Hae
Prime Life by Umppu

Älä kaiva itsellesi kuoppaa

Kun ihmiset oppis yhden sellaisen ihan tavallisen asian kun: toisen onni ei ole sun elämästä pois, niin moni asia olisi paljon helpompaa. Mää oon useasti kirjoittanut kateellisuudesta ja jotenkin se asiana on taas nostanut päätään. Mää ymmärrän ja tiedostan sen, että meillä on kaikilla todella erilaiset elämät ja lähtökohdat. Se ei kuitenkaan vaikuta millään tapaa siihen voiko ihminen olla onnellinen tai positiivinen. Ihmisten tietynlainen toispuolisuus on ärsyttävää ja kerronkin nyt mitä sillä tarkoitan.

On se sitten mikä tahansa tuote, palvelu, yritys. Pitäisi aina muistaa että jokainen niistä on jollain tapaa uniikki. Kaikilla on ne omat vahvuudet ja erikoisosaamiset. Multa ei oo missään nimessä, pois jos joku osaa vaikka soittaa jotain soitinta tai esimerkiksi ommella, sillä ne ei todellakaan oo mun vahvuuksia. Aika usein kun joku aloittaa vaikka uuden yrityksen, niin tottakai siihen toivoisi lähimmäisten tukea. Miksi se Suomalainen luonne on sellainen kateellisuuteen kangistunut, että ”minäpä en vahingossakaan mainosta tai manitse tuota ettei se saisi uusia asiakkaita,näkyvyyttä tai ainakaan tienaisi sillä elantoonsa.

Mää itse tykkään nimenomaan mainostaa. Mää tykkään auttaa uusia yrityksiä (etenkin pienyrittäjiä) ja tuoda heitä ja heidän palveluitaan esille. Tiedän enemmän kuin hyvin, kuinka kuoppainen tie voi olla. Tiedän miltä tuntuu tehdä töitä ilman palkkaa. Tiedän myös sen, että sillä omalla ahkeruudella aktiivisuudella voi saavuttaa paljon.  Jos asia tai palvelu on hyvä ja vieläpä tunnen ihmisen ja tiedän, että häneen voi luottaa, niin miksi en auttaisi/suosittelisi? Se ei tarkoita sitä että kaikesta pitää heti saada jotain vastapalveluksi tai saada rahaa, vaan sitä voi tehdä ihan hyvää hyvyyttään. Ainakin mulle se tuo hyvän mielen, jos voin auttaa jonkun muun yritystoimintaa eteenpäin.

Tästä päästäänkin aasinsiltana siihen itse ongelmaan. Jos ajattelet, että joku ihminen tekee sun yrityksen eteen esimerkiksi markkinointia tai mainostaa sitä, niin voiko sitä jossain päin tulla asiassa vastaan. Tarkoitan tässä ihan sellaista rehellistä kiitosta.

Kiitos ei tarvitse olla mikään rahallinen korvaus, eikä mikään ihmeellinen, joskus se pelkkä kiitos riittää. Joskus vastapalveluna voi antaa vaikka toisen yritykselle näkyvyyttä. Tätä on ehkä vaikea pukea sanoiksi ja olisi huomattavasti helpompi selittää. Tarkoitan tätä: että jos esimerkiksi minä saan nostettua jonkun yrityksen tunnettavuutta eteenpäin ja saan kasvatettua yrityksen liikevaihtoa, niin se kuka tästä hyötyy suunnattomasti nauttii hedelmästä, mutta ei muista sitä mistä kaikki alkoi. Hyöty on siis vain sitä toispuoleista.

Mua ei mikään muu ärsytä niin paljon, kun ihmiset jotka eivät osaa olla onnellisia toisen ihmisen puolesta. Toki myönnä itsekkin, että joskus saattaa ärsyttää ihmiset, jotka tuntuvat saavan kaiken elämässä ilmaiseksi tekemättä yhtään mitään, mutta koitan ajatella asiaa niin, että ehkä he ei osaa arvostaa niitä asioita samalla tavalla, kun sellainen ihminen kuka on itse raivannut tien eteenpin.

Kiitos on silti ilmainen tapa ilmaista kiitollisuus toiselle ja sen sanominen tuntuu olevan välillä toisille aivan helvetin vaikeaa. Sitä kannattaa opetella jos ei osaa, koska yhdellä kiitoksella voit pelastaa montakin asiaa, joskus jopa ystävyyden. Pienillä asioilla voit kaivaa itsellesi jopa liian syvän kuopan.  Jos siis haluat apua läheisiltä, niin ole valmis antamaan myös jotain takasin.

Mää oon aina ajtellut omassa työssäni niin, että mulla ei ole kilpailijoita. Mua ei voi kukaan ihmisenä monistaa tai olla kuin minä. Sekin kannattaa kaikkien muistaa. Vaikka Suomessa esimerkiksi on varmaan ”miljoona kampaajaa”, niin yksikään niistä ei tee samanlaista työtä ja palvelua kuten minä. Jokaisella on se oma tyyli ja tapa toteuttaa asiat ja se on juurikin se juttu.

Mää toivoisin että ihmiset kunnioittais toisiaan enemmän. Auttaisi niin myötä kuin vastoinkäymisissä. Ihan kaikilla on ne omat arjen haasteet ja asiat hoidettavana. Toiset ne hoitaa ja toiset ei.

Vaikka mulla oli postauksesta ihan super hyvä päivä, niin mietin vaan tätä asiaa. Mää sain tänään tehtyä mun oman verkkovalmennukset, mitä tulee aluksi valmiiksi. Onneks mun ei tarvitse tehdä, kun se homma minkä itse osaan ja Markus hoitaa loput. Mää uskon tähän mun juttuun ja pakko sanoo vielä se, että on ollut ihan super ihana tehdä tätä Beauty by U sivuston materiaalia. Mää toivon, että voin vihdoin vastata niihin kaikkiin kysmyksiin, mitä on satoja ja antaa apua.

 

Tää mun ihana asu on Biancaneveltä* Huppari/tunika* mitä voi pitää pitkänä tai lyhyenä ja on aivan unelma päällä. Myös nää käärmet rikoot* on ihanat ja luo pientä piristystä mun musta valkoisiin treenivaatteisiin. Shoppaile koko look TÄÄLTÄ*

Ihanat kuvat otti jälleen kerran Noora kenekä blogi muutti uudelle alustalle

Ja pst…. vielä huomisen kaikki valaisimet ELLOKSELLA -20%*. Mun ihan lemppari paikka hankkia valaisimia suuren tarjonnan vuoksi, jotenka sinne siis

-Umppu

Yksi kommentti

  1. Mia kirjoitti:

    Sulla on niin ihanat hiukset ?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.