Hae
Prime Life by Umppu

Besserwisseri se kaiken tietää

En tiedä mistä oikein tuli mieleen, mutta tiedättekö sellasen ihmisen, joka tietää aivan jokaiseen asiaan vastauksen ja kaikesta kaiken. Hänelle on sattunut ihan jokainen asia ja tapahtuma maan päällä ja  hänen kokemuksille ei  mikään vedä vertoja. Sinun kokemuksesi eivät ole mitään verrattuna hänelle sattuneisiin tapahtumiin, sillä hänelle ne ovat aina sattuneet ainakin 10 kertaa pahempina, hauskempia tai minä tahansa. Näitä ihmisiä usein kutsutaan nimellä besserwisser tai varmaan joku kaikkitietävä on vastaava nimitys. He ovat ehkä ärsyttävin ihmisryhmä mitä tiedän. He osaavat aina tehdä kaiken kaikista parhaiten. He osaavat järjestää parhaiten kaikki juhlat, aikataulut, tapahtumat, ja oikeastaan ihan jokaisen asian tässä maanpäällä. He ovat omasta mielestään täysin korvaamattomia joka asiassa. Työpaikkaan ei olisi mitään ilman heitä.

He ovat myös niitä ihmisiä jotka hyvin kovin sanoin arvostelevat kaikkia ympärillä olevia ja heidän tapoja toimia asioissa. Vain se mitä he tekevät on kuitenkin  aina se oikea tapa ja paras vaihtoehto. Heivät koskaan nää omassa toiminnassaan, eivät sitten minkäänlaista virhettä tai mitään puutetta. Tällaisia ihmisiä on yllättävän paljon. Se mistä välillä nautin on se, että he joutuvat joskus kärsimään tästä tietynlaisesta besserwisseröinnistä. He ovat hyvin äkkipikaisia teoissaan, eivätkä odota ja se useesti koituu omaksi kohtaloksi. Vaikka narut pitää olla omissa käsissä koko ajan, niin tehdään kaikkia  asiat vähän niinkuin sinne päin, eikä mitään hoideta täydellisesti loppuun asti.

Haalitaan koko ajan jos jonkinlaista tekemistä itselleen ja kaikki tekeminen jätetään puolitiehen. Ulkopuolisille ihmisille pitää tietysti näyttää että kaikki on aivan täydellistä, vaikka todellisuudessa kaikki olisi päin persettä. Rakastan työtäni rakastan lapsiani ja rakastan kotiani eikö? Useasti juurikin nämä ihmiset ovat niitä jotka saavat aivan helvetillisiä raivokohtauksia, mitkä eivät katso ei aikaa eikä paikkaa. He eivät osaa hillitä tunteitaan ja itseasiassa heidän käytöstä joutuu aika usea useasti häpeämään ympärillä olevat. Heissähän ei tietysti tässäkään tilanteessa ole koskaan mitään vikaa, vaan vika on aina kaikissa muissa. Jos he kokevat saaneensa huonoa palvelua, niin siitä kuulee varmasti kaikki.  Heivät koskaan luota kehenkään muuhun, vaan kaikki pitää tehdä itse ja mennä välillä vähän sörkkimään muidenkin asioihin.

Jos joku sattuu vahingossakin arvostelemaan heidän toimintatapojaan, tai vaikka tapaa kasvattaa lapsia niin auta armias mikä hyökkäys siitä tulee vastaan. Jokainen saa varmasti kuulla kunniansa. Onko muilla lähipiirissä tälläisiä besserwissereitä, mitkä joskus käyvät hieman hermoille. Joskus on tilanne sitten mikä tahansa, niin on taito osata olla ihan hiljaa. Joskus se  paska on vain nieltävä valitettavasti. Aina ei tarvitse järjestää aivan helvetillistä kohtausta joka asiasta. Ai niin unohdin mainita sen aivan älyttömiin mittapuihin paisuvan draaman!

Kuvat Noora Näppilä

Tämä ihana mekko löytyy House of Brandonilta ja voit tilata sen itsellesi TÄÄLTÄ*

-Umppu

5 kommenttia

 1. Nina kirjoitti:

  Pakko kysyä..Onko blogisi mitään muuta, kuin sinua ärsyttävistä asioista purnaamista? Sillon tällön vierailen blogissasi, ja anti on aina samaa. Millon kirjoitat ärsyyntyneeseen sävyyn neuvoja kyselevistä seuraajista, millon ärsytyksesi aiheena on verotuksesta valittajat etc.. Lähes jokaisesta kirjoituksestasi huokuu joka tapauksessa ärsyyntynyt ja provosoitunut sävy. Juu tiedän, ei tarvitsisi vierailla jos ei sisältö miellytä. En tiedä miksi vierailen. Ja joka kerta poistun blogistasi hiukan pettyneenä ja itsekin ärsyyntyneenä. Vaikutat tyytymättömältä ja stressaantuneelta.
  Avaisit mieltäsi välillä positiivisuuden kautta, blogisi toisi ihan erilaisia viboja. Ainekset on mielestäni tosi hyvät ja sulla varmasti riittäisi kerrottavaa myös positiiviseen sävyyn, koska olet mielenkiintoinen ihminen ja elät mielenkiintoista elämää. 🙂

  • primebody kirjoitti:

   Oletko lukenut oikeasti postauksiani? Vaikka nyt kuluneelta viikolta? Ilmestyi et, jotenka suosittelen hieman pläräämään 🙂

  • ? kirjoitti:

   Ja sinä olet masokisti mielensäpahoittaja. Et tiedä, miksi käyt täällä? Minäpä kerron: Vierailet sinua ärsyttävissä blogeissa, että pääset oksentamaan pahan olosi kommenttilootiin ja saat se annoksesi hyvän olen tunnetta v##tuilustasi, kuten narkkari huumesatsinsa.

 2. Miimu kirjoitti:

  Valitettavasti löytyy! Valitettavaa on myös se, että joskus tuo ”besserwisseröinti” saattaa mennä jo psyykkisen sairauden puolelle. En tarkoita, että kaikki nämä tyypit olisivat sairaita, mutta omalla kohdalla on näin. Tuon kaikkitietävän, kaikenkokeneen päälle manipulointia ja jatkuvaa valehtelua pienimmissäkin asioissa. Tottakai niin, että hän itse on syytön kaikkeen ja löytää kaikkeen itse aiheuttamaan syyllisen ympäriltään! Tsemppiä näiden kanssa!

 3. Milla kirjoitti:

  Mä niin pidän sun blogista, osaat niin kirjoittaa juuri niitä asioita joita itsekin aina välillä mietin, niinkuin juurikin tämä besserwisseri. Itsellä on juurikin yksi lähi ystävä tällainen, aina vetää kaikki omat juttunsa muiden ihmisten asioiden yli, eli hänellä itsellään on aina kaikki ongelmat paljon pahempia kuin muilla ihmisillä. Olen kyllä tottunut tämän henkilön kanssa olemaan ja elämään. Koska tiedostan aina asiat että jos itsellä joku asia huonosti niin hänellä vielä huonommin 😀 Sellaisen ihmisen kanssa on hirveän vaikea keskustella ja valitettavaa kun tällaisia ihmisiä löytyy.

  Minä ainakin lähestulkoon aina lopetan sun tekstit hymyillen (riippuu tietenkin onko kyse vakavasta kirjoituksesta) ja olen mielissäni että joku kertoo ja kirjoittaa avoimesti asioista oli sitten positiivista tai negatiivistä.

  Pidän myös paljon kuinka lapsistasi puhut, kerrot/kirjoitat, itse olen 3,5 vuotiaan pienen pojan äiti ja aina saa sinulta hyviä vinkkejä ja ajatuksia lapsiin liittyen 🙂

  Jatka vaan samaan malliin! Joka päivä käyn katsomassa, joko olisi tullut taas uutta kirjoitusta sinulta, jotta pääsen lukemaan 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.