Hae
Prime Life by Umppu

Mitenkä voit säästää satasia ruokakuluissa?

Mitä enemmän on perheessä porukkaa tai rahvasta kaveria, niin sen suuremmat on perheen ruokakulut. Ruoka on välttämätön tarve ja ilman sitä emme pärjää.  Meillä menee meidän taloudessa aika paljon rahaa ruokaan ja ollaankin mietitty  yhdessä, mitenkä saisimme kuluja pienemmäksi ja ruokahävikkiä vähennettyä. Ruokahävikki ylipäänsä on suuri ongelma ja siitä syntyy valtava määrä päästöjä ja kuluja. Onko siis jotain keinoa, mitenkä me voisimme vähentää niitä ja saada ostettua ruokaa edullisemmin? Monia pelottaa pakkauksien parasta ennen merkintä, vaikka suurimmassa osassa ruoassa ruoka on vielä täysin syötävää ja tavarassa käyttökelpoista. Nyt puhun kuitenkin vain kuivaruoasta ja säilykkeistä/elintarvikkeista. Esimerkiksi lihaa en suosittele syömään päiväyksen jälkeen. Suurinosa ruokahävikistä syntyy siitä, että ruoka heitetään heti roskiin, kun parasta ennen päivämäärä ylittyy. Oletteko koskaan kuullut yrityksestä Fiksuruoka*?

Fiksuruoka on yritys, mikä ostaa yrityksiltä suurempia eriä tuotteita, mitkä on esimerkiksi tilattu huonosti arvioidun menekin seurauksena jäänyt yli. He voivat jälleenmyydä sen kuluttajille hyvin edulliseen hintaan. Ruoat voivat myös olla jäännös tai poistoeriä, missä esimerkiksi tuote on täysin käyttökelpoinen, mutta pakkaus on esimerkiksi vaihtunut uuteen. Mulle fiksuruoka oli ihan uus tuttavuus, mutta asiakas minusta tuli samantien.

Meillä ihan jokaisella on vastuu meidän maapallosta. Ehkä oman iän myötä erilaiset ympäristöön liittyvät asiat alkavat jatkuvasti kiinnostamaan enemmän. Pitää muistaa, että pienilläkin asioilla on merkitystä.Mulla on nykyään kotona 7 erillaista roskista, minne lajittelen kaikki roskat ja vien  ne niihin kuuluviin jätepisteisiin. Uudessa kodissamme on pienempi jääkaappi ja ihan senkin myötä ruokahävikki on suhteessa paljon pienempi, kuin ennen. Sinne ei tule hamstrattua ruokaa, koska tila on rajallinen. Ihan pienillä asioilla me voimme kaikki vaikuttaa ja samalla opettaa näitä tapoja jälkikasvullemme, mikä on erittäin tärkeää.

Mitä voi saada sadalla eurolla?

Kaikki tässä on kelpo tavaraa ja läheskään kaikissa tuotteissa ei ole vielä päiväykset menneet. Ihan yhtälailla, kun käyt kaupassa, voit tilata ruokaa netinkautta ja noutaa sen kauppareissulla mukaan. Nykyään moni posti vielä kaikenlisäksi sijatisee oman ruokakaupan yhteydessä.  Sama tavara, mikä on kaupassa myynnissä on saatavillasi jopa 20-90% edullisemmin. Meillä esimerkiksi kuluu aika paljon erilaisia proteiinipatukoita, proteiinijuomia ja välipalapatukoita. Ne on suht hyvä välipala, mutta kuitenkin  aika hintavia. Tilasin niitä todella edullisesti kotiin kamalan läjän. Hyvä ja nopea välipala aktiivisessa perheessä.

Lapset oli niin innoisaan tutkiessaan paketin sisältö ja päätettin pitää poikkeukselliseseti karkkipäivä keskellä viikkoa. Mun mielestä on aivan mahtavaa, että tämänlaisia yrityksiä tulee lisää, sillä ne palvelevat meitä kaikkia. Sun kannattaakin tilata uutiskirje* millä saat ilmaiset toimitukset tilaukseen ja voit  tutustua tarjontaan tarkemmin.Kaikkien uutiskirjeidentilaajien kesken arvotaan 50e lahjakortti! Arvonta alkaa 16.9.2018 ja on voimassa kaksi viikkoa.  Kaupasta löytyy vaikka sun mitä, mahdollista palkintoa ajatellen. Osallistu arvontaan TÄSTÄ*

Järjestä synttärit edullisemmin

Paljon on kirjoitettu lehdissä siitä, kuinka esimerkiksi lasten syntymäpäivien järjestäminen on kallista. Nyt löytyi siihenkin ratkaisu. Mää tilasin meille kotiin erilaisia terveellisiä välipaloja ja pikkusen saatoi sormi lipsahtaa myös niiden herkkujen kohtaan. Seuraavan kerran, kun itse järjestän juhlia, niin tiedän mistä hankin juhliin tarjottavia. Pakettiin mahtui myös paljon taloustarvikkeita, kuten pyykinpesuainetta, kelmua,  folioo, saippuaa, deodoranttia ja hammastahnaa. Nyt meillä on kaappi tyännä erilaista kuivaruokaa niin, että kaupasta tarvitsee hakea vain ne tuoreet ainekset.

Yhteenvetona koko hommassa on se että säästät rahaa, luontoa, ruokahävikkiä ja kannat kortesi kekoon. Nyt kannattaa ehdottomasti käydä tutustumassa Fiksuruoka.fi sivustoon ja hankkia ostokset sielä huomattavsti edullisemmin. Tässä on jokaiselle perheelle pieni vinkki vaikka etelänreissua varten säästämiseen.

-Umppu

5 kommenttia

 1. seffe kirjoitti:

  Ja paljon enemmän säästät, kun jätät nuo roskat kokonaan ostamatta. En näe mm. vaahtobanaaneissa ja Twixeissä mitään fiksua.
  Voisitko muuten avata hinnoittelua: esim. Omo tulta vs Prisma?

  • primebody kirjoitti:

   Ne ehkä näkyy silmiisi ensimmäisenä, mutta ne oli meidän paketin herkut. Paljon tilasin myös erittäin terveellisiä välipaloja ja taloustarvilkeita, mitä muutenkin me ostetaan.

 2. Grüne kirjoitti:

  Ihminen, joka lentää hupimatkoille monesti vuodessa, ei just taida olla oikea tyyppi heristämään sormea vastuullisuudesta maapallomme hyväksi.

  • primebody kirjoitti:

   Mulla on itseasiassa tämän vuoden reissut lähestulkoon ollut melkein kaikki työmatkoja. Vaikka matkustankin paljon, niin koitan arjessa tehdä päivittäin ja teenkin parempia valintoja. Pieni se oma panos on, mutta jos kaikki tekisivät edes sen minkä minä niin moni asia olisi paremmin. Ei täällä maanpäällinen ole kukaan virheetön.

 3. Laura kirjoitti:

  Fiksuruoka on tuttu! Suosittelen tsekkaamaan myös matsmartin valikoiman joka tuntuu ainakin omasta mielestäni laajemmalta kuin fiksuruoka 🙂 Jokatapauksessa konsepti on loistava ja sitä pitäisi ehdottomasti hyödyntää enemmänkin! Tulisipa sama konsepti vaatteille! Tekstiilijätteen määrätkin ovat nimittäin jotain aivan hirvittäviä….

  Juuri pienillä teoilla on merkitystä terveisin juuri zero waste -ajatteluun opetteleva 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.