Hae
Prime Life by Umppu

Miltä mun koti näyttää nyt

Tässä rehellinen vastaus siitä, miltä koti näyttää nyt yhtään sitä kaunistelematta. Moni bloggaaja on kirjoittanut vastaavanlaisen postauksen ja ajattelin antaa siihen enemmän, kuin rehellisen vastineen. Haluan myös tähän heti kärkeen sanoa, että on täysin erilainen tilanne kolmen lapsen perheessä ja juuri muutetussa kodissa/versus yksin asuvan ihmisen kodissa, jotenka päivittelyt sikseen :).  Muutimme viikko sitten uuteen kotiin. Vaikka kaikki tavarat ovat jokseenkin löytäneet oman paikkansa, niin sitten kun sitä sisustusta alkaa hieman hiomaan, niin asunto näyttää juuri täältä. Edelleenkään ne lasten lelut eivät pysy siellä lastenhuoneessa. Lapset leikkivät joka puolella kotia ja niin meillä saakin tehdä. Koti on yhtälailla lapsille, kuin meille aikuisille. Joku on mulle joskus kommentoinut, että ”meidän sohvalla ei ainakaan lapset leiki, vaan se on aikuisten rentoutumispaikka”. Meidän kodissa ihan jokainen saa olla sohvalla ja jos se on siinä hetkessä sopiva paikka leikkiin, niin antaa palaa.

Se päivä kun muutimme, oli oikeastaan kaikki tavarat  jo heti paikoillaan. Nyt kun alamme pikkuhiljaa laittamaan paikat täysin kondikseen niin edessä on kamala kaaos. Varasimme kuukaudeksi kirppari pöydän (Radiokirppis pöytä 160), minnekkä on lähtenyt nyt 10 Ikea kassia tavaraa ja lisää on tulossa jahka ehdimme niitä laittamaan. Eihän se makuuhuone näyttä siistiltä, kun purat kaikki vaatekaappisi vaatteet sängylle.

Olohuoneemme on suht jiirissä. Ehkä siitä syystä, että siinä on riittävästi neliöitä. Voi jopa olle, että olin juuri kerännyt pahimmat leikit pois ennen kuvan ottoa. En silti ainakaan myönnä näin tehneeni.

Matto* mistä on tullut paljon kyselyitä on nyt -20% Elloksella*,, sohvatyynyt*, Verhot* Lattiavalaisin löytyy Belianin sivuilta*, minne on vielä syyskuun loppuun voimassa koodilla UMPPU  15% alennusta koko valikoimasta

 

Meillä on todella iso kodinhoitohuone, mikä sekin on vielä vähän keskeneräinen.. Valaisimet*, sahalaita matto*, takana näkyvä muovimatto*, penkki*, mikä on myös nyt -20%, 

Vaikka niin vannoin käsi sydämellä, etten tee hetkeen mitään remonttia, niin todellisuudessahan en uskonut sitä edes itse. Jos mä vaan vähän kokeilen tätä tapetin reunaa ja katson mitenkä se irtoaa. Kappas.. sehän lähti koko vuotta kerralla ja siinä hetkessä päätin se riuhtoa irti. . Meillä on uudessa kodissa seitsemän huonetta ja keittiö ja huomasimme, että meiltä puuttuu erilaisia säilytys huonekaluja. Hankimme lisää  säilytyslipastoja,  minne saamme sellaiset tavarat järjestykseen, mitkä on ennen tungettu vaan kaappiin. On monta huonetta mihinkä ei tarvitse tehdä yhtään mitään. Makuuhuoneeseen meille tulee ehkä suurin remontti. Lattiaan tulee kokolattiamatto, sekä seiniin tulee joko maali tai ehkä mahdollisesti tapetti. Makuuhuone ja sen perällä oleva työhuone ovat ainoita huoneita, missä on esimerkiksi alkuperäinen lattia. Vanha parketti, mikä on hieman kellastunut ei vaan miellytä sitä omaa silmää. Mä en jotenkaan vaan tykkää itse lämpimistä väreistä sisustuksessa.

Tässä kodissa on tietyllä tapaa hauskaa se, että täällä on esimerkiksi se parketti, minkä vaihdoimme meidän edellisestä kodistamme pois. Täällä se näyttää ihan mukavalta, mutta edellisessä kodissamme se teki kodistamme vieläkin pienemmän näköisen, mitä se todellisuudessa oli. Parketti on todella hyvässä kunnossa jotenka sitä emme aio vaihtaa. Nyt on vain kyse pienestä pintaremontista.

Makuuhuone tapetin irroituksen jäljiltä, mikä on itseasiassa vielä kuvanotto hetkellä hieman kesken. Mun uus lempi spotti makkarissa on ihastuttava nojatuoli* (mikä on nyt alessa -30%). Olen aina haaveillut tälläisestä tuolista, mutta sille ei ole ollut tilaa vanhassa kodissa. Makkari on 16m2, jotenka sinne se mahtuu oiken hyvin. Lattiavalaisin* (mikä nyt myös alessa), verhot*, matto* (mikä on kans alessa). Meillä on todella paljon kotona muovimattoja, siitä syystä, että ne on todella helppo pitää puhtaana.

Vaikka meillä kotona usein tavarat ovat vähän hujan hajan on, niin kotona on silti perus siistiä. Meiltä et löydä mistään pinttynyttä paskaa tai oikeastaan sellaista paikkaa mitä ei olisi hetkeen pyyhitty. Tykkään puhtaasta kodista ja siitä että on siistiä (vaikkei kuvan perusteella sitä ehkä usko). Välillä vaan siinä arjen keskellä on ehkä tärkeämpääkin tekemistä  kun kytätä sitä, että onko minun tavarat juuri nyt oikeilla paikoilla. Kun kirjoitin aiemmin meidän uudesta perheenjäsenestä robotti imurista*,  (lue postaus täältä)niin voin suositella sitä ihan jokaiseen kotiin.  En ehkä kuitenkaan sellaisiin, missä on esimerkiksi koira, koska sen pitää niin ”kovaa ääntä” ja  voin vaan kuvitella että koiran mieleen se ei ole. Toki silloin jos koira ei ole kotona,  mutta en jättäisi sitä mistään hinnasta päälle, niin että koira ja imuri olisivat kaksin kotona. Mäkille robotti imuri on myös loistava keksintö. Ei tarvitse aina aloittaa mökkiä siivoamalla, eikä tarvitse myöskään imuroida lähtiessä.

Jos mietimme mitä suurempia remonttia täällä teemme, niin ehkä yksi suurempia on pikku vessan siistiminen. Vessassa on vielä erittäin hyvät ja toimivat kalusteet, mutta pientä freesausta se vaatii.  koitamme selvitään niin että käyttäisimme vain kaakeli maalia seinissä ja maalauttaisimme kaapinovet. Vaikka tässä peini savotta onkin, niin mulla on niin onnellinen olo tässä kodissa. Tää on se paikka, missä mulla on aina ollut turvallinen olo ja mut on aina hyväksytty sellaisena kuin olen.

Tässä on tule työhuoneeni, mikä saa pian uuden lattian, seinät ja katon. Tästä tulee se meidän aikuiten soppi, missä saa rauhassa tehdä työjutut kenenkään keskeyttämättä. Vielä toistaseks huone näyttää kaatopaikalta, mutta hiljaa hyvä tulee.

Keittö on vielä, kun pommin jäljiltä. Tänne on tulossa vain pieni päivitys. Poistamme tapetin seiältä ja maalamme sen. muuten jätämme sen näin. Kun saamme hyllyt seinään jne poistuu pöydiltä ylimääräiset tavarat ja keittö muuttuu ihan erilaiseksi. Laitan tänne blogiin huoneita kodistamme sitämukaan, kun saan niitä valmiiksi. Pöytä* (nyt alessa -20%), matto* (myöskin alessa -20%), valaisin* mihinkä olen täysin rakastunut, joka pääsee rempan jälkeen vasta oikeuksiin (sekin myös alessa -20%)

 

-Umppu

5 kommenttia

 1. 15kaupunkiin kirjoitti:

  Itse kyllä päinvastoin suosittelen robotti-imuria juuri sellaiseen kotiin missä on koira, kuten meillä. Villakoirasta irtoava hentoinen untuva lähtee meidän neatolla vaivatta sillä välin kun aikuiset on töissä, lapset koulussa ja koira nukkuu tyytyväisenä kotona välittämättä imurista lainkaan. Imuriimme vaihdoimme lisätatarvikkeena hankitun lemmikkiharjan joka kovensi ääntä hieman, mutta paransi jälkeä huomattavasti.

  • primebody kirjoitti:

   Okei hyvä tietään. Jotenkin itse ajattelin että koira saattaisi häiriintyä ja haukkua, mutta ilmeisemmin sitten ei 🙂

 2. Maija H. kirjoitti:

  Mullakin on kokemus, että koirat eivät välitä robotista. Paras on tuttu koira, joka nukkuu keskellä lattiaa ja antaa robotin törmäillä itseensä. On oppinut, että robotti kyllä luovuttaa, kun vain makaa sen edessä 😀

 3. Hanna kirjoitti:

  En minä kotianne noiden kuvien perusteella mitenkään erityisen sotkuiseksi/ ”sikolätiksi” kutsuisi ? Eteenkin kun teillä asuu 3 lasta, luulisi sotkua olevan vieläkin enemmän! Pyh, olehan tyytyväinen tilanteeseen ? Olen nähnyt paljon kaaosmaisempia ihan yhden tai kahden lapsen koteja, missä roskia ja muuta shaibaa ruuan tähteistä lähtien nurkat täynnä, sellaista kutsuisin sikolätiksi!
  Pitäisikö sinun päästä vierailemaan jossakin tällaisessa kodissa, niin silmät vähän aukeaisivat? ? Meidän kotona asuu vain yksi taapero, leluja on sikin sokin ympäri huoneita, mutta yleisilme on nopeasti siivottu keräämällä lelut laatikoihin, ruokatahrat jne pyyhitään aina heti syönnin jälkeen/ kun sellaisia huomataan ☺️

  • siistiä teillä on! kirjoitti:

   Juu täälläkin yhden taaperon ja yhden vauvan huushollissa on kyllä joka paikassa teidän ”kaaos” kertaa sata! Liasta mäkään en välitä mutta se lelujen ja miljoonan oheiskrääsän takia on vaan joka ilta talo kuin pommin jäliltä mutta elämää se vain on – olohuone siivotaankin lasten kanssa yleensä ihan oman mielenrauhani vuoksi vaikka muu koti sekamelskaksi jäisikin. Meilläkin saa autot ajella ja lego tornit rakentua myös sohvalla mut sitä sohvalla (ja sängyllä!!) hyppimistä en voi sietää ja sen kiellän ihan suorilta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.