Iina kirjoitti:

  Eeei saa näin herkullisia ohjeita laittaa! Nyt on ilta eikä oo aineksia alakaa leipomaan. Paita melkeen märkänä ko kuola valluu ???

 3. Laura kirjoitti:

  Mitäs toi valkonen ”murska” on koristeissa? Jotain raastettua kinderiä vai mitä 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.