Hae
Prime Life by Umppu

Nyt se vihdoin tapahtuu!

*Kuvat Apollomatkojen sivuilta

Tiedättekö sen tunteen, kun on pari vartin homma ennen lomaa. Päässä pyörii niin monta asiaa, koskien tulevaa syksyä ja uudenlaisia työkuvioita. Samalla kotiamme remontoidaan, jotta saamme siitä omannäköisen. En ole ehtinyt siivoomaan koko viikkona. Kaikki tavarat on levällään. Pyykkikori pursuaa pyykkejä. Mutta onneks mulla alkoi eilen loma.  Tietenkin kun yrittäjällä alkaa loma, niin kurkku on kipeä ja flunssainen olo. Oonkin aina naureskellut lentokentällä, kun muut tekee ostoksia taxfreestä, niin minä arssin apteekkin ostamaan lääkkeitä. Kun mun keho tietää, että nyt saa vähän hööllätä, niin varmaan kaikki stressi laukee.

 

Me lähdetään perheen kanssa viikoksi Kreikkaan Plataniakseen. Teen matkan yhteistyössä Apollomatkojen kanssa. Jos haluatte nähdä mitä reissussa tapahtuu, niin laittakaa mun ig seurantaan (@umppu). Sinne stoorin puolelle päivttelen lomakuulumisia ja tietenkin myös tänne blogiin.  Eilen fiilistelin hieman kuvia hotellista, mikä on Santa Helena Beach ja se näytti todella upealta. Emme olekaan koskaan olleet hotellissa, mikä on niin lähellä merenrantaa, että siihen pääsee jalkaisin. Kun matkustaa viiden hengen porukalla, niin itse pidän erittäin tärkeänä sitä, että hotellihuoneessa on tilaa. Aika usein perhe koitetaan laittaa kahden hengen huoneeseen, jonka sohvasta tehdään yksi lisävuode ja lattialle tuodaan kaksi lastensänkyä. Silloin tila on todella ahtaalla ja meillä on vielä aina mukana tuplarattaat ja monta matkalaukkua. Mä tykkään lomalla siitä, että mun ei tarvitse laittaa ruokaa. Mun ei tarvitse siivota, eikä pestä pyykkiä. Koitan saada aina työt tehtyä niin hyvin etukäteen, ettei lomalla niitä tarvisi juurikaan hoitaa. Haluan nauttia ja kun työkseni palvelen ihmisiä, niin lomalla on ihanaa, kun joku palvelee minua. Kuulostipa lause palvelee minua, jotenkin turhan kuninkaalliselta, mutta ymmärsitte varmaan pointin.

Toki aina lomallakin  saattaa olla jotain pieniä juttuja, mutta niistä ei ole juurikaan vaivaa kuitenkaan niin paljoa edes lomalla. Kun matkustamme perheen kanssa, niin kaikki mikä helpottaa on plussaa. Apollomatkoilla on tarjolla lähtöjä suoraan Tampereelta. Siinä on jo todella iso ero myös ajallisesti. Tampereen kenttä on kuitenkin niin pieni, että auton saa aina lähestulkoon oven eteen, eikä pysäköintikään maksaa edes puolta Helsingin hinnoista. Meillä on ilta lento ja toiveekkaana odota, jos lapset malttaisi nukkua koneessa.

 

Mä odotan lomalta paljon. Mä odotan sitä perheen yhteistä aikaa ilman aikatauluja. Lapset on nyt nukkuneet melkein jo kuukauden putkeen heräämättä öisin, jotenka odotan että minäkin saan vihdoin nukuttua ne yöni ja levättyä oikein kunnolla. Aion maata auringossa ja uiskennella lasten kanssa, sekä nauttia hyvästä ruoasta. Otimme hotellilta puolihoidon mihinkä kuuluu aamiainen sekä dinneri. Lasten kanssa on aina huomattavasti helpompaa, jos hotellilta on saatavilla ruoka valmiina, kun se että sitä ruokapaikka lähdetään aina etsimään. Usein myös se tulee paljon edullisemmaksi, kun ottaa esimerkiksi allinclusive palvelun tai puolihoidon, kun se että lähdet joka kerta muualle syömään. Meillä on aina myös tärkeää se, että hotellissa on hyviä leikkipaikkoja lapsille. Useasti sellaiset hotellit keräävät myös paljon lapsiperheitä, mikä tarkoittaa sitä että lapsille on järjestetty usein erillistä ohjelmaa. Kun matkustamme yhdessä, niin menemme lapsien ehtojen mukaan. Olen käynyt Kreikassa varmaan yli 10 kertaa. Aina siinä on joku mikä vetää puoleensa. Kreikassa on vielä hieman edullisempi hintataso, kuin Suomessa.  Ruoka on siellä  myöskin todella hyvää.  En malta odottaa sitä ensipuraisua shaganagista. Katsoin juuri sääennustetta ja sinne on luvattu lauantaiksi 32 °C. Tuskin siis tarvitsemme tännekään niitä pitkähihaisia tai takkeja. Ihanaa, kun kesä vielä jatkuu, sillä mun kesä meni oikeastaan muuttoa tehdessä ja muuttolaatikoiden keskellä muutenkin.

 

Tietynlaiset rutiinit säilytämme kuitenkin aina lomallakin. Teemme yhdessä koulutehtäviä ja koitamme mahdollisuuksien mukaan saada lapset aina päiväunille. Hotellilla on paljon eri kokoisia altaita ja lähes jokaiselta parvekkeelta on aivan uskomattomat merinäköalat. Olen käynyt Plataaniaksessa joskus ihan vain ohikulkumatkalla, mutta koskaan en ole sielä yöpynyt. Moni useasti sanoo, että ei halua mennä minnekään niin sanotun turistirysään. Itse olen ehkä tästä hieman eri mieltä. Varsinkin lasten kanssa kun matkustaa niin silloin on huomattavasti helpompaa olla paikassa, missä on paljon turisteja. Silloin sinne on järjestetty erilaista ohjelmaa. Siellä on kaikenlaisia minigolfratoja ja pieniä huvipuistoja, mitkä ovat lasten mielestä hauskoja. Vaikkei niitä omia suosikkejani olekaan. Itse pidän myös siitä, että ruokalistat ovat esimerkiksi englannin kielellä, niin tietää edes vähän mitä syö. En ole muutenkaan luonteeltani, mikä viidakossa hengailija vaan tykkään siitä, että lomalla kaikki sujuu helposti. Toiset viihtyy rinkka selässä seikkaillen ja minä en.

Me ollaan mietitty että vuokrattaisiin auto yhdeksi tai kahdeksi päiväksi. Päästäisiin hieman pyörimään siellä saarella enemmän. Varmasti käydään esimerkiksi Hanian keskustassa joku päivä. Se on mulle jo niin tuttu että osaan kulkea siellä lähestulkoon silmät kiinni. Loma tulee jälleen kerraan niin tarpeeseen meidän perheelle. Hektinen arki ruuhkavuosien keskellä tarvitsee myös välillä pientä breikkiä.

-Umppu

4 kommenttia

 1. Anna kirjoitti:

  Ihanaa lomaa teille! Meidän piti tänään kanssa lähteä, oltaisiin oltu samassa koneessa. Työpaikan vaihdon vuoksi kuitenkin lomat paloi ja jouduttiin perumaan matka. Platanias on ihana paikka, kaksi kertaa siellä ollaan täydellinen loma vietetty.

 2. Skm kirjoitti:

  Plataniaksesta lämpimät muistot itselläkin, joskin jo melko monta vuotta siitä reissusta. Mekin vuokrasimme auton pariksi päiväksi, suosittelen sitomaan hiukset huivilla kiinni jos saatte avoauton 😀 ja jollette ole jo Elafonississa käyneet niin kannattaa tehdä sinne ehdottomasti päiväretki, sitä paikkaa ei unohda koskaan!

  • Anna kirjoitti:

   Meinasin kommentoida samaa tuosta Elafonissista. Aivan uskomaton paikka! Toisaalta, siellä ei ole juuri mitään kun on luonnonsuojelukohde eikä sinne saa rakentaa. Että viihtyyköhän siellä lapset? ?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.