Hae
Prime Life by Umppu

Umppu lihonut? Kuuma peruna..

Asu Biancaneve* trikoot* college paita* korsetti*

Biancanevellä on muuten nyt leggins lokakuu. Kaikille kaksien leggareiden ostajalle ihanat Biancaneven sukat kaupan päälle.

Mää joudun blogiin liittyvissä asioissa välillä lähettämään erilaisia linkkejä yhteistyökumppaneille ja silloin laitan oman nimeni googleen. Mun edelleen hämmästyttää jokainen kerta hakusanat, millä mua haetaan verkosta. Yks haetuimpia hakuja on Umppu lihonut… Mää en oikeastaan tiedä mistä tää on edes tullut. Voiko olla mahdollista, että niiden fitnes vuosien jälkeen, kun painoni muuttui siitä 43 kilosta siihen normaaliin painoon, niin jengi näki mut jotenkin lihavana?

Suosituimmat hakusanat:

Voiko olla myös mahdollista, että lähes 3 vuotta putkeen olin joko raskaana, imetin tai palauduin raskaudesta ja olin sitä normaalia ulkomuotoani suurempi? Mulle sanotaan nykyään lähes joka päivä, että ootpa sää laihtunut. Mää en itse koe asiaa ollenkaan niin ja ehkä se välillä jopa vähän ärsyttää. Mää koen, että oon vihdoin palautunut näistä kahdesta viimeisestä lapsesta ja oon taas se normaali Umppu.  Mää lupasin itselleni etten koskaan enää aloita yhden ainutta diettiä tai sen kummempaa ruokavalioo ja se ainakin toistaiseksi pitää. Sitähän sanotaan, että raskaudesta palautumiseen menee kokonaisuudessaan noin kaksi vuotta. Mun kuopus täyttääkin pian kaksi ja ehkä se vaan on niin, että se keho on ulkoisesti nyt palautunut.

Musta itsestä tuntuu nyt super hyvältä omassa vartalossa, vaikka raskaudet on sitä vähän muokanneet, eikä iho ole täysin samanlainen, kun parikymppisenä. Tsiisus hei! oon kolkytviis enkä mikään teini enää. Mua ei siis voi ulkoisesti sellaiseen  edes verrata missän tapauksessa, eikä mun vartaloa voi verrata niihin fitness kisojen lavakuntoon, missä kukaan ei ole kun sen yhden päivän. . Oikeastaan, kun nainen ylittää sen 20-vuotta niin ne elämäntavat alkaa näkymään siinä omassa kehossa. Joka viikonloppunen ryypiskely, syöminen ja pikkusuolaset alkaa pikkuhiljaa kerääntymään kehoon. Mitä enemmän tulee ikää, niin kaikki hidastuu ja jos haluaa ettei keho vaan paisu on siitä pidettävä huolta. Alkoholi on oikeasti todella lihottavaa ja usein siihen liittyy illan pikkutuntien hamppari, pitsat ja vielä ne seuraavan päivän mätöt.

Omassa kehossa viihtyminen on tärkeää, sillä se vaikuttaa lähestulkoon kaikessa sun elämää. Siihen ei kuitenkaan voi vaikuttaa kun sinä itse niillä omilla valinnoilla. Lihavuudesta ja sen tuomista vaikutuksista on mun mielestä turha syyttää muita. Ei kukaan muu laita sinne suuhun ruokaa, kun me itse. Mulla on itselläni ollut elämässä joskus vaikeita vaiheita ja eniten se on näkynyt mun kehossa ja olossa. joko söin pahaan oloon tai olin kokonaan syömättä. Mun paino on jojoillut mun koko elämän, mutta nyt oon vihdoin löytänyt sellaisen balanssin tähän kaikkeen, että voin hyvin.

Mää hoidan mun kehoa ja vartaloa sen minkä kaikelta hässäkältä tässä ehdin. Jonkun mielestä voi mun touhu olla turhamaista, mutta jos se tuo mulle parempaa oloa ja hyvää fiilistä, että käyn esimerkiksi LPG hoidossa mun selluliittiin, niin mitä sitten. Jos mä oon onnellisempi ilman selluliittiä, niin sehän on vain mun asia.

Ylipaino on meillä Suomessakin näkyvä ongelma. Se on asia mistä ei saisi puhua ääneen. Mun mielestä juuri siitä pitäisi puhua ääneen, koska se vaikuttaa sun koko elämään. Vaikka kuinka joku rakastaisi kurvejaan, niin suuri ylipaino altistaa monille sairauksille, siinä missä överiksi mennyt laihdutuskin ja vaikka tupakanpoltto. Se vaikuttaa kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin, jaksamiseen ja rajoittaa esimerkikis liikkumista. Aineenvaihdunta ja hormonaalinen toiminta ei välttämättä toimi optimaalisesti, mikä myös vaikuttaa siihen omaan hyvinvointiin. Kaikilla on lupa mitä haluaa, kunhan voi hyvin ja on tyyväinen. Se oikeus kuuluu silti ihan jokaiselle, myös niille hoikille urheileville naisille.

Mää oon joutunut vuosien varrella työstään omassa päässäni aivan uskomattoman monta tuntia asiaa oma keho. Mulle oli todella vaikeaa elää niiden raskauskilojen kanssa. Se fiilis kun tungin mun läski aleeja koon 44 jakkutakkin, kun mikään muu ei mahtunut päälle oli aika pysäyttävä hetki. Kymmen kokoa suurempi vaatekoko, kun normaalisti vaati totuttelua. Panostakaa siihen omaan itseenne, koska se tekee elämästänne paljon parempaa.

Kuvat Noora Näppilä

Lue edellisiä postauksia:

Mun viimeaikaiset hiustyylit

Kahvi pitää mut hengissä

Kuinka voin miellyttää kaikkia?

Nyt on sitten kaikki lapset.

Älä kaiva itsellesi kuoppaa

-Umppu

Ja P.S mun instassa on ihan huippu arvonta, missä voi voittaa itselleen Balmainin hiustuotteita! Käy ihmeessä osallistumassa…

2 kommenttia

  1. Nkn kirjoitti:

    Just näin! Sä näytät ihan törkeen hyvälle. Kolmevitonen monen lapsen äiti ei näytä eikä tarvi näyttää samalle ku parikymppinen kisadieetattu.

    Lasten myötä elämässä kiinnostaa muutkin asiat kuin se, paljonko puntari näyttää tai onko iho täysin sileä.

    En tarkoita, että pitäis kokonaan unohtaa ulkonäkö mutta kyllä ne ihanteet muuttuu ja hyvä niin.

  2. Anniina kirjoitti:

    Mikä mama! Näytät todella raikkaalta, hyvinvoivalta ja kauniilta, Umppu.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.