Hae
Prime Life by Umppu

Syksyyn energiaa koulutuksilla.

Oli ihana tulla kotiin reissusta. On se vaan huvittavaa, kuinka se arki tulee samantien kuvioihin mukaan. Pyykkikone on huutanut illasta asti ja nyt kello on 7.00 aamulla ja viimeinen 4:s koneellinen on kohta valmis. Vielä pitäis kaikki viikata kaappiin, niin homma olis valmis. Lapset nukkui aika levottomasti viimeyönä ja aamulla herätessäni meidän sängyssä oli kahden sijasta neljä. Nyt vaan uudelleen kassien pakkaaminen ja kohti koulutusmatkaa. Kuvittelin, että Pariisissa on myös jo syksy niinkuin täällä, mutta säätiedon mukaan ilma on lähes 30 astetta. Mitä siis puen päälle ja otan mukaan, kun ei sinne ihan missään rantakamoissa voi mennä? Enköhän mää jotain keksi.

Oli ihana tulla kotiin, kun kotiamme olis sillä välillä remontoitu. Ulkoistimme rempan tällä kertaa, koska aika ei vaan yksinkertaisesti riitä. Valitsimme Maalausliike Vainiomäki oy:n tekemään remonttia ja täytyy sanoa, että jälki on kyllä priimaa.  Kaikki toiveet huomiotu ja pidän, myös siitä, että mulle saa heittää ideoita, koska aina ne omat ei välttämättä ole parhaita. Mulla onkin tulossa muuten mun ensimäinen postaussarja 7h+k, missä kerron aina huone kerralla meidän pintaremontista ja laittelen sisustusinspiraatio kuvia huoneista. Kerron mitenkä pikkurahalla saa freesattua huoneiden ilmettä. Rakastan sisustamista, mutta se on valitettavasti harrastuksena aika kallis.

Juusolla on tänään koulua, mikä tekee päivästä taas aikataulujen perässä juoksemista. On vähän reenejä sun muuta ja mun pitää mennä vielä töihin hakemaan kaikki hiuskamat ja sitten lähdenkin jo ajelemaan kohti Helsinkiä. Tällä hetkellä Pariisissa on aivan pilvissä hotellien hinnat. Olen samassa hotellissa, kun viime kerralla, mutta koulutuspaikka on vaihtunut. Ehkä mää selviän perille. Muistatteko, kun viimeksi lähdin 45 minuuttia etukäteen enkä löytänyt perille sitten millään. Mää en osaa suunnistaa kartalla en sitten millään.  Onneksi lähdin hyvissä ajoin :). Nyt mulla on kaks tiukkaa päivää koulutusta, jotenka mitään sen kummempia vapaa-aikoja ei tähän reissuun sisälly. Todennäköisesti meen heti työpäivän jälkeen nukkuun ja vedän kunnon yöunet. Moni saattaa ajatella, että onpas hieno päästä matkustamaan työn puitteissa. Onhan se hienoa joo, mutta töitä sielä tehdään ihan samalla tavalla ja usein näillä reissuilla ehtii näkemään hotellin ja sen itse koulutuspaikan. Onhan varmasti niitäkin, jotka sitten bilettää yömyöhään ja käy katsastamassa paikallista tarjontaa, mutta mää oon jo niin vanha etten jaksa. Meen tekeen sinne sitä mitä on suunniteltu, eli kouluttautumaan.

Nyt syksyllä alkaa pyörimään alallamme paljon erilaisia koulutuksia. Mulla on tulossa ihan ensimäinen Balmainin koulutus myös syksyllä täällä Tampereella, jonka lisäksi  järjestetään webbinaari kampaajille. Simme voi ilmoitautua SIM:in kautta, jos olet kiinnostunut. Jaan Pariisin oppini eteenpäin.  Meillä lähtee pyörimään myös mun ja työkaverini Hannan ensimmäiset kampaus ja somekoulutukset ammattilaisille Prime Educationin alla. Nyt syksyllä siis nään minkälaista on kouluttaa hieman enemmän ja minkälaisia fiiliksiä se mussa herättää.

Tää on jotain ihan muuta liiketyön rinnalla ja sitähän mää oon halunnut tehdä. Koitan myös syksyn mukaan käydä itse mahdollisimman paljon erilaisissa koulutuksissa ja saada itsekin täydennettyä omaa oppiani. Mää käyn aina keväisin ja syksyisin useammassa koulutuksessa joka vuosi. Eri tukkureilla on tarjolla eri tyyppisiä koulutuksia ja mua kiinnostaa aina erilaiset tuoteuutuudet muutenkin, mitä alallamme tapahtuu. Pidän myös itseni kouluttamista erittäin tärkeänä. Vaikka nykyään meidän alaa pystyy seuraamaan helposti esim somesta, niin sellaiset livekoulutukset tuo aina oman hohtonsa, eikä se instagram esimerkiksi korvaa sitä oppia. Sielä myös näkee paljon kollegoita ja on mukavaa vaihtaa muutama sana.

Mää koen että mun alalla vertaistuki on ainakin mulle erittäin tärkeää. En tiedä paljon muita aloja, missä suht pienien liikkeiden sisällä toimii esimerkiksi omia yrittäjiä ja työntekijöitä.  Joskus sitä nimenomaan kaipaa sellaista tukea, missä joku ymmärtää asian just niinkuin se on.

Mää koitan ainakin tulevaisuudessa omilla koulutuksilla inspiroida kampaajia käymään enemmän koulutuksissa. Jos sieltä tarttuu edes yks juttu mukaan, niin silloin se ei ole missään nimessä turha. Koulutuksien tarkoitus on kehittää ammattitaitoa, saada inspiraatioo, vinkkejä asiakaspalveluun ja lisätä omaa intoa ja kokeilunhalua hyödyntämällä sitä asiakaspalvelussa. Koen sen ainakin meidän alalla välttämättömäksi. Toivottavasti työntäyteinen syksy tuo myös mulle uusia juttuja hiusten parissa. Kirjoitinkin jo aiemmin siitä, että alan  ”kouluttmaan” myös kuluttajia ja autan ratkaisemaan heidän pulmiaan kaikissa hiusongelmissa. Mulla on aina ollut paljon sanottavaa ja annettavaa ja ehkä saan omalla neuvojen jakamisella autettaisi toivottavasti monia meistä. Lue lisää blogipostauksessa blogini muuttaa.

btw tää mun super ihana takki* löytyy House of Brandonilta*. Sinne on tullut todella paljon ihania takkeja* syksyä ja talvea silmällä pitäen. Takki on lämmin ja muhkea ja sitä voi pitää joko auki tai kiinni. Lookki on muokattavissa erilaisilla asusteilla, kuten vyöt ja huivit. Käy katsomassa uusimpia takkeja TÄÄLTÄ.

Kuvat Noora Näppilä

-Umppu

 

2 kommenttia

  1. Hansu kirjoitti:

    Wau! Odotan innolla kuvia teidän pintaremontista ja saako tietää hintoja mitä maksou jos itsekin sais aikaseks ottaa ammattilaisen tekemään remppaa kun tuntuu ettei itse kerkiä. Tuosta saa varmaan kotitalousvähennyksen verotuksessa? Mukavaa pariisin reissua!

    • primebody kirjoitti:

      Joo kerron myös hintoja 🙂 sitä aina kuvittelee että ulkopuolinen työ on kallista, mutta ammattilainen hoitaa homman pikkusen nopeemmin kun tavis 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.