Hae
Prime Life by Umppu
Kaupallinen yhteistyö

Kun kotiin murtaudutaan.

Kaupallinen yhteistyö: Verisure

Mulle koti on oikeastaan tärkein paikka maailmassa. Tykkään viettää paljon aikaa kotonani ja haluan, että olen siellä myös turvassa. Matkustan aika paljon ja olemme myös poissa kotoa. Haluan myös silloin suojata kotiini ja taata sen, että sinne on ihana palata ja kaikki on ennallaan. Olen kokenut elämäni aikana kaksi murtoa. Molemmat ovat tapahtuneet omassa liiketilassani. Se tunne kun menet aamulla töihin ja  huomaat, että siellä on käynyt murtovarkaita on jotain sanoin kuvailemattoman kamalaa. Se on pelottavaa ja siitä jää todella pitkäksi aikaa ikävät jäljet. Mulla on itselläni kestänyt palautua niistä lähestulkoon vuosi. Jokainen aamu kun kävelin työpaikkani ovelle ja avasin oven mietin onkohan siellä taas käynyt joku. Kahden murron jälkeen päätin, että hankin liikkeeseeni sekä kotiini varashälyttimen. Olen ollut jo useita vuosia Verisuren* asiakas. Olen heidän palveluun erittäin tyytyväinen. Hälytysjärjestelmä on helppo käyttää, jopa lasten. Se tuo mun elämääni turvaa ja tietynlaista rauhaa ja luottamusta. Jos jotain tapahtuu, niin saan siitä ensimmäisenä tiedon, eikä mun tarvitse kohdata sitä henkilökohtaisesti ensimäisenä.. Murron kokeminen on niin ahdistavaa. Molemmista murroista olen nähnyt viikkojen, jopa kuukausien ajan aivan järkyttäviä painajaisia. Se tunne kun kävelet sisään tilaan, missä murto on tapahtunut ja kaikki myllätty on hirveää.

Murtoja tehdään koko ajan enemmän ja enemmän. Kun juttelin liikkeeseen tulleen lasin korjaajan kanssa, hän kertoi että esimerkiksi päihderiippuvaiset saattavat tehdä murron saadakseen 20 €. Summa tuntuu itsestä täysin naurettavalta ja mielummin antaisin sen vaikka suoraan ovella ihmiselle, jos vertaan sitä siihen mitä itse olen murron kohteena joutunut kestämään. Tuskin murtautujat koskaan miettivät mitä he aiheuttavat sille, kenenkä tilaan murtautuvat. Siinä ollaan erittäin itsekkäitä.

Ihan ylipäätänsä kaikki rikollinen toiminta satuttaa aina jotain. Myös, että jokainen kerta murron jälkeen poliisit on vain todennut, että tuskin näitä ihmisiä saadaan kiinni. Murrot ovat poliiseille arkipäivää. Jos saalis ei kovin kummoinen ole, niin asia jätetään todennäköisesti siihen, koska resurssit eivät riitä, mikä ymmärrän hyvin. Viimeisin kerta kun liikkeeseeni murtauduttiin  vei varkaat meidän hyväntekeväisyys kassaan. Toisaalta voin syyttää tästä vain itseäni ja sitä, että olin typerä säilöessäni  niin paljon käteistä liikkeessäni. Silti se vitutus mikä siitä syntyi, kun olen ajatellut itse tekeväni hyvää ja kaikki ne asiakkaat jotka ovat meidän hyväntekeväisyys pottiin osallistuneet ovat tietyllä tapaa tehnyt Sen täysin turhaa.

Ne rahat on todennäköisesti piikitettiin johonkin ihmiseen. Mua otti se asia niin paljon päähän että kirjoitin sitä aiemmin blogiini. Meidän tukkufirma (id hair) nappasi siitä kopin ja maksoi puolet menetetystä potista itse maksoin toisen puolen. Mun mielestä teko oli jotenkin niin julma, sillä varkaat varastivat sairailta lapsilta kenelle rahat oli tarkoitettu.  Suosittelen ihan jokaista miettimään oman kodin turvallisuutta. Hälytysjärjestelmä on pieni hinta siitä, ja sillä voi estää koti murron. Se on todella pieni hinta siitä tunteesta ja ahdistuksesta mitään murto kohteellensa tekee. Edelleenkin pimeinä aamuna kun menen töihin mulla tulee sellainen inhottava fiilis  oven ulkopuolella.

Muistan aina sen, kun liikkeen ikkuna oli tuhannen sirpaleen palasina liikkeeni lattialla ja ovi oli revitty irti. Jos jostain voin tässä asiassa olla onnellinen, niin kiitän niitä varkaita jotka eivät olleet tuhonneet liikettäni täysin. Jälki olisi voinut olla vieläkin kamalampaa.

Ainoa hälytysjärjestelmä, joka näkee, kuulee, puhuu ja tuntee!

Oma hälytyskeskusvalvonta 24/7

Hälytyskeskuksemme toimii 30 sekunnissa

Maksuttomat vartijakäynnit tarvittaessa

Ammattilaisen asennus ja huoltosopimus

Elinikäinen tuotetakuu

Ei ole ihme että Verisure* on Suomen suosituin hälytysjärjestelmä. Tämä on asia, mistä kannattaa napata koppi ja tilata heti itselleen soittopyyntö* oman kodin suojaamisen varalta. Meillä on kotona myös vuotovahinko ilmoitin. Jos esimerkiksi tiskikone alkaa vuotamaan kertoo järjestelmä sen meille. Palohälytin myös ilmoittaa, jos esimerkiksi palohätys on alkerrassa tai toisessa huoneessa. Tämän siis tiedän vain siitä, kun laitteita testattiin. Onneksi ei ole sitä tarvinnut kokea henkilökohtaisesti. Hälyttimen saa myös päälle omalla puhelimella, jos se on joskus jäänyt laittamatta. Hälytyksen saa myös päälle silloin, kun nukut eli silloinkaan ei tarvitse pelätä. Tästä on ollut mun elämässä todella suuri apu ja helpotus murtojen aiheuttamaan pelkoon ja sen aiheuttamaan olotilaan. Murtoja tapahtuu nykyään ihan keskellä kirkasta päivää, eikä se katso millään tapaa asuinaluetta. Hälytysjärjestelmä on todella pieni hinta siitä, miltä se voi suojata.

Vesrisuressa* on se myös hyvä, että jos hankit laitteiston kotiisi ja esimerkiksi muutat. Saat veloituksetta laitteiston uuteen kotiisi. Myös vanhan asunnon uudet asukkaat sinun vanhan laitteiston itselleen pelkällä kuukausimaksu hinnalla, mikä taas on hyvä myyntivaltti asunnon myynnin hetkellä. Mulle tärkeä asia on turvallinen koti.

Kuvat Noora Näppilä

-Umppu

Kaupallinen yhteistyö: Verisure

Yksi kommentti

  1. Aikku kirjoitti:

    Vanhenpien kotiin kun murtauduttiin,niin se oli kyllä niin järkyttävä kokemus meillä lähimmäisillekin.Myöhään yöhön siivottiin kaikki murtojäljet mm.lasinpalat,sekasotkut jne.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.