Hae
Prime Life by Umppu

Minkälaisena ihmisenä mua piditte?

Kyselin muutama postaus taaksepäin minkälaisen ihmisen minua pidätte, kun kerroin itse minkälainen ihminen olen. Monta asiaa voin hyvin allekirjoittaa, kuten esimerkiksi sen että olen vahva mielipiteissään. Siihen samaan oli liitetty, että en osaa asettua toisen asemaan ja olen hyvin mustavalkoinen. Pakko myöntää, että aina en osaa asettua täysin toisen asemaan (itse asiassa en usko, että kukaan osaa), mutta tuo mustavalkoisuus on ehkä sellainen asia, mistä voin tiettyllä tapaa väittää että blogilla on siihen suuri osuus. Kun  blogia kirjoittaa  niin siihen tekstiin ei pysty aina lisäämään joka ikistä näkökantaa ja ajattelutapaa, mitä esimerkiksi itse ajattelee. Mikään asia ei ole niin mustavalkoinen, kun vaikka jokin tekstin missä tuon esille oman mielipiteeni. Se pitäisi, myös lukijoidenkin joskus ymmärtää.

Joku kommentoi että väsytän itseni ja sitten otann marttyyrin viitan harteilleni siitä. …. Tietyllä tapaa sekin on jossain määrin totta, mutta elämäni on vain hyvin kiireistä ja hektistä verrattuna vaikka monen muun elämään ja ehkä se sellaisesta ihmisestä, joka elää täysin erilaista elämää saattaa tuntua hyvin uuvuttavalta. Sanottiin myös, että olen kunnianhimoinen ja työlleni omistautuva. Se pitää täysin paikkaansa. Sanottiin myös että olen erittäin voimakastahtoinen, määrätietoinen ja tiedän tasan tarkkaan mitä haluan. Sekin pitää täysin paikkaansa.

Joku sanoi, että olen hyvin minäkeskeinen, vaikka perheeni on minulle erittäin tärkeä. Sitä en allekirjoita, koska sellainen en ole. Toki perheeni on minulle erittäin tärkeä, mutta en ole minä keskeinen. Kyllä se valitettavasti on niin, että minä olen se joka jää aina viimeiseksi.  Sanoitte myös että olen materialisti ja minun on vaikea tyytyä siihen mitä minulla jo on ja haluan koko ajan enemmän, lisää ja parempaa, mutta olen valmis tekemään sen eteen töitä. Nyt kun luin tuon kommentin niin ehkä sekin tietyllä tapaa pitää paikkaansa vaikka kyllä tyydyn monenkin asian, mikä tällä hetkellä elämässäni on.

Näitä kommentteja oli mielenkiintoista lukea koska hyvin moni niistä piti tietyllä tapaa paikkaansa. Joku sanoi että minun on vaikea katsoa ”out of the box”,  koska katson maailmaa ja yhteiskunta paljolti verraten omaan elämäntilanteeseen, enkä aina oikein ymmärrä että kaikilla ei ole samat päämäärät halut ja tavoitteet kuin sinulla. Taisin itsekin mainita tästä samasta asiasta postauksessani.

Joku sanoi että oli jo heti tunnistanut, että olen horoskoopiltani Oinas, koska hänen miehensäkin on Oinas. Joku sanoi, että olen välillä jopa liiankin vahva, joka kääntyy sitten itsekkyyden puolelle joskus voisin olla hieman nöyrempi.  Sitä en myönnän että olisin itsekäs, vaikka joku niin väittää. Mun mielestä paras ja ihanin kommentti oli se että olen: ahkera, utelias, kunnianhimoinen, tervettä maalaisjärkeä omaava ihminen, joka ei kaadu ensimmäiseen ongelmaan, vaan pystyy ratkaisemaan vaikeitakin elämän ongelmia. Mä itse uskon että se on mun yksi suuri vahvuus. Nimenomaan  jokaisessa asiassa se ratkaisemis kyky on se mun vahvuus. Keksin jokaiseen asiaan aina jonkinlaisen ratkaisun, joskus ne on hyviä joskus ne ovat vähän huonompia, mutta jokaisesta asiasta aina selviää eteenpäin. Useesti tuli myös esiin, että pitäisi pysähtyä hetkeksi.  Elämä juoksee hurjaa tahtia ja suunnittelet, luot ja järjestelet asioita ja siihen neuvoksi annettiin, että joskus voi vaikka ”köyttää itsensä tuoliin” ja juoda vaikka sen kahvin ihan rauhassa. Tiedän että se on minulle hyvin vaikeaa rehellisesti sanottuna olen siinä todella huono. Mulla on erittäin vaikea oikeasti pysähtyä ja antaa aivojen juosta, koska siinä samalla työstän  jatkuvasti jotain. Näitä oli mukava ja mielenkiintoinen lukea ja kiitos ihan jokaisesta kommentista.

Vaikka tekstistä ei aina välity se ihan oikea ja täysin rehellinen kuva, niin silti monta asiaa tulee näköjään hyvin esiin esimerkiksi omasta luonteenpiirteistäni.

 

Kuvat: Noora Näppilä

Mekko House of Brandon* (mekko saatu)

-Umppu

16 kommenttia

 1. Tuikku kirjoitti:

  Ihanan rehellisesti otit kantaa muiden ajatuksiin itsestäsi. Myönsit monta asiaa, mitkä voidaan ajatella heikkouksiksi…se vaatii mielestäni rohkeutta ja itsensä tuntemista. Uskoisin, että tämä olisi vaikeaa myös monelle lukijalle, ehkä itsellenikin. Kiitos Umppu aitoudesta 🙂

 2. S kirjoitti:

  Sinulla on mielenkiintoinen blogi ja hyviä mielipiteitä monessa asiassa. Oletko lukenut muuten Pellavaa ja pastellia-blogia? Haluaisin kuulla mielipiteesi ko. blogista.

 3. Sanna kirjoitti:

  Kyllä itsekin jo aikuisten lasten äitinä ihmettelen kuinka näyttää siltä ettet pysty olemaan paikoillaan niinä hetkinä kun olet kotona yms.Koko ajan ollaan matkoilla,huvipuistossa ym.Lapset muistavat parhaiten sen tavallisen arjen ei niitä luxuslomia.Esim.yhdessä siivoaminen,ruoan laitto ja tärkeimpänä vaan oleminen.Ei lapset kaipaa jatkuvaa aikatauluista ja tekemistä olemista he kaipaavat.

  • primebody kirjoitti:

   Asutko sä meillä? Tiedätkö kuinka paljon meillä vietetään tavallista arkea??? … sitä minäkin 🙂

  • Outi kirjoitti:

   Yhden postauksen verran sinua saa arvoida millainen mahdollisesti olet. Mielestäni Sannan kommentti on ihan asiallinen ja sellainen kuva meille lukijoille välittyy blogisi perusteella (ainakin osalle). Mielestäni sinun vastaus tuohon kommenttiin on hyökkäävä ja töykeä. Ei se hymynaama mitään pelasta 🙂 joskus blogissa voisi näkyä sitä teidän arkea.

   • primebody kirjoitti:

    Sinun mielestä se saattoi. Minua itseäni taas siinä ärsytti se että joku kertoo minusta ja perheestäni sellaisia asioita ”faktoina” mitä hän ajattelee. Me vietetään suurimmaksi osaksi ihan sitä tavallista arkea. Matkustetaan ja meidän lapset todella nauttii siitä, koska se on perheen yhteistä aikaa ilman mitään muita velvoitteita kun läsnäolo. Ei kukaan kuka oikeasti ei asu meillä voi tietää minkälaista meidän arki on ja todellakin saan siihen kommentoida. Vaikka kuinka kirjoitan blogia niin se että joku valheellisesti väittää minusta ja perheestäni jotain, niin totta myös minulla on täysin samanlainen oikeus asia korjata!!

  • Tuikku kirjoitti:

   Vaikka sitä tekisi joka kuukausi jonkun pienen reissun, esim. viikonloppuna yön yli on jossain muualla kuin kotona ja muutaman pidemmän ulkomaan matkan vuodessa, niin eiköhän siinä jää aikaa ihan tavallisellekin arjelle. Rauhallista paikallaan oloa voi olla ihan hyvä harjoitella, jos on luonteeltaan ikiliikkuja, tunnustan myös itse olevani sellainen :), mutta mielestäni on törkeää arvostella vanhemmuutta sen varjolla. Eihän kukaan oikeasti tiedä kuinka paljon kukakin oikeasti viettää aikaansa lastensa kanssa, on sitten touhukas vanhempi yleensäkin arjessa ja matkustelee paljon tai sitten voi vaan muuten olla poissaoleva vaikka kotona vain oltaisiinkin!

  • Niina kirjoitti:

   Jos seuraa Umppua instan my storyssa, niin kyllä sieltä välittyy ihan perus pikkulapsiperheen arkikin! ?

 4. Maikki kirjoitti:

  Umppu-hyvä!

  Harmistun sinun epäasiallisesta ja töykeästä käytöksestä; siis siitä millä lailla vastaat ihmisten sinulle lähettämiin viesteihin. Vaikka ne olisivat provosoivia, sinun tulisi osata ja ymmärtää ammattibloggaajana suhtautua niihinkin ammattimaisesti ja vastata asiallisesti.

  Olen saanut sinusta kuvan, että olet hyvin rauhaton ja levoton.
  Mitä pakenet sillä jatkuvalla häsläämisellä?
  Kerrot, että rauhoittuminen on sinulle vaikeaa ja hektinen elämä on ”sinunlaista”. Iihmiset, jotka paahtavat vaan menemään palavat henkisesti loppuun ennen pitkää.
  Mutta sullehan ei auta kenenkään ulkopuolisen sanoa, että RAUHOITU. Sen tunteen ja ymmärryksen täytyy tulla itsestä.

  Tästä kaikesta huolimatta toivon sinulle kaikkea hyvää!

  Luen suurella mielenkiinnolla blogiasi.
  Sinunkaltaisiin ihmisiin törmää aina silloin tällöin ja blogisi kautta olen oppinut ymmärtämään teidän ajatuksen ja tunteiden juoksua paremmin.

  • primebody kirjoitti:

   Vaikka kuinka on ammatti bloggaaja niin välillä ei vaan jaksa :). Mekin ollaan ihan tavallisia ihmisiä mielipiteinemme kanssa. Mun mielestä jos joku kommentoi typerästi ja musta siinä hetkessä tuntuu kommentoida typerästi takasin niin teen sen. Usein jätän mielummin kommentoimatta, koska ei ole mitään sanottavaa… mun kommenteissa on aina mukana huumoria, mitä ei todellakaan kaikki ymmärrä ja sille en voi valitettavasti mitään.

 5. Maikki kirjoitti:

  Sinä puolustelet omaa epäasiallista ja huonoa käytöstäsi huumorilla. Näinhän moni huonosti käyttäytynyt nuorikin sanoo puolustellaakseen itseään, että ”se oli vain läppä”. EI, ei niin!
  Umppu-hyvä! Ota vastuu omista sanoistasi!
  Opettele olemaan kohtelias!
  Provosoitua ei kannata. Asioita voi oppia käsittelemään ilman provosoitumistakin. Se vaatii vaan harjoitusta.

 6. Lotta Korpi kirjoitti:

  Voi hyvää päivää.. Nää kommentit pääty vain pääasiassa routimaan tapaasi vastata viesteihin, eikä itse postausta. Teksti oli minusta todella rehellinen ja hyvä. Teillä on ihana perhe ❤ Minusta on ihanaa että on ihmisiä jotka ovat valmiita tekemään uhrauksia/työtä unelmien, sekä haluamiensa asioiden eteen. Se palkitsee vaikka toisinaan olisikin uuvuttavaa. Hyvää kesää!

 7. Marjut kirjoitti:

  Mielestäni Umpun vastaus Sannan kommenttiin oli ymmärrettävä. Kommentissa kritisoidaan vanhemmuutta: Lapset eivät tarvitse aikataulutusta ja tekemistä, luxuslomia. Olemista he kaipaavat.. lapset muistavat parhaiten normiarjen. Itse harmistuisintällaisesta kommentista. Kukapa ei. Vaikka onkin bloggaaja, saa siltikin puolustautua ja oikaista. Umppua instassa seuraavana; stooreissa on paljon juurikin sitä normaalia arkea ja olemista. Lukijat arvostavat nimenomaan sitä aitoutta. Jossei sano ja oikaise asioita suoraan,niin mielestäni blogista katoaa juurikin se umpun vahvuus minkä takia lukijat palaavat blogiin. Aitous.

 8. JK kirjoitti:

  Ei kirjoitusten välityksellä saa ihmisestä kuvaa. Mä voisin kirjoittaa tasan samantyylisellä tyylillä kuin sinä ja tiedän, että vaikuttaa kuin olisi mustavalkoiset mielipiteet, itsekäs jne. Se ei voisi olla kauempana totuudesta. Se näkyy oikeastaan vasta kun tapaa ja tuntee jonkun aikaa. Ne jotka tuntee, kuvailee kiltiksi, lempeäksi ja avuliaaksi, kuva joka ei taatusti nousisi teksteistä esiin. Ymmärrän sua enemmän kuin hyvin!!! Ja jos lähdetään miettimään eteenpäin niin jokaisessa on itsekkyyttä, ellei nyt ihan kynnysmatto ole, että antaa kaiken tehdä itselleen ja myöntyy joka asiaan. Aika moni valinta nykymaailmassa on itsekästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.