Hae
Prime Life by Umppu

Päivä ilman puhelinta.. miks?

Päivä ilman puhelinta… minkäköhänlainen päivä se olisi? Mun mielestä se pitäis olla jo jokaiselle meistä ihan tavallinen päivä. Sen ei pitäisi olla mikään uroteko tai ylistys itseään kohtaan. Mulle puhelin on paljon muutakin kuin somessa roikkumista. Mulle tulee päivittäin 10:iä sähköposteja, mihinkä vastaan yleensä puhelimella. Puhelin on mulle yksi todella tärkeä työväline sillä tuotan sisältöä moneen eri kanavaan ja suurin osa niistä toimii sosiaalisessa mediassa. Mä oon kirjoittanutkin aiemmin siitä, kuinka mua ärsyttää ihmiset kenelle koitaa puhua ja he vastaavat sulle. ähää… ahaa…  Mun mielestä olis paljon reilumpaa sanoa että: hei anteeks teen nyt hetken töitä, tai sellainen instagramia niin en jaksa jutella kanssasi. Lähestulkoon aina, kun mulla on puhelin kourassa teen sillä jotain hyödyllistä. Tässä onkin se juttu, eli päivä ilma puhelinta tarkoittaa mulle montaa muuta asiaa, eikä vain pelkästään roikkumista eri kanavissa. Mulla on myös 3 lasta ja haluan olla tavoitettavissa. Nykyään ei käytetä enää vanhempin työnumeroita, koska kaikilla on kännykkä.

Jos ajattelen sitä aikaa, mikä minulla menee somessa roikkumiseen päivän aikana, niin ei puhuta paljostakaan ajasta. Se on usein se tupakanmittainen tauko. On toisaalta huvittavaa, kun monet sosiaalisen median persoonat julkistavat minkälaista on olla päivä ilman puhelinta. Ihan jokaisen pitäisi pystyä siihen ja ihan jokaiselle pitäisi antaa rauha olla joskus tavoitettamattomista. Ehkä se on sellaisille ihmisille suoritus, kenellä se luuri on liimattuna käteen.

Toki nykypäivänä esimerkiksi itse luen lähes kaikki lehdet netissä, kuuntelen äänikirjoja puhelimella, saan kaiken tiedon netistä ja esimerkiksi vaikka puhelinnumeroita tai osoitetietoja. Puhelin toimii mulla karttana, että löydän oikeisiin paikkoihin. Ei sitä ennen vanhaan vaan, kun selasin keltaisia sivuja ne kertoneet kuinka kauan matkaa ja kuinka pitkään aikaa sinulla kestää kävellä paikasta A paikkaan B. Puhelin on myös todella hyödyllinen kapistus.

Esimerkiksi silloin kun aloitin yrittäjänä kävin maksamassa aina kaikki laskut Postipankin maksuautomaatissa  pankin sisällä, vai oliko se jo silloin Sampo pankki en muista. Nyt minulla on puhelimessa Viivakoodinlukija ja saan puhelimella maksettua kaikki laskuni ja muutenkin hoidettua talouteen liittyviä asioita aivan eri tavalla kuin ennen. Ja ai että kuinka se säästää aikaa.

On helpompaa kun asiat on verkossa ja niitä kaikkia voi hallinnoida yhdellä laitteella. Se mikä minua välillä ärsyttää ja vaivaa on se, että lähes joka päivä soitetaan jostain. On se sitten vakuutusyhtiö tai Aku ankka ja myydään palveluita. Sen aikaa kun olen töissä, niin keskityn työntekoon ja töiden jälkeen olen läsnä perheelleni. Kun puhuu koko päivän töissä, niin en jaksa sen jälkeen täytellä tutkimuksia tai mitään muutakaan haluan vain olla ihan rauhassa. Mä en rehellisesti sanottuna käytä vapaa päivääni siihen, että sovin jotain turhia tapaamisia tai erilaisia neuvotteluita sellaisista asioista, mitkä sinänsä ei minua liikuta.

Puhelin olis täydellinen jos saisi itse päättä, että kuka sut voi tavoittaa ja koska. Myös sellainen toiminto, että sen sais päällä ollessa offline ja tekstin (vietän aikaa perheen kanssa) ei turhia viestejä tai puheluita. Jos kaikki oppis tai lopettais sen yli turhan näpräämisen, niin me säästyttäin monilta riidoilta ja olisimme enemmän läsnä. Puhelin on kuitenkin varmasti tullut jäädäkseen ja sille ei vaan voi mitään.

Ja hei vielä on muutava päivä aikaa osallistua Fiksuruoka. fi sivuilla 50e lahjakrotin arvontaan. Klikkaa TÄSTÄ* ja tilaamalla uutiskirjeen olet mukana arvonnassa! lue vielä postaus: mitenkä voit säästää satasia ruokakuluissa!

Mekko* House of Brandon* Nyt myös meneillään Mid season sale. Paljon myös syksyn uutuuksia todella edullisesti! Kannattaa käydä tsekkaamassa mahtava takkivalikoima*

kuvat Noora Näppilä

-Umppu

 

Yksi kommentti

  1. Tiia kirjoitti:

    Tohon on ratkaisuna ulkoistettu vaihde. Saa oikeasti nykyään tosi kevyitä ratkaisuja vaikka yhden miehen firmoillekin. Puhelut voi laittaa kääntymään keskukseen silloin kun itse varattuna ja ohjeistaa esim blokkaamaan kaupustelijat ja laittamaan ajanvarauksista soittopyyntöjä. Kätevää!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.