Hae
Prime Life by Umppu

Ellun hoodeilla Lontoossa!

 

 

No minkälaista oli Lontoossa? Olin viime viikonloppuna Lontoossa juhlimassa vanhimman siskoni syntymäpäiviä. Meitä oli kuuden naisen porukka mukana. Tämä oli minun neitsytmatka Lontooseen. Ensimmäinen, mutta en tiedä oliko suinkaan viimeinen. Lontoo on varmaan niin sanotusti suurin kaupunki, missä olen ollut, tai missä on eniten ihmisiä samassa paikassa yhtä aikaa.  Toki kesä aika ja lomakausi varmasti vaikuttivat siihen. Pääsin todella maistamaan suurkaupungin elämää kaikkine metroineen ja muine kulkuvälineineen. Kaupunki oli tietyllä tapaa todella vaikuttava. Keskustassa oli  todella vanhoja ja upeita rakennuksia ja esimerkiksi shoppailu mahdollisuudet on rajattomat. Ylipäätänsä paikkana Lontoo on aika kallis joka suhteessa. Asuminen, ruoka ja oikeastaan ihan kaikki Suomen verrattuna saman hintaista tai kallista. Ruoka kaupassa oli suht edullista, mutta ravintoloissa oli ehkä hieman korkeammat hinnat. Asuntojen hinnat taas on aivan pilvissä.

Kun pääsimme perjantaina perille niin sekä perjantaina, että lauantaina ylitettiin hellelukemat. Keskustassa oli varmaan 35 °C lämmintä ja voitte kuvitella kuinka kuuma siellä oli siinä ihmis paljoudessa. Ilmassa oli myös ukkosta ja se oli todella painostavaa.  Kun metrolla matkusti niin tuntui, että sulaa siihen penkkiin kiinni, sillä ilmanvaihto ei toiminut lainkaan oikeastaan missään muualla, kun merkki putiikeissa. Ei vaan pokka pitänyt mennä Rolexille viilenteleen 😉

Kaupunki on todella viehättävä, mutta huomasin että itse ehkä hieman ahdistuin niin suuresta väenpaljoudesta. Joka paikassa on vain ihmisiä ympärillä ja tungosta ja jonottelua. Ahdistus varmaan johtuu myös osittain siitä, kun olen niin lyhyt enkä näe ihmisten joukosta, kun edellisen takapuolen tai niskan. 

Lähdin nuremman siskoni kanssa käppäileen vähän Ellun huudeilla. Sielä oli ihanan rauhallista ja itse Ellukin oli kotona, kun oli lippu salossa. Muuten Lontoo  on aika täynnä pieniä, jopa hieman ahtaita kujia. Samanlaisia ovat bubit ja monet ravintolat ja tuntuu, että joka paikassa haisee home. Lontoo on niin suuri paikka, että jos voin jotain vinkkejä sinne matkaaville näin ensikertalaisena antaa, niin kannattaa majoittua mahdollisimman lähellä keskustaa. Vaikka sielä voi olla vähän meteliä, mutta matkoihin saa tuhlattua uskomattoman paljon aikaa joten siinä säästää paljon aikaa. Joskus saattaa olla niin, että esim bussi tai metro ei vaan tuu. Usein syynä on onnettomuus tai suuret liikenneruuhkat. Nykyään metron voi maksaa pankkikortin lähimaksulla, eli erillistä korttia ei ainakaan käsittääkseni enään tarvitse. Itsehän olisin eksynyt jo miljoonaan kertaa, mutta matkassa oli onneksi konkareita ja yksi Lontoossa asuva, jotenka aina löydettiin perille.

Paljon jäi vielä nähtävää. Senkin voin antaa vinkkinä, että jos esimerkiksi näet jotain mitä haluat ostaa tai jotain minne haluat mennä, niin kannattaa tehdä se heti siinä hetkessä tai se jää. Pienten lasten (puhun nyt vain omistani) kanssa en itse lähtisi mistään hinnasta kyseiseen kaupunkiin, koska ainakkan itse en keksinyt sielä lapsille oikein mitään tekemistä. Myöskin tuplarattaiden työntäminen järkyttävässä ruuhkassa ei houkuta ollenkaan. Hälinää ja ihmispaljoutta jotenkin lapsille liikaa.

Ruoka oli ihan jees kaikissa paikoissa, missä syötiin. Jotkut sanoo, että bubeissa on paras ruoka, mutta itse olen eri mieltä. Voi myös johtua siitä en juurikaan pidä bubeista muutenkaan ja Lontoossa ne oli aina tupaten täynnä ja ahtaita. Meille sattui ja tapahtui reissulla, mutta jäätkööt ne Lontooseen.

-Umppu

Yksi kommentti

  1. Laura kirjoitti:

    Ah Lontoo. ❤ Mun ehdoton suosikkikaupunki. Neljä kertaa siellä olen nyt käynyt ja lähtisin vaikka heti taas reissuun. On tullut tehtyä minibudjettimatkoja joilla on yövytty hostellissa ja ostettu ruoka aina ruokakaupasta (joissa ruoka on halvempaa kuin Suomessa) sekä vähän suuremmalla budjetilla tehtyjä shoppailumatkoja jolloin on yövyttu hyvässä hotellissa. Itse löydän Lontoosta aina jotakin uutta. Ne puistot. ❤ Ja vegaani/”terveys”ruokapaikkavalikoimat. Itse olen ollut siellä kaksi kertaa syksyllä ja kerran keväällä, jolloin turistien määrä on todella vähäinen. Kadut (oxford streetiä lukuunottamatta) ihanan tyhjiä ja samoin metrot ellei ruuhka-aikoja lasketa. Viime kesänä siis itsekin hieman järkytyin siitä ihmismäärästä mikä siellä heinäkuussa oli. ? Eli jatkossa taidan pitäytyä kevät/syysmatkailussa. Vaikkakin siellä on kesällä niin kaunista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.