Hae
Prime Life by Umppu

Me niin tarvitsemme lomaa

Lomat alkaa olemaan suurimalla osalla lusittu. Arki palaa kuvioihin. Meidän perheellä viimeiset kuukaudet on ollut yhtä hullunmyllyä. Nyt alkaa tavarat olemaan edes jossainmäärin paikoillaan. Musta on ihan super ihanaa, että meillä on vielä yksi reissu tiedossa syyskuussa, missä saamme viettää perheen kanssa yhdessä aikaa ilman mitään erjen velvotteita. Se kun elät kuukausi tolkulla muuttolaatikoiden keskellä ja mietit kokoajan, että sekin homma on vielä tekemättä tuntuu välillä ylitsepääsemättömältä.

Oikeastaan koko kesä meni muuttoa tekemällä. Ensiksi laitat asunnon myyntikuntoon.. siivoat ja järjestät jokaiseen näyttöön asuntoa. Sitten jännitätä meneekö kaupaksi, jonka jälkeen jännität kauppoja. Kun se on hoidettu alkaa hervoton pakkaaminen ja itse muuttaminen. Lasten kanssa kaikki on vielä hieman haastavampaa. Kuitenkin koti pitää koko ajan olla tavallaan siinä kunnossa, että siellä voi tehdä ihan normaalisti asioita.

Siinä vaiheessa, kun itse muutto tulee ajankohtaiseksi niin pitää vielä miettiä se, että missä kohtaa purkaa mitkäkin tavarat ja niin että lasten huoneet saisi mahdollisimman äkkiä asuttavaksi. Laatikko laatikon perään ja loppuvaiheessa sitä tunkee kaikki vaan samaan laatikkoon. Toisaalta kun ajattelee, niin saimme muuton aika kivuttomasti hoidettua. Se vaatii meiltä vanhemmilta aikamoista puristusta useamman päivän putkeen. Päivä alkaa aamulla todella aikaisin  ja loppui vasta puolenyön aikaan. Vielä olisi vaikka mitä tehtävää, mutta onneksi uudessa kodissamme voin nyt  hyvillä mielin asua ja olla. Reissu tulee juuri oikeaan ajankohtaan.

Syyskuun Kreikan lomalta en oikeastaan odota yhtään mitään muuta, kuin yhteistä aikaa perheen kanssa. Haluan sitä, että voin olla lapsilleni läsnä koko reissun ajan ja touhuta sellaisia asioita mitä he haluavat. Syksy hiipii jo kovaa vauhtia ja täällä alkaa olemaan esimerkiksi yöt jo aika viileetä. Haluan vielä yhden viikon, kuin vain huolettomasti pitää kaikkia erilaisia kesämekkoja ja olla miettimättä sitä neulettakkia.

Lähdemme syksyllä Kreikkaan Kreetan saarelle Plataniakseen, missä emme ole vielä perheen kanssa yhdessä käyneet. Ja ajatus siitä, että lähtö on kotikaupungista Tampereelta kuulostaa erittäin hyvältä. Apollomatkat järjestävät reissuja, jossa pidän todella suurena plussana lähteä täältä. Kotikaupungista  lähtiessä säästää itseasiassa aika monta euroa rahaa. Se säästää myös aikaa ja vaivaa. Jos ajattelee niin lähtiessämme Helsingistä joutuu lähtemään jo monta monta tuntia aiemmin lentoa. On lento parkki ja sitten vielä se aina yhtä huvittavaa lentokentällä syöminen, jossa aamupala maksaa saman verran, kun viiden hengen ravintola illallinen. Meillä on kohteessa puolihoito, jolla on kai saa mennä päästään nauttimaan valmistaa aterioista. Kreikassa on tunnetusti hyvä ruoka.

Tämä reissu on tietyllä tapaa päätös tälle kesälle, sekä tälle muuttorumballe. Haluan antaa enemmän aikaa lapsilleni ja täällä reissussa se onnistuu täydellisesti. On myös ihanaa että me vanhemmat saamme tietyllä tapaa hieman hengähtää. Silmissäni ei ole kuin meri ja aurinko, eikä yhden yhtä muutto laatikkoa.

Kuvat Noora Näppilä

Asu H&M

-Umppu

3 kommenttia

 1. Hannis kirjoitti:

  Oi, kuulostaa täydelliseltä että on vielä viikko lämpimässä kun täällä alkaa jo syksyttää. Me olimme Plataniaksen kupeessa toukokuussa ja oli täydellinen loma tekemättä mitään. Sai vaan syödä all inclusivessa ja uida kun huvitti lasten kanssa. Suosittelen muuten jos haluaa päiväreissun tehdä niin Elafonissin rantaa, oli aivan täydellisen upea ranta. Me vuokrasimme auton ja oli tosi mukava päiväseikkailu. Hyvää lomaa teille! Ootte kyllä muuttorumban jälkeen sen ansainneet! 🙂

 2. Kaisa kirjoitti:

  Moikka!
  Sellanen tuli tästä mieleen, että mitä ajattelet matkustamisesta (erityisesti lentäminen) ja sen aiheuttamasta ympäristökuormituksesta? Lähinnä, että matkusteletko ihan huoletta sen minkä lystää vai pohditko koskaan reissujen ympäristövaikutuksia? 🙂

  • primebody kirjoitti:

   On aika monta muutakin asiaa, mikä kuormittaa ympäristöä. Jos olen rehellinen niin en pohdi, mutta pohdin sitä monessa muussa asiassa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.