Hae
Prime Life by Umppu

Kuinka tärkeää on itsensä brändääminen?

Itsensä brändääminen on täällä hetkellä erittäin tärkeää, jos teet niinsanottua julkista työtä. Moni  ihminen voi saada töitä ja erilaisia työtarjouksia, vain sillä että osaa brändätä itsensä oikein ja on ”joku”. Ylipäätänsä sosiaalinenmedia mahdollistaa aivan uskomattomia asioita ihmisille, jotka vaikka eivät koskaan ole opetelleet tai opiskelet itselleen mitään ammattia. Joskus se vaatii vaikka vain  hyvän valokuvaamistaidon, fiiliksen että on jotain sanottavaa tai joskus opin käyttää oikeanlaisia filttereitä :). Moni ei ymmärrä sitä, kuinka sosiaalinenmedia on kuitenkin monelle ihmiselle pelkkää työtä. Ihmiset jotka ovat suosittuja ja niitä seurataan, niitä kutsutaan erilaisiin paikkoihin, tapahtumiin, jotta he voisivat esitellä esimerkiksi jotain tuotetta, palvelua, tai vaikka jotain paikkaa omille seuraajilleen ja he saavat siitä elantonsa. Sosiaalisenmedian vaikuttajat ovat mielestäni tällä hetkellä suuressa etulyöntiasemassa markkinoinnissa. Osa yrityksistä on sen jo huomannut ja oppivat hyödyntämään sitä, mutta osa taas ei ymmärrä, eikä välttämättä tule koskaan ymmärtämään. Jos itse  ajattelen vaikka jonkun tuotteen tai palvelun  mainostamista, niin teen sen nykypäivän aina sosiaalisessamediassa. Tuote saattaa saada siellä kymmeniä ja jopa satojatuhansia näyttökertoja. Toistuva markkinointi tehoaa asiakkaisiin kaikista  parhaiten. Tv näyttelee vielä aika suurta roolia markkinoinnissa, mutta läheskään niin paljon  televisiota ei enään katsella, vaan moni käyttää erilaisia suoratoisto palveluita, missä ei ole mainoksia

Housut ja panta Pirpana design

Lähestulkoon jokaisella meistä on vähintään yksi jokin sosiaalisenmediankanava käytössä ja sitä kautta ihmisille voi tarkentaa mainontaa oikean kohderyhmän kautta. En osaa ehkä itse kutsua itseäni välttämättä sosiaalisenmedian vaikuttajaksi, vaikka sitä olenkin. Tavoitan blogillani kuukaudessa satojatuhansia näyttökertoja. Jos ajatellaan vaikka omaa  ig tiliäni, missä minulla on hieman yli 18.000 seuraajaa. Tavoitan jokaisella kuvalla monia tuhansia näyttökertoja ja joillain kuvilla kymmeniä tuhansia näyttöketoja.  Tavoitan jokaisella tarinallani noin  8-10 000 katselukertaa ja kun olen seurannut instagramini tilastoja, niin tavoitan viikossa omalla tililläni lähes puolitoistamiljoonaa katselukertaa. Se on ihan käsittämätön määrä ja tiedän, että on paljon ihmisiä, kenellä nämä lukemat on kymmen kertaisia.

Mulla esimerkiksi on tiettyjä asioita mitä julkaisen mun omissa sosiaalisen median kanavissa ja tiettyjä asioita, mistä en puhu koskaan. Rajaan osan yksityiselämäni asioista tämän kaiken ulkopuolelle, koska ne eivät kuulu oikeastaan kenellekkään muulle, kun mun läheisille ja perheelle.

Mää en osaa sanoa kuinka itse olen itseäni brändännyt, koska tietyllä tapaa harjoittelen sitä vielä. Ehkä se on se aitous olla oma itsensä ilman mitään siloittelua,  mutta monista muista sosiaalisenmedian kasvoista sen pystyy sanomaan. Mää tykkään paljon erilaisista asioista ja tuon myös sitä esille omissa kanavissani. Osa esimerkiksi blogaajista kirjoittaa vain muodista ja heillä ei juurikaan ole tekstiä, vaan pelkkiä kuvia asuista. He toimivat silloin muodin tuojina ja edelläkäviöinä ihmisille. He tekevät paljon yhteistöitä erilaisten muoti ja kauneus brändien kanssa ja auttavat heitä saamaan lisää näkyvyyttä, missä todella moni onnistuu ja saa lisää myyntiä ja näkyvyyttä firmoille.

Jos brändäät itsesi liian suppeasti, niin se rajoittaa hyvinkin paljon sun tulevia työkuvioita. Myöskin jos teet yhteistyötä jonkun firman brändikasvona rajoittaa myös se erilaisia kuvioita. Ne kannattaa miettiä todella tarkkaan siinä vaiheessa, kun sovit kamppanjoita. Maailma on mennyt jopa vähän hassuksi, mutta uskokaa tai älkää niin meillä vaikuttajilla on todella iso rooli markkinoinnissa. Hyvä esimerkki on vaikka Kim Kardahian.. Ihan mitä tahansa hän pukee päällensä niin se kopiodaan. Hänen kymmenet, jollei sadatmiljoonat seuraajat imevät hänestä vaikutteita joka päivä.

Vaatteet Pirpana design

Tällästä funtsin tänään altaalla lötkötellessä. Täällä on ihanaa ja onneksi loma on vasta alussa. Parasta on antaa aikaa perheelle j olla läsnä 24/7.

-Umppu

3 kommenttia

 1. Mari kirjoitti:

  Ihanat sun shortsit ja lenkkarit,mistä??
  Ihanaa lomaa sinne=)

  • primebody kirjoitti:

   Lenkkarit on tilattu netistä en muista oliko Zalandolta ja shortsit on varmaan pari vuotta sitten HM

 2. Riina kirjoitti:

  Hyvä teksti! Sosiaalinen media ei ole yhdyssana 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.