Hae
Prime Life by Umppu

Olen toistaiseksi hengissä

Aikamoinen rupeama tämä muuttaminen. Saimme perjantaina siirrettyä kaikki tavarat ja lauantaina meillä oli loppu siivous vanhassa asunnossa, jonka saimme sen jälkeen luovutettua seuraaville asukkaille. Mutto sujui hieman odotettua nopeammin, sillä olin jo kuskannut kaikki mahdolliset tavarat kaapeista ja varastoista etukäteen uuteen asuntoon. Pakko sanoa, että vaikka en kamalasti tavaraa hamstraa, niin silti sitä on aivan jumalattoman paljon viisi henkisessä perheessä.

Purkamisvaiheessa aiomme käydä kaikki vaatteet esimerkiksi läpi ja suunnitelmissa oli viedä kirpputorille iso osa vaatteista ja tavaroista. Osa lähtikin suoraan eteenpäin. Huonekaluja jouduimme hieman hankkimaan lisää, sillä nyt meillä on pari huonetta enemmän kuin aiemmassa kodissa. Huoneet ovat myös paljon suurempia ja saamme laitettua hieman lisää lipastoja niin että saamme tavarat mukavasti säilöön ilman ettei mitään tarvi tunkea. Yksi aivan huippu juttu on autotalli minne saa esimerkiksi kaikki työkalut ja sellaiset tavarat mitä ei joka päivä tarvitse. Juuso saa myös omat lätkäkamansa sinne :).

Nyt oikeastaan jo kolme huonetta on lähestulkoon valmiita. Muutamasta puuttuu vielä hieman tauluja seinältä, mutta muuten olemme saaneet ne valmiiksi. Koti mihin muutimme oli siis minun kotitaloni. Nyt kun saimme omat tavarat tuotua sisälle ja sisustettua asunnon omaan makuun, niin aika hyvin näihin huoneisiin käy kaikki tapetit esimerkiksi, mitkä olivat jo valmiina vanhemmillani. Sen voin kyllä sanoa, että olen aivan loppu ja väsynyt. En aio muuttaa seuraavaan parinkymmeneen vuoteen…

Kun sitä muuttaa, niin olisi todella järkevää laittaa saman huoneen tavarat samoihin laatikoihin. Sitä vaan on siinä vaiheessa niin väsynyt, että niitä tunkee kaikkia vaan samoihin laatikoihin ja edessä on sellainen savotta kun niitä purkaa. Haluan kiittää kaikkia ketkä olivat meidän apuna muutossa ja ihania ystäviä ketkä hieman katsoivat meidän lapsiamme, että saimme muuttaa rauhassa. Yksi kiitos kuuluu meidän entiselle naapurille keneltä saamme kamalan kasan muuttolaatikoita.

Ollaan nyt oltu kaksi yötä täällä uudessa kodissa ja pakko sanoa että minulla on niin hyvä olla. Mulla lapsuudenkoti on täynnä vain hyviä muistoja. Tämä on talo mikä on ollut aina mulle turvallinen ja sellainen paikka missä on jotenkin rauha olla. Kun pikkuset menivät eilen nukkumaan, niin lämmitimme saunan. On pikkusen eri fiilis käydä puu saunassa ja sieltä ei meinannut mieli lähteä edes pois, koska oli niin hyvät löylyt.

Tänään meillä olisi vielä ohjelmassa pystyttää minun niin sanottu kauneuspiste.  Yksi iso lipasto on kokoamatta ja saan sinne purettua viimeiset laatikot, eli kaiken kosmetiikkani ja kaikenmaailman tilpehöörin mitä omistan. Aion kyllä senkin käydä rankalla kädellä läpi ja laittaa kiertoon  eteenpäin niitä asioita mitä en tarvitse. Mulle aina tuppaa kerääntymään jos jonkinlaista purkkia ja putelia ja niitä on laatikot pullollaan.

Se on oikeastaan aika hienoa todeta, että nyt se mun unelma on käynyt toteen, mistä olen haaveillut jo vuosikausia. Myöskin se, että asun talossa, missä olen elänyt koko lapsuuden ja nuoruuden on tuntunut jotenkin aivan uskomattoman mahtavalta. Jotenkin tämä asunnon myyminen/pakkaaminen/muutto/purkaminen on ollut niin uuvuttavaa että nyt ei heti tee mieli aloittaa mitään remonttia. Kun istahdat ensimmäisen kerran yöllä ja nukahdat istuvilleen.

Onneksi äidilläni on sen verran hyvä maku, että voimme hyödyntää suurinta osaa vanhoista tapeteista ja maaleista ja paljonhan täällä on remonttia tehty.

Sauna ja pesutilat ovat juuri hetki sitten remontoitu on aivan upeat. Keittiössä on nyt niin paljon tilaa että minulle jää aivan täysin tyhjiä kaappeja. Kaikissa huoneissa on aika neutraalit tapetit ja värit ja ne sopii minulle enemmän kuin paremmin. Pikkuvessa on sellainen, millekään ehkä teen hieman jotain freesausta, mutta muuten aiomme pysytellä näissä. Ensi kesänä on vuorossa terassin tekeminen, mihinkään menee taas sitten hieman aikaa ja varmasti loputtomasti rahaa. Kaikki ajallaan ja pikkuhiljaa 🙂

Kuvat: Noora Näppilä

Tämä kuvissa esiintyvä haalari* löytyy House of Brandonilta*. Sielä alkaa tänään myös ystävämyynnit* ja kannattaa käydä tsekkamassa mahtavat tarjoukset. Shoppaile TÄÄLTÄ*.

Haalari saatu, kengät Loboutin, laukku LV

-Umppu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.