Hae
Prime Life by Umppu

Onko musta tullut keski-ikäinen?

Moni aina sanoo, että en saa pidettyä viherkasveja hengissä. Näin sanoin itsekkin aikoinaan. Kun ikää tulee alkaa kiinnostamaan ties mitkä asiat elämässä, mille en ennen antanut edes ajatusta. Mulla on jo hetken aikaa ollut viheskasvi hulluus, mille ei näy minkäänlaista loppua. Mää oon aina tykänny käydä kukkakaupoissa ja sielä on mun mielestä sellainen mystinen tuoksu. Kukkakaupoissa on myös aina todella raikas ja freesi ilma. Mun viherkasvi hulluus lähti liikkeelle itseasiassa siitä, kun luin joskus yhden artikkelin viherkasvien ilmaa puhdistavasta vaikutuksesta.

Kun työskentelen kampaamossa lähes joka päivä, niin itseäni kiinnostaa myös se liiketilan ilman puhtaus. Aloin pikkuhiljaa hankkimaan sinne viherkasveja ja huomasin, että pian mulla oli kokonainen ikkunallinen niitä. Ennen en saanut niitä pidettyä hengissä paria viikkoa kauempaa, mutta nykyään mun viherkasvit voi hyvin ja kukoistaa. Viherkasvit viihtyy paremmin, jos niillä on seuraa. Mitä enemmän kasveja sen parempi. Kuulostaa ehkä jo vähän bimbolta, mutta kukkia ja kasveja ei sen kummemmin tarvitse hoitaa, kunhan niistä välittää.

Muutamia kertoja vuodessa pesen kaikki viherkasvit.Vien ne suihkuun ja kastelen ne kunnolla ja pesen kaikki lehdet. Jos tarve vaatii, niin vaihdan mullat. Meillä etenkin kampaamossa lehtiin kerääntyy hiuslakkapölyä, mitä pyyhin niistä pois säännöllisesti. Suomessa viherkasvit tarvitsevat lannoitetta, vettä ja valoa. Ne on nykyään niin helppoja käyttää. Sekoitat vaan nestemäisen lannoitteen kasteluveteen ja kippaat multaan. Kukkia pitää myös kohdella hyvin. Nille on hyvä jutella ja soittaa musiikkia.. Kuulostan jo ihan höperöltä, mutta se on tosi.

Viherkasvien hoitaminen on myös itseasiassa aika terapeuttista hommaa. Kun näät jonkun kasvin vähän lurpallaan ja hoidat sitä ja se puhkeaa taas eloon on se tosi palkitsevaa. Viherkasvit säilyvät parhaiten elossa ikkunalla. Siinä ne saa tarpeeksi valoa. Kesällä en suosittele paahtavaa auringonpaistetta yhdellekkään kasville. Viherkasveissa on usein kasteluohje, mitä kannattaa noudattaa. Kasvit tykkäävät myös siitä, että niitä sumutetaan sumutepullolla. Mun mielestä viherkasvit tuo kotiin ihan erilaista kodikkuutta. Nykyään kukille on saatavilla hienoja ruukkuja ja niitä voi käyttää myös sisustuselementteinä.

Mää tykkään todella paljon sisustamisesta ja tässähän mulla onkin pieni projekti meneillään kokoajan. Meillä on kotona monessakin huoneessa ikkunalaudat ja niiden päälle saa kivasti erilaisia pieniä ruukkuja. Mää suosittelen jokaista kokeilemaan hankkimaan muutaman viherkasvin. Pitää vaan aina muistaa valo, lannoitus ja kastelu.

Jos tuntuu, että tästä ei tule yhtään mitään, niin erilaisilla vaihtoehdoilla voi kuitenkin sisustaa. Esimerkiksi Elloksen valikoimissa on ihania erilaisia ruukkuja*.  Mun ihastukseni on nämä roikkuvat maljakot, mitä aion hankkia seuraavaksi kotiin. Sinne voi laittaa vaikka vaan yhden lehden. Voin luvata, että sen saa pysymään hengissä kuka vaan. Roikkuvat maljakot löytyy TÄÄLTÄ*

 

 

Käy myös kurkkaamassa Autum Deals*. Paljon vaatteita ja etenkin kodin tavaroita löytyy valikoimista, jopa -50%. Shoippailemaan pääset TÄÄLTÄ*

-Umppu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.