Hae
Prime Life by Umppu

Minkälaisia on some hiukset?

 

Vaikka liiketyö on kivaa työtä, niin nyt kaipaan jotain muuta sen rinnalle. Olen jo kaivannut sitä jo jonkin aikaa ja siitä kirjoittanutkin. Olen aloittanut kampaamo-alalla jo 90-luvulla. Se voi olla sitä aikaa kun osa teistä lukijoista on vasta syntynyt. Olen ajatellut aina niin, että työn pitää olla mielekästä hommaa ja siinä pitää säilyä jatkuva mielenkiinto.  Varmasti meillä kaikilla on niitä päiviä, että olisi mukavempaa jäädä kotiin nukkumaan, kun mennään töihin. Jos niitä päiviä alkaa olemaan liikaa, niin ainakin itselläni alkaa hieman hälytyskellot soittamaan ja herää kysymys:  Voisinko tehdä ehkä jotain muuta työtä oman työni sisällä. Liiketyö on tietyllä tapaa aika samanlaista päivästä toiseen. Mä oon aina tykännyt haastaa  itseäni oikeastaan joka asiassa. Mä olen nyt hullaantunut täysin erilaisiin voiko sanoa ”somehiuksiin”. Niiden tekeminen vie huomattavasti enemmän aikaa, kun vaikka vaaleatraidat liiketyössä asiakkaalle. Mä tiedän, että  osaan tehdä raidat asiakkaalle, vaikka silmät kiinni. Mutta jos asiakas haluaa esimerkiksi jonkun ”niin kutsutun” sateenkaari värjäyksen, niin se ei ole asia mikä minulta tulisi täysin automaationa.

Kun Suomen lanseerattiin täysin uudenlainen väri: hybridiväri Trillion Tones  inspiroi se minua kampaajana aivan älyttömästi. Pääsimme kollegani Hannan kanssa silloin seuraamaan, kuinka ”some kampaajat” tekevät aivan uskomattomia luomuksia, tällä uudella hybridivärillä. Mä jotenkin itse koukutuin täysin siihen, että he tekivät sellaisia värjäyksiä, mitä esimerkiksi minä en ollut koskaan nähnyt kenenkään muun tekevän. Jotenkin mua myös kiehtoi asia että joudun valmistamaan jokaisen väärin itse. Jos haluan asiakkaalle pinkit hiukset, niin joudun miettimään aina lähtötilanteen: mitä siellä hiuksissa on ja mitenkä saan siitä pinkit. Nämä jokainen väri sekoitetan pelkistä pigmenteistä. Myös pitää huomioida mitä hiuksissa tapahtuu, eli nouseeko sieltä lämpöä.

Näillä väreillä joudun koko ajan käyttämään aivoja ja etenkin värioppia. Jos ei osaa kunnolla värioppia, niin voi olla lähes varma, että väristä ei tule sellainen kun sen on mielessä on suunnitellut. Tämä värisarja ainakin haastaa minut ammatillisesti sen verran, että mielenkiintoni värjäyksessä vain kasvaa. Kun seurasi  näiden maailman hiustähtien työskentelyä, niin päätin että se olen joskus minä, kuka siinä tilanteessa seisoo, missä he olivat sillä hetkellä. Mä olen ennen aina inhonnut erilaisia sateenkaari hiuksia ja ymmärsin  minkä takia. Ihan siitä syystä, että en ole osannut tehdä niitä.

Halusin kokeilla yhtä värjäys tekniikkaa minkä näin näiden influenssareiden tekemänä. Jos katsotte tätä kuvaa ennen ja jälkeen ja huomaatte että mallilla niin  ei ole hiuksia päässä, kun vain päälliosassa. Voitteko kuvitella että värjäsin tätä yli 3 tuntia. Yhtä pientä ootsa kaistaletta. Väristä tuli kuitenkin sellainen minkä halusin. Varmasti on vielä paljon parantamisen varaa, mutta näin ensikertalaiseksi olen erittäin tyytyväinen.

Hybridiväri on täysin erilainen väri ja värisarja, kuin mitä tällä hetkellä meillä on markkinoilla. Itse koen että se vaatii harjoittelua ja kärsivällisyyttä. Nämä on kuitenkin sellaisia töitä, mitä pääsee harvoin tekemään. Silti jotenkin vaan niin koukuttavia. Mä haluaisin tehdä tällaisia värjäyksiä paljon enemmän. Välillä näihin töihin on haastavaa saada malleja. Kaikista paras malli tälläisen työhän on sellainen kenellä on jo valmiiksi vaalennetut hiukset ja kuka antaa täysin vapaat kädet sinulle toteuttaa juuri haluamasi värjäys. Jos siis sinulla on vaalea ja tarkoitan tällä vaalennetut hiukset ja haluat niihinn jotain uutta,  niin älä epäröi ottaa minuun yhteyttä (umppu@hotmail.com). Teen väärin aina veloituksetta, mutta kuvailen niitä  sosiaalisenmediankanaviin, jolloinka sinulla täytyy olla mahdollisuus antaa minun käyttää kasvojasi. Myös varautua siihen, että siinä saattaa vierähtää useampi tunti.  Meillä on välillä ollut  maalinhaku ja  kyselyitä on tullut todella paljon. Ymmärrän toki sen, että joku tummahiuksinen haluaisi tulla malliksi. En kuitenkaan halua käyttää aikaani siihen, että lähden vaalentamaan asiakkaani hiuksia. Jos pohjalla on esimerkiksi musta kaupanväri, saattaa olla että se tarvitse viisi joskus jopa 10 vaalennusta. Siinä menee silloin koko päivä ja samalla hiukset.  Se ei silloin aja sitä asiaa mitä minä haluan tehdä ja oppia. Myöskään vaalea hius ei tarkoita sitä, että siinä on miljoonaa eri sävyä ja vanhoja tummia läiskiä, vaan puhdas vaalea.  Kaipaan myös tietysti mallilta sitä, että hän ei sanele ehtoja, koska se on yksi todella suuri rajoittava tekijä.

Osa varmasti huomaa, että mallina on mun oma poikani. Kirjoitin aiemmin näistä väreistä blogiini: Saako lapsen hiuksia värjätä? Haluan vielä edelleen painottaa sitä, että minä en värjää kenenkään muun lapsen hiuksia. Värjäyksessä suositus on 16-vuotta, mutta se on suositus. Tämä väri on kuitenkin erilainen ja soveltuu myös lastenhiuksille. Siin ei ole niitä allergeenejä, mitä esimerkiksi kestovärissä on. Myöskään värjäys tilanteessa väri ei kosketa ihoa. Hybridväri osuu tyvelle, mutta siinä ei ole niitä aineita, mitkä allergisoi.  Painotan myös sitä, että minulla on se ammattitaito, mitä esimerkiksi jokaisen lapsen äidillä tai sillä kotona hiuksensa värjäävällä lapsella ei ole. On täysin eri asia värjäänkö minä lapseni hiukset, vai joku muu äiti, kuka ostaa kaupasta hiusvärin. Tämä on aihe, mistä keskustellaan ja oli  jopa aloitettu minuun viittamaalla keskustelu ”äitylit ryhmässä”.

Mää olen opiskellut jo vuosi kymmenet hiustenvärjäämistä ja tiedän mitä värit sisältää. Mää värjään päivittäin useiden ihmisten hiuksia. Mun asiakkaista ei vielä kukaan ole saanut väreistä allergista reaktioo. Kaikissa asioissa on omat riskinsä, mikä pitää muistaa ja myös minun kampaajana. Jos olet allerginen niin silloin olet allerginen. Toinen on hiusvärille ja toinen pähkinälle. Jos sinä olet allerginen, niin se ei tarkoita että kaikki muut olisivat. Ajattelen itse niin, että teen tätä työtä eläkeikään asti. Jos pelkäisin jatkuvasti sitä, että altistun liikaa kemikaaleille, niin työnteosta ei tulisi mitään. Panostan liikkeesäni ilman puhtauteen ja siihen vaikuttaviin asioihin. Suojaudun asianmukaisesti jne.

Tässä on vielä viedo siitä kuinka tämä väri on toteutettu. Lisää hiusvideoita löydät meidän youtube kanavalta Prime Estrada, sekä meidän instasta @prime_estrada

-Umppu

 

2 kommenttia

  1. Kirsi kirjoitti:

    Kauanko nämä hybridivärit pysyvät? Kuinka nopeasti haalistuu? Olisi kiva nähdä Vilin hiuksista kuva miltä näyttää myöhemmin.

    • primebody kirjoitti:

      Riippuu paljolti hiuslaadusta kauanko ne pysyy. Toiset värit haalistuu nopeammin kuin toiset. Pesu aina mahdollisimman viileällä vedellä. Kaikki alkoholipitoiset tuotteet haalistavat tämänkaltaisia värejä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.