Hae
Prime Life by Umppu

Syksyn hiustrendit. Mikä on the one!

Aika keskittyä välillä siihen olennaiseen, eli työntekoon. Loppukesä on sitä aikaa, kun valmistaudutaan kiireiseen syksyyn. Mun alallani syksyn tulo on yksi todella merkittävä asia. Arki astuu kuvioihin voimakkaasti ja lomat on lomailtu. Juhlakausi loppuu ja  rutiinit palaavat. Kesämekot vaihtuvat syksyisempiin vaatteisiin ja samalla usein kesän jälkeen suunnitellaan uusi lookki asiakkaille. keväällä hiuksia aina vaalennetaan ja usein syksyllä haetaan hieman tummempaa lookkia. 

Mitä mää itse ajattelen syksyn (hius) muodista ylipäänsä, niin uskon että pitkään vallinneesta ”pitkät hiukset” tulevat latvat lyhenemään. En tarkoita nyt longbobia, vaan siitä pidempää versiota.  Olemme ristinneet sen välitukaksi. Vähän tämän tyylinen tukka mikä mulla nyt on, eli puolipitkä hius. Sellainen, missä on niin selkeä leikkaus ja malli, että se on jopa ihan wash and go! 

Tasiaiset ja vahvat hiukset on nyt se juttu! Viimeistään nyt on aika luopua niistä ohuista latvoista. Tiesittekö muuten sellaisen jutun, että pitkähiuksistenkin kannattaisi leikata latvoja vähintään 3-6kk välein. Jos laitvoissa on kaksihaaraisia, niin ne usein haaroittavat sitä tervettäkin hiusta (ylemmäksi) ja tekevät latvasta entistä huonokuntoisemman näköisen. Kun ne haaroittuneet latvat leikkaa pois, niin hius kasvaa paljon vahvemman ja terveemmän näköisenä, sielä latvasta. 

Mun tarvi elää 35-vuotiaaksi asti, että ymmärsin tämän asian :). Ohuet, haaroittuneet ja epätasaiset latvat ovat epäsiistit. Mutta takaisin siihen hiusmuotiin. Mää huomaan itsestäni, että hankin kokoajan sellaisi hiuksiin liittyviä asioita, mitä mulla on joskus lapsuudessa ollut, kuten vaikka donitseja. Mää uskon, että tietyllä tapaa jopa ysäri alkaa pikkuhiljaa hiipimään takaisin hiusmuotiin, kuitenkin päivitettyvä versiona. Mulla on ollut lapsena varmaan aina puoliponnari, mikä on nyt todella in! Katsotaan palaako kuuluisa sivuheitto jossain vaiheessa. 

Vaatemuodissa kokoajan suunta menee sinne ysäriin ja itsekin juuri hankin itselleni vyölaukun. On paljon farkkutakkeja, jotka ovat hieman ”epäistuvia” ja esimerkiksi paksupohjaisia lenkkareita. Lenkkarit ovat muutenkin niin trendikkäät kengät, että sopivat melkein joka tilaisuuteen tänä päivänä. Vaatteet ovat jopa hieman isoja, eikä ne vartaloa nuolevat bilemekot ole enää se juttu.

Mää oon ite jotenkin fiiliksissä edelleen tästä mun uudesta tukasta ja kokoajan mietin, jos vielä vähän nipsasis lyhemmäks. Mulla on tullut joku tosi kummallinen himo keltaisista latvoista… ehkä se on se mun syyslook? 

Meillä Suomalaisilla varsinkin on suht hento hiuslaatu ja käytämme aika paljon pidennyksiä. Nyt kuitenkaan niillä hiuksilla ei haeta mitään megalomaanista pituutta, vaan tuuheutta ja runsautta. Tietyllä tapaa lopputulos saa olla luonnollisen  näköinen, vaikka sielä olisi hieman lisähiuksia. 

Vaikka esimerkiksi pidennyksillä voi tehdä lähes mitä vaan, niin suositus on aina, että omaa hiusta pidennetään maksimissaan 50%, jolloin lopputus  näyttää hyvältä. Välillä asiakkaat toivovat sellaisia asioita, mitä ei voi toteuttaa. Myös on asiakkaita, joita ei kiinnosta vaikka omat hiukset eivät kestäsi pidennyksiä, kun on vaan pakko saada. Pahimmassa tapauksissa päänahka on täynnä kaljuja läikkiä, mutta sekään ei haittaa. 

Tässäkin uskon suuren vaikutuksen olevan sillä somen tuomalla illuusiolla. Ei ymmärretä, että suurin osa upeista hiuksista on esimerkiksi peruukkeja, mitä kuuluisat Kardashianin siskokset käyttävät. Niitä on niin aidon näköisiä, että niitä on jopa ammattilaisen vaikea huomata.

Syksyn tullen on aika keskittyä hiusten hoitamiseen ja siihen, että ne näyttävät terveiltä ja luonnollisilta. Moni käyttää säännöllisesti kasvoilla erilaisia naamioita, mutta unohtaa hiukset kokonaan. Varsinkin tämä kesä on ollut niin kuuma ja aurinko on hellinyt meitä, niin sitä paremmalla syyllä hiukset tarvitsevat kosteutusta ja myös niitä naamioita.

Hiuksien pitää antaa välillä myös levätä ja yhtälailla, kun pidetään niitä meikittömiä päiviä, niin hiuksille kannattaa tehdä samoin ja antaa niiden välillä vain olla ilman sen kummempia laittamisia. Tärkeä on löytää juuri omille hiuksille sopivat tuotteet. Mun mielestä on tärkeää, että hiuksissa on hyvä tukiaine ja lämpösuoja ja mitä vähemmän hiuslakkaa sen parempi. Monissa ”halppis” lakoissa on se ongelma, että hiuslakassa oleva hartsi kerääntyy hiuksiin. Se ei lähde sieltä aina edes pesemällä ja kun siihen päälle käyttää esimerkiksi suoristusrautaa palaa lakka hiukseen kiinni ja pahimmassa tapauksessa se murtaa latvat poikki.  Tämä on aika suuri ongelma varsinkin lyhythiuksisilla naisilla. Sivuhiukset, mitkä on jo valmiiksi hennot katkeavat, koskaan hiuksia ei saisi suoristaa, jos ne ovat likaiset ja niissä on esimerkiksi paksu lakka kerros.

Muutenkin hiukset kannattaa aina harjata hyvin ennen pesua, jolloinka niistä lähtee se suurin lakkakerros pois. Muotoilutuotteita käyttäessa kannattaa aina tehdä kaksi vaahdotusta shampoolla. Ensimäinen vaahdotus poistaa muotilutuotteet ja toinen pesee päänahan.

Asu Paita H&M mekko House of Brandon*

Kuvat Noora Näppilä

-Umppu

 

2 kommenttia

  1. Anna kirjoitti:

    Voi nyt tulla tyhmä kysymys, mutta pitäisikö hiuksille siis aina laittaa tukiaine ja lämpösuoja vai vaan kun niitä suoristaa, kihartaa tms.? Ja mitä on tukiaine?

    • primebody kirjoitti:

      Aina tuote mikä suojaa lämmöltä.. on se sitten föönaus tai suoristus. Tukiaineella tarkoitan tuotetta esim muotovaahto tai tukea antava kampausneste.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.