Hae
Prime Life by Umppu

7h+k makuuhuone kuin hotelli. Uusi postaussarja

Nyt alkaa uusi postaussarja 7h+k, missä kerron lapsuudenkotini pienestä pintaremontista. (Jälkeen kuvat löytyy postauksen lopusta!)

Meidän muuton jälkeen oon saanut miettiä ihan taas uudella tavalla kodin sisustusta. Kun muutimme omaan lapsuudenkotiini, niin tietenkin olen tavallaan oppinut ja tottunut näkemään sen tietynlaisena. Huomaan kuinka välillä sanon (oikeasti murisen), kuinka ”tää on aina tehty näin”. Oletan kaikkien tietävän, mikä pitää olla milloinkin päällä ja mitenkä tavarat kuuluu laittaa minnekin. Pienten lasten kanssa remontti on aivan perseestä. Vaikka meillä on nyt tilaa, niin silti se ei auta asiaa ollenkaan. Lapsiahan tietysti kiinnostaa kaikki mahdollinen juuri silloin juuri siinä huoneessa. Me kokeiltiin itse maalata yks seinä ja kaikki sujui ihan hyvin siihen asti kunnes maalaus oli loppu ja Vikke tunki kädet maaliämpäriin ja Vivian teki sormenjälkiä seinään… Muutenkin kiireinen arki vie voimia, eikä sitä jaksa öisin rempailla.

Mulla oli päässä jo se visio, miltä mikäkin huone tulee näyttämään ja jotenkin kun on visuaalinen ihminen, niin sellaisia pieniä epäkohtia on todella vaikea hyväksyä ja sietää. Kun haluan jotain niin haluan. Keksin keinon millä se saan ja nyt se oli yksi sähköposti ja se oli siinä. Otin yhteyttä Maalausliike Vainiomäen Samiin ja sovittiin tärskyt. Isänihän on aina ennen tehnyt mun kaikki rempat ja viime vuosina Juuso, mutta iskä saa olla rauhassa eläkkeellä ja Juuso tekee sen mitä ehtii. Sami on mulle jo ennestään tuttu tyyppi ystäväni kautta ja hänen käsiin uskalsin luottaa kotini. Tässä tapauksessa kysymys on enemmän siitä kenenkä päästän kotiini. Maalausliike Vainiomäki toteuttaa meidän kodin koko pintaremontin ja tähän asti voin sanoa, että kaikki on sujunut 5/5. Suositus siis tälle firmalle.

Ensimäisenä muutoskohteena oli meidän makuuhuone. Makuuhuone on talossa oikeastaan ainut osa, missä oli vanha hieman kellastunut parketti. Huoneeseen on tehty aiemmin kattoremontti ja siihen ei tarvinnut koskea ollenkaan. Vanhempani ovat myös uudistaneet kaapistot, jotenka ne olivat todella hyvässä kunnossa. Toisaalta makuuhuone oli erittäin siisti, eikä se sinänsä olisi tarvinnut mitään remonttia. Mulla vaan on ollut pitkään visio tietynlaisesta makuuhuoneesta, minkä haluan ja nyt minulla oli se mahdollisuus toteuttaa. Teimme pohjatyöt Juuson kanssa kaksin, mikä tarkoitti käytännössä tapettien irroittaamista. Halusin valkoisen makuuhuoneen sijaan nyt todella tumman makkarin. Se oli tähän tilaan hyvä toteuttaa myöskin siitä syystä, että makuuhuone on lähes 17 neliömetriä suuri. Kauttaaltaan seinät maalattiin tummanharmaalla lähes mustalla maalilla (väri 1956). Koko ajan olen pyrkinyt sittä mustavalkoisuudesta pois, jotenka en halunnut nyt mustia seiniä, vaan hieman murrettua väriä.

Olen aina haaveillut kokolattiamattosta. Tähän makuuhuoneeseen se sopii oikein hyvin, sillä makkarissa on kattolämmitys ja lattia saattaa tuntua jalkoihin, jopa hieman viileältä.( Matto 229295 silver akvarell K-rauta).Halusin aika vaalean värin lattiaan sen vuoksi, ettei koko huoneesta tulee liian synkkä. Matto on materiaaliltaan polyesteriä. Se kimmeltää mukavasti ja inspiraationa minulla tässä huoneessa olikin toteuttaa hieman hotellihuoneen tyyppinen makkari.

Vanhempani ovat tehneet makkarin  sängynpäädyn. Se on kiinnitettynä seinässä, minkä sisällä on sähköt ja sen vuoksi emme tehneet päädylle mitään muuta, kun maalauttimme sängynpäädyn reunat valkoisella. Halusin hyödyntää äitini ideaa tekemällä sängynpäädyn tapetista. Vanhassakaan ei sinänsä ollut mitään vikaa, mutta meillä on ollut tuo kyseinen tapetti ei viime, vaan sitä edellisessä asunnossa ja olin jo siihen kyllästynyt. Sängynpääty on tehty Elloksen betoni tapetista. Tapetti on tietyn levynen, eli sillä ei esimerkiksi voi tapetoida koko seinää ja tähän käyttötarkoitukseen se toimii loistavasti.

Koristetyynyt sametti*, Päiväpeitto valkoinen*, Päiväpeitto sametti*, Betoni tapetti sängynpääty*, Peilikuutio yöpöydät*, Peilirasiat hm home, valkoinen jalkalamppu*, Elloksella on  meneillän home deals. Tuotteita alennuksessa, jopa -30% ja voimassa vielä 24.9.2018 asti. Shoppaile TÄÄLTÄ*

Halusin myös tuoda makuuhuoneeseen jotenkin lisää ulottuvuutta ja hankin Elloksen valikoimasta peilikuutiot meille yöpöydiksi. Ne tuo mun mielestä ripauksen ihanaa ylellisyyttä huoneeseen. Makuuhuoneessa on muutenki peilipintaa. Iso Ikean musta peili on lattialla ja HM homesta löysin pyöreän mustan nahkapeilin ja nämä ihastuttavat peilirasiat, mitkä on vanhemmiltani saadulla lasipöydällä. Ellokselta löytyy myös aivan ihastuttava haaleanvaaleanpunainen muhkea sametti nojatuoli.  Tämä tuoli ei ole tarkoitettu siihe, että se peitetään kamalalla kasalla vaatteita, vaan se on tarkoitettu istumiseen ja esimerkiksi kirjan lukuun.

Meillä on muutenkin makuuhuoneessa nyt todella paljon erilaisia samettisia tekstiilipintoja. Oon jotenkin ihan hullantunut siihen ja sitä on nyt kaikissa sisustuslehdissä. Sametissa voi helposti yhdistellä erilaisia värejä toisiinsa ja sen eläväpinta on todella kaunis ja pehmeän tuntuinen.  Katsotaan kuinka kauan tämä villitys minulla taas kestää. Tykkään sisustamisessa siitä, että itse kalusteet hankin harkitusti ja sitten vaihtelen tekstiileitä vähän fiiliksen mukaan, miltä tuntuu.  Valaisimia mietin pitkään sillä halusin niilläkin luoda hieman ylellistä tunnelmaa makkariin. Nythän meillä on edellisen asunnon lamppu vielä katossa, mutta ajattelin hieman fiilistellä, josko sen jättäisi sittenkin. Lasipöydällä oleva hopeajalkainen lamppu sopii tänne täydellisesti ja valkoinen jalkalamppu on myös vanhasta asunnosta.

 

Pöytälamppu*, Nojatuoli*,  Samettiverhot*, Elloksella on nyt hyviä tarjouksia kodin tavaroista. Jopa -30% ja tarjoukset on voimassa 24.9.2018 asti. Shoppaile TÄÄLTÄ*

 

Tässä on projektista ennen kuvia..

-Umppu

7 kommenttia

 1. Johanna kirjoitti:

  Aivan upea!
  Ihailen tehokkuutta ja nopeutta saada asunto kuntoon ja oman mielen mukaiseksi. Itse sitä vaan haaveilee ja pyörittelee ideoita…

 2. Eve kirjoitti:

  Aivan ihana makuuhuone! Samantien lähti tilaukseen peilirasiat ja päiväpeitto. Ihanaa, näitä lisää!

 3. Kerttu kirjoitti:

  Tosi upee

 4. Astma kirjoitti:

  Allergisena ja astmaatikkona hirvittää tuo kokolattiamatto..miten sen oikeasti saa puhdistettua pölyttömäksi vuosien mittaan..viihtyisä muuten!

  • primebody kirjoitti:

   Nykyään monet tavalliset matot on pahempia pölynkerääjiä. Toi on sellaista matskua mikä ”hylkii” ei ime pölyä.

 5. Satu kirjoitti:

  No nyt on semmoinen, josta mä tykkään!

 6. Tuuli kirjoitti:

  Hieno, sopivasti maskuliininen ja ylellinen. Sisustaessa yhteistä kotia, olisikin hyvä miettiä että siellä asuu myös mies. Ei tunnu miehestä kovin kivalta jos koti ja varsinkin makkari on kovin romanttinen ja prinsessatyylisen hempeä.
  Tää on todella rock!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.