Hae
Prime Life by Umppu
Kaupallinen yhteistyö

Mikä ihmeen pyykkietikka

Kaupallinen yhteistyö: Raskauskeiju

Aina välillä tulee kaikenlaisia trendejä näkyville. Musta tuntuu että tän hetken kuumin juttu pyykinpesussa on pyykkietikka. Vaikka monelle pyykinpesu on tietynlainen taakka, niin itse nautin siitä. Moni ehkä uskoisi, että mulla on varmaan seitsemän erilaista pyykinpesuainetta, jokaiselle vaatelajille ja värille omansa. Käytän pyykin pesussa usein värin keräysliinoja,  mitkä auttavat siihen ettei esimerkiksi värillisten pyykkien  värit sekoitu toisiinsa ja värit vaatteissa pysyy kirkkaana. Mä kuulun siihen kategoriaan, kuka käyttää aina pyykinpesussa  huuhteluainetta. Käytän sitä sen takia että pyykit olisivat pehmeitä ja vaatteet olisi mukava pukea päälle pesun jälkeen. Olen nähnyt paljon sosiaalisessa mediassa kuvia ja lukenut tekstejä tästä pyykkietiikasta. En tiedä ovatko muut ihmiset samaa mieltä, mutta pyykinpesuaineiden pullot ovat jotain niin rumaa, että ne on pakko pitää kaapissa piilossa. Ne vievät myös hirveän määrän tilaa ja se muovin määrä mikä niistä tulee  on aina jotain aivan käsittämätöntä.

Mun mielestä pyykki ei ole puhdas, jollei se tuoksu jollekin. Mun oli siis ehdottomasti päästää testaan tätä pyykkietikka, enkä vaihtaisi sitä enään tavalliseen huuhteluaineeseen. Jotkut käyttää pyykkietiikan sijasta ihan pelkkää etikkaa, mutta itse haluan käyttää pyykkietikkaa, niin kuin mainitsinkin sen tuoksun takia.

hyödyt:

Mitä hyötyä pyykkietiksasta on pyykinpesussa? Se poistaa pyykistä pesuaine jämät. Pyykistä tulee erittäin pehmeät ja raikkaat. Meillä on kotona kuivaavapesukone, mikä on aivan ehdoton tässä taloudessa. Pyykit tuoksuvat niin raikkaalle, että niitä tekisi vain mieli nuuhkia.  Kuivaava pesukone ei myöskään kulta vaatteita samalla tavalla kuin esimerkiksi kuivausrumpu. Pyykkietikka estää pesuaineisaostumat pyykkikoneessa ja pitää koneenkin puhtaana ja raikkaana.  Monilla saattaa olla ongelmana haiseva pesukone ja tästä löytyy siihenkin ratkaisu. Pyykkietikka poistaa hajuja. Testasin tätä esimerkiksi omiin lenkkareihin, mitkä haisivat aivan järkyttävällä, mutta pesun jälkeen olivat kuin uudet, eikä niissä ollut mitään muuta kun ihana raikas tuoksu.

Pyykkietikka poistaa vaatteista hajuja. Varmaan moni  tietää ne haisevat treenivaatteet, mitä olisi ihana edelleenkin käyttää mutta haju on aivan järkyttävä. Pyykkietikka poistaa hajuja muunmuassa savu, home, rasva ja kaiken lisäksi se hiki. Se kirkastaa värejä, poistaa tahroja, vähentää sähköisyyttä ja mikä parasta se ei sisällä allergisoivia ainesosia. Se on kaiken lisäksi antiseptinen Ja poistaa kellastumia vaatteista. Se ei huononna esimerkiksi pyyhkeiden imukykyä ja on ekologista käyttää.


Ja mikä on aivan parasta, niin nämä pullot ovat jotain niin kaunista, että sopivat olemaan esillä. On olemassa myös suoristussuihke vaatteille ja tekstiileille Linen water. Sitä on hyvä käyttää esimerkiksi vaatteissa tai vaikka lakanoissa. Se on helppo käyttää:  Suihkutat vain vaatteet kauttaaltaan molemmin puolin noin viisi-kuusi suihkausta. Räpsäytä vaatteita muutaman kerran kunnolla ilmaan ja jätä suoristamaan. Tällä pystyt hieman välttämään taas sitä kodin kuormaa, kuten esimerkiksi silittämistä.

Pyykkietikka ei tarvitse laittaa kovinkaan suurta määrää pyykin sekaan. Ihan muutama ruikkaus riittää. Mä käytän muutenkin kotona aika paljon etikkapohjaisia puhdistusaineita. Aluksi se tuoksu tuntui hieman oudolta, mutta siihenkin tottuu ja tulee kyllä todella puhdasta. Näitä pyykkietikoita voit tilata itsellesi esimerkiksi Raskaus Keijun sivuilta. Suosittelen myös ottamaan testiin suoristus suihkeen. Pyykkietikka on saatavilla erilaisissa tuoksuissa.  Vaikka niissä se tuoksu onkin, niin pyykit eivät kuitenkaan mitenkään löyhkää, niinkuin jotkut pesuaineet vaatteissa. Suosittelen ihan oikeasti testaamaan. Nämä pullot ovat vielä kaiken lisäksi niin kauniita, että niitä voi jälleen käyttää kotona esimerkiksi jossain siiustusjutussa

-Umppu

Kaupallinen yhteistyö: Raskauskeiju

4 kommenttia

 1. Tia kirjoitti:

  Mitä tuoksua suosittelet ? Toi kirsikankukka houkuttelee mutta on nyt loppu. Ja fresnesskin ?

 2. Ope kirjoitti:

  Opettele kirjoittamaan. Tekstisi vilisee kielioppivirheitä niin, että ihan kauhistuttaa. Hankala edes pysyä perässä ajatuksenjuoksustasi.

  • primebody kirjoitti:

   Mulla on lukihäiriö. Voit etsiä siihen liittyviä postauksia. Kun esiinnyt nimellä ope, niin sanotko näin myös oppilaillesi, ketkä kärsii samasta asiasta?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.