Hae
Prime Life by Umppu

Pilaanko lapseni pillimehulla?

Mä en voi välillä, kun ihmetellä ihmisten käytöstä ja päivittelyä. Moni ei ehkä ymmärrä sitä, että kannattaa katsoa hieman paikkaa ja aikaa missä haukkua ja arvostella toisia ihmisiä. Ainakin itselläni on niin paljon tuttuja, että kuulen erittäin paljon esimerkiksi asioita, mitä minusta puhutaan. Mietin aina sitä, että onko olemassa niitä täydellisiä äitejä, kenellä on ”varaa”. Niitä äitejä, kenenkä koti on aina kun suoraan sisustuslehdestä, vaikka lapsia olisi talo täynnä. Onko olemassa sellaisia äitejä, jotka ovat aamusta yöhön asti huoliteltuja ja heräävät aamuisin ihanassa pitsiyöpuvussa hiukset laitettuna ja kaunis meikki kasvoilla. Vastaus on että ei ole. Se on se tv sarja täydelliset naiset.

Onko niiden täydellisten äitien lapsetkin täydellisiä? Onko heidän lapset niitä, jotka leikkivät skandinaavisesti sisustetussa lastenhuoneessa mustavalkoisilla palikoilla. Onko heidän lapset aina puettu täydellisesti sävy sävyyn, niin että ne mätsäävät kodin sisustukseen, sekä leikkittäviin leluihin. Haluaisin tietää mikä on se tarina niiden lavastettujen kuvien takana..

Itse ehkä ajattelee näistä ihmisistä, että silloin on keskitytty  johonkin hieman liian epäolennaiseen asiaan. Kaikki toimii tyylillään ja se ei silti ole minulta pois jos joku näin tekee. Ne ketkä seuraa minua instagramissa niin ovat ehkä nähneet, kun laitoin sinne kerran videon oman tyttäreni raivokohtauksesta. Tietyllä tapaa otin siinä tietoisen riskin (arvostelulle), sillä eihän nyt kukaan paljasta elämästään sitä nurjaa puolta tai kerro oikeasti koko totuutta. ”Eihän mun pikku enkelit koksaan kiukuttele”.

Rehellinen syy siihen miksi sen videon laitoin oli se, että saan päivittäin 10:iä viestejä siitä kuinka ihania lapseni ovat. Valehtelisin jos väittäisin, etteikö ne ole ihania, mutta halusin myös näyttää tietyllä tapaa sen toisen puolen. Minunkin lapseni osaavat kiukutella, koetella hermoja ja saavat mun joskus raivon partaalle. Nämäkin asiat kuuluu siihen vanhemmuuteen halusit tai et.  En ole koskaan saanut niin paljon viestejä, kun sen videon jälkeen ja ne kaikki viestit olivat kiitosta.

Mä sain 10:iä viestejä siitä, että kiitos tästä. Kiitos siitä, että kuvittelin että olen ainoa jonka lapsi välillä raivoaa. Kiitos tästä videosta, koska se antoi taas voimia omaan lapsiperhe arkeen.  Mulle videon tärkein asia oli antaa muille ihmisille vertaistukea ja näyttää sitä rehellistä tavallista arkea. Sehän nyt on jonkun mielestä täysin väärin, niinkuin ihan jokainen asia, mitä muut tekee.

Tottakai toisen ihmisen elämää voi kaverin kanssa arvostella ja päivitellä. Myönnän että syyllistyn siihen välillä itsekin. Kannattaa silti aina miettiä, että korvia on jokapuolella.  Kaikista huvinttavinta silti on se,  että muutama näistä kauhistelijoista on  ollut aivan kauhuissaan siitä, että annan lapsilleni illalla pillimehua. Pillimehuhan voi pahimmassa tapauksessa jopa tappaa lapsen eikö?  Aika hauskaa, että jollain on niin paljon aikaa , että voi miettiä sitä että antako Umppu Koskinen lapsilleen iltaisin pillimehua. Vaikka joskus lapseni videolla saattaakin näkyä pillimehu kädessä, niin tuskin se sitä tarkoittaa että me juomme niitä päivät pitkät aamusta iltaan. Missä on ihmisten maalaisjärki. Mä haluaisin tietää minkälaista elämä on tämänlaiset ihmiset elävät, jolla on varaa niin kovasti arvostella muita ja päivitellä toisten asioita kaupungilla. Kuvittelevatko he ihan oikeasti että he ovat itse aivan virheettömiä vanhempia. Mä ajon silti jatkossakin antaa lapsilleni pillimehua silloin tällöin, vaikka se on jonkun mielestä väärin. Mää olen niitä itsekkin silloin tällöin lapsena juonut ja henki pihisee edelleen.

Mä en itse  ymmärrä sitä, miksi omasta elämästä pitäisi antaa jokin valheellinen tai lavastettu kuva. Voin sanoa että meillä lapset syövät välillä karkkia, juovat mehua, syövät keksiä. Hekin saavat joskus herkutella. Koitamme kotona keskittyä siihen että ruokamme olisi ravintorikasta. Lapset syövät paljon hedelmiä, missä on myös sitä hedelmäsokeria joka varmaan sekin jonkun mielestä myrkyttää lapsen. Tiesittekö muuten että suuremmat ongelmat lapsi saa rakkauden ja sylin puutteesta, kun esimerkiksi pillimehusta tai banaanista.

Meidän lapset ovat todella terveitä. Eivät juuri koskaan sairasta. Nyt kun päiväkodit ja koulut alkaa niin olen valmistautunut siihen, että uudet bakteerikannan saattavat aiheuttaa jotain sairauksia, mutta sekin on ohimenevää. Itse kannatan lastenkasvatuksessa sellaista pientä maalaisjärkeä ja suurta määrää rakkautta. Ehkä kannattaa keskittää se oma energia ja voima niihin omiin lapsiin eikä muiden arvosteluun, varsinkaan silloin kun siihen ei ole varaa.

Kuvat Noora Näppilä

Asu House of Brandon* CK paita*. Muistattehan että House of Brandonilla* on nyt käynnissä ystävämyynnit* ja paljon tuotteita todella edullisesti. Plussana aina todella nopeat toimitukset. 

-Umppu

 

17 kommenttia

 1. Minna kirjoitti:

  Nyt en tiedä pitäisikö olla hiljaa vai räjähtää nauramaan. Onko joillakin ihan oikeesti aikaa miettiä ja päivitellä lapsen juomaa trippimehua. Kyllä. Olen juonut lapsuudessa myös trippimehua. Silloin ne oli sellaisessa kolmion mallisessa tetrassa. Enkä sairasta diabetesta tms. Nämä arvostelijat varmasti itse tekevät koko perheelle tuoremehut kesät talvet.
  Ja joku kiukutteluvideon pätkä – no entäs sitten. Ihan normaalia ja lapsi ei siitä tule nuorena kärsimään. Tuskin sitä kukaan kaivaa arkistojen kätköistä. Mutta kamalaa jos jollain äidillä on pelko että vain oma lapsi kiukuttelee. Se kertoo juuri siitä miten vääristyneen maailman tämä Some luo nuorille. . Kyllä-jokainen kiukuttelee enemmän tai vähemmän.
  Netti luo vääristyneitä tarpeita ulkonäön, vaatteiden, sisustuksen ym saralla. Kiitos kun näytät totuuden.

 2. Aavee kirjoitti:

  Aamen!

  Kiitos umppu tästä ja terkkuja kaikille jeesustelijoille. ? Mäki aina ihmettelen niitä äitejä kenen lapsilla on aina mätsäävät vaatteet ja ei ikinä mitään tahroja ja sokeria ei olla maistettu ennen kouluun menoa…
  Kaikki tekee omat valintansa ja jos muut voisi olla niihin puuttumatta.
  T. Kahden lapsen äiti, yö valvottu raivari-taaperon kanssa

 3. Iiris kirjoitti:

  Mä näin sen pillimehuklipin eilen ja arvasin, että siitä tulee sanomista:) Kyllä meilläkin lapset välillä juo pillimehuja ja kehtasin eilen antaa palautusjuomaa tyttärelle illalla (on todella laiha eikä mikään ruoka oikein uppoa) – hyi mua ja meitä! Me ollaan vaan äitejä ja yritetään selvitä lapsiperhekaaoksen keskellä, jokainen omalla tavallaan <3

  Itse olen neljänkympin ikään oppinut sen, että vaikka olen eri mieltä joistain asioista toisen ihmisen kanssa, ne on vain asiat jotka riitelee – ei ihmiset. Asioista saa ja pitääkin olla eri mieltä. Silti voi tykätä toisesta.

  Olisin hei kysynyt yhden hiusjuttuun sulta vinkkiä. Menin taannoin tässä uudelle kampaajalle ja tarkoitus oli tehdä tummaan tukkaani niitä balayage raitoja vähän antamaan pirteyttä(mulla oli oikein valokuva). Kampaaja olikin vähän kokematon ja en tajunnutkaan, mutta hups ja mulla olikin kokonaan liukuvärivärjätyt latvat korvien yläpuolelta asti, vedetty aika vaaleiksi. Hän yritti korjata tilannetta laittamalla mulle ruskeita raitoja, mutta se ei auttanut. Vedin tähän nyt punaisen maskin, mutta hius on tosi kärsinyt. ja kuiva Tekisi mieli laittaa takaisin joku tumma kestoväri, mutta onko vinkkejä miten sitä hiusta kannattaisi hoitaa… Punainen kelpaa kyllä tähän hätään, mutta en jaksais taas paria vuotta kasvatella tätä rajaa pois. Ihan hetkeen ei ole rahaa. Käyn värjäämässä tukkaa noin kerran vuodessa, eli ihan hetkeen ei ole rahaa pistää toista sataa samaan hommaan.

  Iiris /http://kolmenmammaloistaa.blogspot.com

  • primebody kirjoitti:

   Maskeilla sitä kannattaa hoitaa ja nyt jos siinä on punainen alla niin esimerkiksi sitä ja ruskeaa sekoittamalla saat siihen syvyyttä lisää.

 4. P kirjoitti:

  Mistä nuo ihanat kengät on?? En löytänyt House of Brandonin valikoimasta

 5. Titta kirjoitti:

  Tälleen esikoista odottavana on ollut niin ihana seurata sun ig:ta ja etenkin se raivarivideo oli aivan ihana, kun kerrankin tuli oikeasti esille niitä ”negatiivisia” asioita lasten kanssa. Muuten some on täynnä täydellistä lapsiperhearkea, täydellisissä kodeissa, täydellisesti matchaavissa vaatteissa leluissa ja aina siistiä ja puhdasta. No kun se ei nyt ole sitä kahden ponin kokoisen koiran kanssa, niin entäs kun tähän on vielä lapsi tulossa? ??
  Kiitos siis sulle molempien puolien näyttämisestä, niin sen ihanan, kuin myös sen rankemman!

 6. Syksylintu kirjoitti:

  En ehkä kestä… Oikeasti. Kenenkään elämä, lapsen tai vanhemman, ei kaadu siihen jos lapsi saa pillimehuja silloin tällöin. Ei edes siihen, vaikka saisi joka toinen päivä. Hampaiden kannalta kannattaa ajoittaa mehut ruokailun yhteyteen, mutta aina silloin tällöin voi poiketa tästäkin suosituksesta.

  Miten ihmeessä ihmiset näkevät oikeudekseen arvostella muita? Miksi ihmeessä ihmiset kokee siihen tarvetta? Jos silloin tällöin lapsi saa karkkia tai mehua, mutta terveellisestä ravinnosta, liikunnasta ja hampaista pidetään huolta muutoin, niin oikeasti tässä isoin ongelma on varmasti arvostelijoilla itsellään. Ihanaa, ettet Umppu piittaa näistä kommenteista, vaan toimit kuten itse parhaaksi koet. Mihin ne voimavarat on arvostelevan ihmisen kasvatuksessa keskitetty aikoinaan/lapsuudessa, kun kohteliasta käyttäytymistä ei ole muistettu opettaa?

  Minulla on elämässäni ollut tuhat tilannetta, missä oman terveydellisen tilanteeni vuoksi olen joutunut menemään sieltä, mistä aita on matalin. On harmittanut, mutta on ollut pakko. Sitä tilannettahan ei luonnollisesti helpota se, että saan arvostelua ihmisiltä, jotka eivät edes pohjimmaista syytä ratkaisuni perusteeksi tiedä. Joten ihmiset, kaikki, toivottavasti muistatte, että meillä kaikilla ihmisillä on omat elämät, tunteet ja heikkoudet.

  Ja Umppu, aivan ihana banneri sinulla <3!

 7. Päivi kirjoitti:

  Mutta lapsihan ei ole terve ym joku muu on hullusti jos ei koskaan raivoa tai uskalla näyttää pahaa mieltään…joten lisää vaan kiukuttelu videota ? mukava kuulla että kaikilla muillakin ?

 8. Päivi kirjoitti:

  Hmm joitakin lapsia kohdellaan kaltoin, toiset on nälässä ym. Ja täällä päivitellään jos joku antaa pillimehua! Oikeesti olisivat enempi huolissaan niistä reppanoista joiden elämän alku( tai lähtökohdat on huonot) pilataan tavalla tai toisella ☹

 9. Kati kirjoitti:

  Aamen!! 😀 Eipä juuri lisättävää

 10. Hannis kirjoitti:

  Joo taitaa olla puheet vähissä jos pitää lasten mehujuttuja juoruta… Tähän liittyen niin postaustoivetta, miten teillä syödään? Koetko että teillä menee paljon rahaa ruokaan ja onko teillä mitään ideologioita ravintoon?

 11. Henna kirjoitti:

  Meillä tänään saunavuoro klo 21 ja kyllä,lapseni juo sen jälkeen pillimehun.
  Niinkuin joka torstai, joskus saanut myös jopa limpparia?

 12. Suvi kirjoitti:

  Miksi sinua kiinnostaa näin paljon mitä muut puhuu? Koirat haukkuu ja karavaanit kulkee. Aivan sama mitä muut puhuu.. jokainen itse tietää oman elämänsä parhaiten, eikä sitä tarvitse kenellekään selitellä.

  • primebody kirjoitti:

   Ei mua sinänsä kiinnostakkaan. Ehkä tämä on tietyllä tapaa kehoitus keskittymään siihen omaan lastenkasvatukseen ja jättämään nämä aivan älyttömät ja mitättömät päivittelyt 🙂

 13. Henna H kirjoitti:

  Herranjumala että voi ihmisiä haitata yks pillimehu! Kamala keksintö se sellainen 😀

  Tuohon alussa mainitsemaasi lapsien kiltteyteen. MIKÄÄN ei ole ärsyttävämpää, kuin vanhemmat joiden lapset on aina niiiiin enkeleitä. ”Eihän meidän Pirjo-Petteri IKINÄ tekisi noin, kehtaatkin valehdella” Juu harhojahan näin kun Pirjo-Petteri mottasi toista muksua naamaan ja kaatoi tämän maahan. Sitten syytetään valehtelijaksi ja sanotaan että täytyisi olla tarkempia ohjaajia. Lasten kanssa työskentely on ihanaa, mutta osa vanhemmista onkin sit ihan eri juttu 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.