Hae
Prime Life by Umppu

Mitä tapahtui pikkujouluissa?

Lauantaina vietimme liikkeeni pikkujouluja. Moni ehkä mietii hullua ajankohtaa, mutta tämä oli siitä syystä, että olen ollut kaikki joulunajat raskaana tai imettänyt ja meillä on jäänyt pikkujouluja välistä. Olimme porukalla Blockfesteillä. Nämä oli minun elämäni toiset Blockit ja pakko sanoa, että tällä kertaa ne oli viimeiset. Festareissa ei ole sinänsä mitään vikaa, mutta itse tälläisenä kääpiönä en viihdy noin suuressa ihmismassassa. Kun olet lyhyt et näe, kun ihmisten päitä ja rintakehiä ja sellainen fiilis on loppujenlopuksi aika ahdistava.

Vaikka itsekin join siiderin tai kaksi, niin oli jotenkin pommi katsoa ihmisiä, jotka ovat aivan ympäripäissään tai vaihtoehtoisesti jonkun aineen vaikutuksenalaisena. Jokapaikassa nenään haisee paja ja ihmettelen kuinka sekin on ylipäätään se mahdollista. Ehkä se kertoo jotain meidän Suomen laista, että jos jäät kiinni pilvenpoltosta,  niin sinulle sanotaan että älä tee tätä toiste :). Se mitä ylipäätänsä en ymmärrä festarialueella on se, että miksi sieltä puuttuu roskakorit. Maa oli kirjaimellisesti niin täynnä paskaa ettei mitään järkeä. Jos roskakoreja olisi enemmän, niin ihmiset aivan varmasti osuisivat niihin, mutta ainakaan omaan silmään ei pistänyt sellaisia missään. Jotenkin ajattelen, että jopa edullisemmaksi tulee hankkia suuria roskakoreja, kun palkata ihmisiä haravalla haravoimaan niitä roskia.

Festareilla ylipäätänsä on varmasti aina asioita, mitkä toimii ja mitkä eivät toimi. On todella vaikeaa saada jokainen asia loksahtamaan paikoilleen, silloin kun ihmisiä on tuhansittain saati 10:iä tuhansia ihmisiä. Moni asia oli kohdallaan näillä festivaaleilla, mutta aina on jotain parantamisen varaa. Itse en käsitä sitä, että jos ostat niin kutsutun ”Vip lipun”, niin joudut jonottamaan hyvällä säkällä lähes 30 minuuttia että pääset vessaan tai ostamaan juotavaa. Vaikka olisit kuinka ”Vip”, niin uskon että ihmiset arvostaisivat enemmän sitä, ettei vessaan tarvitse jonottaa, kun sitä että ovatko vessanpöntöt posliinia vai bajamajoja. Kun niitä on liian vähän, niin se uloste kasa on niin pinnassa, että hyvä ettei takapuoli kosketa edellisen jätöksiä.

 

Meillä oli omalla porukalla tosi hauskaa ja kaikki sujui ongelmitta. Naama on kipeä nauramisesta ja jalat tanssimisesta. Totesin vaan, että olen noille festareille aivan liian vanha,  (minkä totesin jo viimevuonna), sillä vastaan kävelee ystävieni lapsia. Ymmärrän sen, kun maailmalta tuodaan artisteja, niin lipun hinnassa pitää näkyä kulut ja tietenkin artistien palkka. Myös kaikille festareilla työskentelevillä pitää maksaa palkkaa.

Meillä oli varattuna pöytä ja sen lipun hintaan suhteutettuna palvelu olisi voinut olla parempaa. Jos sanotaan että on pöytiintarjoilu ja pöydässä  käy kuuden tunnin aikana kolme kertaa joku kysymässä ”onko täällä kaikki hyvin”, niin itse koen että se ei ole sillon pöytiintarjoilu, jos haemme tarvittavat ostokset itse. (Itse henkilökunta oli todella mukavaa porukkaa.)  Sinänsä sillä ei ollut mitään väliä, koska oli ihan mukava pyörähtää sen oman pöydän ympäriltä pois ja katsoa hieman meinikiä muualla. Mun mielestä myös esimerkiksi vesi saisi olla ilmaista ihan jokaisella festareilla ja sen saatavuus mahdollisimman helppoa. Se estäisi varmasti monta ylilyöntiä :).

Oli mukava nähdä muutamia tuttuja, joita ei muuten oikeastaan tulee nähtyä ja vaihtaa kuulumisia. Exlusive aluella oli muutenkin suht rauhallinen meno.  En olisi voinut kuvitella olevani keskellä sitä aluetta lavan edessä, koska pituus ja ahdistus :).. Ihmiset jotka ovat asiakkaana festareilla arvostavat eniten kaiken toimivuutta. He eivät halua jonottaa liian kauaa. Ei vessaan,  eikä niiden juomien tai ruokien hakuun. Siihen kannattaa panostaa ihan joka festeillä.  Se mikä minusta oli jotenkin todella outoa on se, että tölkeissä on pantti ja joudut menemään tyhjän tölkin kanssa jonnekin eri paikkaan  palauttamaan niitä, jotta saat pantin takaisin. Jo sekin että siellä olisi ollut niitä roskiksia, missä lukisi TÖLKIT, olisi ollut kävijöille huomattavasti helpompaa ja olisi ollut yksi jono vähemmän. En  myöskään nähnyt missään tupakointialuetta, enkä kyllä tuhkakuppejakaan. Porukka veti röökiä, missä huvitti eikä kukaan siihen puuttunut.

Lähdimme viimeisen biisin aikana, siinä toivossa että saamme taksin. Onneksi se tuli aika nopeasti. Pappa oli katsomassa lapsia, mutta tiesin että mulla oli aikainen herätys, jonka vuoksi en juonut paljoa. Onneksi tänä aamuna herättiin vasta seiskan jälkeen :). Kai musta on tullut ihan fossiilli, kun ei vaan jotenkaan sytytä yöelämä missään suhteessa enää ollenkaan. Nyt olen käyänyt vuoden sisällä 3:lla festareilla ja todennut, että ne on nähty. Mää jotenkin tykkään ihan erilaisesta meningistä ja pienestä porukasta. Jatkan siis omaa intohimoani, eli matkustelua ja vietän mielummin laatuaikaa perheen kanssa.

Kuvat Noora Näppilä

Nyt muuten Elloksella* on -20% alennusta kodinvalikoimasta. Kamppanja hinnat voimassa 3.9 asti. Shoppaile TÄÄLTÄ*

Lue viikon postaukset: 

Koskiset lähtee kiertoon

Meille muutti uusi perheenjäsen

Pilaanko lapseni pillimehulla?

Lapsesta pikkuhiljaa teiniksi uudessa kodissa

Alkaako keski-ikä häämöttään?

Me niin tarvitsemme lomaa

-Umppu

 

3 kommenttia

 1. Elviira kirjoitti:

  Hej kaunis! <3 IHANAA blogia kirjoitat! Joka päivä zappailen eestaas ja katson onko sinulta tullut uusia postauksia, olet monella tapaa esikuva ja henkilö jota ihailen! Upea sekä sisältä että ulkoota! Kiitos!!
  Saanko samalla kysyä ajatustasi shampoista joiden pitäisi värjätä/antaa sävyä hiuksille? Kiinnostaisi hieman värjätä hiukset mutta sit taas ei kuitenkaan sillä en koskaan ole aikaisemmin tehnyt sitä… Mietin kuitenkin noita samppoita josko niitä voi kokeilla? Tyrmäätkö ajatuksen täysin vai onko sinulla suositella jopa valmistajia?

  • primebody kirjoitti:

   voi kiitos <3. Ne shampoot on usein tarkoitettu värin ylläpitoon. Jos esin peset luonnollisen hiuksen sävyshampoolla, niin voi olla ettei se tee siihen mitään. Jos taas peset vaalennetun hiuksen, niin väri voi tarttua hyvinkin napakasti kiinni. Usein niissä on suoraväripigmenttiä

 2. minna kirjoitti:

  Näin festarityöntekijän näkökulmasta: roskiksia toki saisi olla enemmän, mutta siivoojat ovat festareilla usein talkoolaisia, jotka keräävät rahaa yhdistykselleen tai vaikkapa urheilujoukkueelleen. Heidänkin työllistäminensä siis on vain hyvä – festareilla on maksettu monet leirimatkat.
  Tölkeissä on pantti juurikin siksi, ettei niitä heitettäisi roskina maahan. Kun tuhlaat 10e tölkkipantteihin, näet mieluummin sen vaivan, että palautat tölkit tiskille etkä rypistä niitä maahan.
  Vesi myös on festareilla ilmaista, sitä saa vesipisteistä. Vip-alueella tätä ei tietenkään ole…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.