Hae
Prime Life by Umppu

Keskellä muutto helve…iä

On tää muuttaminen sitten mukavaa hommaa. En ole ollut koskaan luonteeltani mikään hamstraaja ja laitan aina kaiken kiertoon mitä en mä tarvitse, niin silti sitä tavaraa on joka nurkassa. Olen nyt ehkä tehnyt sen haastavin maan osuuden, eli pakannut kaikki kaapit, laatikostot ja vaatehuoneen ja vienyt ne uuteen asuntoon. Toki tiettyjä asioita ja tavaroita tarvii jättää, sillä asumme kuitenkin tässä asunnossa vielä hetken.

Tuntuu että täysiä laatikoita vaan tulee ja tulee lisää, eikä tavaran lopu millään. Toki muttaminen on helpompi tehdä suurempaan asuntoon, sillä säilytystilaa ja vaatehuoneita on runsaasti enemmän. Vilin huone on lähestulkoon purettu ja pakattu ja siirretty, siirsimme lasten huoneesta yhden sängyn Vilille nukuttavaksi väliaikasiesti. Mä olen onneksi nopea pakkaamaan ja purkamaan Ja muuttomatka on niin lyhyt, että tavaroita ei tarvitse niin huolellisesti suojailla erilaisilla suojaustarvikkeilla.

Moni tekee karsinnan muutto vaiheessa, mutta itse aion tehdä sen vasta purkamis vaiheessa, sillä meillä loppuisi täältä muuten tila. Ajattelin ottaa pöydän Radio kirppikselle kuukaudeksi ja viedä sinne kaiken tavaran mitä emme tarvitse. Paljon on lasten tavaroita, joitain sisustustarvikkeita ja vaatteita, mitä aina kerty liikaa. Myöskään kaikki tavarat mitä meillä täällä on, ei sovi meidän uuteen asuntoon. Kävin jo hieman tarkkailemassa esimerkiksi katto pistokkeita, että kuinka meidän lamput mahtuvat uuteen taloon ja miltä ne näyttäisivät missäkin huoneessa. On niin monta asiaa mitä pitää ottaa huomioon ja kaikkea ei voi millään muistaa.

Kun muutimme tähän nykyiseen asuntoon oli tämä silloin uudiskohde ja saimme itse valita esimerkiksi kaikki pistorasioiden paikat ja muut sellaiset asiat. Meidän uutta kotia ei tarvitse juurikaan remontoida, mutta pitää se silti freesata kahden eläkeläisen kodista viisihenkisen lapsiperheen kodiksi. Vaikka äitini makuun kieltämättä aika hyvä, niin ehkä omani on silti hieman modernimpi.

Kalusteita meiltä tulee puuttumaan, sillä koti on melkein puolet isompi minne me muutamme. Toivon että pystyn pitämään mieleeni lujana ja antamaan aikaa uuden kodin valmistumiseen. Mut tuntevat kuitenkin tietävät tapani eli ennen kuin olen edes muuttanu,t niin olen jo irroitamassa vanhan asunnon tapetteja ja laittamassa uusia tilalle.

Mulla on nyt muutamana seuraavana viikonloppuna ohjelmaa. Lähden viettämään vanhimaan siskon 40 vuotis juhlia Lontooseen ja seuraavana viikonloppuna meillä on työpaikkani pikkujoulut hieman myöhässä, jotenka jos aion saada tämän asunnon tyhjilleen on minun tehtävä on sen nyt. Muutaman päivän kuumeiluja flunssa tekivät tietysti sen että oli otettava vähän iisimmin.

Kuvat Noora Näppilä

Yhden hankinnan kuitenkin jo tein meidän makuuhuoneeseen. Olen jo pitkään haaveillut samettisesta nojatuolista*, mikä on vielä alessa Elloksen* valikoimista. Nykyinen koti on niin ahdas, että tälläinen tuoli ei olisi mennyt minnekkään. Elloksella* on nyt jopa -70% alennuksia josta bongasin myös lastenhuoneen tapetin*, mikä tulee meidän tulevaan kotiin. Kyllä välillä tuntuu tässä muutto projektissa, että odottavan aika on pitkä

-Umppu

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.