Hae
Prime Life by Umppu

Lapseen pitää osata luottaa

Vaikka kesä ei ole vielä kokonaan loppu, niin pikkuhiljaa pitää alkaa valmistautumaan koulun alkamiseen. Musta tuntuu ihan hurjalta, että mun esikoinen menee ja nelos luokalle. Paljon mahtuu näihin vuosiin ja justhan hän oli mun pikku vauva.  Lapsille pitää antaa iän myötä enemmän vastuuta ja vapautta ja rakentaa sitä kautta luottamusta. Enään ei hengailla siinä omassa pihapiirissä, vaan alue suurenee ja kotiintuloajan pitenee. Kun muutamme, niin koulumatka hieman pitenee. Nyt jo nelosella saa koulumatkan mennä pyörällä tai potkulaudalla.

Vanhemmuudessa ehkä yksi vaikeimpia asioita on päästää irti. En voi mennä enää mukaan lapseni kanssa, koska  olisin kuulemma ihan ”jonne”. Sitä on silti aina sydän syrjällään ja miettii että onhan kaikki hyvin.  Kokeeko muut äidit sitä luopumisen tuskaa? Ja miltä se tuntuu sitten, kun saa yötä myöden odottaa, koska se lapsi tulee kotiin. Onneks siihen hetkeen on vielä muutama vuosia aikaa, vaikka sitä sanontaa: odotas kun lapses tulee teini-ikään niin siitä ne ongelmat vasta alkaa.

Meidän seudulla onneksi koulumatka on turvallinen, eikä koulumatkalla ole suuria tienylityksiä. Sen verran natsi oon, että ilman kypärää ei pyörän kyytiin mennä ja onneksi se on jo ihan normaalia verrattuna omaan lapsuuteen. Silloin ei juuri kypäriä käytetty ja oikeastaan se kypärää käyttävä oli juurikin se ”jonne”. Vili sai nyt uuden potkulaudan ja pyörän, jolla koulumatka taittuu mukavasti. Potkulaudassa on se hyvä puoli, että siinä on käsijarrut, mikä suurimmasta osasta puuttuu. Pojilla kun tuntuu vauhti olevan välillä, jopa liiankin kova. Jotenkin tuntuu, että tämä vaihtoehto on edes hieman turvallisempi. Selässä napakka ja sopiva reppu, mikä pysyy tukevasti selässä.

 

Vivian valmistautuu myös päiväkodin alkuun. Uudessa kodissamme on enemmän tilaa ja hän halusi myös koulupöydän, kun isoveljelläkin on. Yksi uusi lempi puuha on maalaaminen mihinkä tarvitsee myös työtilaa ilman sen kummempia kiipeilyjä, mutta tämä on kuulemma hänen meikkauspöytä….

Nyt on kaikki tärkeimmät asiat kuulemma järjestetty laatikkoon, eli meikit, maalaukset ja sipsut (sipsut on hänen meikkisiveltimet) :). Unohtamatta lukuisia meikkipusseja ja fööniä. Hymyillen katselen tämän neitokaisen touhuja ja mietin, että mitä kaikkea on vielä hänen kanssaan edessä. Niin määrätietoinen ja päättäväinen tyttö.

Vivian siirtyy nyt päiväkodissa isompien ryhmään. Se on tietyllä tapaa jännä paikka, niin äidille kun tyttärellekkin. En usko hetkeäkään etteikö kaikki menisi hyvin. Tässä taas herää siihen samaan asiaan, kun esikoisen kanssa, että onko se jo noin iso.Enää harvemmin kelpaa äidin valitsemat vaatteet, tai oikeastaan mikään muukaan. Hän tekee kaiken itse ja on tarkka tyylistään. Äidin valitsema nallereppu oli kuulemma vauvojen ja hän valitsi itse uuden Elsa kimallusrepun.Toki siinä hän on ihan oikeassa, että tarhareppu saa olla jo hieman tilavampi. Myös kun tässä opetellaan pikkuhiljaa kuivaksi, niin varmasti tarhasta tulee pyykkiä hieman useammin.

Katsotaan saako äiti vielä uudessa kodissa vaikuttaa huoneen sisustukseen, vai päättääkö neiti itse sen. Itse ajattelen että huone pitää olla sellainen, missä lapsi viihtyy ja eikö jokaisella 3-vuotiaalla ole omassa huoneessa oma meikkauspöytä hah hah hah.

 

Ensi viikolla starttaa Jollyroomissa mahtava Back to school kamppanja. Sielä on paljon erilaisia kouluun ja päiväkotiin liittyviä asioita/tavaroita todella edulliseen hintaan. Itse pidän todella paljon Jollyroomin valikoimasta, sillä sieltä  saat lapsille lähes kaiken. Tavarat on laadukkaita ja välillä sieltä voi bongata ihan mielettömiä tarjouksia. Esimerkiksi meidä tuplamatkarattaat on ostettu Jollyroomista, sillä periaatteella että kun ne yhden reissun kestää. Nyt ne on ollut meillä mukana varmaan kuudella lomalla ja on edelleen, kun pakasta vedetyt. Ostin ne tarjouksesta hieman yli 100e ja ne on todella palvellut meitä erinomaisesti.

-Umppu

2 kommenttia

  1. Ninni kirjoitti:

    Kivan oloinen tuo potkulauta! Pitääkin etsiä lapselle myös jarrullista.

    Jollyroomista huonoja kokemuksia vain. Eka tilaus meni mutkitta, tosin siinä jo ihmettelin ettei mitään lapusta, lähetysluetteloa(/palautusohjetta) tms. tullut paketissa mukana.
    Toisessa tilauksessa palautuksen kanssa oli valtavia ongelmia. Asiakaspalvelusta en meinannut saada mitään vastausta, piti useamman kerran ottaa yhteyttä. Kivoja tuotteita myynnissä, mutta kamalan huonoa asiakaspalevelua, vaikkakin kohteliasta ja pahoittelevaa kun sieltä sai jonkun kiinni. En käsitä miksei lähetyksiin laiteta palautusohjeita tai edes lähetysluetteloa.

  2. Helpwithmath kirjoitti:

    primebody, thanks so much for the post.Much thanks again. Really Cool.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.