Hae
Prime Life by Umppu

Kuinka voin miellyttää kaikkia?

Kuvan asu Biancaneve* trikoot* takki*

Miltä tuntuu sellainen asia, kun muiden miellyttäminen. Mä oon aina ollut sitä mieltä ja ajatellut niin että jokainen saa olla sellainen kun haluaa. On kuitenkin monta työtä, missä tietyllä tapaa voi sanoa, että joutuu ottamaan jonkinlaisen roolin. Mä oon huomannut nyt tässä mun kouluttajan työssä sellaisen asian, että kun seison yleisön edessä, niin mun olisi pakko oikeastaan miellyttää kaikkia. Kaikkea ei voi koskaan miellyttää, mutta pitäisi osata ottaa  ehkä sellainen neutraali rooli, mikä ehkä vähiten ärsyttää ihmisiä.

Mää oon ollut hiusalalla jo niin kauan, että mulla on monesta asiasta tietynlaiset mielipiteet. Mä voin sanoa esimerkiksi kokemuksella, mikä asiakaspalvelussa toimii ja mikä ei. Mä en sinänsä pelkää esiintymistä, mutta se tilanne kun seisot ihmisten edessä ja kaikki tuijottaa sua on toisaalta mielenkiintoinen, mutta samalla ehkä hieman piinaava.  Silti siitä tykkään. Jos sun nenää kutittaa, niinsä et voi kaivaa sitä, vaan sun pitää vaan olla sen kutinan kanssa :). Vaikka puhekielessä käyttäisit erilaisia maneereita niin kouluttamisessa pitää keskittyä siihen, että ne ei toistuu jatkuvasti sun puheessa. Sun pitää saada asiat esitettyä niin mielenkiintoisesti ja selkeästi, että ihmiset inspiroituu ja saavat jotain siltä koulutukseltaan. Jos koulutuksessa on 10:iä ihmisiä, voi jokaisella olla erilaiset tarpeet, toiveet ja odotukset siitä mitä he haluavat siltä sisällöltä. Näissä koulutuksessa onkin erittäin tärkeä saada palautetta, jotta sitä omaa ulosantia voisi kehittää parempaan suuntaan ja sellaiseen suuntaan että se palvelisi mahdollisimman hyvin kaikkia kurssin osallistujia. Mulla ei tuota mitään ongelmaa puhua hiuksista, koska se on mun työ ja teen niitä päivittäin, mutta se että puhunko asiaa on toinen juttu :). Haha ei vaan.

Kuitenkin kun osallistujat ovat oman alasi ammattilaisia, niin se saattaa tehdä kouluttamisesta haastavaa. Meillä on kaikilla omat vahvuudet ja jollain osallistujalla saattaa olla minua enemmöän tietoa jostain asiasta. Meidän alalla joku voi olla oikea kemian asiantuntija. Itse keskityn olennaiseen eli siihen hiukseen. Multa saatetaan välillä kysyä kiperiä kysymyksiä, mihinkä ihan oikeasti en tiedä vastausta. Se on ihan inhimillistä.

Tää syksy on ollut aivan mahtava mun alani parissa. Musta tuntuu että mä oon itsekin kehittynyt todella monessa asiassa eteenpäin  ja saanut ihan erilaista fiilistä liiketyöhön ja ylipäätänsä saanut taas ripauksen lisää sitä intohimoa tätä alaa kohtaan. Mä jaksan päivä päivältä vaan hehkuttaa hiuksia, koska se on yksi tärkeimpiä asioita mun elämässä. Asiakaspalvelussa on  todella palkitsevaa se, että saan joka päivä tehtyä ihmisistä onnellisempia. Mä saan oikeastaan olla osana heidän jokaista arkipäivää. Mä voin tehdä asiakkaille niin upeita hiuksia, että aamulla peiliin katsoessa he tuntevat hyvän fiiliksen. Tiedon jakaminen muille on muodostunut tosi tärkeeksi näiden muutamien kuukausien aikana. Mä oon tavannut tosi paljon meidän alan ihmisiä ja malleja meidän tapahtumissa, ja muutenkin saanut hyviä kontakteja tulevaa ajatellen. Mä uskon että kaikista tärkeintä on se, että tykkää työstään. Silloin jotenkin kaikki ovet on auki ja avoinna ja sulla on mahdollisuus kehittyä ja päästä eteenpäin omalla uralla.

Ylipäätänsä Balmain on mahdollistanut mulle jo niin paljon asioita, että en malta odottaa mitä tulevaisuudessa on luvassa. Balmain brändinä on todella kiehtova, mahdollistava ja oikeastaan mikään hius brändi ei ole niin lähellä muotia kun tämä.

Mun tämän päiväinen koulutus meni omasta mielestäni ihan jees. Se oli ensimäinen minkä tein ihan yksin. Ei haitannut tahtia, vaikka malli sai äkillisen vatsataudin.. Kaikkea siis voi sattua. Tästä on hyvä lähteä eteenpäin. Ja nyt kun oon hehkuttanut monta postausta hiuksia, niin laitoin myös mun instagramiin arvonnan, missä voi voittaa itselleen Balmainin tuotesetin. Käykää ihmeessa osallistumassa.

-Umppu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.