Hae
Prime Life by Umppu

Ärsyttääkö teitä muitakin SEKSI, mikä tursuaa joka tuutista?

En tiedä onko nyt jotenkin trendikästä olla jotenkin julkisesti seksikäs tai seksuaalinen. Musta tuntuu että joka paikka pursuaa seksiä ja kaikkea siihen liittyvää. Mää oon itse miettinyt, että missä vaiheessa siitä omasta seksuaalisuudesta on täytynyt alkaa tekemään numero? Mää itse koen että seksi on mun todella henkilökohtainen asia ja se on sitä harrastavien ihmisten välinen asia. Mun ei tarvitse keskustella siitä oikeastaan kenenkään muun kanssa, kun mun puolison. Toki se on asia mistä parisuhteessa täytyy pystyä keskustelemaan. Ja ihan vaan tiedoksi.. mää en myöskään itse halua kuulla mun ystävien tai kavereiden seksielämästä (ollenkaan/koskaan). Mua ei oikeesti kiinnosta, mistä mun ystävän mies pitää sängyssä, tai tykkääkö se pukeutua posteljooniks. Ehkä siitä syystä, että mulla tulee todella helposti mielikuvia ja jos kuulisin jotain hämmentävää, niin varmasti näksin jatkossa se kyseisen tyypin mielessäni jotenkin mitenkä en haluaisi, kuten esimerkiksi sinä posteljoonina :).

Seksi on jotenkin niin tyrkyllä joka paikassa ja kokoajan, että ainakin itse olen niin lopen kyllästynyt niinhin tissivakoihin ja paljaisiin perskannikoihin jokapuolella. Ehkä sitä iänmyötä ajatusmaailma muuttuu sen verran, että pienessä mielessä kuvittelee, että seksi on  oikeasti kahden toisiaan rakastavan ihmisen välinen asia. (mitä se ei tietysti monellekkan ole).

 

Mää en vois kuvitellakaan sanovani esimerkiksi televisiossa, että tykkään, kun mua vähän kuristetaan seksin aikana, niinkuin taannoin tuli ilmi eräässä tv formaatissa. En myöskään henkilökohtaisesti ymmärrä, että jos joku ihminen tykkää pukeutua lateksivaatteisiin ja leikkiä koiraa talutushihnassa, niin se tehdään julkisesti jossain kulkueessa ja vielä niin että takana on lapsi rattaissa, jota työntää äiti tiissit paljaana (tälläisen kuvan näin somessa jostain pride kulkueesta). Eikö siinä mennä jo vähän joidenkin fetissien puolelle ja omien fantasioiden?  Tai minkä takia aina kun on esimerkiksi kuva vaikka homoihin liittyen, pitää kuvassa olla vähintään toisella muna pystyssä? Mitenkä se siihen sinänsä liittyy, jos tuodaan esille vaikka vähemmistöjen hyväksymiseen liittyviä asioita. mikä merkitys sillä pystyssä olevalla munalla on?

Nykyään et voi kuunnella edes autossa radioo, kun joka välissä mainostetaan Jelly jortikkaa, tai jotai muuta alapäähän tungettavaa esinettä, kuten kaalimatoa tms. Mua ei vaan kiinnosta sinänsä mistä joku ihminen kiihottuu, tai mitenkä hän harrastaa seksiä. Oon ehkä sitten jotenkin sisäänpäin kääntynyt oman seksuaalisuuteni kanssa, kun haluan pitää ne asiat omana tietonani. Mua ei sinänsä kiinnosta myöskään kuunnella toisten ihmisten kerskumista omilla kokemuksillaan tai taidoillaan. Se on jotenkin todella vastemielistä kuunneltavaa. Pitääkö tässäkin paikkaansa se: mistä puhe siitä puute, vai onko tää sananlasku kans jostain kivikaudelta, kuten ilmeisemmin mun ajatukset.

Mää en silti sano, etteikö kaikki saisi tehdä mitä lystää. Jos joku rakastaa nuoleskella toisen känsäisiä varpaita, niin go for it. Sen voi silti tehdä jossain muualla, kun televisiossa tai julkisesti. Onhan niitä lampaiden nus…. ollut uutisissa. Katsoin joskus jonkun ohjelman telkkarista, missä joku pariskunta valmistautui illan sessioon. Ensin he hakivat vihanneksia torilta, joista tehtiin todella suurelle tarjottimelle vihannespeti. Sitten akka siihen tarjottimelle, joka sidottiin niin, että se näytti ihan kiitospäivän kalkkunalta. Eikä siinä vielä kaikki, koska tietenkin siitä puuttui marinaadi, mikä levitettiin naisen päälle ja siinä se ihan muina naisina köllötteli kasvispedillä marinoituna. Anteeks mikä mulla meni ohi? Mitä en ymmärtänyt? Ilmeisemmin toisten ihmisen arkipäivää tai marinoitua Ritvaa? Ja hei tää on kirjoitettu huumorilla, eikä tarkoitus ole loukata ketään. Ei nahkakoiria tai varpaiden nuolijoita.

Kuvat Noora Näppilä

-Umppu

17 kommenttia

 1. Anna kirjoitti:

  Että tää oli ihan loistava postaus!:D oon niin samaa mieltä, että seksiä tosiaan turskaa joka paikasta.
  Itse en myöskään näe syytä keskustella siitä kuin oman puolison kanssa.

 2. Tintti kirjoitti:

  Hei apua, mä hihittelen ja höröttelen täällä itsekseni! ?
  Niin samaa mieltä sun kanssa. En ymmärrä itsekään näitä wannabe-tyrkkyjä, jotka saavat sen 15 minuuttisensa kuuluisuudessa kailottamalla intiimiasioitaan tai harrastamalla sitä itseään telkassa. Missä vaiheessa siitä tuli TV-viihdettä? Samoin ärsyttää ihmiset, jotka saattavat pienissä skumppahuuruissaan avautua makuuhuone-elämästään tai kertoa oman kumppanin kestävyydestä jne. Aaargh, en vaan halua tietää! Blaahblaah, I can’t hear you! *kädet korvilla*
  Ehkä mäkin olen sitten kivikautinen, mutta jotain suodatinta kuitenkin toivois kanssaihmisiltä…please.

 3. Turkoosiglitteri kirjoitti:

  Täytyy nyt kommentoida että olen pohtinut samaa asiaa viime aikoina sen tiimoilta kun itse myös koen että ystävien kanssa voin kyllä puhua ihan kaikesta mutta jotenkaan en halua tietää heidän seksipuuhistaan tai mistä kiihottuu yms.. Erää ystäväni silloin tällöin mainitseekin kuinka hän toisen kaverinsa kanssa puhuu aina kaikista seksijutuista ja minulle tulee sellainen olo että olenko jotenki outo kun halua puhua näistä jutuista vaikkakin olen kyllä kovin seksuulinen ihminen mutta en vain koe mielyttäväksi puhua niistä jutuista kun sen kumppanin kanssa. Hyvä ainakin tietää etten ole ainoa !

 4. Teresa kirjoitti:

  Tämä todellaki! En voisi enempää olla samaa mieltä sun kans! Seksi sitä ja seksi tätä.. ja nimenomaan ihmisillä ei näköjään enää oo minkäänlaista yksityisyyttä. .Noh kaippa se on tän ajan henki.

 5. Kati kirjoitti:

  Seksuaalisuus, seksi, seksikkyys. Miustakin ne on aika ”pyhiä” asioita mitkä kuuluu kahdelle ihmiselle -harrastettavaksi toki miten itse tykkäävät kuhan molemmat nauttii.
  Seksikäs voi olla monella eri tavalla, mut malliesimerkkinä miun kivikautisuudesta -en voinu jokunen aika sitten pitää liian tiukkoja housuja, ettei vaan perseeni ole liian tyrkky. Nyt oon todennu että kun sen ”oikein” kantaa niin ei hätää 😀 kai se on sama tissien ja tissivaon kanssa.. hmm?

  Itse seksistä puhuminen, ehdottomasti pääasiassa vain oman puolison/kumppanin kanssa. Joskus ollaan taiettu jotain pientä avautua kaikista lähimpien tyttöystävien kanssa.

 6. Päivi kirjoitti:

  Olen samaa mieltä! Ymmärrän että aikuiset voi tehdä ja pukeutua vaikka mihin mutta eikö lapset saisi vielä kasvaa näkemättä ja kokematta kaikkea..esim. kuvaamasi pride kulkue..( ja se lapsi) eihän se tajuu mitä tapahtuu!

  • Manduca kirjoitti:

   Samaa mieltä! Ällöttäviä tuommoiset ajattelemattomuudet, jos näin suoraan sanotaan.

 7. Terttu kirjoitti:

  Tämän yhden kerran olen sun kanssa samaa mieltä, mua niin inhottaa kun joka paikka on täynnä tuota seksiä, ja ihan semmoiset ns. asialliset jututkin ärsyttää, jotkut tekniikat ja vinkit petiin, millä ihmisiä kehotetaan ”parantamaan omaa seksielämää”. Ja itse en halua edes identifioitua oman seksuaalisen suuntautumisen mukaan, koska siihen liittyy niin vääriä mielikuvia siitä seksin harrastamisesta, että se olisi joku ihmiselämän pääasia, ja määrittäisi mua. Ja toisaalta sitten yleinen hetero-olettamakin mitä viljellään, on niin rasittava, vaikka sen ymmärränkin. Pitäis vaan ottaa ihmiset ihmisinä, ja sivuasia on, mitä ja kenen kanssa he tekevät suljettujen ovien takana. Itse en ole parisuhteessa, ja tulee yökötys kaikesta yhden illan jutuista ym. mitä sinkkuelämään liitetään. Ja se yksi käsite, seksipositiivisuus, oli kyllä todella vastenmielistä. Ei sillä, voivat itse suhtautua siihen kuin johonkin kahvinjuontiin, mutta itselle se on niin paljon enemmän, ja kysymys on nimenomaan tunteista, ja siitä että antaa itsestään, päästää toisen lähelleen.

 8. Heidi kirjoitti:

  Samaa mieltä!
  Kyllä se luonto on tikanpojan puuhun ajanut aina – ja molemmille osapuolille sopivalla tavalla, kun kumppani on oikea, ilman että asiasta tarvitsisi joka paikassa tyrkyttää ohjetta, kuvia, avautumisia ystävien kesken tai kaikelle kansalle tosi-tv:n ”valistuksessa”.
  Seksi on kaunista toisiaan rakastavien ihmisten kesken, mutta – vaikka tarkoitus lienee ”vapautuminen” – sen ylikorostaminen joka jumalan asiassa ja paikassa vain lyttää kaunista asiaa.

 9. PK kirjoitti:

  Toi on niin totta, et ku useistakin radiokanavista tulee noita seksilelu/ -kauppamainoksia. Tuntuu, et pitää keksiä jotain sanottavaa aina omille alle kouluikäsille lapsille, ettei ne joka kerta kuule niitä mainoksia. Puhua siis sen mainoksen ajan jotain, et niiden huomio kiinnittyis johonkin muuhun. Ois kuitenkin ihan kiva kuunnella noita kaupallisia kavavia, mut ei niissä näköjään mietitä, et lapsetkin kuuntelee ne samat ”jelly jortikka” -mainokset.

 10. Tiuku kirjoitti:

  Oon niin samaa mieltä. On jotenkin olevinaan coolia kun Seksi ja seksuaalisuus on esillä. Minulle tuo on taas normaali mutta henkilökohtainen asia ja oikeasti välillä naurattaa kun joku hittinikkari tekee kappaleen jossa lauletaan Pornosta ja tulee vaan mieleen et tajuaako tuo laulaja esim minkä ikäisiä hänen kuuntelijoihin kuuluu? Mua kans ahistaa joskus kun telkusta tulee jos jonkinmoista paljasta pintaa tai seksi viritteistä keskustelua lasten TV aikaan. Miten sellainen vaikuttaa lapsiin.. ja ei, en ole tiukkapipo tai yli siveellinen vaan ihan tavis äiti jota ärsyttää tää kaikenmaailman yli seksualisointi?

 11. kalkkuna:D kirjoitti:

  ”Sitten akka siihen tarjottimelle, joka sidottiin niin, että se näytti ihan kiitospäivän kalkkunalta”.
  Toi kiteyttää kaiken!

 12. Johanna kirjoitti:

  Ehkä asiaa voi miettiä siltäkin kantilta, että monet saa niistä fetisseistä ja fantasioista paljon hyvää mieltä. Jos niistä ei julkisesti puhuttais missään, niin nää ihmiset tuskin uskaltais ottaa asiaa puheeksi kumppaninsa kanssa, koska pitäis itseään täysin outona ja poikkeavana, vaikka melkein kaikilla meillä on jotain juttuja, jotka sytyttää.

  Seksin käyttämistä markkinointiin en ymmärrä tai pidä hyvänä juttuna, sillä se vaikuttaa niin negatiivisesti monen kasvavan nuoren kehon kuvaan ja aiheuttaa paineita olla ja tehdä asioita, joita ei välttämättä muuten haluaisi.

  Mun mielestä on kuitenkin hienoa, että seksin, ihan oikean seksin, ympärillä ollut tabu alkaa vähentyä. Sun ei tarvii jakaa sun seksielämää kenellekkään ja se on fine. Jos joku haluu jakaa omaansa ja se helpottaa omaa ja muiden elämää, niin sekin on fine. Ehkä sä voisit myös sanoa ihmisille, ettet halua kuulla näitä juttuja, ja sit ne osais kunnioittaa sun rajoja. Tv- ja radiokanavan saa myös itse valita vapaasti, jos ei kyseisen kanavan tarjonta nappaa.

  Kaikkea hyvää, kiva lukea välillä erilaisistakin mielipiteistä 🙂 seksi ja seksuaalisuus tosiaan on oikeesti herkkä asia, ihmiset vaan käsittelee sitä eri tavalla, jotkut yksityisemmin kuin toiset.

 13. Minniskä kirjoitti:

  Mun mielestä on ihan mahtavaa, että seksi on lakannut olemasta tabu ja siitä puhutaan avoimesti. Enää ei tarvitse ihmisten yksinään miettiä, onko mussa jotain vikaa, kun tykkään, että mua kuristetaan. Ymmärrän, että kaikki eivät halua seksistä ja mieltymyksistään puhua, eikä todellakaan tarvitsekkaan, mutta antakaa muiden nauttia siitä ilosta.

  Näen sen ainoastaan positiivisena asiana, että seksistä voi nykyään puhua radiossa, televisiossa ja vaikka kahvilla kavereiden kanssa, ja harva enää nyrpistää nenää ja pyörittelee päätään. On kertakaikkiaan naurettavaa, että ennen seksistä ei voinut puhua ääneen. Ihmiset on tässäkin asiassa erilaisia, eikä kaikkia kiinnosta muiden seksielämä ja seksuaalisuus. Kaikkia ei kiinnosta muiden vauva-arki, treeniohjelmat tai ruokavaliot.

  • primebody kirjoitti:

   Sehän tässä onkin se juttu! Jos vaikka kirjoitan vauva-arjesta niin kaikki saa vapaasti päättää lukeeko vai eikö mutta nää tissit ja jelly Jortikan tunkeutuu sun elämään halusit tai et 🙂

 14. 14 jalkaa ja 1 häntä kirjoitti:

  On totta, että seksi ja seksuaalisuus on esillä joka paikassa, toistuvasti ja jatkuvasti. On kuitenkin eri puhua yleisesti seksuaalisuudesta kuin omista mieltymyksistä. Seksistä puhuminen on vähän kuin puhuisi säästä. Toiset tykkää sateesta ja toiset ei. Silti siitä sateesta voi puhua. Okei, ehkä vähän huono esimerkki, mutta toivottavasti toi pointin esille. Asioiden julkihuutelu on väärin. Ei jokainen ihminen ole valmis keskustelemaan ”kelistä”. Eikä niiden, keitä ei huvita puhua ”säästä”, tarvitse sitä kuunnella. Oli silti hauska postaus ja virkistävää luettavaa.

 15. samu kirjoitti:

  Mitä ihmeen ”seksiä” televisiosta tulee haloo????????????

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.