Hae
Prime Life by Umppu

NFE 2018 Fitness viikonloppu Lahdessa

Tää viikko on ollut aika moista matkailua ympäri Suomen. Tai siis eihän me olla oltu kun Lahdessa, mutta poissa kotoa kuitenkin :). Syksyn tietää tuleen aina siinä vaiheessa, kun fitnesskilpailut lähestyy. Nyt oli edessä melkoinen rutistus, sillä teimme yhteensä 2 koulutusta ja kolme päivää fitnesskilpailijoita. Tämä ei siis missään nimessä ollut mikään hupimatka, vaan armotonta työntekoa aamuyöstä iltaan. Mää oon itse ollut mukana muistaakseni kaikissa fitnesskilpailuissa vuodesta 2011 asti. Aluksi kilpailin itse, mutta sen jälkeen olen ollut joka vuosi tekemässä kilpailijoille fitness lookkeja.

Mun fitness viikonloput on usein sellaisia, että yöunia tulee maksimissaan 4h ja kilpailijoita aletaan valmistelemaan siinä neljän kieppeillä aamuyöstä. Sain muutama vuosi sitten houkuteltua Hannan mun mukaan ja ollaankin siitä saakka tehty tätä homma yhdessä. Se on huomattavasti helpompaa tehdä kaksin, kun yksin. Ihan jokainen kerta on tullut jotain säätämistä. Kilpailijoilla on paljon erilaisia juttuja, mitä pitää huomioida kisapäivänä. On värien levitystä, tarkat ruokailut ja tietenkin look. Yleensä kaikki tapahtuu eri paikoissa ja siinä kisa aamulla on ravaamista paikasta toiseen yms. Aikataulut voi heittää ja kun on monta asiaa sovittu, niin jos yks menee persiilleen, niin kaikki menee. On siis todella monta asiaa, mitkä pitää huomioida todella etuajassa ja siltikään ne ei aina toimi.

Melkein joka vuosi on aina joku uus trendi kilpailijoilla meneillään. On tietynlaista lookkia mitä halutaan. Nyt on ollut aika paljon suoraa, mutta ponnari on edelleen aika vahvasti mukana. Osa haluaa pientä lainetta, mutta sellainen kunnon kiharapilvi on jo ihan last season.

 

Meikit ja lookit saattaa näyttää tai näyttääkin läheltä ehkä hieman rajuita, mutta pitää muistaa, että kilpailijoilla on todella tumma rusketus (kaikilla ei kuvissa) ja lavavalot syö meikistä lähes 50% pois. Tämä on siis aivan erilainen meikki, kun vaikka arki tai juhlameikki. Myös ripset pitää olla näyttävät, jotta silmiin saa tarpeeksi syvyyttä. Ensimäinen päivä (miltä kuvat on) sujui aikataulullisesti oikein hyvin. Ei tullut mitään katastrofia ja kaikki kilpailijat vaikutti tyytyväisiltä. Se on kuitenkin se pääasia. Hyvä look kruunaa kokonaisuuden, toki kilpailijoiden kuntoon tai esiintymiseen me emme voi vakuttaa.

Tämä päivä on vielä edessä ja tahti hieman kovenee eilisestä. Usein kisalookit varataan todella hyvissä ajoin ennen kisoja. Me päätettiin, että lähdemme mukaan 6.4  Jyväskylään Juniorien ja masters kilpailijoiden sm-kisaan, minne voi jo varata aikoja umppu@hotmail.com tai hanna.tyrmi@hotmail.com

NFE Classic on site taas toinen juttu, koska kun katsottiin kalenteria, niin se osuu keskelle pääsiäistä…. Kenenkä älytön aivopieru sekin on ollut laittaa kisat keskelle pääsiäsiäislomaa? Se on yks niistä ainoista viikonlopuista, kun perheillä on yhdessä lomaa ja aikaa, jotenka sitä kisaa emme ainakaan vielä uskalla lyödä lukkoon. Kisalook  naiset 185e (varausmaksu 65e ennakkoon, mikä vähennetään loppusummasta) ja miehet 65e hiukset+ meikki.

Musta on ollut tosi jees, että miehetkin on innostunut vähän panostaan omaan lookkinsa. Kyllä sen huomaa kuka on itse laittanut ja kuka on käynyt ammattilaisella. Sitä mää jaksan aina ihmetellä vuodesta toiseen, että kun sitä jaksaa treenata ja nähdä vaivaa sen oman fysiikan eteen.. niin kyllä se on ehdottoma tärkeää, että se look on se viimeinen silaus, millä viimeistellään kokonaisuus.

 

Olipa taas yks viikonloppu rykäsy kerrasaan. Ja multa usein kysytään tai oikeastaan joka vuosi, että tekeekö mieli itse takaisin lavalle, niin vastaus on sama edelleen… ei :). Mulle riittää että saan viettää viikonlopun siinä protanin käryssä ja katsella riisikakkuja puputtavia kilapailijoita :). Kilpaileminen näissä lajeissa on niin kokonaisvaltaista homaa, että en edes millän ehtisi treenaamaan, kun en ehdi sitä nytkään tekemään. Kyllä hatun nosto jokaiselle lavalle nousijalle.

-Umppu

Yksi kommentti

  1. Anonyymi kirjoitti:

    Onpa hurjan näköisiä emäntiä ei muuta voi sanoa 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.