Hae
Prime Life by Umppu

Vastustan isoja laitoksia!

Onko joku muu samaa mieltä siitä, että pikkukouluja ei saa lakkauttaa? Mun mielestä on aivan hullun hommaa se, että tehdään ja suunnitellaan tulevaisuuteen isoja laitoksia jotka ovat eskarista ysiluokkaan. Kokoajan puhutaan kuinka ryhmäkoot suurenee ja opettajien työ on päivä päivältä haastavempaa, niin tämä tuskin auttaa niitä, saati niitä oppilaita. Kokoajan on erilaisia artikkeleita pinnassa siitä, kuinka yhä useampi nuori kärsii oppimisvaikeuksista. Suuressa luokassa mukana pysyminen saattaa olla haastavaa, eikä opettaja pysty sielä keskittymään henkilökohtaisesti oikein kehenkään. Opettaakkin pitäisi ehtiä.

Mun on pakko sanoo että olin aivan järkyttynyt kun luin uusia Tampereen kouluihin liittyviä suunnitelmia. Annalan koulu, minkä itse olen käynyt, mikä on oikeastaan meidän takapihalla suunnitellaan purkaa. Koulu mitä on viime vuosina remontoitu kalliilla rahalla. Koulussa on kuitenkin satoja oppilaita ja tällä alueella lapsia on ja tulee olemaan paljon. Tänne on myös muuttanut lapsiperheitä juuri siitä syystä, että koulut ja päiväkodit ovat lähellä.

Meiltä useamman kilometrin päässä on koulu, missä on ala ja yläaste. Tämä olisi se koulu minne varmasti osa lapsista joutuisi siirtymään jossain vaiheessa ja mitä laajennettaisiin vielä suuremmaksi. Ihmisille, jotka ei asu suuressa kaupungissa ja vielä sen sisällä lähiössä.. saattaa mun vouhkaaminen tuntua hassulta. Niille ketkä tietää tai on kokenut vastaavaa tilannetta niin ymmärtää. Tässä ei todellakaan ajatella lapsen parasta tai mennä lapsi edellä asioissa.

Mää tarviin nyt teidän apua! Kaikki jotka haluaa vastustaa ylipäänsä tälläistä niin laittakaa nimi TÄHÄN adressiin. Sillä taistellaan edes yhden koulun puolesta. Tiedän että tää on pieni paikka, eikä tuskin saa niitä tarvittavia ääniä, mutta yrittänyttä ei laiteta. Ei näistä tilanteista voi selvitä kun yhdessä. Miettikää nyt niitä ekaluokkalaisia, jotka kylmässä pimeässä pakkasessa kävelee monta kilometriä kouluun. Kyllä sääliks käy. Kaikilla lapsilla pitäisi olla turvattu ja turvallinen koulumatka. Tulevaisuus ei sitä allekirjoita.

Muutenkin tuntuu että oppiminen ja opetus on mennyt vaan huonommaksi. En tarkoita etteikö opettajat osaisi opettaa, vaan tarkoitan sitä että ainakin meillä jää mun mielestä aivan älyttömän paljon kuormaa opetuksesta kotiin. Läksyjen määrät kasvaa ja niitä tehdään välillä tunti tolkulla. Luokassa kesittyminen on välillä vaikeaa ja oppiminen hidasta. En nyt kuitenkaan ole ajatellut, että mun pitäis tässä kahden työn lisäksi vielä ruveta opettajaa leikkimään..

Jotkut tehtävät on niin kummallisia, että en edes itse ymmärrä niitä ja mun pitäisi tietenkin sitä omaa lasta osata opettaa.  Minä turhaudun ja lapsi turhautuu. Hyvä kun enää edes ymmärtää kirjaimia, kun nekin vaihtelee harva se vuosi. Mun on pakko sanoa, että siinä vaiheessa kun kaikki kolme lastani on koulussa ja harrastaa niin en tiedä mitenkä se elämä menee. Nyt vasta sen yhden koululaisen ja yhden harrastuksen kanssa on haastavaa. Haastavaa siitä syystä että kotona on kaksi pikkusen vilkasta taaperoa. On se kodinhoito ja joskus olis vaan ihana edes kerran kuukaudessa istahtaa sohvalle töiden jälkeen tekemättä yhtään mitään.

 

Tää mun ihana TAKKI* on House of Brandonilta*.  Toimitus on vain 1-3 vuorokautta <3. Nyt kannattaa mennä shoppaileen, sillä sielä on suuri määrä syksyn uutuuksia -50%! Shoppaile TÄÄLTÄ*

Kuvat Noora Näppilä

-Umppu

5 kommenttia

 1. Ninni kirjoitti:

  Viime lauantain (22.9.) Tamperelaisessa s. 10 Leena Kostiaiselta hyvä kirjoitus koskien suurkouluja. Tässä pieni referaatti:

  Suuressa koulussa monia hyviä puolia, mm. terkka, koulukuraattori sekä koulupsykologi ovat joka päivä paikalla. Luokkakoot eivät suurene, päinvastoin saattavat jopa pienentyä kun tulisi monta rinnakkaisluokkaa. Välitunnit porrastetaan isommilla ja pienemmillä (eivät ole sekaisin pihalla) sekä koulun tilat ovat myös rajatut eri ikäryhmille eli kaikki eivät kulje samoissa tiloissa. Pormestariohjelmassa linjataan, että 1-2 luokkien opetus toteutetaan lähipalveluna, juuri mm. koulumatkan turvallisuuden vuoksi.

  Tuossa aikamoinen pähkinä kyllä.. Koulumatka tietenkin tulisi olla pienillä mahdollisimman lyhyt ja turvallinen jota taas lähikoulu antaisi.

  Luultavasti näiden suurkoulujen lisäksi tulisi 1-2 luokkalaisille lähikouluja? Nythän Irjalaan rakennetaan uutta koulurakennusta, johon tulee päiväkoti, eskari selä 1-2 luokka.

  • primebody kirjoitti:

   Joo tässä on hyviä pointteja ja hyviä perusteluita. Jotenkin itsestä se tuntuu silti karulta, että nykyään se kolmasluokkalainen on niinsanotusti se entinen seiskaluokkalainen… joka menee sinne yläasteelle. Varmasti on hyviä puolia nuo terveydenhoitajat yms, mutta kun miettii että esimerkiksi 900 oppilasta käyttää samoja palveluita, niin riittääkö aika vaikka ajatus olisikin hyvä.

 2. Ninni kirjoitti:

  Minustakin kolmasluokkalainen on vielä reippaasti pieni. Myös trafiikki aamuisin olisi vielä suurempi koulujen ympäristössä vainka kuinka porrastetaan, veikkaisin. Koulun ympäristön (liikennne) turvallisuuteen tulisi panostaa reippaasti. Tosin niihin voisi nykyäänkin panostaa, mm. hidasteilla. Osassa toki näitä onkin. Kinkkinen homma joka tapauksessa ja nähtäväksi jää, luulen että sitä kohti kuitenkin..

 3. tamperelainen kirjoitti:

  ”Miettikää nyt niitä ekaluokkalaisia, jotka kylmässä pimeässä pakkasessa kävelee monta kilometriä kouluun.”

  Kannatan ehdottomasti lähikoulujen säilymistä, mutta Annalan koululta esim. Kaukajärven koululle on matkaa 2 kilometriä ja bussi menee vartin välein. Että vähän ehkä liioittelua sanoa, että ekaluokkalainen joutuu pimeässä kävelemään monta kilometriä kouluun.

  • primebody kirjoitti:

   Tarkoitin tätä aluetta. Mun mielestä se kaksi kilometriä on liikaa vaikka ekaluokkalaiselle jos normaalisti matka olisi 20m! Ihmiset ja varsinkin lapsiperheet muuttaa koulujen lähistön juuri siksi että koulumatka on turvallinen. Myös jatkuvalla syötöllä laajeneva Hirvikallio täyttää koulut, että jos niin kävisi että Annalan koulu lopetettaisiin niin kyllä sieltä pidemmältä tulijoilla on pitkä koulumatka, kun Karoseenkin tuodaan autolla. En tiedä oletko ollut koskaan niissä aamun busseissa mitkä on niin täynnä, että hyvä jos hengittää pystyy. Sekin saattaa olla pienelle aralle ekaluokkalaiselle liikaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.