Hae
Prime Life by Umppu
Kaupallinen yhteistyö

Kahvi pitää mut hengissä.

Kaupallinen yhteistyö: Löfbergs

 

Kuinka moni on mun kanssa samaa mieltä, että kahvi pitää meidät hengissä :). Mää en tiedä mitä tekisin ilman kahvia. Se on mun sellainen oma pyhä asia meillä kotona. Mää saan siitä aivan uskomatonta voimaa ja ilman kahvia oleminen olisi aivan tuskaa. Kukaan muu ei juo meillä kahvia ja saan hifistellä kahvin kanssa ihan rauhassa. Ehkä kertoo jotain mun kahvin juonnista se, että lapsieni  kolmas sana äitin ja kakan jälkeen oli kahvi. Mää tykkään juoda paljon erikoiskahveja. Vaihtelen kahvimakuja vuodenaikojen mukaan. Nyt kun illat alkaa pimeneen ja muutenkin on vähän synkempää, niin mun normaali suklaakahvi vaihtui  tummapaahtoiseen Löfbergsin kahviin.

Mikään ei ole niin kamalaa, kun laiha kahvi. Vaikka itse käytän aina kahvissani lähes puolet maitoa, niin kahvin pitää silti maistua voimakkaalle. Suomessa on totuttu juomaan vaaleapaahtoista kahvia, mutta paljon matkustavana olen tottunut siihen, että ulkomailla kahvi on aina voimakkaamman makuista ja usein sitä tummapaahtoa. Tummapaahtoisen kahvin makuun kesti itselläkin hetki tottua, mutta sen jälken siitä on todella vaikea luopua.

Mää itse miksailen joskus erilaisia kahveja ja teen niistä omia sekoituksia. Mulle tuottaa suurta mielihyvää meidän vieraat, jotka sanoo aina, että ompas sulla hyvää kahvia. Reseptit pidän aina itselläni :). Talven tullen kahvia on kiva myös maustaa. Joskus joulun alla tykkään laittaa kahvin joukkoon ripauksen kaardemummaa tai vanilijajauhetta antamaan makua.  Joskus ne kiireiset aamut on niin kiireisiä, että kahvi on sielä pannussa, mutta en ehdi sitä juomaan ja se on ehtinyt jo jäähtyä. Hyvä kikka siihen on sheikkeri, jäitä ja maitoa, koska kahvin voi juoda myös kylmänä. Eikös se vanha sanonta olekkin, että kylmä kahvi kaunistaa :)?


Mää en koskan juo kahvia kahvin takia, vaan maun takia. Oon mielummin juomatta, kun juon pahaa kahvia. En esimerkiksi osta koskaan kahvia, vaikka huoltoasemalta, missä pannussa lillunut kahvi haisee jo ulko-ovelle. Kahvi pitää aina juoda tuoreena ja juuri keitettynä. Mää suosittelen jokaiselle kokeilemaan erilaisia kahvimakuja. Kahvi voi oikeasti olla todella hyvää, tai todella pahaa.

Kahvi näyttelee mun arjessa todella suurta roolia. Parasta on aamulla unenpöpperössä hippailla keittiöön, jossa laitan aina ensimäisenä herätessäni kahvin tippumaan. Juon aina aamuisin ainakin pari kuppia kahvia herätäkseni. En tiedä on se jokin pään sisäinen palsebo, mutta ainakin itse koen herääväni sillä tähän päivään. Kahvi maistuu aina kaikista parhaimmalta kotona. Mitä te muut ootte mieltä ylipäänsä kahvista? Onko muita kohtalotovereita, kenestä tuntuu että ilman kahvia ei selviä päivästä eteenpäin :).

Find you  strength <3 KAHVI

 

 

Kaupallinen yhteistyö: Löfbergs

8 kommenttia

 1. Stiina kirjoitti:

  Täällä yksi joka rakasta tummapaahtoista kahvia, enkä enää muuten juo kuin kylässä jne vaaleapaahtoista. Mutta se tummapaahtoisen kahvin maku on niin hyvä ? vatsallekkin parempi, ja itse kun olen vilja allergikko niin myös sen vuoksi tärkeää juoda tummapaahtoisena. Erikoiskahveja en hirveämmin oo juonut, sekä kylmää kahvia ei ole tullut maistettua, ehkä joku päivä

 2. Pia kirjoitti:

  Vannoutuneena kahvinjuojana suosittelen. Investoipa joskus kunnon kahvikoneeseen, joka jauhaa kahvin pavuista. Meillä on kotona Jura ja se on kodinkone josta en luopuisi. Sen jälkeen suodatin kahvi maistuu aina jotenkin plurulta. Jokainen saa oman kuppinsa kahvia juuri silloin kun haluaa, tuoreena vasta jauhetuista pavuista. Sillä saa lattea, cappicinoa, ihana espresson tai ihan peruskahvia. Itse tykkään myös tummista kahvilaaduista. Oma kahvihetki aamulla on ihan välttämätön.

  • primebody kirjoitti:

   Joo mää tiedän, että se on ihan super hyvää. Siitä vaan kuuluu aika kova ääni, jos muistan oikein?

  • Pia kirjoitti:

   Joo, siinä vaiheessa, kun se jauhaa pavut kuuluu kyllä hiukan ääntä.

 3. Suvi kirjoitti:

  Päivän paras hetki on se, kun juon yksin hiljaisuudessa aamukahvin, syön aamupalan ja luen samalla muutamat seuraamani blogit. Hyvin harvoin juon enää myöhemmin päivällä kahvia, ihan samasta syystä kuin sinä eli kahvin pitää olla tuoretta, just hyvän vahvuista eikä tosiaan mitään pannussa seissyttä litkua. Mutta aamukahvi, se on se juttu. Jos joku tulee häsläämään keittiöön samaan aikaan kun mä juon sitä mun aamutsufeeta niin menee jotenkin feng shuit aivan sekaisin ?

 4. JK kirjoitti:

  Samoin, juon kahvia sen maun vuoksi ja tosiaan kaikenlaista sävellystä on niiden mausteiden kanssa. Pakuripohjaan tehtynä tulee kans hyvää kahvia. Ja aamu ei oikein ala tosiaan ilman kahvia, huomaan selvästi, että siihen on myös fyysisesti addiktoitunut. Ja tämä on testattukin joskus. Pari viikkoa oli jäätävää jännityspäänsäryn tapaista kun lopetin kahvinjuonnin, ja päänsärkyyn ei auttanut mikään. Kun se meni ohi, huomasin kyllä,,että olin aina huomattavasti virkeämpi ilman kahvia- mistä olin kyllä lukenutkin kokemuksia enen lopettamisen testausta. No, tästä plussapuolesta huolimatta haluan juoda kahvia, koska tykkään siitä. En tosin juo paljon.

 5. Ekomäenemäntä kirjoitti:

  Olin ennen lapsia teenjuoja…tästä voi päätellä miksi musta tuli myös kahvinjuoja!?Teetä en ole kokonaan hylännyt,juon siis tällä hetkellä kupin kaksi päivässä kahvia,koska imetän.Kahvini tykkään juoda yksin silloin kun talo hiljenee,eli jos lapset saa samaan aikaan päiväunille tai sitten kun mies tulee töistä ja juodaan yhdessä hyvän kahvipullan kera.Ja kahvi mieluiten luomuna!❤ Kahvilassa ihana kokeilla silloin tällöin uusia kahveja,varsinkin kylmiä sellaisia tai maustettuja.Pikakahvikin maistuu välillä kiiteessä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.